DC-Marvel

Users who are viewing this thread

Tenzō said:
Kaptan Amerika: 80 yıllık bakire. Seklinde dalga geciyorlardı. Sahiden bu Kaptan Amerika'nın hikayesi nedir?
İkinci dünya savaşında bir kaç olay oluyor bir uçağı düşürüyor kendiside 80 yıllık bir komaya giriyor uyandığında modern gelecekde,the end

Tenzō said:
Kaptan Amerika: 80 yıllık bakire. Seklinde dalga geciyorlardı. Sahiden bu Kaptan Amerika'nın hikayesi nedir?

Filmini izledin mi ? İzlemişsindir diye tahmin ediyorum.Hikayesi derken ilk yenilmezmiş işte.80 yıllık bakire olayı mantıklı. :razz: Tam kavuşacaklar sen düş kutuplara...Olucak iş mi bu ?

şimdi genel olarak soruları cevaplıyayım

ilk başta sadece loki dediniz yanıldınız buraları spolier içine alacağım izlemeyenler için
demiradam ve kaptan amerika filmin başlarında zaten yakalıyorlar lokiyi ama bir gurup beyni yıkanmış shıeld ajanı onu kaçırıyor ve o da kendi diyarından ordu getiriyor hemde ne ordu ve kahramanlarımız mecburen bir ordu olmak zorunda kalıyorlar yoksa filmin bir sahnesinde (ki ben çok gülmüştüm) loki hulka "ben tanrıyım seni işe yaramaz şey" gibi bir şey söylüyordu bizimkide bunu alıp yerden yere çarpıyordu yani lokinin ordusu var

spolierle bakmamış olanlar şöyle diyeyim loki yanlız değil

Vassili Zaitsev said:
Şu iskandinav mitolojisini süper kahramanlıkla nasıl bağdaştırdıklarını hiç anlayamıyorum. Loki, Thor ne alaka yahu? Çok mantıksız geliyor bana nedense...

aslında onlar tanrı değil uzaylılar esasında filmde bunu görüyoruz zaten yani şöyle düşün thorun çekici okadar ileri teknolojiki sadece sahibi tarafındından kaldırılıyor yada sahibine geri dönüyor

Tenzō said:

kısaca özetlersek bu işe yaramaz asker olmaz çelimsiz bir herif aslında ama asker olmak istiyor şansına bir doktor onu gizli bir birime alıyor sonra bunu süper asker yapıyorlar ama bu bir ajana aşık tabi durum böyle olunca başka kızlarada yavşamıyor neyse filmin sonuna doğru bu bir uçakla kuzey kutbunda giderken o ajanla randevu ayarlamayı başarıyor ama amerikayı kurtarması için uçağı düşürmesi gerek ve düşürüyor yani randevuya gidemiyor ayrıca komaya( ya da benzer birşeye) giriyor ve onca zaman yaşlanmadan kalıyor ve tam loki gelmeden önce adamı buluyorlar yani kısaca hiç birisiyle olma şansı olmuyor

komedisi aynı ıron mandeki gibi olmuş yani çok ince ayrıca savaş sahneleri süper tabi o olaylardaki heyecanda yani gidin izleyin derim ben yani film baya olmuş hele (biraz spolier gibi olacak ama fragmanında da vardı) şu daire biçimini aldıkları sırada ve sonrasındaki olaylarda insanın içinden süper kahraman olup köşeden çıkıp yardım etmek geliyor o derece yedirmişler duyguyu

Benim bildiğim Kaptan Amerika komaya girmiyor, buzların içine düşünce donuyor orada. Donunca canlılar yaşlanmaz prensibine göre de devam ediyor işte.

Bertanx said:
Benim bildiğim Kaptan Amerika komaya girmiyor, buzların içine düşünce donuyor orada. Donunca canlılar yaşlanmaz prensibine göre de devam ediyor işte.

ya orası kesin değil filmin bir kısmında da sarhoş olamama(yok efendim hücreler sürekli kendilerini yenilermiş falan filan) nedenini anlatıyordu o yüzden hiç yaşlanmıyor da olabilir

Savage Opress said:
Bertanx said:

ya orası kesin değil filmin bir kısmında da sarhoş olamama(yok efendim hücreler sürekli kendilerini yenilermiş falan filan) nedenini anlatıyordu o yüzden hiç yaşlanmıyor da olabilir

Wikipedia'dan baktım dediğim gibiymiş, donmuş, damarlarındaki serumunda etkisi varmış ama düşünce direk ölmemesinde o çarpışmada.

timsah_arena said:
Bence en kötü son onunkiydi.Bahtsız Kaptan Amerika.Üzüldüm cidden.Nabalım kader...
Adamın makus bir kaderi var, her yapımda ayrı bir biçimde yıllarca uzak kalıyor olaylardan. 1994 yapımı Örümcek Adam çizgidizisinde de Kızıl Kafatası'yla beraber Tesselecta'nın içine hapsolmuşlardı (nitekim filmde yalnızca Kızıl Kafatası Tesselecta'nın içine hapsoluyor), dönünce de beraber dönmüşlerdi.

Savage Opress said:
...

Vassili Zaitsev said:
Şu iskandinav mitolojisini süper kahramanlıkla nasıl bağdaştırdıklarını hiç anlayamıyorum. Loki, Thor ne alaka yahu? Çok mantıksız geliyor bana nedense...

aslında onlar tanrı değil uzaylılar esasında filmde bunu görüyoruz zaten yani şöyle düşün thorun çekici okadar ileri teknolojiki sadece sahibi tarafındından kaldırılıyor yada sahibine geri dönüyor
Aslında teknolojiden çok ağırlığından dolayı, ölen bir yıldızın kalbinden yapıldığından Mjolnir.

Tenzō said:
70 yıldır uykuda Avengers serisine göre aslında. Tabi çeşitli yapımlarda, yapım zamanına bağlı olarak bu sayının daha az olduğu da olmuştur, bundan on yıllar sonra yeni bir seri çıkarsa reboot olarak, daha da artabilir bu sayı.
kısaca özetlersek bu işe yaramaz asker olmaz çelimsiz bir herif aslında ama asker olmak istiyor şansına bir doktor onu gizli bir birime alıyor sonra bunu süper asker yapıyorlar ama bu bir ajana aşık tabi durum böyle olunca başka kızlarada yavşamıyor neyse filmin sonuna doğru bu bir uçakla kuzey kutbunda giderken o ajanla randevu ayarlamayı başarıyor ama amerikayı kurtarması için uçağı düşürmesi gerek ve düşürüyor yani randevuya gidemiyor ayrıca komaya( ya da benzer birşeye) giriyor ve onca zaman yaşlanmadan kalıyor ve tam loki gelmeden önce adamı buluyorlar yani kısaca hiç birisiyle olma şansı olmuyor
Adam ülkesinin renklerine aşık, daha ne olsun? :smile:

Film bayağı eğlenceliydi, mizahı iyiydi, gülmekten kırıp geçirdiği birçok yer vardı, tüm salondakileri güldürmeyi başarabilen.

Savage Opress said:
evet kesinlikle kaliteli bir yapımdı ama gözlerim warmachineyi aramadı değil
Benim pek aramadı, desem yalan olmaz. Daha çok New Avengers tarzı yeni bir yapım yapılırsa ilerde, o hoşuma gider. Wolverine de var onda çünkü. :smile:

Bu arada, Mjolnir'e baktım sitesinde. Filmde Hulk'ın Mjolnir'i kaldıramaması kötü olmuş (gerçi zamanı yoktu sanki, ondan olabilir).
Worthiness Enchantment: This enchantment surrounding Mjolnir prevents it from being wielded by anyone save those who have been found worthy or anyone Thor deems acceptable to wield Mjolnir for a time; certain Asgardians, such as Skurge, have successfully lifted its handle from the ground, but not entirely lift Mjolnir itself. Thus far, this includes Thor, the Awesome Android, Odin, Tiwaz, Red Norvell, Beta Ray Bill, Bor and Captain America. To anyone else, Mjolnir cannot be lifted from the ground nor wrested from Thor’s grip. The only person shown to be able to lift it with pure strength is The Hulk, an act that was thought to be impossible.
Bir de, Mjolnir'in teknolojik değil, daha çok büyülü olduğu ki, Thor'un filminde de "Sizin bilim, atalarınızın sihir dediği... İkisinin aynı olduğu yerden geliyorum." lafı da gösteriyor, buradaki yazı da.
Odin, chief of the Norse gods, ordered the dwarfs to forge Mjolnir. The blacksmiths Eitri, Brok, and Buri used the core of a star as the mold. In the process the star exploded and almost took Midgard (Earth) with it; that event may explain the extinction of the dinosaurs, about 65 million years ago. Although powerful in and of itself, the hammer also received several potent spells from Odin, who slew the frost giant Laufey with it. Much later, Mjolnir was bequeathed to Thor, after he proved himself worthy through several trials.
Bir de ilginç olan, dinozorların ölümüne de bu çekicin dökülürken oluşan patlama neden olmuş. :smile:

ya bende isterim wolverini görmeyi ama onu nasıl bağlıyacaklar olaya yani çok karmaşık bir şekilde girebilir ne bileyim paralel evran falan tarzı bir şekilde ki ben warmachineyi sevmiştim ironmanin çakmasıydı ama sevmiştim ve eklense pekte bir sorun olmıyacak bir karakterdi sanki eklenmemesi şu soruyu çıkardı nerede bu adam herkes savaşırken uyuyor mu yani insan en azından arkadaşı tony için gider

çekice dönersek ne diyordu thorun kendi filminde sadece layık olanın kullanabileceği bir silah ve hulk sanki pek laik değil gibi

dinazorlar konusu tam oturmuş bazı arkadaşlar tanrıydı onlar diyenler için açıklama çekiç yaratılınca dünyada sorun varmı diye bakmaya geldiler ve bizim düşük teknolojili halkımız onları tanrı sandı mümkün mü evet uyarlama için mümkün

Film hem mizah yönüyle hem aksiyon yönüyle gerçekten iyi. İmkanınız var ise Imax'de izleyin derim.

Filmdeki komik repliklerden biri "O, evlatlık." diyor Thor, Loki için.
...
Steve Rogers: I wanna know why Loki let us take him. He's not leading an army from here
Bruce Banner: I don't think we should be focusing on Loki. That guy's brain is a bag full of cats. You can smell crazy on him.
Thor: I care how you speak. Loki is beyond reason, but he is of Asgard. And he is my brother.
Natasha Romanoff: He killed eighty people in two days.
Thor: He's adopted.

Bertanx said:
Savage Opress said:
ya bende isterim wolverini görmeyi ama onu nasıl bağlıyacaklar o

Wolverine'e teklif etseler yine "Go F**k yourself" derdi, X-Men'de dediği gibi. :lol:
X-Men First Class'ta öyle demesi iyi oldu; çünkü Wolverine'nin bu tiplerle daha önce tanışıklığı yok. Buna rağmen, Wolverine'nin geçmişe dair gerçek olduğundan emin olunan anılarından belki de teki, Dünya Savaşı sırasında Kaptan Amerika'yla yan yana çarpışmış olması. Alıntıda görüldüğü gibi:
Logan possesses memories of being a Samurai in Japan, a mercenary operative for the Central Intelligence Agency, and a "wild man" in the Canadian wilderness. Due to the extensive memory implants given to Logan through the Weapon X program, any and all of these memories are suspect. Logan has at least one memory of meeting Captain America in World War II which was verified as true. It is possible that Logan's healing factor grants him an extended life span and has granted him the physical condition of a man in his prime, despite his age.
Bu arada, ha Avengers'ta oynamış, ha başka filmde, Marvel'in bunu karşılayamama gibi bir durumu olmazdı ki şu an The Wolverine çekiliyor diye biliyorum, 2013'te çıkacak olan. Alıntıda da bahsedilen, samuray öyküsüne odaklanılacak.
Bunun dışında 3 Mayıs 2013'te de Demir Adam III çıkacakmış.

Back
Top Bottom