Buz ve Ateşin Şarkısı

Users who are viewing this thread

Kierra said:
aydınlat bizi fahrevon
nereden başlıyak? Hıııı mesela Euron'un dizide Balon'u öldürmesi. Kitapta kendince düştü öldü diye geçiyor ve Euron'un kendi eliyle de orada değilken öldürmüş olması pek muhtemel değil ancak epey popüler bir teoriye göre Euron Balon'u öldürmesi için birilerini tuttu. Hatta o birileri de Faceless Men ve öldürmeleri için Euron onlara ejderha yumurtası verdi... Tabii aşama aşama teori daha az olası hale geliyor fark ettiyseniz ama bunların da destekleri vardı. Her neyse, her şeye rağmen Euron'un Balon'u bir şekilde öldürtüp daha sonrasında yerine geçmesi Balon'un en az kendi kendine ölmesi kadar mantıklı bir teoriydi, dizide de Euron'un doğrudan Balon'u öldürdüğünü gördük ve her ne kadar ayrı ilerleselerde bence bu Euron'un Balon'u öldürttüğünü gayet net bir şekilde bize gösteriyor.

ben kitapları okumadığım için bu greyjoy ailesi bana çok sönük geliyor, yani dizide tyrell kadar önemsizler gözümde. doğru düzgün sahneleri bile yoktu aslında, o yüzden çok da umrumda değil benim balon greyjoy düşmüş mü ittirilimiş mi cart mı curt mu

kitap okuyucuları euron greyjoy u görünce kafayı yediler zaten, benim gibi sadece dizi izleyenler eminim not impressed suratıyla "bu kim **" demiştir

Kierra said:
ben kitapları okumadığım için bu greyjoy ailesi bana çok sönük geliyor, yani dizide tyrell kadar önemsizler gözümde. doğru düzgün sahneleri bile yoktu aslında, o yüzden çok da umrumda değil benim balon greyjoy düşmüş mü ittirilimiş mi cart mı curt mu

kitap okuyucuları euron greyjoy u görünce kafayı yediler zaten, benim gibi sadece dizi izleyenler eminim not impressed suratıyla "bu kim **" demiştir
nasıl yani hiç mi bir badasslik hissetmediniz :grin: Bu Euron özellikle Essos'ta epey ünlü bir adam, dediği gibi herkes tanır onu ve kitapta da çok gizemli ve bir o kadar da karizmatik bir adam olduğundan sevilir. Bi nevi Daario ama Greyjoy olmasından dolayı daha karizmatik olanı. Hatta Daario=Euron giibi tinfoiller de var da onlara girmeyeceğim uçuk onlar.

Kitapla Dizi Arasında Belirtmek İstediğim Birkaç Fark (Ağır Spoilerlar Var)
Stannis'in akıbeti belli değil.
Jon ihanete uğradığı esnada Davos Kara Kale'de değildi.Rickon Stark'ı bulmak üzere yola çıkmıştı.Rickon'u kuzeyin başına geçirecekler sanırım. (Daha ayrıntılı hikayesi var)
Brienne çoktan öldü ya la.Lady Stoneheart idam etti.Ayrıca Brienne'nin biraz şişirildiğini düşünüyorum dizide.
Jaime Dorne'a falan gitmedi.Öncesinde bir yere gitmişmiydi hatırlamıyorum ama Nehirova kuşatmasındaydı.Hatta Nehirova Edmure sayesinde teslim oldu ama Brynden Tully yüzerek kaçtı.
Brienne (Öldürülmesine rağmen öyle olduğu söyleniyor belki idam edilmiştir sonra diriltilmiştir bir kere idam edilerek cezasını çekmiştir hani) Jaime'yi,Jaime Cersei'yi kurtarmaya giderken,aldı bir yerlere götürdü(neresi olduğunu unuttum şimdi ama Lady Stoneheart'a götürecek galiba)
Sansa hiçbir zaman Ramsay ile evlenmedi.Ramsay ile evlenen Arya'nın çakması bir kız.

Cioss Julius U.X. said:
Lady Stonehearth kimdir, nedir? Bir kaç seferdir nette görüyorum. Dizide vardıda unuttuk mu, bu sezon gelecek mi yoksa?
Çoktan gelmesi lazımdı aslında ama bence dizide lady stoneheart olmayacak.Bak olabilirde yapımcılara kalmış bir şey ama eğer yaparlarsa ağır spoiler olacak dizi için haberin olsun.
Lady Stoneheart=Catelyn Stark
Catelyn dirildi anlayacağın.

Cioss Julius U.X. said:
Dirilme spoilerını yemiştim de adı niye değişiyor ki? Mavili, kırmızı gözlü tasvirleri gördüm.
Çünkü o ismi hakediyor.Oğlunun acısıyla,taş yürekli ve intikam peşinde...

ferevon said:
LSH dizide var. Hatta Brienne Sansa'ya LSH'den bahsetti geçen. Bu arada kitapta da

Bu arada Brienne ölmedi ya nettiniz
Brienne'yi astırıyor ya.Hani hanın oralarda bir kapışma geçiyor falan ondan sonra LSH'nin tayfa Brienne'yi ona götürüyor oda Jaime'ye olan vazifesini yapmadı gerekçesiyle asıyor.Ondan sonra dirilttirmişte olabilir tabi.

Brienne asılacak iken, Stoneheart soruyor. Sword or noose diye. Tabi, boynuna yağlı urgan geçmiş; Podricki de kurtarmak için sword diyor. Yani bağlılık yemini ediyor.

History Head said:
Son çevrilen kitabı hali hazırda okumamislar ve sadece diziden gidenler spoilerı açmaya tenezzül dahi etmesinler.
Beyler bu Dany'nin kardeşi Aegon'u ne yapacaklar ya dizide? Kitapta Westeros'a çıkıyordu galiba Tyrion'la.
Bence hiç yapmazlar onu.
Bu arada ben Brienne'yi çok yanlış okumuşum anlaşılan kitapta.

lorddarknes said:
Bence Aegon dizinin son sezonunda gelecek ortalıgın tozunu alacak.
Khalesi gitsin dotraklar ile kucaktan kucağa oynasın
Aegon'un amacı ama zaten Daenerys için ortamı hazırlamak... Yani kitabın sonunu bilmiyoruz ama dizide muhtemelen olsaydı da rolü bu olacaktı. Aegon'u da getirseler her şey çok karışacağından muhtemelen Dorneluları kullanacaklar ortalığın içine edip Dany'e mekan açmak için. Zira Dorne savaşa girdi bile. Bir yerlerden müttefikleri falan da çıkar ama bilemiyorum Aegon'a girmeyecekler gibime geldi.

Back
Top Bottom