Buca'da açılacak olan Atatürk rölyefi

Users who are viewing this thread

dalai pasha

Banned
hadi gözünüz aydın hemşerilerim, dünyanın en büyük ATATÜRK putu 30 ağustosta açılıyor.  manisa sınırdakinin pabucu dama atılır artık.

yeri ise şaka gibi, izmir'in en büyük varoşunun tepesi ve kadifekaleye bakıyor  :lol:

olm gerçekten film senaryosu gibi lan  :!:  ironi, trajedi, komedi...  hepsi var.

şunun gibi:

:D  :cry:  :o  :shock:  :evil:  :?  :lol:  :x  :|  :P

edit:  belediyenin sayfası: http://www.buca.bel.tr/00300-451-090313.php

HABER1003ataturk_maski1.jpg

HABER1003ataturk_maski2.jpg

HABER1003ataturk_maski3.jpg

İlk yapılmaya başladığında ne yorumlar yapmıştık onun hakkında  :lol: Cemil şeboyun yediklerini kapatmak için son eseridir o :9

çok merak ediyorum, herifler yaptıklarının ben ve benim gibiler tarafından nasıl algılandığının farkında mı diye.  ya mekan olarak başka bir yer yok ve işlek bir yola bakıyor diye yaptılar ve diğer çağrışımlardan habersizler.

ya da gerçekten tüm çağrışımlarını planlayarak yaptılar.

iki durumda da korkunç.

edit:  merkez bankası ile birlikte en önce dinamitlenmesi gereken yerler listesine zirvede.  en iyi çıkış yapan yerli sanatçı ödülünü alır bu çalışma.

olum uzaktan atmak kolay, gel bi de yeşildere'den geçerken bak ona

zaten buca belediyesi onu yapmaya başlamış sonra anlaşılmış ki oraso konak belediye sınırları içinde ama 2 başkan anlaşır bu eserin yapımına devam edilmesine karar vermişler

Cleidophoros said:
olum uzaktan atmak kolay, gel bi de yeşildere'den geçerken bak ona

yapılırken görmüştüm sadece, havaalanına giderken.  o zaman belliydi ne kadar fantastik olacağı, ama beklediğimden iyi olmuş.

5 sene önce yapsalardı günde en az 2 kere görecektim ama şimdi şükür ne yazık ki günlük yolculuğumda görme şansım yok, özel gezi düzenlemem lazım.

kafasının arkasından ne uzayacak öyle arkalara doğru..?

son resimde frankenstein'a benziyo :shock:

bak bu da çok fantastik
HABER90rolyef2.jpg

o değil de tam kafanın arkasının olduğu uçurumun ucunda süper bir ev vardı önceden. süper derken gecekondu ama kartal yuvası gibi bi yerdi.

Amerikan özentiliğinde son nokta yerli Rushmore dağı.  :evil:

İzmirli değilim o bölgeyi de pek bilmem Kadifekale'nin de psikopat dolu standart bir varoş olduğu dışında orayla ilgili bir bilgim yok psikopatın çok olması da beni ilgilendirmez. Böylesi bir şeyi yapmaları ve ciddi anlamda para akıtmalarının gereksizliğini bir tarafa bırakacak olursak yüzünün dönük olduğu taraf tartışması da bana saçma geliyor sonuçta doğuya da baksa batıya da baksa her yer temelde aynı değil mi?

Bir de Dalaycığın şu çağrışımları bana bir anlatır mısın? Dediğim gibi o bölge hakkında bilgim çok sınırlı ve ne çağrışım yapabileceğini öğrenmek istiyorum.

KursadAltug said:
Amerikan özentiliğinde son nokta yerli Rushmore dağı.  :evil:

İzmirli değilim o bölgeyi de pek bilmem Kadifekale'nin de psikopat dolu standart bir varoş olduğu dışında orayla ilgili bir bilgim yok psikopatın çok olması da beni ilgilendirmez. Böylesi bir şeyi yapmaları ve ciddi anlamda para akıtmalarının gereksizliğini bir tarafa bırakacak olursak yüzünün dönük olduğu taraf tartışması da bana saçma geliyor sonuçta doğuya da baksa batıya da baksa her yer temelde aynı değil mi?

Bir de Dalaycığın şu çağrışımları bana bir anlatır mısın? Dediğim gibi o bölge hakkında bilgim çok sınırlı ve ne çağrışım yapabileceğini öğrenmek istiyorum.
rölyefin olduğu yer varoş, gecekondu mahallesi. kafanın arkasındaki mahalleler daracık sokaklı kaçak evlerin olduğu saçma bi yer. baktığı yer ise kadifekale'nin güney yamaçları; gecekondu mahalleleri, heyelan alanı, yerleşmeye uygun değil; atatürkün öngördüğü muasır medeniyet seviyesinden oldukça uzak yerler. belki 50 metrelik bi atatürk tüm gün bakarsa utanıp daha gecekondu yapmazlar o yamaçlara.

Cleidophoros said:
rölyefin olduğu yer varoş, gecekondu mahallesi. kafanın arkasındaki mahalleler daracık sokaklı kaçak evlerin olduğu saçma bi yer. baktığı yer ise kadifekale'nin güney yamaçları; gecekondu mahalleleri, heyelan alanı, yerleşmeye uygun değil; atatürkün öngördüğü muasır medeniyet seviyesinden oldukça uzak yerler. belki 50 metrelik bi atatürk tüm gün bakarsa utanıp daha gecekondu yapmazlar o yamaçlara.

Acaba o 50 metrelik şeyi belediye kimin inşaat şirketine yaptırıyor? Acaba o şeyin yapıldığı zemin sağlam mı? Acaba o belediyenin gecekondu mahalleleriyle ilgili bir çözüm planı hadi bunu geçtim o mahallelerle ilgili bir çözüm planı oluşturmak düşüncesi var mı?

Memleket ne günlere/kimlere kaldı.  :cry:

mısırdak burnu kırık bi heykel var ya bi an oklıma o geldi.. hem atanın saçları sarı değil miydi? amerikan özentiliği.. bence boğazda 2 köprünün ortasına özgürlük heykelinin 3 katı bi atatürk heykeli dikilmeli..konyadaki anıt gibi:

478290509080050_9fd01aab4d.jpg

Konyadaki anıt başka bir olay zaten  :) Konya'da uzun süre bulundum orayı iyi bilirim. Konya'daki Atatürk heykeli kaidesi olsun kendisi olsun gerçekten de müthiş bir sanat eseridir. Konyadaki heykelin de yönüyle ilgili tartışmalar çoktur.

Bir kısım insan "Atatürk Konya'ya sırtını dönmüş." der. Gerçekten de Konya şehir merkezi heykelin gerisinde kalır.

Bir kısım insan ise "Hayır bakın Atatürkün eli buğday başaklarında (gladyatör filminde vardı ya öyle bir sahne hep onu hatırlatır bu kısım bana.) yani Konya'ya sırtını dönmemiş aksine tarıma verdiği önemi ifade etmiş ve arkasına Konya'nın desteğini almış." derler.

Halbuki Konya heykelinin gerçek hikayesi şudur: Konya'nın başkentlik için uygun bulunduğu bilinen bir durumdur. Heykel şimdiki Konya Lisesinin ki TBMM binası olarak düşünülmüştür önünde sayılır ve yüzü o zamanki istasyon tarafına dönüktür. Trenden inen yabancı konuklar, milletvekilleri TBMM'ye gelirken Atatürk Heykeli, ismini unuttuğum tarihi ve şirin bir cami ve TBMM'nden oluşan bir tabloyla karşılanmak istenmiştir. Hem Konya Lisesinin binası hem de Atatürk heykeli gerçekten de çok güzel eserlerdir ve İzmirdeki "şey" gibi hilkat garibesi değildirler.

Bu da google amcadan çarptığım eski bir kartpostal. O bölgenin manzarası net bir şekilde verilmiş.

KursadAltug said:
Dediğim gibi o bölge hakkında bilgim çok sınırlı ve ne çağrışım yapabileceğini öğrenmek istiyorum.

Geçen sene Yeşildere'den otobüsle geçerken PKK sempatizanlarının içinde bulunduğum otobüse taş yağdırdığı yere bakıyor tam olarak.

http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=15&ArticleID=1113289&Date=02.07.2009&b=Mucize%20350%20gun%20sonra%20goruldu

Yorumlardan biri:

"Türkiye'ye Atamızdan bir uyarı..."

Vay be.

mfozmen said:
Geçen sene Yeşildere'den otobüsle geçerken PKK sempatizanlarının içinde bulunduğum otobüse taş yağdırdığı yere bakıyor tam olarak.

Eğer orası özellikle bölücü örgüt sempatizanlarının yoğun olarak bulunduğu bir bölgeyse doğru tarafa bakıyor demektir. Devletimiz güçlüdür, gözü üzerinizdedir mesajı verilmek istenmiş sanırım. Ama aynı zamanda devletimiz yaratıcılıktan ve estetik duygusundan yoksundur mesajı da verilmiş. En altta yazan "Yurtta sulh, cihanda sulh." özdeyişi ise bu durumda garip kaçmış biraz...

Ya o degil de o rölyefin yanındaki gecekondulara ne demeli, o salak putlara o kadar para harcanacagına efendi gibi yardım edilseydi o millete..yazık.

KursadAltug said:

anlatayım.  öncelikle insanların tepesine gerek "akıllı olun", gerek "büyük birader sizi izliyor, duygulanın" amacıyla devasa bir PUT yapılmasını gerek politik düşüncelerim, gerek dini duygularım yüzünden (ahaahahahah) iğrenç bir hareket olarak görüyorum.

yapılan yerin izmirin en alt sınıfının yaşadığı bir varoş olmasının buna nasıl bir sos kattığını anlatmak zorunda olmadığımı, senin anlayabileceğini umuyorum. (anlayamazsan hakim sınıf ideolojisi, sınıf çatışması gibi şeylere bi göz at. yine olmadı bana sorarsın, uzun uzun anlatırım.)

buna taehl in dediği para konusu da eklenince (aklımda 8 milyon dolar gibi bir rakam kalmış. birisi araştırsa iyi olur), bu parayla ücretsiz klinik gibi faliyetlerin yürütülebileceğini düşününce geriye sadece sinirimden gülmek kalıyor.

mfozmen said:
Haklısın. Devlet azcık yardım etsede taşla değil molotof kokteyliyle saldırabilseler keşke.. yazık.

dimi, onlar çocuk, bebek demeden haindirler. onlara yardım size molotof olarak döner.

"üzülme yetime, döner koyar ******" dimi kankacım.

yanlız bu heriflerle ne yapacağız, işte geriye o kalıyor ve oldukça muallak. yardım etmesen fakirlikten pislik yapıyorlar, yardım etsen "yeni ve daha güçlü silahlar" ile saldırıyorlar.

bence imha edelim mına koyayım.

Back
Top Bottom