Dünyanın en büyük 3 ordusu-tartışma-anket!

Dünyanın en büyük 3 ordusu?

• Amerika

Votes: 41 67.2%
  • Rusya

Votes: 33 54.1%
  • Türkiye

Votes: 28 45.9%
  • Fransa

Votes: 1 1.6%
  • Çin

Votes: 22 36.1%
  • İngiltere

Votes: 6 9.8%
  • Almanya

Votes: 7 11.5%
  • İtalya

• Suudi Arabistan

• Hindistan

Votes: 0 0.0%
  • Japonya

Votes: 2 3.3%
  • İran - resimlerde yok

Votes: 8 13.1%

• Total voters
    61

Users who are viewing this thread

NeO7

Banned
Arkadaşlar aşağıda verdiğim iki tabloya göre dünyanın en büyük 3 ordusunu tartışalım.

Savunma harcamaları acaba gerçekten savunma amaçlı mı yoksa siyasi veya işgalci amaçlı mı ? Bunun için şimdilik harcama listesindeki ilk 10 ülke ve bunlara Türkiyeyi ekleyerek rakamlara bakalım.
askeri1.png

Askeri personel başına yapılan harcamalarla bir sıralama yaparsak daha güzel bir bakış yakalayabiliriz. Kabaca , kalabalık ordu/Donanımlı ordu ayrımını yapmakta bize fayda sağlayacaktır. Buna göre sıralarsak sıralama :
askeri4.png

bu tablolarda olmayan yani ilk ona giremeyen büyük güçlerde var örneğin:

İsrail, kuzey,güney kore gibi.

devir eski devir olsa Türk askerinin sayısı diğer devletlere göre düşükte olsa Türk ordusu en büyük olurdu.

Bu anketleri düzenleyen şirketler zaten silah satan veya belli ülkelerin savunma sanayisini oluşturan şirketler bu ülkeler için dünyada savaş olması bulunmaz bir fırsat böylelikle silah satıyorlar kısacası böyle kim daha fazla para akıtıyosa onu tutan şirketlerin anketi bi tarafımda bile olmaz

Sudi arabistan tonlarca silah alıyo..

Kullancak pilotu yok , tank operatörü yok , sadece asker var  deniz generalleri yok ...

Bi ton teknolojik silah alıyolar parayla hepsi raflarda yatıyor bozulup gidiyor zamanla sonra tekrar alıyorlar aynı şekilde para bu şirketlere ve amerikaya akıyor sonuç olarak..  İran silahlarını kendi üretiyor tank ve uçakları Rusyadan alıyor Çin füzeleri rusyadan alıyor tankları Siemens tarafından üretiliyor askerler kendine ait Bizde silahları biz üretiyoruz Tanklar Almanyadan  Uçaklar dünya sanayisinden  yani tek bir ekonomiye bağlı değiliz helikopterler amerikadan..

kısacası bu anket hiçbir gerçeği ortaya çıkarmaz savaş savaşta silahla kazanılmaz savaş savaştan önce kazanılır atıcagın adımlarla..

Bu sebepten dolayı şu sorunun cevabı olarak şunu sunuyorum..

Dünyanın en büyük 3 ordusu-tartışma-anket! : WTF

bu anket çevre amaçılı yapılmu bu askerlere verecekleri paranın %1 ini çevreye yatırsalar gakirlere verseler açları doyursalar zaten savaşlara gerek kalmaz. :D

NeO7 said:
bu anket çevre amaçılı yapılmu bu askerlere verecekleri paranın %1 ini çevreye yatırsalar gakirlere verseler açları doyursalar zaten savaşlara gerek kalmaz. :D

Anketteki rakamlar doğru değil  çevreye yatırsalar dünya daha güzel bir yer olur bugün bu ülkelerin teknolojiye yatırdığı para  Amerika - Rusya - Japonya - Almanya  askeri harcamaların 4 katı daha fazla

Savaşlara gerek kalmaz diyosun ne çabuk unuttun hepimizin insan oldugunu ? ve en büyük zafımızın daha fazla güç daha fazla toprak daha büyük bir imparatorluk kurma oldugunu ?

Şimdi aç gözlü değilim ben diyeceksin bende açgözlü değilim diyeceğim tabikide ama şuana kadar yaptıgın olaylara obtektif olarak bakarsan hepimizin açgözlü oldugunu anlarsın.. 

Osmanlı o toprakları hobi olsun diye veya sadece cihad ruhuyla işgal etmedi sende bende iyi biliyoruz(işgal etmedi dedim 2 - 3 mollacı çıkar nasıl konuşuyon sen der bizde göre işgal değil o topraktaki halklara göre işgalcisin arkadaşım saçma saçma tartışma yaratma ondan )

Kısacası dünyada savaş hep olacak insanlar birleşip dünyada tek bir koalisyon oluştu diyelim bu sefer orduya yatırım iyice azalacak teknoloji dahada kuvvetlenecek aç gözlülük uzayda başlayacak karşımıza bizden daha güçlü bir rakip çıkmadığı sürece savaş olmayacak ama şu koloni benim şu koloni senin diye tekrar birbirimizi yeriz kısacası
savaşın çıkmama oranını unut ama bu harcamaların hiç olmazsa teknolojiye yatırılanın 4/1 'ini yatırsalar çevremiz daha güzel olur evet haklısın..

Türkiye kendi silahını kendisi üretmeye başladı.Bugün açılan "Made In Turkey" konusuna bakarsanız anlarsanız.

Joker hayranı arkadaşın dediği gibi silah şirketlerinin hazırladığı tablolar/istatistikler bunlar.Örneğin Türk Ordusunun (Kara kuvvetleri) en çok kullandığı silah g3'tür ve Türkiye g3'ünü Almanya'dan almıyor.Trakya'da kendisi yapıp kendisi kullanıyor.Yani dışardan parayla alınan savaş malzemeleri ile bir şey elde edemeyiz.

argon45 said:
Benim bildiğim kadarıyla Türkiye zaten dünyanın en büyük 3. ordusuna sahip bir ülke.Yani derste öyle görmüştük  :)

Allah o hocanın cezasını versin ne diyim inanmayın öyle saçma şeylere Disiplin olarak 1.yiz orduda ama 3. büyük ordusuymuş bi tarafından atmış o hoca sonrada egitim kötü egitim kötü diyolar

Kendi egolarını ögrencileri üzerinde yapıyor kimi hoca embesil yaratıklar

mehmet123q said:
BİR DE dsiplinde En iyi İsrael ordularıdır.

Şu üç videoyu izle.Elinde taş olan bir adamdan korkuyorlar.Kalabalık bağırdı diye korkarak kaçıyorlar.Onların askerleri,paralı asker.Orduya katılanlar para almak için katılıyor.Bizim işleyişimizi söylememe gerek yok her halde?

Video linkleri:

http://www.izlesene.com/video/haber-korkak-israil-askerleri/608844

http://www.izlesene.com/video/komik-videolar-filistinliler-israil-askerlerini-korkutuyor/1902899

http://www.vidivodo.com/371632/korkak-israil-askerleri

Dünyada ki en disiplinli ordu Türk ordusudur.Bazen o kadar çok aşırıya kaçılıyor ki sivil bir adamın sakalı var diye askeriyeye girmesi yasak oluyor (:

En iyi ordu Çin ordusudur....
Çin Halkın kurtuluşu ordusu idi Çin ordusunun adı... Ve dünyanın en kalabalık ordusu... Bunlar kendi Kaleşnikov benzeri silahını kendi kullanıyorlar...

Kuzey Kore???
Disiplin açısından bakar isen gümrük kapısında bir masa üzerinden bile çizgi geçiyor ve oradan elini bile uzatmak yasak oluyor ise ne denebilir ki??

Türk ordusu diyelim...
Ordumuz meydan - dağ savaşları için eğitiliyor... Şehir muharebeleri için eğitilmiyor..
Kapıda olan 3. Dünya Savaşında Türk ordusu ancak dağda savaşır....

İsrail ordusu taştan korkabilir ama (milli güvenlikçimiz anlatmıştı)
..
Avrupada avukat olan bir İsrailli sabah saatlerinde Avrupada ve bir davaya katılıyor ve günün ilerleyen saatlerinde ise aynı adam ülkesinde savaş için tankta bulunuyor....
Bu da bir disiplindir..
400 Milyonluk Araplara karşı 3 Milyonluk nüfusu ile galibiyet kazanan kesinlikle disiplinlidir...

Bizim ise kazandığımız bir başarı yok denebilir... Sadece bir bordoberelilerimiz var... Kapıdaki 3. Dünya savaşına ise savunma birlikleri ile katılacağız ve büyük ihtimalle ABD müttefiği olacağız.. Bence savaş İran ile Türkiye arasında olacak... (Suriye ' de boş durmaz... Rus müttefiği.)

Abi sonra laf edince ediyor oluruz.

Uzatmayacam allah aşkına git bir çin halk cumhuriyetinin ordusunun modernizasyonuna bak, ordusunun geçirdiği savaşlara bak, stratejik ortaklarına bak, istihbarat gücüne bak, diplomatik gücüne bak ondan sonra gelde burda konuş. Kalabalıkla savaş kazanılıyorsa körfez savaşlarına bir bak derim. Hayatı boyunca yaptığı en stratejik olay mayın tarlası oynamak olan adam gelmiş burda onlarca tecrübeli komutan ve çalışanın yıllarca üzerinde çalıştığı strateji üstünde laf yapıyor anca şurda burda savaşabilir diyor.

Disiplin misiplin değildir bol keseden atma. Adamların düşmanların ülkesinin her kademesinde nüfuzu var, dış ülkelerde diplomatik baskısı var, parası var, teknolojisi var. Yoksa her asker disiplin için eğitilir. Tankın zırhını disiplinlemi deleceksin.

Ahauhaha çin 3500 yıllık tarihi boyunca hep süpergüç oldu ardından ondan küçük ama teknolojide eşit bir ülke gelip hep çin'i işgal etti  :mrgreen: 

Çin halkı cesur değildir arkadaşlar boş boş konuşmayın Japonlar deseniz anlarım 1 milyar değil 3 milyar olsalar bile farketmez bi tarafın askeri kararlı ve uygun streteji izliyorsa yamultur karşı tarafı  kısacası  Japonların  - Hunların - Rusların - Güney asya devletlerinin - Kore savaşının yaşandıgı dönemlerde çin hep sayıca üstündü ama hep ezilen taraf oldu  :mrgreen:  sayı herşey değildir sayıya aldanmayın derim..

+ çin cesur bir siyaset izlemez kimseye kafa tutmaz sadece ekonomide konuşur ordu anlamında isterse 4 milyar askeri olsun rusya sus dediği zaman susar ben burada 70 yıllık 150 yıllık bir geçmişten bahsetmiyorum 3500 yıllık bir gelişimden bahsediyorum ming hanedanlıgı wu hanedanlıgı savaşlarıda dahil kısacası Çin bir savaş çıktığınga dünya üzerinde bölünmesi en kolay ülkedir bunu iddia ediyorum...

Bu konuda artık birşey yazmıyacağım sonuçta herkez ya kendini destekler yada favori ülkesini ama savaşlarda bir gerçektir..

Amerika süpergüç herkezi alır diyenlere bir cevabım var  Amerika kurulduğu dönemden beri asla birine tek başına saldırmadı ve karşısına 3 defa düzenli ordu çıktı tarihi boyunca hepsinde yenildi... 

1.  2. Dünya savaşı italya cephesi afrika cephesi Tek başına saldırmıştı nazilere ve ezildi sayıca üstün olmasına rağmen

2. Vietnam  Muu nehrinde karşısına vietnamlı direnişçiler bir düzenli ordu olarak çıktı ve amerika ağır kayıplar verip kuzey vietnamdaki üslerini kaybetti

3. Afganistan ..  Rusların silahlarındırdığı ve Çinden maddi destek alan direnişçiler Tank füze gibi donanımlarla amerikan ordusunun karşısına düzenli ordu olarak çıktı  çatışmalar 5 ay sürdü ve 3271 amerikan askeri hayatını kaybetti 1500 yaralı  , Direnişçiler ise 1234 kişi hayatını kaybetti 350 yaralı  :mrgreen: 

Adı üstünde Amerikan [ RÜYASI ]

Kimsenin tarihindeki ezik yenilgileri suratına vurmıyım neyse

şunu söyleyerek aranızdan ayrılıyorum

Çin 3500 yıldır hep süpergüçtü kendinden küçük bir ülke hep onu yendi

Amerika kurulduğundan beri hiçbir ülkeye tek başına saldırmaya cesaret edememiştir ve hiçbir düzenli orduya karşı zafer kazanamamıştır .....

Ölü taklidi yapmaktan gerçekten öleceğim beyler.

Tabi o yüzden çin kültürü o kadar yıldır var. Abi güldürmeyin milleti ilkokul çocuğu gibi konuşmayın, 10 kişiye 10000 kişimi saldırdılarda nanayı aldı Çinliler.  Neyse abi dahda yazdıydımda sildim zamanımı harcamayacağım.

O kadar başarılı harekatın içinden bazıları başarısız oldu diye amerikalılar *** oldu dimi.

Turkiye ye veren arkadaslari tebrik ediyorum...Vatani kurtardilar. :lol: Artik gotumuz yere gelmez. Gonullerin Supergucu!!!11!1

İnsan sayısına göre mi?Teçhizata göre mi?Tecrübeye göre mi?Dağ muhabereleri mi?Şehir savaşlarına göre mi?Savunmaya göre mi saldırıya göre mi?Özel harekat kapasitesine göre mi?Menzillerine göre mi?Tahrib güçlerine göre mi?Hava,Kara,Deniz?...Aşın bunları gençler;zaferler artık ekonomi,diplomasi,istihbarata göre kazanılıyor

Dünyanın en iyi ordusu diye birşey yok. Dünyanın en iyi orduları var. Bunlarda belli başlı devletlerde bulunuyor zaten. Askeri teklonoji bakımından çok güçlü olduğumuzu söyleyemem. Ama son yıllarda kendi gemimizi, kendi silahımızı geliştirmeye çalışıyoruz. Buda iyi bir adım. Ama bir savaşa girdiğimizde silah satın alma işi o kadar kolay olmuyor. Emin olun ordu savaşta etki eden unsurlar sadece savaş gücü değil. Olayın siyasi boyutuda var. Bizim ordumuz sayı olarak güçlü, teklonojiyi dışardan alarak sağlıyoruz. Ama daha iyi ve güçlü ordu istiyorsak teklonojiyi kendimiz üretmeli, tank ve uçak gibi önemli savaş araçlarını sürekli olarak üretebilmeliyiz.
Bazı orduların savaş gücüde bilinmiyor bunuda hesaba katmak lazım. (bkz. İran)

Back
Top Bottom