Buz ve Ateşin Şarkısı

Users who are viewing this thread

The north remembers'i diziye guzel aktarmislar, Umberler hala Starklara sadik ve kurt Rickon'inki degil muhtemelen. Zaten yemin de etmiyor.

2. Arianne povu yayınlanmış. http://www.georgerrmartin.com/excerpt-from-the-winds-of-winter/

Fazla bakamadım ama anladıklarım şunlar
Aegon fırtına burnunu kesinlikle almış,Mace Tyrell ordusunu toplayıp altın mürettebatı denize dökmek istiyor,Aegon meydan savaşı istiyor,Jon connigton Mace Tyrellden korkmadığını söylüyor.

şuan okuyorum da Daenerys ölümsüzler sarayına pyat pree denen büyücünün tavsiyesi üzerine girdi ve orada birsürü imgeler görmeye başladı, onlardan birisi bana aşırı şekilde red weddingi anımsattı (kesilmiş cesetler ellerinde bira kupaları ve ziyafet etleri tutuyordu ve kafası yerine kurt kafası olan bir kral daenerys'e bakıyordu) ancak diğer imgenin ne olduğunu çıkaramadım.

imge:
"odalardan birinde güzel bir kadın yerde çırılçıplak yatıyordu. dört küçük adam kadının üstüne çıkmıştı. tıpkı kapıdaki hizmetkar gibi faremsi suratları, minik pembe elleri vardı. biri kadının bacakları arasına girip çıkıyor, diğeri göğüslerini ısırıyordu. ıslak kırmızı ağzı kadının göğüs uçlarını koparıp çiğniyordu."

dizide böyle bir olayın gerçekleştiğini hatırlamıyorum, kitaplarda böyle bir olay oluyor mu ? neyin foreshadowingi olabilir ki bu ? bildiğimiz tyrion'dan başka cüce yok henüz.

bu arada aegon'un doğumu rhaegar'ın ölümünün vizyonlarını falan gördük bayağı iyi oldu dizide bu ölümsüzler sarayını aşırı saçma yapmışlardı

Visions in the House of the Undying
The warlock Pyat Pree persuades Daenerys Targaryen to seek answers in the House of the Undying. Inside, she passes through many rooms containing visions before she reaches the chamber of the Undying.[2]

A beautiful, naked woman being ravished by four little men who resemble the dwarf servitor.
A feast of slaughtered corpses holding cups, spoons, and food, with a dead man with a wolf's head sitting on a throne wearing an iron crown, apparently foreshadowing the Red Wedding.
Daenerys' childhood home with the red door in Braavos.
A throne room with dragon skulls on the walls where a king resembling Aerys II Targaryen sits on a barbed throne and appears to give the order to burn the Red Keep during the Sack of King's Landing.
A room where a silver-haired man (presumably Rhaegar Targaryen) names his son Aegon, says the child is "the prince that was promised", then plays a harp.
A "splendor of wizards" who falsely claim to be the Undying of Qarth and offer to teach Daenerys the secret speech of dragonkind.
Upon reaching the chamber of the Undying, Daenerys is spoken to in a barely perceptible whisper. The Undying call her "mother of dragons" and "child of three" and tell her some prophesies, saying "three fires must you light... one for life and one for death and one to love... three mounts must you ride... one to bed and one to dread and one to love... three treasons will you know... once for blood and once for gold and once for love..."

The Undying show Daenerys many more visions before attacking her and being slain by Drogon[2]:

Viserys Targaryen's gruesome death.
A tall lord with copper-skin and silver-gold hair beneath a banner of a fiery stallion, with a burning city in the background (this may be a glimpse at what Rhaego's future would have been).
A dying prince (likely Rhaegar Targaryen) mutters a woman's name with his last breath, rubies flying from his chest.
A blue-eyed king who casts no shadow (possibly Stannis Baratheon) raises a red sword in his hand.
A cloth dragon sways on poles amidst a cheering crowd.
A great stone beast takes wing from a smoking tower, breathing shadows.
Daenerys's silver trots through grass to a darkling stream under a sea of stars.
A corpse standing at the prow of a ship with bright eyes and grey smiling lips.
A blue flower growing from a chink in a wall of ice, filling the air with sweetness. (This could indicate Jon Snow's true parentage and potential kinship to Daenerys)

Vay be bir yıldan beri konuya ileti atılmamış.Bu aralar tekrardan bu seriye sardım ilk kitabın gene sonlarına geldim.Özlemişim.
Altıncı kitabı bekleyenlerrr likee
Bizim dobişko bu sene çıkarabilir diyolar ama bakalım.
Belki konu canlanır da eskisi gibi tartışırız.

insan umut ediyor işte ama bence çıkarmıyacak çünkü zaten şu an kitap satışlarından kazanamayacağı kadar çok parası var ve yaşı aşırı ilerledi neden uğraşsın ki?Bu dizi seri tamamlandıktan sonra çıkmalıydı hem dizi daha mantıklı bir yol izler hem kitap okurları mağdur olmazdı.Martin ayrıca şerefsiz benim gözünde yıllarını verdiği seriyi,emeklerini,okurlarını terk etti.

Merhabalar, bugün Kralların Çarpışması Kısım I kitabını bitirdim. Aslında haziran ayında bunaldığım için kitabı yarıda bırakmıştım. Betimlemeler vs. çok fazla yoruyordu beni. Arada bayağı bi' kitap okudum. Üç gün önce seriyi tekrar okumaya zorladım kendimi ve bingo, artık beynim ve gözlerim zorluk çekmiyordu. Hala biraz sıkıntı yaşıyorum ama rahatsız edici seviyede değil.

Şimdi bir soru soracağım. Bende Kargaların Ziyafeti ve Ejderhaların Dansı yok. Fakat diğer kitapların hepsi var. Açıkçası Kış Rüzgarları'nın ne zaman çıkacağını çok merak ediyorum.

Sizce, kitapları normal hızda mı okumalıyım? Yoksa tadını çıkararak mı? Hani Kış Rüzgarları'nın çıkmasına daha çok var ise eğer, fazla beklemek istemiyorum çünkü.

Tadını çıkar
Kitapları çok kısa bir sürede okudum.Kitabın biz öldükten çıkacağı gerçeği ve diziden tiksindiğim için seriyle aram baya açıldı.2015'ten beri takip etmeyi bıraktım.Tabi ben çok hızlı bir şekilde okuyordum,senin normalini tam bilemem ama yavaştan almanı öneririm.

Okuma hızım nasıl ben de tam bilmiyorum açıkçası. :grin: Ama normalinde 500 sayfayı bir hafta da falan bitiririm.

Tavsiyelerini için teşekkürler, yavaş yavaş okuyayım o zaman.

o kadar kitap okuyorsun hala dahil anlamında olmayan "-de'yi" ayrı yazıyorsun oldu mu bu şimdi :sad:

bu arada ben de bu serinin kitaplarının hepsini almış okuyordum, yarısında bıraktım. bir yerden sonra tüm bildiğimiz karakterlerden uzaklaşıp Dorne'a falan gidiyor kitap, orada kendimi çok kopmuş hissettim, bir süre okuyasım gelmedi, sonra öyle kaldı. farketmeden bıraktım bir nevi, isteksizlikten. ilk kitaplardaki karakterleri komple esgeçmeden ara ara işlese bu yeni karakterleri yeni yerleri gene gideri olurdu ama çat diye kesip ard arda sürekli bilmediğimiz etmediğimiz karakterlerden POV yapması beni bayağı kopardı. belki tekrar başlarım, ama bayağı oldu elime almayalı.

Merhabalar,
Ben de bu seriye başlamak istiyorum. İlk kitabı hangisi acaba? Seri hakkında hiç bir fikrim yok. Sadece GoT serisi bu kitaplardan uyarlanmış onu biliyorum :grin: . Hangi kitaptan başlıyacağımı bilmiyorum.

İşbara Alp said:
Merhabalar,
Ben de bu seriye başlamak istiyorum. İlk kitabı hangisi acaba? Seri hakkında hiç bir fikrim yok. Sadece GoT serisi bu kitaplardan uyarlanmış onu biliyorum :grin: . Hangi kitaptan başlıyacağımı bilmiyorum.
taht oyunları

kierra said:
o kadar kitap okuyorsun hala dahil anlamında olmayan "-de'yi" ayrı yazıyorsun oldu mu bu şimdi :sad:
Aylardır mobilden giriyorum foruma. Klavye uygulaması SwiftKey, kendi kafasına göre atıyor bir şeyler. Sadece kullanışı çok rahat olduğu için kullanıyorum. Eskiden yazım yanlışı falan yapmış mıyım diye önizlemeden kontrol ederdim ama artık takmıyorum fazla.

Back
Top Bottom