DC-Marvel

Users who are viewing this thread

Güzel örnekler veriyorsun fakat bunun yolu benim dediğime çıkıyor. Mesela ben ve pek çok kişinin ortak düşüncesi Batman dendiğinde akla gelen ilk isim Kevin Conroy olur. Adam resmen Batman'e sadece ses değil can veren kişi. Mark Hamill benim için her zaman en süper Joker olacak. Mesela şu video. Kevin Conroy seslendirdi bu sahneyi.


Millet şunun gerçek olması için nelerini verir. Veya şu aşağıdaki videodaki seslendirmenin Dawn of Justice filminde o salak Martha repliği yerine eklenmesi, tabi seslendirenler ile birlikte.

https://youtu.be/nYCVnWStLrg?t=187

Cinematic trailer, işte oyunlar, çizgi filmler ile bunları en güzel şekilde sağlayabilirsin. Sinemalarda ise tamamen yönetmenin fantezilerine göre karakterler yazılıyor. Dawn of Justice filminde Superman'i tokatlayan Batman JL'de hayatımda gördüğüm en salak Batman'e dönüştü. Marvel filmlerinde de var böyle bozukluklar. Ha bu problemlerin sana ne zaman biteceğini söyleyim. CGI ile aktörlere tamamen gerek duymadığın zaman sinema filmleri de olmuş olacak.
 
Endgame konuşmuyor muyuz ya?

malum film spoiler
Kaptan'ın Mjolnir'i kaldırması gerçekten çok hoşuma gitti hani o kadar gitti ki ne bileyim.
 
Brian Moser said:
Endgame konuşmuyor muyuz ya?

malum film spoiler
Kaptan'ın Mjolnir'i kaldırması gerçekten çok hoşuma gitti hani o kadar gitti ki ne bileyim.
İlk gün gittim ben de filme. O sahne, seyircinin çığırdığı birkaç sahneden biriydi.

Her ne kadar başlık DC-Marvel olup çoğunluk bu firmaların filmlerinden ve dizilerinden haberdar olduğunu varsaysam da Image Comics'in Happy! adlı dizi uyarlaması ilginç bir serüvendi bence. Belki ilginizi çekebilir.
 
avengers infinity war bence çok güzel bir filmdi, endgame'i beğenmedim bütün o "clap" olayının ağırlığını infinity war'daki duyguyu söken atan bir film olmuş ve ben bunu kabul etmiyorum. bir izleyici olarak bu hikayenin sonu olarak infinity war'u aldım ve endgame hiç yaşanmamış gibi hayatıma devam edeceğim. clap oldu, insanlar öldü, dünya darbe aldı, thanos emekliliğe gitti taşları yok etti, THE END
 
Bence harika bir son oldu. Hatta film kısa bile kalmış. Baştaki 1 saatten o kadar çok şey çıkarılmış gibi duruyorki filmin tek zayıf yanı buydu bence. Her şey bir anda oldu bitti... Bir baktık hop bunu yapıyoruz olmuş.
 
Durduk yere aklıma geliyor, cevabını almam gerek artık. X-Men Origins: Wolverine filminde Deadpool çok kafa karıştırıcı. Gayet normal bir insan ve finalde öldürülüyor. Fakat Deadpool'un kendi filminde yanlış hatırlamıyorsam mutasyona uğraması için deney yapılıyor. Bunun konumuzla alakası yok sanırım. Mesele nasıl tekrar canlanıyor? İki filmin birbiri ile alakası yok desek 2. filminde geçmişe gidip kendini öldürmez? Bu işin aslını astarını bilen biri açıklığa kavuşturursa sevinirim.
 
Anlatayım hemen. Origins filminde Deadpool bir mutanttı. İnsanlardan daha gelişmiş ve refleksleri ve çevikliği vardı, bu da mutant olmasından ötürü. Stryker bunu ele geçiriyor ve Weapon X programına dahil ediyor. Wolverine gibi yaraları iyileşiyor, adamantium iskeletine sahip oluyor ve birtakım mutantın daha özellikleri ekleniyor. Filmin sonunda ölmüş oluyor çünkü kelle gidiyor. Kesilmiş finalde kellenin gözleri açılıyor, yani aslında ölü değil ama işte onu göstermiyorlar.

Deadpool 2'de ise şöyle gideceğiz. X-Men: Days of Future Past filminde Wolverine geçmişe gidiyor ve geçmişe dokunuşlar yapıyor. Geçmişe yaptığı dokunuşlar yüzünden Mystique, Bolivar Trask'ı öldürmüyor. Stryker devletten destek alamıyor bir süre. Böylece Team X(Wolverine, Deadpool ve diğerleri hiç buluşmamış oluyorlar) kurulmamış oluyor. Haliyle Viktor diğer Team X üyelerini de avlamamış oluyor.

Şimdi geliyorum senin bilmek istediğin yere. İki film birbiriyle alakası var. Aynı evrende geçiyor. Fakat geçmiş değiştiği için gelecekte haliyle değişiyor. Deadpool(yeni zaman akışında olan) bizim Deadpool 1-2'de ki olan adamımız. Öldürdüğü ise alternatif bir zaman akışındaki Deadpool ki kendisi de söylüyor bunu defalarca yapmış. Yani alternatif zamanlara gidip Deadpool'ları temizlemiş. Yukarıda dediğim gibi, kafası koptuktan sonra canlanan bir Deadpool vardı. Defalarca temizleyip durmuş. Biraz senaryo hatası, daha da bok hale getirdiler. Tek mantıklı açıklaması bu.

Mutasyon olayına geri dönersek dediğim gibi orjinal zaman akışındaki Deadpool bir mutanttı. Yeni zaman akışında mutanta dönüşüyor. Aldıkları serum aynı ama onu da belirteyim.
 
Bir de yeni Deadpool filmlerinin 4. duvarı yıkma tarzından ötürü öyle bir olay oluyor diyebiliriz yoksa reboot falan yaptılar seriye arada.

Bahsi geçen sahneyi toptan hatırlayalım.


Mesela orada kendisini de öldürüyor. Ryan Reynolds bir çok yerde bahsediyor Green Lantern filminde oynadığı için aşırı pişmanmış. Filmde de böyle bir dokunuş yapmışlar geçmişe gidip henüz filmde oynamamış Ryan Reynolds'u öldürüyor. Bunun timelinedan ziyade 4. duvar ve mizah önemi var. :grin:
 
Yeni Batman gerçekten müthişti. Gotham'ın gerçek atmosferinin tam olarak yansıtılabildiği ilk film olmuş. Batman'i kariyerinin acemilik dönemlerindeyken izletti bize.
 
Back
Top Bottom