Centurion Roleplay / centurionrpg.com

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.

Harlek

Grandmaster Knight
vp8bP6.png
sword_PNG5501.png
Dd6PY6.png
sword_PNG5501.png


core$images$portraits$humans$transparent$grand-knight.png

LngnDJ.png


Harlek
Sunucu Sahibi


xLarge
Yönetici


Wölfkovski
Yönetici


XXqXbo.png



teamspeak_small.png
kWLW5J.png

 
Gayet güzel fikirler, umarım başarılı olursunuz da biz de adam akıll PW oynayabiliriz.

Peki bu fikri ne zaman gerçekleştirmeyi düşünüyorsunuz ?
 
Çalışıyorum şu sıralar,  1-2 ay içinde diyeyim. Bannerlord çıkana kadar devam ettirmeyi düşünüyorum projeye başlarsak.
 
Bahsettiğin şeyi nice delikanlılar yapmayı denedi ve başaramadılar.Türk oyuncu kitlesinden fazla birşey beklemeni tavsiye etmem ama yinede başarılar  :party: :party:
 
Türk oyuncu kitlesi adaletsiz sunucular yüzünden bu hale geldi, Calradian ve diğer EU sunucularda çok güzel rol yapan Türkler ile de karşılaştım.
Sistemli güzel bir sunucu olursa 20-30 kişi güzel rol yapsa 80-100 kişi oynamaktan daha eğlenceli oluyor.
En kötü ihtimalle EU sunucuya çevrilir çok sıkıntı yaşanması halinde fakat öyle bir planım yok.
 
Güzel diyorsun ancak daha önce de böyle fikirlerle insanlar çıkageldi.İlk başlarda herşey harikaydı ancak sunucu dediğin gibi 20-30 kişi olunca o rol bilen kaliteli insanlar da gitmeye başladı.Bence TR kitlesine böyle birşey ağır gelir,en azından alıştıra alıştıra yapmak gerekiyor.
 
Açılan hiçbir sunucuda düzgün ve sistemli bir websitesi, düzen görmedim.
Calradian gibi oturmuş bir sunucu hiç olmadı, hep bir yerden fire verildi.
 
Fox Mulder said:
Şu zamanında önerdiğim proje mi?

Önerdiğin projeden yararlanabiliriz fakat sunucu temeli yazdığım şekilde olacak.
Şuan net bir kararım yok sunucuyu açmak ile ilgili, talep olursa ilerleyen süreçte açacağım.
Nabız yokluyorum diyeyim.
 
Asla olmiyicak birsey turkiyede ve pw de eu ya cevirdigin takdirdede kimse calradian dan cikip gelip orda rol yapmaz kaldiki turkiyedede eu daki kadar rol yapan var ama bu sayi ne rol yapanlari nede server sahiplerini tatmin ediyor diyorsan serverda 10 kisi olsun yeter sen bilirsin tabi surekli aktif 10 kisi bulmam bile cok zor
 
Bnge said:
Asla olmiyicak birsey turkiyede ve pw de eu ya cevirdigin takdirdede kimse calradian dan cikip gelip orda rol yapmaz kaldiki turkiyedede eu daki kadar rol yapan var ama bu sayi ne rol yapanlari nede server sahiplerini tatmin ediyor diyorsan serverda 10 kisi olsun yeter sen bilirsin tabi surekli aktif 10 kisi bulmam bile cok zor

Calradian'dan adam toplama gibi bir derdim olmaz EU'ya çevirirsem, Imperial EU hard rp bir sunucu olmamasına rağmen biz düzgün rp yaptığımızda insanlar da uyuyordu gayet. Türkiye'de olmaz demen çok saçma, kaç yıldır PW işinin içerisindeyim olduğu zamanları da gördüm. Tek sıkıntı kısa süreliydi sunucular.
Aktif 10 kişi bulman zor diyorsun, 70-80 velet istemiyoruz zaten sunucuda. En az 40 kişi biliyorumdur düzgün rol yapan, o kitle de bize gayet yeter.
Sunucu açılırsa hedefim 100 kişi toplamak değil, 40-50 kişi arası düzgün rol yapacak kitleyi sunucuya kazandırmak olur.



Yaş sınırı olayı sizce hatalı mı olur ? +16 misal ?
 
Adamın kötü bir niyeti yoksa neden 15 yaşında olması sorun olsun ki, bence en güzel yapılacak şey adminlerin ilk 1 hafta yoğun bir şekilde çalışıp, sorun çıkaracak kişileri hemen tespit ettiklerinde blackliste eklemeleri olur, tabi bunu yapmak için kanka vesaire modlarına girmeyen taviz vermeyen birilerini de bulmak lazım ki o da aşırı zor iş. Ama, nasıl olursa olsun, umarım dediğiniz tarzda bir sunucu açabilirsiniz de, bizde samp gibi leş( :dead:) bir ortamın, sonunda, yerini dolduracak hoş bir ortam bulabiliriz.
 
Bana kalırsa kale ve faction sayısını (Outlaw ve Commoner dışında) 2'ye indirgersen veya bu iki 'faction' başına 2'şer kale bırakırsan hem askerlik rolleri anlamlanır hem de gerçekten "rol" toplulukları oluşmaya başlar. At,zırh gibi ortaçağda herkeste olmayan objelerin de fiyatını uçuklaştırmak bana kalırsa rolün kalitesini arttırır. Bu sebepten özel bir harita ile başlamanız da isabetli olacaktır. Bir kaç script ile de bazı roleplay unsurları desteklenebilir fikrimce. Yani imkansız değil bu fikirleri uygulamak ancak kolay olmasını da beklemek biraz saflık olur.
 
Sunucunun teknik meselelerinden anlayan, mapper, scripter arıyorum.
Güzel projeler ortaya çıkarsa ücretlendirme de yapılabilir, sıkıntı olmaz.
 
Fikir güzel ancak Türkiye PW sektöründe işleyiş süresi max 1.5 ay ondan sonra eminim ki kapanacaktır, şuan gördüğüm kadarıyla heveslisin ancak 1.5 ay max süre veriyorum. 1.5 ayı görmesi bile büyük başarı şuan ki açılan sunuculara bakacak olursak.


Harlekkuen said:
Sunucunun teknik meselelerinden anlayan, mapper, scripter arıyorum.
Güzel projeler ortaya çıkarsa ücretlendirme de yapılabilir, sıkıntı olmaz.

Bu konuya gelirsek yardımcı olması kolay konular dilersen bu konular halledilebilir. map,script,sunucu vs işlemlerini zaten sağlıyoruz. Ancak üstte yazdığım konuya dikkat et. Çünkü gerçekten zor bir iş.
 
Kapanmalarının en büyük sebepleri sunuculara saldırı olması, dandik sunucular, adaletsiz sunucu sahipleri v.b v.b

Benim sunucu açma amacım oynayabileceğim düzgün bir platform bulamamam, insanlar bu sebeple açmıyor sunucuyu gibi geliyor.
 
Abi ben 14 yaşındayım fakat bir kere bile rdm atmadım trollemedim oyunu.Yaş sınırı olursa ben 12 yaşında çok iyi rol yapan birinide tanıyorum.Yaşla alakası yok bence insan oyun oynamayı gerçekten seviyorsa vede adam gibi oynamak istiyorsa yaşla alakası olmamalı bence.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom