WB Centilmence düello Rehberi

Users who are viewing this thread

The Lich

Master Knight
Merhabalar :smile:
öncelikle söylemeliyim ki bu rehberi ingilizce forumdakinden çevirdim ama tam aynısını da bilerek yapmadım. biraz kendime göre yorumladım da denebilir. gene de siz linkini isterseniz: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,104175.0.html

Nahkurinin adıyla başlıyorum.

Selamlaşma
-Düello modu çıktığından beri, artık direk karşılıklı Komut tuşuyla (Olağan olarak F) anlaşıp 3 saniye içinde düelloya başlıyorsunuz. Ancaaak! Köylü kurnazları gene kendini gösteriyor; Rakibinin dibine girip fake üstüne fake atmalar ve 3 saniye tam bittiği anda direkt vurmalar gibi. Bakın düello başlamadanki 3 saniyede iki adım geri giderek aradaki mesafeyi açar, rakibe üst blokla selam verirsiniz. Yakışık olanı budur.

-Okçu düelloları : gördüğüm kadarıyla okçu düelloları için bir sürü kişi kendine ait bir jargon geiştirmiş. kimisi üç saniye içinde birbirinden uzaklaşıyor ve süre biter bitmez direkt saldırıyor, kimisi ise arkasını dönüp bayağı bir uzaklaşıyor (üç saniyerden daha uzun sürecek kadar) ve selam olarak da havaya bir ok atıp öyle başlıyor. o yüzden rakibinizle anlaşıp hangi jargonu kullanmanız gerektiğini öğrenin veya rakibin ne yaptığına bakın siz de ona göre davranın, derim ben.

Kapışma Esnasında
-Eğer birden fazla kalkanınız varsa biri kırılınca ikincisini çekmeniz çok da hoş sayılmaz. eğer biri kırılırsa düello bitene kadar tek elli silahınızla bloklamaya çalışmanız daha centilmence olur. duyduğuma göre bu einherjar serverında bir kuralmış da aynı zamanda (hiç girmedim bilmiyorum). her neyse o kadar da önemli bir kural sayılmaz gene de.

-Hangi silahı kullandığınızı rakibinizin bilmesini sağlayın. önce kısa kılıçla düelloya girip sonra sırtınızdan öküz gibi bir balyoz çıkarmanız pek de hoş değil. bu özellikle menzilli silahlara izin veren bir sunucuda bu daha da önemli. eğer biriyle kılıç tokuşturup, rakibinizden uzaklaşıp, üzerine mızraklar fırlatırsanız valla kusura bakmayın ama siz öküzün en alasısınız. bunu kazara da yapabilirsiniz tabi; en basitinden eğer bir kalkanınız ve fırlatmalık baltalarınız var ise, rakibiniz elinizdeki silahı savurmalık olan baltadan ayırt edemeyebilir ve anında kafasına bir tane yemekten hoşlanmayabilir. eğer fırlatmalık silah kullanacaksanız rakibinize direk söyleyin ya da göstermek için yere bir tane atıp hemen geri alın.

-Eğer rakibinizi bir tokmakla ya da gürzle falan yere sererseniz kalkmasına izin verebilirsiniz. işte bu gerçek bir centilmen olduğunuzu gösterir. bu bir kural değildir ve yerden kalkarken adamın kafasını patlatırsanız kimse size bir şey demez, çünkü bu silahınızda bulunan bir fonksiyondur ve bunu haketmiş olursunuz.
şahsen biri beni yere serdiğinde geri çekilip kalkmama izin verdiği zaman "keşke" derim, "keşke şapkamı çıkarıp rakibi selamlayabilseydim"

-Konu jestlere gelmişken bazen sırf hızlı olduğu için kalkan kullanmadan tek elli kılıç kullandığımda bazı rakiplerimin de çift elli kılıçlarını sırtlarına takıp tek elli kılıçlarını çektiklerini gördüm. allahım şu dünyada ne asil insanlar var. şahsen ben sırf bu tür insnlar için çift elli kullanırken yanımda tek elli silah da bulundurmaya başladım, zamanı geldiğimde benim onlara layık bir rakip olduğumu gösterebilmek için.

-Okçu düelloları: çok sık olmaz ama olursa eğer rakibinizin oku bittiyse ona ok sallamaya devam etmeyin lütfen. rakibinizin sadağını doldurması için yere biraz cephane atabilir veya hiç değilse etraftan toplamasını bekleyebilirsiniz.
ayrıca düello sırasında ağaçları veya duvarları siper olarak kullanmanız da kimilerinin hosuna gitmeyebilir.

-Fırlatmalık silah düelloları: cidanın, dartın yanında kalkan kullanmanız rakibiniz kullanmadığı sürece yapılmamalıdır (aslında iki taraf da kullanmasa daha iyi ya neyse).
ayrıca eğer son cidanız veya fırlatmalık baltanız kalırsa silah modunu değiştirip bu silahlarla yapılacak bir yakın dövüş düellosu isteğinde bulunabilirsiniz, ki bu durumda rakibiniz ya bunu kabul edecektir ya da almanız için yere biraz cida atacaktır.

Genel Tavırlar
-Arkadaş canlısı olmaya özen gösterin. eğer rakibiniz sizden kötüyse onu aşağılamak yerine bir iki tavsiye verebilirsiniz.

-Lakap takmak gibi şeyler, rakibiniz bunların sataşmak için değil de şaka amaçlı olduğunu bildiği sürece kullanılabilir. oraya bir smiley koyun ki ifadeyi tarçınvari yumuşatsın.

-Tekmelemek, fake atmak, geri kaçmak gibi taktikler oyunu dengelemek ve renklendirmek için olan oluşumlar. ki hiç biri de yenilmez taktikler değiller ayrıca. sırf bu taktiklerden faydalandığı için rakibinize hile yapıyormuş gibi davranmak "seni yenemiyorum, lütfen daha kötü bir oyuncu ol çünkü göz yaşlarına boğulmak üzereyim" demenin başka bir yoludur, hatırlatalım.

-Oylamalar; eğer bir oyuncuyu atmak istiyorsanız sebebini belirtmeniz gerekli olduğunu unutmayın. bu adaleti sağlamada her şeyi daha kolaylaştırakactır.
siz oy kullanırken de o kişinin kuralları ihlal ettiğinden emin olmadan ya da oylamayı başlatan arkadaş kickleme sebebini belirtmeden asla sebepsiz yere direk 1'e yani "evet"e basmayın. çünkü bazen bu oylamalar asıl kuralları bozanlar tarafından konuluyor veya iyi oynayanları serverdan atmak için konuluyor. bunun sizin başınıza geldiğini düşünün, hem biraz empati yeteneğiniz de gelişir.

-Global Dünyamız; Dünyadaki bütün halklar birbirleriyle iletişim ve etkileşim içindedirler. Ben gider Alman serverına girerim, Alman gider Fransız serverına girer, Fransız da Türk serverına girer. Hangi ülkenin serverına girdiysem hepsinde de gayet misafirperver bir şekilde karşılandım. Ancak bir yabancı Türk serverına girdiğinde ve ingilizce konuşmaya başladığında aynı hoşgörünün ona gösterilmediğini gördüm. Ülkedeki berbat eğitim koşulları nedeniyle bir çok kişi ingilizce öğrenemiyor ne yazık ki. Ama "Burası Türk serverı, türkçe konuşun" demenin manası nedir. Hatta "This is a Turkish server please speak Turkish in here" var ki o da "eğitimliyim ama hala malım" demenin başka bir yolu. İngilizce bilmiyor olabilirsiniz ama bu konuda bir iki ingilizce kelime kalıbı öğrenip bunları söyleyebilirsiniz. "Sorry I don't understand" veya "Sorry I can't speak English" gibi mesela.
 
  Gerçekten çok doğru. Meydan savaşlarındada böyle çok oldu. Okçunun biri tek başına kaldığında duel istiyor. Tamam diyip kalkanı çıkarıp selam veriyorum, herif yayı çıkarıyor küt. Madem ok atacaktın niye kılıçla selam veriyorsun kardeşim!
 
F ye bastığımız an bizi kesen gerizekalılar oluyor bi de madem kuralları bilmiyorsun git tdm oyna arkadaş
 
Tebrik Ederim.Aslında Bundan Bir Tane Vardı Ama Bu Çok Daha Güzel Olmuş.Düşmanı Yere Serdikten Sonra Kalkmasını Beklemek Centilmenliğinide Mutlaka Yapacagım Sağol :smile:
 
Master Ronin said:
Selamlaşma
köylü kurnazları gene kendini gösteriyor. bakın kicklenmemeniz ve küfür yememeniz için düello başlar başlamaz saldırmayın, hele silahınızı vurmaya hazır tutup düello teklif hiç etmeyin. düello başladıktan sonra bir iki adım geri çekilip karıdakine de size de hazırlanma zamanı verin. adamı da kanser etmeyin.
başlar başlamaz vuranlara deli oluyorum :evil:
bu arada klavyene sağlık :smile:
 
Master Ronin said:
Merhabalar :smile:
öncelikle söylemeliyim ki bu rehberi ingilizce forumdakinden çevirdim ama tam aynısını da bilerek yapmadım. biraz kendime göre yorumladım da denebilir. gene de siz linkini isterseniz: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,104175.0.html
Nahkurinin adıyla başlıyorum.


Kapışma Esnasında

-hangi silahı kullandığınızı rakibinizin bilmesini sağlayın. önce kısa kılıçla düelloya girip sonra sırtınızdan öküz gibi bir balyoz çıkarmanız pek de hoş değil. bu özellikle menzilli silahlara izin veren bir sunucuda daha da önemli. eğer biriyle çift ellilerle kılıç tokuştururken rakibinizden uzaklaşıpüzerine mızraklar fırlatmanız hiç de hoş değil. ya da en basitinden eğer bir kalkanınız ve fırlatmalık silahlarınız var ise rakibiniz bunu göremeyebilir ve anında kafasına bir tane yemekten hoşlanmayabilir. eğer onları kullanacaksanız rakibinize direk söyleyin ya da göstermek için yere bir tane atıp hemen geri alın.

:lol: bu başıma çok sefer geldi  :lol: herifler uzaklaşıp balta atıyorlar kafama , ve baltası olduğunu bilmiyordum çünkü adamda sadece çift elli kılıç gözüküyordu , bendede öyle , bi anda balta fırlatması çok ama çok adice , ve hala bunu yapan bir sürü kişi var , ve evet o mızrak olayıda var , herif kılıç kalkanla dalıyor uzaklaşıyor mızrağı seçip dalıyor ( neyseki çok sorun değil , bloklamak kolay bunları ) bu çok önemli değil ama baltaya uyuz oluyorum  :lol:  sorun şu ki kimse birşey yapmıyor kafalarına balta yedikten sonra , kimse tepki göstermiyor. server info da menzilli silah kullananlar kicklenecektir yazmasına rağmen...
 
valla ben o tarz adamları kendi oyunlarıyla yeniyorum ki akıllansınlar diye.
yorumlar için çok teşekkür ederim daha sırada "archer's guide" ve "infantry primer guide" var, sonra da kendim kuşatma moduyla ilgili bir rehber yazmayı düşünüyorum.
 
Master Ronin said:
valla ben o tarz adamları kendi oyunlarıyla yeniyorum ki akıllansınlar diye.
yorumlar için çok teşekkür ederim daha sırada "archer's guide" ve "infantry primer guide" var, sonra da kendim kuşatma moduyla ilgili bir rehber yazmayı düşünüyorum.
Sende Benim Gibi Rehbercisin Anlaşılan :razz: Bende Aynısını Yapıyorum.Adam Bana Düello Teklif Etsin Diye Bekliyorum.Sonra ''PAT!! ŞRAK!!! ''AAAHHH''.

 
bende sinir oluyorum ve kalkanla dovuşenlere gıcık kapıyorum birde birisi wardı  :lol: :lol: adamda kötü oynuyor ama klkanla para kasmısn almış nordun en iyi kalkanını kırlmıyor aradan iki geçiriyor oluyoruz kalkanla duello hoş olmuyor onlarla yapmıyorum selam ve kuralına gore duello yapılması tercih ediyorum
 
Manes Konuşuyoy

manes11 said:
bende sinir oluyorum ve kalkanla doşuenler gıcık kapıyorum birde birisi wardı  :lol: :lol: amda kötü oynuyor ama klkanla para kasmısn almış nordun en iyi kalkanını kırlmıyor aradan iki geçiriyor oluyoruz kalkanla duello hoş olmuyor onlarla yapmıyorum selam ve kuralına gore duello yapılması terci ediyorum

Kardeşim Niye Her Mesajın Böyle Senin Ya.Yazmak Bu Kadarmı Zor :lol:

Söylediklerine Gelince.Düelloda Kalkan Serbesttir.Kalkanı Geçemiyorsan Tekme Kullanacaksın :smile:
 
GhosTR said:
Manes Konuşuyoy

manes11 said:
bende sinir oluyorum ve kalkanla doşuenler gıcık kapıyorum birde birisi wardı  :lol: :lol: amda kötü oynuyor ama klkanla para kasmısn almış nordun en iyi kalkanını kırlmıyor aradan iki geçiriyor oluyoruz kalkanla duello hoş olmuyor onlarla yapmıyorum selam ve kuralına gore duello yapılması terci ediyorum

Kardeşim Niye Her Mesajın Böyle Senin Ya.Yazmak Bu Kadarmı Zor :lol:

Söylediklerine Gelince.Düelloda Kalkan Serbesttir.Kalkanı Geçemiyorsan Tekme Kullanacaksın :smile:

Konuşuyoy xD :lol:
 
OO lafı gediğine oturtmamış lafı gediğine sokmuş resmen  :mrgreen: ayrıca güzel rehber bilmeyenlerin işine yarayabilir klavyene sağlık.
 
yeni güncellemeler yapıldı. değinmeyi unuttuğum okçu düelloları da konuya eklendi. üstelik berbat derecede olan anlatım üslubumu da düzeltmeye çalıştım.
 
Back
Top Bottom