• We'll be making a number of structural changes to the forums on Wednesday, 06.12.2023. No downtime is expected. Read more here.

Dînî Tartışma

Users who are viewing this thread

@KhergitKhan

"Zaten Ateistler'in ölüm mantığı bana herzaman garip gelmiştir.En azından çoğu dinde ruhani bir ortamda yeniden doğmak vardır. Ama Ateistler için ölüm çok farklı ve gerçekten bana en korkunç gelen,sonsuza kadar karanlıklara boğulmakla sonlanıyor.

Ama İslam öylemi? Allah iyi kullarını yanına alıyor,onlara sonsuz bir yaşam sunuyor.Onları en iyi şekilde yaşatıyor ve en sonunda kara geçen inançlılar oluyor."

Bir dine mensup olmayı, gerçeklere göre mi seçmemiz gerekir; yoksa öldükten sonra ne olmasını istediğimize göre mi? Burada dediğin "İslam'da öldükten sonra cennete gidiyoruz, fakat Ateizm'de öldükten sonra yok oluyoruz. Öldükten sonra yok olmak bana korkunç geldiği için ölümden sonra hayat olan bir dine mensubum." düşüncesine çıkıyor.
 
Aslında bakarsan,İslama inanmanın birçok nedeni var.Evet kimisi kimliğine göre,kimisi ailesi istediği için,kimisi ise kendi çıkarları için.Peki benim sebebim senin anlattığın konu mu? Tabi ki hayır. Onu sadece benim küçük sebeplerimden biri olarak söyledim.Bir insanın bir dine inanmasında birçok sebep rol oynayabilir fakat benim ana sebebim şu: Evet,bende bir yaşıma kadar ailemin dediğine göre haraket ettim.Nasıl iyi bir Müslüman olunur bana öğretmeye çalıştılar fakat,erginliğime eriştiğimde asıl bir neden aramaya başladım.Çoğu arkadaşımıza da aynısı olur ve kimisi dinini değiştirebilir.Hayır,ben Kuran'ı okudum.Zaten neredeyse herşey orada yazıyor. Ve benim inanmamdaki ana sebep şu: Allah evreni yaratmış,istese bir anda herşeyi yok edebilir değil mi? ''Bismillahirrahmanirrahim''  ''Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla'' Ne anlama gelir bu Rahman ve Rahim?

Birisi Allah'ın Dünya üzerindeki merhametini gösterir.Nasıl mı? Hepimiz Allah'ın yarattığı Dünyada yaşıyoruz.Allah'ın yarattığı suyu içiyoruz,nimetleri yiyoruz,rahat bir yuvamız var şükürler olsun ve istediğimiz herşeyi yapabiliyoruz değil mi? Kafiri,Müslümanı,Ateisti,Hristiyanı,Budisti,Yahudisi hertürlü yaşıyor.Allah yok ediyor mu şu anda birinizi? İşte bir sebep: Merhamet.Merhametine büyülendim.

Diğeri Allah'ın ahiretteki merhametini ve adaletini gösterir.Ahirette,hepimiz sorgulanacağız ve Müslümanlar Cennete,diğerleri yani iman etmeyen cehenneme.İşti bir sebep daha: Güçlü adaleti.

Allah evreni nasıl yarattı,herşey nasıl dengeli değil mi? Bir sebep daha : Yüceliği. Yüceliği ve Gücü.

Ve son sayacağım sebep (daha yüzlerce var).Tüm yukardaki saydıklarım birleşince Allah'ın insanlara olan sevgisi ortaya çıkar.Seni seven bir ilahı sen nasıl sevmessin ki?Onun bizi sevdiği kadar biz onu sevemeyiz,biz o kadar sabırlı değiliz ve onun gibi tamamen saf değiliz,onun katında biz ancak kötüler kötüsü kalırız.

Daha saymamı istiyorsan yazabilirsin alttan.Çekinme yaz,herşeyi belirtiyim burda.
 
Sir Rivenal said:
Zaten inanmıyorsun/inanmayacaksın bu öngörüyle neyin hesabını yapıyorsun Mosin?
Ayeti yollayan arkadaş inanmadığım kitap ile bana öğüt vermeye kalkışmak gibi acayip bir davranışta bulunduğu için cevabımı İslam'ın doğru olduğunu varsayarak yazmak durumunda kaldım.

@Khergit bence her şeyin bir anda yok edilmemesinin sebebi her şeyi yok edecek güce sahip bir varlığın olmayışıdır.
 
Öğüt vermeye kalkışmadım.Eğer dinsel tartışmanı ve Müslümanlara karşı olan siniri bir kenara bırakıp okuyabilseydin onu sadece dinimi savunmak için yazıdığımı (ki iletimde yazıyor) hatta daha sonra tartışmak istemiyorum diyerek bıraktığımı anlayabilirdin.Ki sende bana adam gibi bir soru sordun,bende adam gibi cevabımı verdim.

Tartışmak istemiyorum dememe rağmen bu tür konular resmen tartışma çıkarmak için bahane gibi duruyor.Konu dini bilgiler paylaşmak ve diğer dinleri anlamak,ama kimisi gerçekten sabırları taşırtacak derecede ...
 
Mosin Nagant said:
Öyle laf atıp kaçmak da pek etik bir davranış değil ama :razz:

Hem kalbimizi mühürlesin, İslam'a inanmamızı engellesin, sonra da cehenneme atsın, bu mu adalet? :neutral:
Sen inanma. Dini kötüle. Dalga geç. Şartları yerine getirme. Sonrada Hidayete ulaş. Emin ol Müslüman olmak isteyene milyarlarca kanıt vardır.
 
Realist Kupa said:
Sanki adamlar size ateist olmak günahmıdır demiş ateist adama cehennemden bahsediyorsun güldüm.

Önceki sayfada bir yorum attım,bakın yine ters bir yorum daha gelmiş.Adam orda sordu,bende cevapladım.Üstüne üstlük ''haydi şunu ezelim,yok işte bu dini savunuyor haha şuna bakın veya şundan şundan bahsediyorsun haha bize ne ha birde onlara ne sen niye yazıyorsun işte çok komiksin vs. vs.''

Demek zorunda değilsiniz.Ki 'dememelisiniz' de zaten. Adam gibi soru sordu,ben cevap verdim,daha sonra benle aslında dalga geçtiğini anladım ve son yani bitti konu kapandı.
 
KhergitKhan said:
Demek zorunda değilsiniz.Ki 'dememelisiniz' de zaten. Adam gibi soru sordu,ben cevap verdim,daha sonra benle aslında dalga geçtiğini anladım ve son yani bitti konu kapandı.
Dalga falan geçmedim ki ben? Birisine inanmadığı bir kitaptan ayet göstermek sana mantıklı geliyorsa bilemeyeceğim. Yine de dalga geçmiş gibi bir izlenim bıraktıysam özür dilerim.
 
@KhergitKhan;

KhergitKhan said:
He böyle ya ben kaçtım bağrışıp çağrışıyolar diye :grin: Adam gibi sorulara adam gibi cevap verilir.

Olay şöyle,sana ölene kadar müddet var.Ne zaman öleceğini bilemezsin değil mi? Allah sana,düşünerek,okuyarak öğrenme şansını sunuyor.Eğer bir sürü delil görmene rağmen,hala inanmıyorsan,inkar ediyorsan senin kalbini hemen mühürlemez zaten.Allah bağışlayıcıdır,merhamet sahibidir.Seni sürekli affeder fakat , yine de aynı şeyi tekrarlıyorsan evet,dediğim hadis uygulamaya geçer.

Bir de Allah kimseyi inançsız yaratmaz.İnanmak için bol zamanın var.Mesela,bir kimse Allah'ın yarattığı dinlerden habersizse (şu anda bazı yerli kabileler var,vahşi insanlar) sorumlu tutulmaz.Akıl yönünden eksik olanlar da aynı.

Yine de , belki inanırsın diye söylüyorum ; bilgi istersen burdayım.

@Mosin Nagant


Mmm,evet Mosin dediğin olay için Kuran'dan bir sure ararken şunu da buldum:

Onlar,Dünya dirliğini ahiret dirliğine üstün tuttular.Elbetta Allah,inkarcı toplumu doğru yola eriştirmez.İşte Allah'ın ; Kalplerini,Gözlerini ve Kulaklarını mühürlediği insanlar bunlardır,gaflet içindekiler de işte bunlardır.Bellidir ki onlar;ahirette hüsrana uğrayacaklardır.. Nahl Suresi
Madem bir şey değişmeyecek, sen neden uyardın bizi?

Bir sürü delil görmeme rağmen inanmıyor değilim. Henüz -delil- göremedim ama ben. Yalnız delil dediğin, öyle uçuk şeyler değil. Yani delilin göreceliği olmaz, delil var mıymış da millet inanmıyormuş?

Allahın yarattığı doğru ve son dinden habersiz olan insanlar var evet. Fakat bunlar kabileler falan değil. Müslüman bir toplumda doğmamış, ailesi müslüman olmayan herkes. Sen Hristiyanlığı veya İncili araştırmıyorsan onlar da Kuranı araştırmıyor. Eh, keşke ben de oralarda doğsaydım, sorumlu tutulmasaydım.

edit: Ha eğer sen, Tanrının o insanların araştırmasını istediğini ve araştırmaları gerektiğini söylüyorsan, inanmadığın diğer dinleri araştırmadığın için sen de günahkarsın. Ha hayır, senin araştırman gerekmiyorsa, o zaman kendi yarattığı insanın doğasını, davranışlarını bilmeyen bir Tanrı ile karşı karşıyayız.

Ben bilgi istiyorum. Gerçek fikrimi sorarsan, bir Tanrının varlığı benim de işime gelir. Ben iyi bir insanım, veya olmaya çalışıyorum.


KhergitKhan said:
Zaten Ateistler'in ölüm mantığı bana herzaman garip gelmiştir.En azından çoğu dinde ruhani bir ortamda yeniden doğmak vardır. Ama Ateistler için ölüm çok farklı ve gerçekten bana en korkunç gelen,sonsuza kadar karanlıklara boğulmakla sonlanıyor.

Ama İslam öylemi? Allah iyi kullarını yanına alıyor,onlara sonsuz bir yaşam sunuyor.Onları en iyi şekilde yaşatıyor ve en sonunda kara geçen inançlılar oluyor.

Fakat inançsızlar? Kuranda geçen Cehennem'de ömür boyu kalacaklar.Kuranda; orada bol bol ateş,ızdırap,kaynar sular,katran ve azap olduğu söyleniyor ki bu şeylerin sadece bir kısmı olduğu söyleniyor.

Şimdi,Ateistler savunuyor ama ölünce Nötr bir son bulacak yani herkes öldüğüyle kalacak.

Ama biz haklı çıkarsak Allah izin verirse Cennet'te buluşacağız ve orada sonsuz bir yaşama kavuşacağız.

He birde Cehennem'de şu da var eklemeyi unuttum: Allah siz acı çektikçe yanmış derilerinizi yenileyecek ve yeniden müthiş bir azap duyacaksınız.Sonsuza kadar.

Bir kısım kötüler de var fakat bunların yaptığı güzel iyilikler de var.Bu kişiler bir süre yanacak (binlerce yıl,bir süreden kastım) ve sonra Cennete alınacaklar.

Yani en iyisi,vakit varken İslam dinine geçmek (veya yeniden geçmek bazı arkadaşlar için) ve günahlarınızdan arınıp yeniden dünyaya gelmiş gibi olmak.


@Tezekyalayan

O dönemlerde geçen neredeyse tüm bilgiler Kuranda yazılı.Eğer biz kuranda böyle bir şey görmediysek,araştırmadan inanmayız.Allah,araştırmadan inanmanın da kötü bir durum olduğunu söylemiştir.

Edit: http://www.sorularlaislamiyet.com/article/16690/peygamberimizin-kab-ibnu-l-esrefin-oldurulmesini-emretmesi-ile-ilgili-hadis-hakkinda-bilgi-verir-misiniz-esref-oglu-kab-genc-bir-sairdi-peygamberi-ve-ona-inanlari-elestiriyordu.html

Burada tam senin dediğin gibi yazmıyor ama.Onları savaşmaya teşvik edermiş.Buna ne diyeceksin?Bize saldırsınlar , biz de yatalım mı?
Ateistlerdeki ölüm mantığı aslında o kadar da korkunç değil. Ve sonsuza kadar karanlıklarda boğulmayla da sonuçlanmıyor. Ölüp gidiyorsun hani, o zaman bir şey hissetmeyeceksin. Kısaca olmayacaksın. Korkmanı gerektiren bir şey yok, ama insan korkuyor işte.

Eğer ben, benim gibi çok iyi bir insan olmaya çalışan bir çok ateist, sırf tanrıya inanamadığı için, hırsızlık yapan, kadınlara ve çocuklara tecavüz eden ciddi anlamda kötü insanlarla birlikte yanacaksak, ben bunun neresinde Tanrının kusursuzluğu anlamıyorum. Daha çok kendini beğenmişlik ve bencillik gibi geldi. Ha koskoca tanrı bırak da kendini beğensin dersen bir şey diyemem tabii.

Yani diyorsun ki, ya inanacaksın, ya yanacaksın. Hmm, adil bir seçim gibi görünüyor.

KhergitKhan said:
Aslında bakarsan,İslama inanmanın birçok nedeni var.Evet kimisi kimliğine göre,kimisi ailesi istediği için,kimisi ise kendi çıkarları için.Peki benim sebebim senin anlattığın konu mu? Tabi ki hayır. Onu sadece benim küçük sebeplerimden biri olarak söyledim.Bir insanın bir dine inanmasında birçok sebep rol oynayabilir fakat benim ana sebebim şu: Evet,bende bir yaşıma kadar ailemin dediğine göre haraket ettim.Nasıl iyi bir Müslüman olunur bana öğretmeye çalıştılar fakat,erginliğime eriştiğimde asıl bir neden aramaya başladım.Çoğu arkadaşımıza da aynısı olur ve kimisi dinini değiştirebilir.Hayır,ben Kuran'ı okudum.Zaten neredeyse herşey orada yazıyor. Ve benim inanmamdaki ana sebep şu: Allah evreni yaratmış,istese bir anda herşeyi yok edebilir değil mi? ''Bismillahirrahmanirrahim''  ''Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla'' Ne anlama gelir bu Rahman ve Rahim?

Birisi Allah'ın Dünya üzerindeki merhametini gösterir.Nasıl mı? Hepimiz Allah'ın yarattığı Dünyada yaşıyoruz.Allah'ın yarattığı suyu içiyoruz,nimetleri yiyoruz,rahat bir yuvamız var şükürler olsun ve istediğimiz herşeyi yapabiliyoruz değil mi? Kafiri,Müslümanı,Ateisti,Hristiyanı,Budisti,Yahudisi hertürlü yaşıyor.Allah yok ediyor mu şu anda birinizi? İşte bir sebep: Merhamet.Merhametine büyülendim.

Diğeri Allah'ın ahiretteki merhametini ve adaletini gösterir.Ahirette,hepimiz sorgulanacağız ve Müslümanlar Cennete,diğerleri yani iman etmeyen cehenneme.İşti bir sebep daha: Güçlü adaleti.

Allah evreni nasıl yarattı,herşey nasıl dengeli değil mi? Bir sebep daha : Yüceliği. Yüceliği ve Gücü.

Ve son sayacağım sebep (daha yüzlerce var).Tüm yukardaki saydıklarım birleşince Allah'ın insanlara olan sevgisi ortaya çıkar.Seni seven bir ilahı sen nasıl sevmessin ki?Onun bizi sevdiği kadar biz onu sevemeyiz,biz o kadar sabırlı değiliz ve onun gibi tamamen saf değiliz,onun katında biz ancak kötüler kötüsü kalırız.

Daha saymamı istiyorsan yazabilirsin alttan.Çekinme yaz,herşeyi belirtiyim burda.
Bizi yok etmemesi onun merhametini mi gösteriyor? Yukarda dediklerim bence merhametli bir tanrıya uymayan özellikler. Allahın evreni yaratmasını, bu inanaılmaz denge ve düzeni -delil- olarak söyleyeceksen, yorulmana gerek yok. Bunlardan da onun bizi sevdiği sonucunu nasıl çıkarttın anlamadım. İnancına saygı duyuyorum.

Ben istiyorum bu arada, yukarda da dedim. Varsa delilin, o kadar çok delilin, iki üç tane at da biz de yararlanalım.
 
Dies Irae said:
Allahın yarattığı doğru ve son dinden habersiz olan insanlar var evet. Fakat bunlar kabileler falan değil. Müslüman bir toplumda doğmamış, ailesi müslüman olmayan herkes. Sen Hristiyanlığı veya İncili araştırmıyorsan onlar da Kuranı araştırmıyor. Eh, keşke ben de oralarda doğsaydım, sorumlu tutulmasaydım.

Sorumlu olmayacaksın diye bir şey yok:smile: Kuran'a göre İslam, Allah'ın indirdiği bütün dinleri kapsar. Hristiyanlık veya musevilik, dinlerin tahrif edilmesiyle konulan isimlerdir. Yoksa Allah'ın gönderdiği bütün peygamberler İslam dinini tebliğ etmişlerdir. Kuran'da şöyle bir ayet vardır;

iman edenler ile yahudiler, sâbiîler ve hıristiyanlardan allah'a ve ahiret gününe (gerçekten) inanıp iyi amel işleyenler üzerine asla korku yoktur; onlar üzülecek de değillerdir. Maide/69

Ayrıca buradaki ayetten yahudilik sabiilik hristiyanlık ayrı dinlermiş gibi anlaşılabilir. Ancak bana göre insanların anlaması için böyle inmiş. Zira o dönemde, kendini müslüman değil başka dinden görüp de bu ayetteki kriterleri yerine getiren insanlar çoktu. Günümüzde de öyle...
 
Mosin Nagant said:
KhergitKhan said:
İnkar edenleri,başlarına gelecekleri bildirerek uyarsan da birdir,uyarmasan da.Allah,onların kalplerini mühürlemiştir,gözlerinde de perde vardır.Büyük azap onlar içindir..  Bakara Suresi; 6,7. Ayet..

Daha fazla konuşmadan gidiyorum.Sadece dinimi savundum.Tartışma başlatmak istemiyorum.
Öyle laf atıp kaçmak da pek etik bir davranış değil ama :razz:

Hem kalbimizi mühürlesin, İslam'a inanmamızı engellesin, sonra da cehenneme atsın, bu mu adalet? :neutral:

Kalbin mühürlenmesi sebep değil sonuçtur. İnkâr ederek kalbinin mühürlenmesine sen sebep olursun.
 
En kötü insanların bile doğru yolu bulmak için her zaman ellerinde bir şans var ama inkarcıların biryerden sonra yok yani? Allah engelliyor?
 
Pekala,şu ana kadar bıraktığım yanlış izlenimler için özür dilerim :grin:

1-Hristiyan bir yerde doğsan bile sorumlu tutulursun.O dinden haberin var değil mi? O zaman araştırıp öğreneceksin.Sana emredilen bu.Eğer böyle bir din varsa,sen araştıracaksın.Mesela ben,sadece kendi dinimin üstünde durmadım.Hristiyanlık,Yahudilik hatta Budizm ile ilgili az çok bilgim var.Ve onların da bizden haberi olduklarına şüphesiz inanıyorum.Yani,sorumlular.

Ayrıca dediğim kabileler var.Bu insanların dinlerden haberi yok gerçekten ve sorumlu da değiller.

Allegro said:
En kötü insanların bile doğru yolu bulmak için her zaman ellerinde bir şans var ama inkarcıların biryerden sonra yok yani? Allah engelliyor?

Ayetlerde geçtiği gibi,araştıracaksın.Öğreneceksin.Eğer bilmene rağmen devam ediyorsan evet mühürleniyor.

Ve ayrıca,evet dediğim gibi.O senin İlah'ın seni yarattı ve sana milyonlarca şans verdi.. Yani,şimdi o bana dünya üzerindeyken acımışsa ve beni helak etmemişse,ben niye ona inanmayayım?Apaçık deliller önümdeyken neden inanmayayım?O beni seviyorsa,bana yiyecek ve içecek veriyorsa onu niye sevmeyeyim?

Bence bu deliller benim onu sevmem için yeterli deliller.. Evet,ben de Ateistlere çok fazla karşı değilim ve önüme çıkan ateistin yüzüne tükürmüyor,tam tersine dinimizde emredildiği gibi yardım etmeye çalışıyorum.Ama tabi benim bilgimin de bir sınırı var,kısacası ben bilmem Nihat Hatipoğlu bilir.

Ve alın size araştırabilmek için bir site: http://www.sorularlaislamiyet.com/article/6/allah-in-varliginin-delilleri-nelerdir.html

Yetmiyorsa benim de tıkandığım yoldur.Ben ne mutlu ki annemden müslüman doğdum şükürler olsun.Kimliğimde yazdığı gibi de değil,tam anlamıyla yaşamak istiyorum.Daha önümde çok uzun bir yolum var ve Allah izin verirse daha öğreneceğim çok şeyim var.

Bu olaydan birinizin Müslüman çıkması ne sevindirir beni.Yeni Müslüman olan birisi tüm günahlarından da arınmış olur.Bu kadar imkan varken biraz daha delil gerekiyorsa artık iş sana kalmış,araştır sorgula.

Terledim la anlatmaya çalışırken :grin: Taleworlds'ün de ne tartışmaları varmış :grin:
 
Kötü insanların niye kalbi mühürlenmiyor? Onların niye sonuna kadar doğru yolu bulma şansları var da Allah sadece Müslüman olmayanlara bir yerden sonra "yeter be" deyip küsüyor? Allah küsmese adam belki inanacaktı? Paylaşılan ayetlerden hiç de öyle "kademeli olarak mühürlenmiştir" anlamı çıkmıyor, öyle olsa "inkarcıları ne kadar uyarsanız da işe yaramaz" demez, "1-2 kere uyarın" derdi.
 
Allegro said:
Kötü insanların niye kalbi mühürlenmiyor? Onların niye sonuna kadar doğru yolu bulma şansları var da Allah sadece Müslüman olmayanlara bir yerden sonra "yeter be" deyip küsüyor? Allah küsmese adam belki inanacaktı? Paylaşılan ayetlerden hiç de öyle "kademeli olarak mühürlenmiştir" anlamı çıkmıyor, öyle olsa "inkarcıları ne kadar uyarsanız da işe yaramaz" demez, "1-2 kere uyarın" derdi.
Evet bunu anlaman için biraz gerçekçi bakman gerekli. Allah'ın bildiği şeyi tam olarak anlayamazsın zaten veya doğru yola gelip gelmeyeceğini. Bu her din için geçerli.
 
BAKARA 88
“Kalplerimiz muhafazalıdır” dediler. Öyle değil. İnkârları sebebiyle Allah onları lânetlemiştir. Bu yüzden pek az iman ederler.
Az olsa da iman eden çıkıyor. Geri dönüş yok değildir. Tövbe imkanı var.

Nisa 155
Verdikleri sağlam sözü bozmalarından, Allah’ın âyetlerini inkâr etmelerinden, peygamberleri haksız yere öldürmelerinden ve “kalplerimiz muhafazalıdır” demelerinden dolayı (başlarına türlü belâlar verdik. Onların kalpleri muhafazalı değildir), tam aksine inkârları sebebiyle Allah onların kalplerini mühürlemiştir. Artık onlar inanmazlar.

Doğru siz Kur'an'ı onlarca kez bitirmiştiniz değil mi...
 
Sir Rivenal said:
Allegro said:
Kötü insanların niye kalbi mühürlenmiyor? Onların niye sonuna kadar doğru yolu bulma şansları var da Allah sadece Müslüman olmayanlara bir yerden sonra "yeter be" deyip küsüyor? Allah küsmese adam belki inanacaktı? Paylaşılan ayetlerden hiç de öyle "kademeli olarak mühürlenmiştir" anlamı çıkmıyor, öyle olsa "inkarcıları ne kadar uyarsanız da işe yaramaz" demez, "1-2 kere uyarın" derdi.
Evet bunu anlaman için biraz gerçekçi bakman gerekli. Allah'ın bildiği şeyi tam olarak anlayamazsın zaten veya doğru yola gelip gelmeyeceğini. Bu her din için geçerli.

adı üstünde din yani. dogmatik olduğu için "allah'ın hikmeti sual olunmaz" diyorlar. dinin gereklerini adil bulmayan niye hiçbir şekilde cennete gitmeyip, cehennemde yanıyor sonsuza kadar? bunu gerçekten adil buluyorsanız tatlı su dindarısınız, yani dinin sadece iyi yönlerini görüyorsunuz. kötü gördüğüm bazı kısımlarını anlatayım.

nisa suresi 34. ayet müslüman topraklarında kadın şiddetinin daha fazla olmasına sebep oluyor.

islam'ı BİRRRRR GÜNEŞŞŞŞŞ gibi yayma merakınız ve buna bağlı kafirler tebliğ olmadıktan sonra onlara karşı cihad yapma izni verilmesi de din savaşlarını doğuruyor.

tabii bu ayetlerden faydalanıp insanların azıttığı da oluyor ama allah bu kadar adaletliyse neden savaş çözüm değildir, sadece tebliğ edin dememiş? veya karınızı uyarın sonra yataktan atın sonra da dövün yerine boşayın dememiş?

Olum cidden anlamıyorum ya. karınız sözünüzü hiçbir şekilde dinlemezse dövün diyen bir yaratıcıya inanıyorsunuz. ben de sizin ahlağınızı mühürlüyom.
 
Allegro said:
Son durum nedir Bakara 7'ye mi inanıyoruz 88'e mi?
Bak senin mesela kalbin inkarın yüzünden mühürleniyor Allah mühürlüyor. Tövbe etme kapısı kapanmayacak ancak Allah'ı hiçbir zaman kabul etmeyeceksin. Her seferinde Allah'a küfür edip Onun peygamberine pedofili dersin yoldan çıkarsın zaten "kafir" olmayı hayatın boyunca sürdürmüşsün. İşte bu yüzden mühürleniyor. "Onları kalbi mühürlü değil." derken de Allah onları öyle yaratmadı onlar yaptıklarından dolayı mühürlendi manasında zaten.
 
Back
Top Bottom