KEYFEKEDER
Veteran

İşin en acınası kısmı da İslamiyet'in öve öve bitirilemeyen altın çağının yarısının o beğenmedikleri pagan Avrupalıların ve islamiyet öncesi Orta Doğuluların yazıp çizdiklerinin çevirilerinden ibaret olması. Doğruya doğru, bir dönem müslümanlar gerçekten de yüzyıllar önce terkedilen kitapların tamamen unutulmasını engellediler ama bilime yaptıkları bu katkı 7.yüzyılın başından günümüze kadar insanlığın ve uygarlığın gelişimine verdikleri zararın yanında çok küçük kalıyor.Amerika konusuna da gelince ben kimsenin amerikayı savunduğunu görmedüm katliam her yerde katliamdır. Ama sizden ayıran bir yanı varsa bunu Tanrı için yapmamaları. Emevilerin, Kuteybe 'nin yaptıkları vb örenekleriyle islamın katliam tarihi daha geniştir o konuda da şüphen olmasın.
Bilim konusunda da müslümanlar islam ortaçağda zirvedeymiş dediğin çok tartışmalı konu bana göre o anki dünyaya kattıklarını söyle desem pek bir şey sayamazsın çünkü yok. Araplarında islam öncesi yaptığı gibi sadece şiir yazmak dışında. Avrupa da o çağda bk gibiymiş demek de doğru değil simyacılar vb tesadüfende olsa bulunmuş buluşları var.
Bizim de ülkemizde Türkiye'nin yaptığı her sınır ötesi operasyonda "Osmanlı geri dönüyor" "Halifelik uyanıyor" tarzı laflarla hamaset yapan bir dolu insan var, ve emin olun bu insanlar ABD'deki haçlı zihniyetindeki hristiyanlardan kat be kat daha fazlalar.Elemanlar Irak’ı işgal ettiğinde Bush “son haçlı seferini biz kazandık” demişti. Bilmiyorsun bari sallama bazı şeyleri. Ayrıca argümandan net amerikan tarafgirliği akıyor Din adına katliam yapmaması onların katilliğini nasıl diğerlerinden ayırabilir? Tam bir akıl tutulması.
Ayrıca iş, "ama batı da yapıyor" argümanına gelince görmezden gelinen çok büyük bir fark var. Batı ülkeleri işledikleri suçlarla kendi insanlarının yaşam kalitesini arttırırken dinler (günümüzde çoğunlukla islam) başkasının huzurunu kaçırdığı gibi kendi tarafındaki insanların da hayatını çekilmez hale getiriyor. Ama müslümanlar bıkmadan usanmadan hala daha yaşamdaki bütün güzelliği ve zevki çekip yutan bu sistemi kendi benliklerinden çok savunuyorlar, bunun psikolojide bir adı vardı ama adı aklıma gelmiyor şuanda niyeyse.