Clash Of Clans

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.

newprof

Grandmaster Knight
[size=10pt]
clash_of_clans_logo_600_270.png

Merhabalar,Clash Of Clans oyununu az çok biliyorsunuzdur.Mobil destekli ücretsiz bir oyun.App store(itunes linki)'de en yüksek ciro yapan oyunlardan.
-Pekii bu oyunun üreticisi kim?
-Supecell adlı firma
-Oyun Türkçe Destekli mi?
-Evet
-Bu oyun hakkında bilgiye nereden ulaşabilirim?
-Clash of Clans forumundan tabi ki
-
clash_of_clans.png
Yeni Başlayanlar için Rehber:Terimler

Kupa : Oyunun Puan Sayısıdır.Oyunda Seviye Değil Kupa Sırasına Göre Sıralama Yapılır.Oyun Ekranının Sol Alt Kısmından Kupa Resmine Tıkladığınızda En iyi Klanlar ve En iyi oyuncular bölümüne bakabilir sayfanın en aşağısından da sizin klanınızın ve oyuncu sıralamasında kaçıncı olduğuzu gösterir.

Klan : Topluluk Anlamında Kullanılan, Birçok Oyuncunun Bir Arada Birbirinin Kalesine Asker Paylaşımı Yaparak ve Kendi Aralarında Sohbet Edebildiği Ortamdır.
Klan Lideri : Klanı Kuran Kişi , Klandaki Üyeleri Terfi ve Tenzil Ettirebilir , Atabilir . Sloganı ve Klan Ayarlarını Değiştirebilir.
Klan Büyüğü : Klandan Atma ve Terfi Ettirme Yetkisine Sahip Üye Grubudur.
Klan Üyesi: Klana Katılan Üyedir.
Savunma & Saldırı : Genelde Rakibin Geldiği ve Bizim Ona Karşılık Verdiğimiz Duruma Savunma Deriz.Saldırıda Tam Tersi Bizim Rakibe Gittiğimiz Durumdur.
Eşleşme Bul : Eşleşme Bula  Tıkladığınız Andan İtibaren Kupa Sayınıza Göre Aşağı Yukarı Rakipler Çıkmaktadır.Seviyesi Yüksek veya Az Olabilir . Bazen Çok Düşük ve Çok Yüksek Rakiplerde Gelebilir.
Rakipten Alabileceğiniz Ganimet ve Kupa Sayısı Savaşa Başlamadan da Sol Üst Tarafta Göstermektedir.Eğer %50 Geçemez Yada Ana Binayı Yıkmazsanız Yenilgi İle Savaşı Kaybedersiniz.
Savaşı Kaybederseniz sadece kupanız azalır buda savaşa başlarken kaç kupa kaybedeceğiniz -25 vs olarak sol üst tarafta kazanacağınız kupanın altında yazmaktadır.
Kalkan : Kalkan Aktif OLduğu Süre Boyunca Kimse Size Saldırı Yapamaz.Eşleşme Bul veya İntikama Giderek Kalkanı Açabilirsiniz Tekrar Kalkan Devreye Girmesi İçin Ya Saldırı Almanız Gerekir Yada Elmas Karşılığında Kalkan Alarak.Elmas Tabi Ücretli Satın Alınan Birşey Olduğu İçin Her Zaman Tercih Edilmemektedir.
Savaş Günlüğü:
Savaş Günlüğünde Neler Var ?
Oyuncunun Kaç Askerle Saldığı , Saldırı Sırasında Hangi Askerleri Kullandığı . Kaledeki Askerleri ve  Büyü Kullandığını Gösterir.
Kaybedilen Kaynaklar ,kazanılan kaybedilen kupa sayısını gösterir.
Size Saldıran Rakip Oyuncunun Nasıl Saldırdığını Tekrar Tuşuna Basarak İzleyebilirsiniz.
Size Saldıran Oyuncu Eğer Çevrimdışı ve Kalkanı Yoksa İntikam Savaşı Yapabilirsiniz.
timthumb.php

Köy Binası:Köy binası lvl ine göre yapılması gereken her yükseltmeden sonra arttırılmalı. Mesela havan'ı çıkarabileceğiniz en üst seviyeye çıkarmalı, okçu kulübesini en üste çıkarmalı vs.. Çünkü; köy binanızı 8 yaptığınızı düşünelim, havan 3 te okçu 5 de maden üretim birimleri 5-6 ve saldırı gücünüzde okçunuzun yıldızı 3 dev 4 gibi. Bu durumlarda köy binanız yüksek olduğu savaşmak istediğinizde karşınıza güçlü rakipler çıkacak ve seviyeleriniz yetersiz olduğu için çok savaş kaybedip hem kupa hemde maden kazanamayacaksınız. Diğer taraftan, savaş arayan kişiler sizi bulacak seviyeleriniz düşük olduğu için sizi yenip madenlerinizi almaları çok kolay olacaktır. O yüzden köy binanızı arttırmak için acele etmeyin ilk önce gelişe bildiğiniz kadar gelişin yavaş yavaş ilerleyin. Oyunda birim lvl atlama sürelerinin neden uzun yapıldığını bu yazdığımla birleştirip düşünürseniz oyunun mantığının uzun süreli sabır gerektirdiğini anlarsınız.
images

images

545874_276509645791728_565871954_n.jpg

clash-of-clans-4103-72.jpg

Clash-Of-Clans-g%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BC-4.jpg

mza_304375652403335448.320x480-75.jpg



Arkadaşlar bu oyunda da klan kurulabiliyor.Tek yapmanız gereken klan kalesini inşa etmekKlanlar Bölümü
İyi eğlenceler :smile:
 
klanıma gelmek isteyen varsa buyursun sürekli savaş var bağışlar iyi sohbet süper. not:klan öyle dandik değildir biz çok üye almıyoruz fakat artık alıcaz belki 70 lvl üstü gelmek istemeyebilir kendi kararı ama 70 altı için iyi bir klan 0 dan sonsuza buyurun)

KLAN ADI:    .:B.O.W:.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom