Dünya Gibi Yaşanabilir Gezegen Bulundu

Users who are viewing this thread

Findecáno Amandil said:
Güneş var mı güneş? Çocukların sayfanın sağ üst köşesine çizecekleri ilham kaynağı gerekli.

Samanyolunda güneş gibi milyarlarca yıldız var.

Erozbey said:
Hadi hayrını görün. :grin:

http://www.iflscience.com/space/kepler-team-announces-discovery-earth-sized-planet-habitable-zone

Ya benim anlamayadım Mars ve Venüs'de dünya boyutunda ve yıldızına(Güneşe) makul uzaklıkta. Mars neyse de Venüs'de kimse yaşamak istemez.

@fusuy
Venüs bildiğin cehennem zaten.

Sorun böyle bir gezegen bulmak da değil.Milyarlarca galaksinin onların içinde de milyarlarca gezeginin bulunduğu bir evrende Dünya benzeri bir gezegen bulmak zor bir şey değil.Asıl sorun oraya gidebilmek de zaten.Dünya'dan 500 ışık yılı uzaktaymış.Çok uzak bir mesafe sayılmaz ama bundan 200-250 yıl sonra sahip olacağımız teknolojiyle bile zor gideriz bu tür gezegenlere.

Şimdi otobüs kaldırsan 500 yıla gidersin. Tabi otobüs ışık hızında giderse. Bilim kurgu olan uzay seyahati için ışık hızının geçilmesi gerek. Bizim yüzyılda sıkar biraz o.

Ubsilon Xeforian Cioss said:
Şimdi otobüs kaldırsan 500 yıla gidersin. Tabi otobüs ışık hızında giderse. Bilim kurgu olan uzay seyahati için ışık hızının geçilmesi gerek. Bizim yüzyılda sıkar biraz o.
500 yıl aslında sistemler ve galaksiler için çok uzak bir mesafe değil.Samanyolu Galaksisine en yakın olan galaksiye ışık hızında gitmek 1 milyon ışık yılından daha fazla zaman alıyor diye biliyorum.Işık hızına çıkmak mümkün olabilir ama onu geçmek bana göre biraz zor.Bu tür yolculukları filmlerde gördüğümüz gibi insanları dondurarak yapabiliriz aslında.Teorik olarak böyle bir şey mümkün olabilir.Ama o teknolojiye sahip olabilmek için önümüzde daha çok yol var.

Bir yandan da çok merak ediyorum ya.Acaba orada da Dünyadaki gibi ağaçlar var mı?Kuşlar,böcekler,bitkiler.Belki de orada da insanlar vardır.Bizden daha ilkel veya gelişmişlerdir belki.Başka bir gezegenden bir insanla konuşmak ne kadar heyecan verici olurdu.Yada başka bir gezegende nefes alan ilk insan olmak.

Bizim yaşadığımız gezegende bile insan türüne ulaşılmadan önce farklı türler var olduğunu göz önünde bulundurursak, her özelliği dünya ile aynı olan veya belirli bir dönemde aynı olmuş olan bir gezegende bile bulabileceğin canlılar homo sapiens sapiens olmayabilir.

Stephen Hawking'e göre dünya dışından bir canlıyla karşılaşmamamızın ihtimallerinden biri de bu. Zeki canlılar olmak uzun vadede hayatta kalmak adına iyi değil. Baktığımızda arsenik bakterileri gibi oldukça zor şartlarda bile hayatta kalan ve uzun süre yaşamını sürdüren canlılar var. Ve biz bir gün dünyadan silinecek olsak bile o bakteriler yaşayabilecek. Tabii ki bu memeli gibi sınıfların olmayacağı anlamına gelmiyor.

Fusuy said:
Findecáno Amandil said:
Güneş var mı güneş? Çocukların sayfanın sağ üst köşesine çizecekleri ilham kaynağı gerekli.

Samanyolunda güneş gibi milyarlarca yıldız var.

:/

Bunun oradan görülen güneşin bizim güneşimiz gibi görünmesini sağlaması mı gerekli?

500 milyon ışık yılı ötedeyse şuan 500 milyın yıl öncesini görmüş oluyoruz. :shock: Yani o gezegen yokolmuş olabilir

Bizim fenci geçen gün bir döktürmüştü, o geldi aklıma.

''Yeni bir gezegen bulmayalım onun da çivisini çıkarırız'' demişti.Kadın ondan sonra 2 gün okula gelmedi.Hastaymış  :mrgreen:

Kierra said:
colombos said:
500 milyon ışık yılı ötedeyse şuan 500 milyon yıl öncesini görmüş oluyoruz. :shock: Yani o gezegen yokolmuş olabilir
wait wat
tabi ne sandın Işık yılı demek ışığın bir yılda aldığı yol demek.

colombos said:
500 milyon ışık yılı ötedeyse şuan 500 milyın yıl öncesini görmüş oluyoruz. :shock: Yani o gezegen yokolmuş olabilir

Bu olayı bbcde bi adam söylemişti bir kaç sene önce,hep aklımda kalmıştı,dediğin şey benim gibi bir cahile göre mantıklı,e koskoca nasa bunu düşünmeyecek kadar aptal değildir herhalde.Tabi biz doğrusunu biliyorsak.

Back
Top Bottom