Çalıştırıyor ancak daha fazla raminiz olsa daha rahat oynarsınız 8 gb ram ile anlık takılmalar olabilir.Oyunun sistem gereksinimlerine baktığımda (steam) minimum 6 önerilen 8 gb ram diyor fakat oynayan insanları izlediğimde 12-15 gb civari bir ram kullanımı var yani 8 gb ramli bir sistem bu oyunu çalıştırmaz mı?
sisteme herhan gibi bir zarar veriri mi ondan korkuyorum birazÇalıştırıyor ancak daha fazla raminiz olsa daha rahat oynarsınız 8 gb ram ile anlık takılmalar olabilir.
Hayır hiç zannetmiyorum hocam bende ilk oynamaya başladığımda 8 gb ram ile oynuyordum herhangi bir zarar vermedi ya da ben fark etmedim öyle söyleyimsisteme herhan gibi bir zarar veriri mi ondan korkuyorum biraz
8 gb ram ile oynarken nasıl sorunlar yaşıyordun biraz beni aydınlatırmısınHayır hiç zannetmiyorum hocam bende ilk oynamaya başladığımda 8 gb ram ile oynuyordum herhangi bir zarar vermedi ya da ben fark etmedim öyle söyleyim
Anlık takılmalar fps dropları çok oluyordu aynı zamanda oyundayken alt tab yaptığımda çok donuyordu yavaşlatıyordu yani PC'yi şimdi gayet rahat oynuyorum takılma felan kalmadı8 gb ram ile oynarken nasıl sorunlar yaşıyordun biraz beni aydınlatırmısın
Peki ram yiyen şeyleri kıssam rahatlama olurmu mesela kukla fiziği,asker sayısı,gölgelendirme türü,ses kanal sayısı ?Anlık takılmalar fps dropları çok oluyordu aynı zamanda oyundayken alt tab yaptığımda çok donuyordu yavaşlatıyordu yani PC'yi şimdi gayet rahat oynuyorum takılma felan kalmadı
Peki ram yiyen şeyleri kıssam rahatlama olurmu mesela kukla fiziği,asker sayısı,gölgelendirme türü,ses kanal sayısı ?
benim sistem ryzen 5 2600 af / rx 580 8gb / 8gb ram 3000Mhz 15cl seninki gibi performans alırmıyım ayarları yapsam?Hocam ben 8 GB ram 3000mh, 1050ti 4gb ve ryzen r3 1300x sistemle oynadım. Orta grafik ayarlarında (bazılarını yükselttim ama ayarlarda gölge türü gibi bir şey var onu sadece statik yap bayağı etkisi var, yada kapat) savaşlarda en fazla 500 asker ayarını yaptım. 500 askerli kale ve şehir kuşatmalarında sorunsuz oynadım en kötü en düşük 40 fps gördüm. Sabit 60 fps ile oynadım. Oynadığım sürüm 1.2.1. Ram konusunda ise arada oyunu durdurup alt+tab ile chrome girip bazı guide lere baktım. Hiç sorun yaşamadım.
benim sistem ryzen 5 2600 af / rx 580 8gb / 8gb ram 3000Mhz 15cl seninki gibi performans alırmıyım ayarları yapsam?
çok sağol dostum altın değerinde bilgiler bunlar benim içinHocam benden daha iyi performans alman lazım Ayarları denemeni tavsiye ederim orta ayarlara getir ama en önemlisi gölgeyi sadece statik yap. Zaten dinamik yapınca gölgeler sapıtıyor ağaçların gölgesi sürekli titriyor falan. Bak benim ayarlarım şu şekildeydi. Orta ayara çektim, gölge sadece statik, karakter detayı yüksek yaptım. Asker sınırını beş yüze çektim. Ve dediğim gibi çok çok nadir ufak takılmalar oluyordu. Savaşın başında azıcık fps düşüyor sonra sabitleniyordu. Deneyebilirsin. İyi oyunlar.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu.çok sağol dostum altın değerinde bilgiler bunlar benim için
dostum ramlarine kıyamıyorsan çıkar bi kenarda dursunsisteme herhan gibi bir zarar veriri mi ondan korkuyorum biraz
Turşularını kurmak planlarım arasındadostum ramlarine kıyamıyorsan çıkar bi kenarda dursun
zaten orayada yazdım fakat orada bannerlordu umursayan kimse yok hep genel cevap veriyolarTechnopat'a git seni biraz teknoloji konusunda aydınlatsınlar. İhtiyacın var gibi duruyor.
Dostum konuyu bannerlord üzerinden açarsan tabi umursamazlar.RAM bellek üzerinden konuyu aç yoğun bellek kullanımı RAMa zarar verir mi gibi.Oyun forumlarında yeterli donanımsal bilgilere ulaşamazsın.zaten orayada yazdım fakat orada bannerlordu umursayan kimse yok hep genel cevap veriyolar
Dediğini yapıcağım umarım istediğim cevabı alırım teşekkürler.Dostum konuyu bannerlord üzerinden açarsan tabi umursamazlar.RAM bellek üzerinden konuyu aç yoğun bellek kullanımı RAMa zarar verir mi gibi.Oyun forumlarında yeterli donanımsal bilgilere ulaşamazsın.