Resolved Crashing when starting the game - Loading screen

Users who are viewing this thread

Version number
1.5.7
Branch
Beta
Modded/unmodded
No, I didn't use any mods.
Dump identifier (optional)
2021-01-14_14.04.31_d30085e878ea9e7a1ac2075247d4486b

King Regnar

Recruit
Hi!

My game crashes when i start it and i see the running horse in the loading screen. The game just suddenly crashesand i get the TWCrashUploader. (I HAVE NO MODS)

After days of trying to resolve this i have tried following:
1. Made sure that i have the latest Windows 10 Update.
2. I have all my GPU drivers up to date
3. Reinstalled the game.
4. Clean re-install (I removed all the folders and files after uninstalling, even my saved games and everything that had to do with Mount and Blade)
5. I have tried updating to the Beta versions, all from 1.5.2 to 1.5.5 and now i tried updating to 1.5.7 and i still have the same issue
6. Disabled Steam overlay
7. I tried entering -windowed in Launch options on steam. But still got the same crash.


I have literally tried as much as i could before posting this. Can someone help me figure this out?

My specs are
Windows 10 Pro 64 Bit
CPU: AMD Ryzen 9 5950X
32 GB RAM
GPU: Geforce GTX 3090
 

MArdA TaleWorlds

Community Support & Localization
Community Support
M&BWBWF&SNWVC
Forwarded to the QA team for further investigation. We will reach out again if we need more information. Thanks for reporting and sorry for any inconvenience!
 

MArdA TaleWorlds

Community Support & Localization
Community Support
M&BWBWF&SNWVC
It seems the soundtrack.xml and music_parameters.xml files got changed. IF you can delete them and verify the game files it should work
 
Last edited:

King Regnar

Recruit
Hi!

Thanks for the quick reply, i have deleted both soundtrack.xml and music_parameters.xml, then i went into steam and verified the game.

After i started the game i still had the same issue.

Here is the crash log: 2021-01-15_12.42.22_d30085e878ea9e7a1ac2075247d4486b
 

King Regnar

Recruit
I performed a clean uninstall - Removed all files that had anything to do with bannerlord. I then installed the game again from Steam and the problem still remains?

here is the latest crash report 2021-01-20_09.11.10_d30085e878ea9e7a1ac2075247d4486b
 
I have the same problem, the crash report number is 2021-03-04_11.09.12_a183b93ddd74c60c6834b586f9158388.
the problem has been around for a month, I've already updated my drivers etc.
 

MArdA TaleWorlds

Community Support & Localization
Community Support
M&BWBWF&SNWVC

Crash after the TaleWorlds Intro Video​

If you are experiencing a crash after the intro video please try this workaround
Navigate to this folder:
"SteamLibrary\steamapps\common\Mount & Blade II Bannerlord\GUI\GauntletUI"
And delete “spriteData.xm”l file and try again. It is not necessary to verify the game files after this. The game will create the file again when it launched again.
 
Top Bottom