Ahauhaha çin 3500 yıllık tarihi boyunca hep süpergüç oldu ardından ondan küçük ama teknolojide eşit bir ülke gelip hep çin'i işgal etti
Çin halkı cesur değildir arkadaşlar boş boş konuşmayın Japonlar deseniz anlarım 1 milyar değil 3 milyar olsalar bile farketmez bi tarafın askeri kararlı ve uygun streteji izliyorsa yamultur karşı tarafı kısacası Japonların - Hunların - Rusların - Güney asya devletlerinin - Kore savaşının yaşandıgı dönemlerde çin hep sayıca üstündü ama hep ezilen taraf oldu

sayı herşey değildir sayıya aldanmayın derim..
+ çin cesur bir siyaset izlemez kimseye kafa tutmaz sadece ekonomide konuşur ordu anlamında isterse 4 milyar askeri olsun rusya sus dediği zaman susar ben burada 70 yıllık 150 yıllık bir geçmişten bahsetmiyorum 3500 yıllık bir gelişimden bahsediyorum ming hanedanlıgı wu hanedanlıgı savaşlarıda dahil kısacası Çin bir savaş çıktığınga dünya üzerinde bölünmesi en kolay ülkedir bunu iddia ediyorum...
Bu konuda artık birşey yazmıyacağım sonuçta herkez ya kendini destekler yada favori ülkesini ama savaşlarda bir gerçektir..
Amerika süpergüç herkezi alır diyenlere bir cevabım var Amerika kurulduğu dönemden beri asla birine tek başına saldırmadı ve karşısına 3 defa düzenli ordu çıktı tarihi boyunca hepsinde yenildi...
1. 2. Dünya savaşı italya cephesi afrika cephesi Tek başına saldırmıştı nazilere ve ezildi sayıca üstün olmasına rağmen
2. Vietnam Muu nehrinde karşısına vietnamlı direnişçiler bir düzenli ordu olarak çıktı ve amerika ağır kayıplar verip kuzey vietnamdaki üslerini kaybetti
3. Afganistan .. Rusların silahlarındırdığı ve Çinden maddi destek alan direnişçiler Tank füze gibi donanımlarla amerikan ordusunun karşısına düzenli ordu olarak çıktı çatışmalar 5 ay sürdü ve 3271 amerikan askeri hayatını kaybetti 1500 yaralı , Direnişçiler ise 1234 kişi hayatını kaybetti 350 yaralı
Adı üstünde Amerikan [ RÜYASI ]
Kimsenin tarihindeki ezik yenilgileri suratına vurmıyım neyse
şunu söyleyerek aranızdan ayrılıyorum
Çin 3500 yıldır hep süpergüçtü kendinden küçük bir ülke hep onu yendi
Amerika kurulduğundan beri hiçbir ülkeye tek başına saldırmaya cesaret edememiştir ve hiçbir düzenli orduya karşı zafer kazanamamıştır .....