DEDİCATED SERVER?

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.

murty

Regular
biz  aslında en onemli  konuyu  atladık arkadaşlar      hala  buralarda  kılla    yünle tüyle uğraşıyoruz   
Oyunun    multiplayer  olacağı    garanti  .  Kimse yok online olacak  yok  knight online gibi olacak diye kendini kandırmasın       
asıl sorun  serverin  dedicated    kurulabilecek mi      kurulamayacak mı    olmasıdır   

dedicated  nedir?  nerden cıktı  bu    diye sorabilirsiniz   

size anlaya bileceğiniz bir şekilde      yazayım  (yanlışlarım  olabilir benden  daha tecrübeli olanlar  lütfen düzeltsin)

Örnek  olarak  bir  arkadaş  gurubu  ile  lan  dan  oyun  oynayacaksanız  cafeye gittiğinizde    ana makineyi    biri  kurar    diğerleri de  ona bağlanır  bu normal  server  mantığıdır          Çoğu  oyun bu şekilde  oynanır    fakat  bu normal server mantığında  2 secenek vardır     
1 ana makine (host) cıkınca      bağlı makinelerde (client)  oyundan cıkmak zorunda dır    en bilinen ornek    Counter  Strke ,  half life    gibi oyunlardır
2 ana makine  yanlızca serveri kurar      daha  sonra    ana makine cıksa  dahi    oyunda diğer kullanıcılar devam eder     
en cok bilinen ornek  Age  of serisi dir 

dedicated server de  ise      server kurulurken  oyun seklinde değilde      daha cok  not  defteri  gibi  gozukur 

bunların  bazılarında  kod  girmek gerekirken    bazılarında  ise    hazır menüleri    kullanırız 

gerekli ayarı  yaptıktan  sonra    diğer kullanıcılar    belli bir  ip  numarası girerek  yada  otomatik olarak    multiplayer>lan games>Join    yaparak  oyuna  girebilir     

avantajlarından bazıları  ise    bilgisayar  işlemcisi  goruntu  vermek için  uğraşmayacağından    ve zorlanmayacağından    lag  sayısı      olabilecek en alt seviyededir        normal kafelerdeki    server makinada  (kafecinin  oturduğu ,  millete hesap kesip  yolladığı makine )  kurulması    en  mantıklıdır    bu sayede    hem kullanıcı    lar    kurmak  için uğraşmayacak  hazır server  tüm gün  boyunca  var olacaktır   

bunu mount blade  oyununa  cevirecek olursa  bence  olması  gereken    bir    özellik olacaktır    bu sayede    lan  veya  internet  üzerinden    kesintisiz  sunucu  bulma  sanşına    sahip olacağız 

Acık konuşmak gerekirse  Türk  internet kafelerindeki  bilgisayarların  coğu  dökülüyor    ee  bizimde  evde kafe  acma durumumuz olmadığına    gore (belki bazılarının vardır  evde  7  8  bilgisayar bulundurma şansı :grin: )  bu  oyunu    meburen  kafelerden oynayacağız .    şimdi  diyebilirsiniz    benim evimde bilgisayarım  var    ne yapacağım kafeyi 
  ama  en cok  yanyana oturulan makinelerde      oynanan  oyunlar  insana keyif vermektedir    mesela  ben  Arkadaşımı    kestiğim zaman    Onunla  kulaklık mikrofon  aracılığı ile  değilde  yüzune  karşı
- git oyunu  öğrende  gel               demeyi  isterim       

idda ediyorum    eger  bu      multiplayer      olayı  sorunsuz  halledilirse    Mount Blade  oyunu    Taleworld sun  Onunu acacaktır    turkiyedeki  bütün kafelerde    oynanacaktır     

Not  Gece  yarıları  işim gücüm yok    bakın  neler  düşünüyorum          asıl    onemli  olan    bu oyuna dedicated desteği olmalıdır     

Konu  yanlış yerde  doğru yerde  orasını bilemem      yanlışsa    taşısınlar  herşeyide benden beklemesinler  ben  genel  bir  sorun olduğuna    inanıyorum

e.PFeaR said:
cok mantıklıca (bencee :!:) armagan beyle gorusmenı tavsıye ederım

Nasıl gorusebilirim ki?    Forum yoneticileri  okur ve mantıklı bulursa iletirler    zannedersem     
Yada kendisi    gorurde    yapabileceklerine    inanırlarsa  yaparlar 

zaten  kimse  anlamadı galiba  baksana  kimse bişey yazmıyor :grin: 

boşuna bekLeme yöneticiLerin geLipde konuya bakmasını.. Görmüyor musun öneriLere'e yazıLan iLetiLeri?
Herkes aynı şeyden şikayetci moderatörLer bakmıyor bu yüzden gidip direk Armağan Bey'e söyLeyeceksin..

DarkALonee said:
boşuna bekLeme yöneticiLerin geLipde konuya bakmasını.. Görmüyor musun öneriLere'e yazıLan iLetiLeri?
Herkes aynı şeyden şikayetci moderatörLer bakmıyor bu yüzden gidip direk Armağan Bey'e söyLeyeceksin..

Cok Doğru Aklımda Bir Sürü Fikir Var Fakat Dikkate Alınmayacağını Bildiğim İçin Foruma Yazmıyorum

e.PFeaR said:
DarkALonee said:

Cok Doğru Aklımda Bir Sürü Fikir Var Fakat Dikkate Alınmayacağını Bildiğim İçin Foruma Yazmıyorum
Önce Foruma yaz beğeniLirse sizce Armağan Bey ' e iLetiyimmi de iLet sonrada.. :grin:

armagan beye  ilet  diyorsunuz ama  nasıl ileteceğiz      telefon    ,  mail  ,  Otobüsle Ankara  ???

ilet demesi  kolay    sanki  siz herzaman  iletiyorsunuz  gibi

::karalord:: said:
Pm denen olay kaldırıldımı hiç haberim yok.
kaldırılmadı  da  hergun gelen  binlerce  pm içinde  benimkini  okumaz    okusada  mesajdaki  kadar anlatamam  ben gorüşme    derken    birebir  görüşmeden bahsediyorum    yoksa  pm olayı  mesajlaşma  durumuna girer    o kadarda  saf değiliz 

Şu forumdaki  kullanıcılar  sanki    tüm gezegenleri  kendi yaratmış gibi    davranmasalar  aslında  cok  güz<el bir yer burası

AsLında hakLısın TaLeworLds admininin maiLi var öneri konusu aç sonra sana maiL gönderiyorLar cevapLarsan beLki o maiLi bir şey diyebiLirLer..

boşverin  gitsin  zaten saçma  bir oneriydi      ne yapacaklar  dedicated server le kurulursa    konuyu kitliyorum

Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom