Cyberpunk 2077

Users who are viewing this thread

Gördüğüm kadarıyla oyundaki her görev alanında yaptığın değişikliği kaydediyorlar. Mesela ben oyunun ilk görevlerinden sonra şehirde dolanırken birkaç çeteyle kapışmıştım. O zamanlar görev mekaniklerini anlamamıştım ( laptoptan bilgi çek Reginaya gönder vs ) yaklaşık bi 8 oyun saati - baya bir görev ediyor - sonra tekrar aynı yere denk geldiğim zaman ölenlerin cesetlerinin birebir aynı noktada aynı şekilde durduğunu gördüm. Bu bence harika bir özellik. Özellikle kafayı çevirince giden NPClerin olduğu bir oyunda bu kadar persistant bir dünyanın olması şaşırttı :smile: Galiba bu tarz detayları tutmaları iyice şişiriyor dosyayı. Hatta sanırım ragdoll joint pozisyonları bile kaydediliyor.
Forumda ve Reddit'te insanlar "çok crafting yaparsanız oluyor" tarzı bir ilişkilendirme yapmışlar, üşenmesem aslında save dosyalarını açıp incelemeyi denerdim fikir verirdi. Dediğin olaya baktım harbiden kaydediyor ölenleri. Ama ragdoll'u kaydediyor mu onu inceleme fırsatım olmadı. Öyle bir durumda bile belki bir limit konup eskide kalan cesetleri silebilirlerdi.

Dediğinle birlikte aklıma bir de şöyle bir olasılık geldi, bazı oyuncular para basmak için eşya satın alıyor, sonra o eşyaları parçalayıp satıyorlar ve bunu devamlı yapıyorlar. Belki oyun satılan şeyleri yok etmek yerine temelli kaydediyordur ve bu da şişmeye katkı yapıyordur. (Atıyorum vendor'a satınca eşyayı geri alabilme mevzusu gibi) Eğer dediğin ölülerin saklanması mevzusunda da bir zaman / miktar limiti gibi bir durum yoksa ve ikisi de bir arada oluyorsa patlaması çok normal gibi.

Hatta bu da şimdi aklıma geldi, oyunda gazoz alma gibi bir mekanik var. Spawnlıyor gazozu dünyaya oradan alıyorsun. Bunları parçalayıp satarak para kasanlar var. Devamlı tekrar ediyorlar bunu. Oyun spawnlanan gazozların da kaydını tutuyorsa, ya da onların destroy edildiği bilgisini de saklıyorsa o zaman daha da normal dosyanın şişiyor olması. :grin:

Muhtemelen bunların bazıları kombin oluyor, save dosyası için de tahminim 8MB gibi bir limit koymuşlar aşılmayacağını düşünerek, aşılınca da düzgün bir şekilde dosya yazılamadığından save dosyası komple patlıyor.

Her halükarda merak ettim sebeplerini.
 
Aşmak zormuş 8 MB'ı ama öyle bir sınır saçma bence, en son Skyrim save'im 70-100 MB arasıydı tabi mod falan derken iyice coşmuştur ama yine çok daha fazla. Yada şu peynir tekerleklerinin hepsini alma şakasını yapmamak gerek
 
Yanlış hatırlamıyorsam Skyrim'da modcular save dosyası üst limitini kendileri arttırıyorlar, bir aralar kayıt dosyalarında sorun çıkmasının sebebi de buydu sanırım ama emin değilim. Başka bir oyunla da karıştırıyor olabilirim. Ama bu kadar az bir limit harbiden gereksiz gibi.
 
Muhtemelen bunların bazıları kombin oluyor, save dosyası için de tahminim 8MB gibi bir limit koymuşlar aşılmayacağını düşünerek, aşılınca da düzgün bir şekilde dosya yazılamadığından save dosyası komple patlıyor.
Olabilir. Yine de limit koyulması çok saçma bence. Veya bunun sorun olduğunu fark ettikleri an bi hotfix ile kaldırmaları lazım ama ya farkında değiller - ki sanmıyorum, ya da başka bir sıkıntı bunu engelliyor.
Ben yağmacı gibi öldürdüğüm herkesin neyi varsa lootlayarak ilerliyorum, satmak ile uğraşmadığım için de ayrıştırıyorum, sanırım bunlar da iyi şişiriyor. 200'e yakın HP boost inhaler şeyi var, yüzlerce el bombası falan. Oyunun daha hikaye olarak yarısında bile değilimdir, 4MB olmuş. Gerçi yan görevler ile çok uğraştım. Limite dayanmadan patch çıkarmazlarsa baya üzülürüm :smile:
 
Hızlıca kayıt dosyalarımın boyutunu kontrol ettim, ilk başlarda aldığım kayıt 1.6mb iken oyunu 4.7mb ile bitirmişim, daha yolun yarısındaysan bence ara ara kontrol et. :grin: Ben yan görevlerin %30'unu filan yaparak bitirdim, 48 saat kadar sürdü oyunum.
 
Oyunun kayıt dosyası nerede? Belgelerimde bulamadım.
C:\Users\KULLANICI ADIN\Saved Games

Bu arada şu sayfadan tartışmaları okuyabilirsiniz. Birisi ticket yollamış ve cevap olarak da şöyle bir mesaj almış.
Unfortunately the save is damaged and can't be recovered.
Please use an older save file to continue playing and try to keep a lower amount of items and crafting materials.
If you have used the item duplication glitch, please use a save file not affected by it.
The safe file limit might be increased in one of the future patches, but the corrupted files will remain that way.
Sorry for the inconvenience.
Regards
Sanırım gerçekten de crafting ve itemler önemli bir rol oynuyor.
 
C:\Users\KULLANICI ADIN\Saved Games

Bu arada şu sayfadan tartışmaları okuyabilirsiniz. Birisi ticket yollamış ve cevap olarak da şöyle bir mesaj almış.

Sanırım gerçekten de crafting ve itemler önemli bir rol oynuyor.
"might be" demeleri garip, konsolları bilmiyorumda save limiti arttırmak çok zor olmasa gerek PCde?
 
Bir fikrim yok doğrusu, neyi düşünerek böyle bir şey yaptıklarını bilmek lazım. Bir yerde okuduğum kadarıyla boyutlar arttıkça yüklenme sürelerinde de ciddi yavaşlamalar oluyormuş. Bilemiyorum, belki belli bir miktardan fazla data sakladıklarında düzgün okunamıyor olabilir. Pek çok şey olabilir o yüzden oturup ne yapacaklarını izlemek ve ara ara save dosyalarını kontrol etmek yapılabilecek tek şey gibi. :smile:
 
Sanırım gerçekten de crafting ve itemler önemli bir rol oynuyor.
Play the game until the end, then start a new game. Don't continue saving and reloading the same character for too long. Don't craft thousands of items at once.
Ömrümde gördüğüm en salakça öneri olabilir. O zaman oyunun ne anlamı kaldı? Dümdüz storyline yapsalarmış oynasaymışız Modern Warfare gibi :smile:

Inventory'i azaltmak da işe yaramıyor gibi
I had 30K white green rare epic mats, my save was 5.8 mb (black screen too)
I sold nearly everything, down to 10K each, my save is now 6.125 mb...

Gördüğüm kadarıyla bunun bi çözümü yok ve anladığım kadarıyla her item'a bir ID atıyorlar ve bu ID atanması şişiriyor her şeyi. Kalitesiz bir mühendislik örneği. Kesinlikle edge case düşünememiş QA'in veya DoD belirleyen kişinin sorumluluğu bu. Çünkü teknik olarak bir problem var. Limitler denenmemiş. Bunu denemek için 90 saatlik gameplay yapmaya gerek bile yok, sadece simüle ederek deneyebilirlerdi. Belli ki CDPR takımından kimse oturup kendi oyunlarını oynamamış
 
Dün burada craft sisteminin ne kadar özensiz ve basit yapıldığından bahsetmiştim, şimdi oyunda üzerime giyecek düzgün bir kıyafet bulamadığım için bari craft işine girişeyim dedim ama craft kısmında da oyun açığı karşıma çıktı. Şöyle ki, beyaz seviye bir eşyadan arka arkaya 3-4 tane üretirseniz envanterinize o eşyanın mor versiyonu geliyor. Sebebini hiçbir şekilde anlamadım ama bu durum oyunu bildiğin bozuyor. Ortaya çıkan mor seviye itemın bende üretim kılavuzu bile olmamasına rağmen beyazından arka arkaya 3-4 tane üretince anlamsızca ortaya çıkıyor. Hal böyle olunca karakterimin tüm itemlarında +500 zırh, %100 kritik şansı özellikleri oldu. :facepalm:

ne yapayım craft yapmadan mı oynayayım şimdi oyunu?

 
Kalitesiz bir mühendislik örneği.
Benim ilgimi çekmesinin sebebi de bu zaten, bu kadar teknik özellik barındıran, yapılması hiç kolay olmayan bir oyunun bu kadar temel ve hayati bir konuda, save sisteminde böyle bir hataya sahip olmasını aklım almıyor. :lol:

Dün burada craft sisteminin ne kadar özensiz ve basit yapıldığından bahsetmiştim, şimdi oyunda üzerime giyecek düzgün bir kıyafet bulamadığım için bari craft işine girişeyim dedim ama craft kısmında da oyun açığı karşıma çıktı.
Daha çok işi var Cyberpunk'ın pek çok anlamda. Ne yazık ki sorunların varolduğu tek yer orası da değil. :grin: Oyundan kopmamak için sadece hikayelere odaklanmak ve akışına bırakmak gerek, bu kısımlar harika ötesi. Onun dışında mekaniklere fazla bulaşmamakta fayda var çünkü durum rezalet.

Aslında oyun pek çok anlamda test edilmediğini ve rushlandığını bağırarak gösteriyor. Hikayede havada yürüyen karakterler, oturmamış crafting sistemi, kolay exploitler. Tam bir yeterli test yapılmamış ve rushlanmış oyun örneği.
 
Oyun zaten hikayesiyle, açık dünyasıyla alıp götürüyor da oyunu bir beklentiyle oynadığın zaman için bir buruk oynuyorsun. İnsan oynarken fark ediyor hep "ya bu detayları neden atlamışlar?", "bunu neden koymamışlar?" vs. diye. DLC'ler ile ne kadar düzeltirler bilemiyorum artık. Bir de bu Red Engine 3 motoru modlamaya da pek uygun değil diyorlar, o yüzden Skyrim'e gelen oyunu iyileştiren gibi modlar da gelmez bu oyuna.. bakalım ne olacak, hayırlısı.
 
Öyle. Oyunu bitirdiğimde ben de baya uçmuştum kalitesinden ötürü ama sonra yavaş yavaş hatalar ve eksiklikler göze batmaya başlıyor ve ufaktan bir burukluk oluşuyor, çok daha iyisi olabilirdi diye. Çünkü olmayacak gibi değil ortadaki işe bakınca.

Neyse negatiflik yeter bugünlük oynayan herkese keyifli oyunlar diyelim başka bir sıkıntı çıkarsa artık atarım buraya. :grin:
 
Çok güzel ve detaylı bir inceleme çıktı, söz verilip yapılmayan şeyler hakkında. Ama yığınla spoiler içeriyor. Oyunu bitirmeyen izlemesin.
 
İzledim hepsini. FudgeMuppet her zamanki gibi çok kaliteli video yapmış. Buglara hiç değinmemişler, zaten yeterince bahsediliyor o konu herkes tarafından. Trailerlardaki sözler ve satışa çıkmadan önceki gameplay videolarında gösterilen oyun mekanikleriyle ile oyunun kendisini kıyaslamışlar. Oyuncuların kendisinin değil asıl firmanın oyunu nasıl overhype ladığını güzel ortaya koymuş adamlar.
 
Mucize gibi oyun halbuki :lol:



Bu arada şu tarz bir şeye ben de rastladım oyunda. Bug mı yoksa feature mı olduğuna emin olamadım ama açıkcası Night City'nin depresyon ve intihara meyilli yapısını gösteren bir bug olmuş, eğer bug ise. Değilse güzel detay. :smile:
 
1.05'de çok sıkıntı çeken okuduğum için yapmamıştım o update'i. Bekletiyordum özellikle save gameler bozulmasın diye. Bir de şöyle saçma sapan bir durum vardı https://www.gog.com/forum/cyberpunk_2077/free_104804_mb_hard_disk_space_for_patch_105

1.06 patchi ile beraber gördüğüm kadarıyla performans açısından iyileştirmeler olmuş. En azından benim bilgisayarımda hafif bir artış görüyorum. Hotfixlenmiş olması güzel. Resmen item almıyordum yerden save game gidecek diye.



Madem konusunu açtık artık, çektiğiniz görselleri de buraya atabilirsiniz.
Benim bilgisayarım harika olmadığı için görseller çok tatmin edici olmayabilir belki ama iyi bir sistemi olanlar çekinmesin :smile:
dPZSr.jpg
a6o7g.png
UR-3A.png
XRvVo.png
JK8vB.png
 
Back
Top Bottom