Daha Fazla Quest

Users who are viewing this thread

LastHero1

Recruit
Bence Mount Blade Rpg bakımından aşırı derecede geride.

Aksiyon olarak bakarak türünün tek örneği sayılablir.Ama Rpg öğeleri çok az mesela Görevler hepsini yaptıktan sonra  yine aynı görevleri vermeye başlanıyor.

Oyunun bir hikayesi olsa hikaye de questler olsa isteyen uysa isteyen uymasa süper olur.

Kısaca Gothic 3+Mount Blade Karışımı Bir Oyun Harika Olur.

Görev Görev Nereye Kadar Sonuçta oyunun belli bir sonu yok,Calradia'yı fetih edersin isyan cıkartırsın vb böyle zaman geçirirsin.Oyun Cod gibi değilki 2.dünya savaşı bitince oyun bitsin

Zaten demek istediğim bir sonu olsun.(Hikayesi derken bunu kastetmiştim.)

Ayrıca Gıthic 3 oynamadın galiba questler başıboş gezmekten çok daha zevkli.

Gıthic 3 oynamadım adını bile ilk defa duyuyorum ama Gta oynadım ondada öyle başıboş gezmek zevksiz ama M&B'de başıboş gezmiyoruz ki,görev yaparsan para ve tecrübe için yaparsın,aslında M&B'nin kendisi bir görev

Aslında Gta da başıboş gezmek zevkli özellikle Gta IV de.

Ama Mount Blade te oyun ruhu eksik.

Sanki bizden başka kimse yok oyunda.

Örneğin ben hiç Şehirlerin benim almam dışında el değiştirdiğini görmedim.

Sürekli aynı görevler.

Arada sırada Mareşaller sefer düzenlemese oyun batacak bence.

BEN Mount  Blade yi sadece Aksiyon için oynuyorum onun dışında oynanabilirliği 0.(tabii benm fikrim bu)

.960 ta şehirlerde sürekli şimdiki Turnuva benzeri oyunLAR oluyordu.Son sürümde de olsa arenadan çıkmam kesin.

Denize adam atıp boğulmasını izlemek zevkli.

Önce polisi arayıp sonra bir adama vurup,polis gelince o da sana vurunca polisin onu gözaltına alıp ekip arabasına bindirip gitmesini izlemek daha zevkli.(Bunu deneyin :mrgreen:)

LastHero1 said:
Denize adam atıp boğulmasını izlemek zevkli.

Önce polisi arayıp sonra bir adama vurup,polis gelince o da sana vurunca polisin onu gözaltına alıp ekip arabasına bindirip gitmesini izlemek daha zevkli.(Bunu deneyin :mrgreen:)
BEn genelde shifte basıp kaçıyom :grin:  Bazende helikopterle bilmem kaç feet aşşa atlıyom o da güzel yaf :grin:

Bencede oyunu bi hikayesi olmalı mesela her ülkenin kurucusu kuruluş hikayesi olsa, hızlı savaş yap seçeneğindeki savaşlarda geçmişte olan önemli savaşlar, ülkelerin eskiden beri birbirine olan düşmanlıkları, eski önemli insanlar, kahramanlar böyle bi  hikaye üstüne oturtulup Calradiya'yı feth etsek bence daha zevkli olur.
Bu arada bende gothic 3 forsaken godsı aldım oyun aslında zevkli ama çok takılıyo çok hata veriyo. Sizde de öyle mi?

aleysie said:
Bencede oyunu bi hikayesi olmalı mesela her ülkenin kurucusu kuruluş hikayesi olsa, hızlı savaş yap seçeneğindeki savaşlarda geçmişte olan önemli savaşlar, ülkelerin eskiden beri birbirine olan düşmanlıkları, eski önemli insanlar, kahramanlar böyle bi  hikaye üstüne oturtulup Calradiya'yı feth etsek bence daha zevkli olur.
Bu arada bende gothic 3 forsaken godsı aldım oyun aslında zevkli ama çok takılıyo çok hata veriyo. Sizde de öyle mi?

Evet bu oyunun bir sorunu.Gothic 3 te daha çok ama Forkasen God s  ta düzelmiş çoğunlukla.Bende Crysis,Gta IV vs  rahatça oynarken Gothic arada bir 3-4 sn takılıyor.

M&B harika bir oyun ama temel bazı sorunları var. Senaryo eksikliği bunlardan bir tanesi. Oyunun temeli aksiyona dayalı, yani karakterimizi kullanarak dövüşmemize dayalı. Ama bir süre sonra bizim ve savaşacağımız gruplardaki asker sayısı artınca oyunun strateji yönü daha ağır basıyor oyun mecburen stratejiye kayıp Total war a benziyor. Aksiyon önemini kaybetmese bu durum bir sorun değil tam tersine artı bir özellik. Kendimizi karakterimizden çok grubumuzu yöneitriken buluyoruz yani savaşçıdan komutana dönüşüyoruz.

evet görevler sırayla olsa bide arada bir de şimdiki görevleri verse mesela kralın sırayla görevleri
görev 1 :Yükselmek için şunu yap(o görev bir daha verlmesin)
2:Git güçlen gel
3:Biniciliğini geliştir
gibi

Benim yadırgadığım nokta şu; oyunun daha başında grup lideriyiz. Doğru dürüst ekipmanımız yokken levelımız düşükken grup lideriyiz. Çevremizdeki haydut/düşman gruplara karşı kendimizi korumak için mecburen biz de grubumuzun sayısını artırmak ve gruptak askerlerşimizin özelliklerini geliştirmek zorunda kalıyoruz. Bu özelliğe karşı değilim ama oyunun başında grup lideri olmamız bana oyunun türüne biraz ters düşüyor gibi geliyor.
Peki ne yapılabilir? Bence oyunun başında komutası bizde olmayan savaş gruplarına katılabilme imkanımız olabilir. Şöyleki bir haydut grubuna, manhuntersa veya paralı asker olarak bir tüücar kervanına katılabiliriz. Katıldığımız grup düşman bir grupla karşılaşıp çatışmaya girerse biz de çatışmaya girelim. Şehirlerde paralı asker guildlerinin temsilcileri (lonca başkanları gibi) veya binaları olsun. Buralarda guild temsilcieriyle konuşunca ''şu lord benden şu kadar yaya paralı asker istedi şu an şu yerde git ona katıl'',  ''filan tüccar şu kervanı korumak için şu kadar atlı askere ihtiyacı olduğunu söyledi git ona katıl'' veya ''şu lord şurayı kuşatıyor bende asker istedi git ona katıl'' gibi görevler alabilelim. yeterince güçlenip yüksek levellara ulaşınca kendi grubumuzu kurabilelim. Yani oyunun başlarında önce başı boş bir maceracı olalım başarılı oldukça kendi grubumuzu kurma imkanına kavuşalım.

AlbertDeSalvo said:
Firari ve haydutları grubumuza davet edebilelim bu ikna kabileyetimize bağlı olsun.
Evet onlarla savaş veya haraç vermekten başka seçeneğimiz olmuyor. Benim yukarıda istediğim şey grubu stratejiyi düşünmeden kendi adımıza savaşmak. Savaşta askerlerimizin yönetimi arttıkça bu pek yapamadığımız bir şey haline geliyor.

her lwlde 2-3 tane görev olsa daha iyi olurr yüksek lwlerde görev sayısı artsa daha da süper olur

Back
Top Bottom