CPU Fan Hariç Fanlar Çalışıyor Görüntü Yok

Users who are viewing this thread

Feed Me

Sergeant Knight at Arms
Selam arkadaşlar.2014 Eylül ayında bilgisayar toplamıştım belki hatırlayan vardır.

O zamandan beri sadece 2 sefer içini açıp tozları vs süpürge ile almıştım onun dışında hiç bir işlemi yoktu bilgisayarın.Kaldıracaktım bilgisayarı dedim kaldırmışken bir komple temizleyeyim ondan sonra kaldırayım açtım bilgisayarı tozları vs aldım soğutucuyu çıkardım fanı vs işlemciye termal macun sürdüm geri takarken serçe parmağım komple sıvadı macunu dedim çıkartıp süreyim bari macunu,işlemciyi çıkartırken nasıl olduğunu anlamadım sıkışmış bende fazla abandım galiba yaklaşık 6-7 tane pin falan ortasından yamuldu(ortasından derken pinin kendi ortasından),hiç zorlamadan geri oturtmaya çalıştım 0.5 kalemle kredi kartıyla vesaire düzelttim pinleri çok dikkatli gözlerle bakıldığında hala yamuk olduğu görünüyordu ama oturdu yerine hiç zorlama olmadan.Soğutucu taktım(takmadım aslında resmen savaş verdim soğutucuyla) bayağı bir zor oldu açıkçası hem de bayağı bir zor oldu.Hayatımda gördüğüm en garip soğutucuya sahibim diyebilirim.Neyse üst panelden switchleri çıkartmıştım onları geri vidaladım,bilgisayarın da pek birşeyine dokunmamıştım yani bunları yaptım bir tek.Yan kapakları takmadan güç kablosunu ve monitorü takarak bir deneyeyim dedim ancak bilgisayara görüntü gelmiyor ama CPU Fan hariç bütün fanlarım gayet güzel bir şekilde çalışıyor.CPU fan ise böyle dönmeye çalışırmış gibi "hık" yapıyor bir tık dönüyor,duruyor sürekli.

Acaba işlemcimi bozmuş olabilir miyim ? İnternetten bakayım dedim her kafadan ayrı ses var orada.Kimi diyor power supply kimi diyor RAMleri çıkart tak kimi diyor yakmışsın kimi diyor yakmamışsın kimi diyor GPU kimi diyor monitorun bozulmuş.BIOS pilini değiştir diyen bile var yani siz düşünün.Sorunda gayet garip bir sorun herhangi bir şeyden olabilme olabilitesi yüksek bir sorun ben de çok iyi bir teknik servisçi olmadığımdan dolayı dedim taleworlds ailesine bir danışayım.


Ne düşünüyorsunuz arkadaşlar ?İşlemciyi yakmış olabilir miyim ya da belki anakartı.Yamulan pinler işlemcimin sonunu getirmiş olabilir mi ?
 
Diğer yerlerde de sorun olabilir fakat pin yamuldu diyorsan işlemciyle vedalaş derim. Aynı sokete uyumlu yeni bir işlemci almak için piyasaya bakmaya başla bence.
 
İşlemcinin tam modeli nedir? CPU fanının anakarta bağlanan ikinci bir 4-pin güç girişi varsa bir de onu takarak dene bakalım.

Normalde pinleri kendin de düzeltebilirsin, uçlu kalem gayet mantıklı. O pinlerin olayı zaten elektrik akımını sağlamak. Zamanında benim de başıma gelmişti bir şekilde düzeltip tekrar kullanmıştım fakat çok da sağlıklı mıdır düzelttikten sonra? bence değil.
 
Diğer 4 lü CPU Fan girişi gözüme erişti dün ama doğruyu söylemek isterim ki çok işime gelmedi çünkü bilgisayarı kaldırma kararı verdim dün.Sınavlar,özel hayat vesaire.Şuan ki amacım yardım edebilirseniz beraber sorunu anlayabilmem ki bilgisayarı tekrar kullanmaya başladığımda böyle böyle sorunu vardı bunun diyebileyim.2.700 lira verdim hoş  :razz:

İşlemcinin tam modeli nasıl oluyor bu arada onu anlamadım.AMD Fx-8320 Eight Core Processor diye biliyorum.

Araştırdım biraz bulabildim.Yerli sitelerde yoktu seri numarasıyla falan bulabildim ancak.

AMD FD8320FRHKBOX model bu.

AMD FX-8320 Vishera 8-Core 3.5 GHz (4.0 GHz Turbo) Socket AM3+ 125W FD8320FRHKBOX Desktop Processor Black Edition - bu da bilmemnerenin imparatoru bilmem ne dükü tarzı birşey galiba
 
Ben de bilgisayarı temizlerken ana kartı yakmıştım. Kasanın güç tuşuna basınca her şey normal çalışıyor gibi oluyordu ama ekrana görüntü gitmiyordu. Emin değilim ama benim gibi söküp-takarken bir parçayı yakmış olabilirsin.
 
Back
Top Bottom