Breeze Role Play | www.breeze-roleplay.com [ GTA / SAMP ]

Users who are viewing this thread

Cycles

Recruit
b6hex6Z.png

Breeze Roleplay Nedir?

Breeze Roleplay, San Andreas Roleplay topluluğunun bir parçasıdır. Sunucu modu 2012'de yazılmaya başladı ve 2012'nin Kasım ayında resmen oyunculara açıldı. Sunucunun popülasyonu oldukça arttı ve kendisini kanıtladı!

Sunucunun modu sıfırdan yazıldı, başlarda mod da bazı sorunlarla karşılaştık fakat bu sorunları aştığımızı sevinçle bildiriyorum. Bug'lar ve problemler çözüldü, yeni sistemler eklendi. Yeni kadrosu ve diğer yenilikleriyle Breeze Roleplay oyuncu kitlesiyle yoluna devam ediyor!

Forum: http://www.breeze-roleplay.com/forum/index.php

Merhabalar,

Bilindiği üzere Breeze Roleplay yönetim ekibiyle ve sistemleriyle size Türkiye üzerindeki en iyi roleplay ortamını sunmaya çalıştı, aldığımız yorumlar ve tepkilerle bunu başardığımızı gördük.
Sunucumuzda oyuncuların en rahat ve en keyifli şekilde rol yapmasını hedefledik ve bunu sürekli güncellenen sistemlerimiz ve yönetim ekibimizle gerçekleştirdik.

Türk sunucu tarihlerinde alışılagelmiş sistemlerin dışında sistemler yaparak sizlere sunduk ve bundan memnun olduğunuzu gördük buda bizi daha cazip bir hale getirdi.

Yaklaşık bir buçuk yıl içerisinde birlikte çok güzel şeyler başardık, isteklerinizi elimizden geldiğince yanıtlamaya çalıştık.
Bizden bir ay sonra kapanan para için açılan sunuculardan bıktığınızı ve tekrar açılmamızı sunucumuza kapattığımızdan beri dile getirdiniz ve biz Breeze Roleplay ekibi olarak isteklerinizi yanıtlıyoruz;


Bu dönemdeki hedefimiz nedir?

Breeze Role Play olarak daha önceden dile getirdiğimiz üzere çok farklı sistemler ve SAMP ortamında belirli, kendini ispatlamış yönetim ekibi ile en iyi hizmeti vermek için uğraştık.
Artık bu saatten sonra BR:RP olarak tek amacımız; Türkiye üzerindeki tek aktif sunucu olmak. Bunu başarmak tamamen oyuncularımızın elinde. Ne kadar istikrarlı ve sabırlı yaklaşırsanız bunu başarır ve zevk alacağınız bir sunucu haline getiririz.


Yönetim ekibi olarak toplandık ve kendi aramızda istişare yaparak tekrar açma kararı verdik.
Siz değerli oyuncularımıza en iyi ortamı ve en iyi, güncel sistemleri sunacak Breeze Roleplay'in çalışmalarına tekrar başlamış bulunmaktayız. Çalışmalarımız en iyi şekilde devam etmektedir. Yeni sistemler, yeni güncel kadro ile karşınızda olacağız.


Breeze Roleplay Yönetim Ekibi

Herkese Merhabalar,

Bildiğiniz üzere sunucumuz yaklaşık 1-1,5 senedir Türk sunuclarında aktiflik göstermektedir. Bu projeyi aktif etmeden önce bir çok kişi ile görüştük ve ortak istişareler yapılarak sunucumuzu aktif ettik. 1,5 senedir nerede ise çok iyi bir yol kat ettik. Olumsuz bir durum yaşamadan bu süreci devam ettirmek bu tür platformlarda çok zordur. Ancak kadromuz ile bunu en iyi şekilde yaptığımızı görebiliyoruz. Burada klişe sözlerden uzak, alışıla gelmiş sözlerden ırak bir şeyler söylemek istiyorum.

Bilindiği üzere Breeze Roleplay yönetim ekibiyle ve sistemleriyle size Türkiye üzerindeki en iyi roleplay ortamını sunmaya çalıştı. Aldığımız yorumlar ve tepkilerle bunu başardığımızı gördük. Sunucumuzda oyuncuların en rahat ve en keyifli şekilde rol yapmasını hedefledik ve bunu sürekli güncellenen sistemlerimiz, yönetim ekibimizle gerçekleştirdik. Türk sunucu tarihlerinde alışılagelmiş sistemlerin dışında sistemler yaparak sizlere sunduk ve bundan memnun olduğunuzu gördük. Buda bize yola devam etmemiz açısından gerekli motivasyonu sağladı.

Yaklaşık bir buçuk yıl içerisinde birlikte çok güzel şeyler başardık, isteklerinizi elimizden geldiğince yanıtlamaya çalıştık.
Bizden 1 ay sonra kapanan ya da para için açılan sunuculardan bıktığınızı ve tekrar açılmamızı; sunucumuzu kapattığımızdan beri dile getirdiniz ve biz Breeze Roleplay ekibi olarak isteklerinizi yanıtladık. Buradaki amacın kesinlikle eğlence & zevk almak olduğunu kimse unutmasın.

Breeze Roleplay olarak tüm yönetim ekibi adına şunu da dile getirmekte fayda var, tüm samimiyetimizle söylüyoruz ki: Tamamen herkesin eğlenebileceği & Profesyonel ortamı sunmak için elimizden gelenin en iyisini her zaman olduğu gibi yapacağımızdan şüpheniz olmasın.

Ayrıca şunu tekrar söylememde fayda var. Bizler geçmişe değil, geleceğe bakıyoruz. Burada oynamak isteyen kişilerde eskide kalan sorunları, kişisel sorunlarını bir köşeye bırakıp eğer burada oynamak istiyorlarsa kapımız herkese sonsuza kadar açık.


Yeni Dönem Hedefleri


  • Yeni dönem hedeflerimizi daha önceden dile getirmiştik. Tam olarak 3 aylık bir çalışma sürecinden sonra ortak istişare ve görüşmeler sonucunda hedefimizi büyüttük. Herkes bunun en iyi şekilde bilincine varmış durumda. Yeni dönemdeki en büyük ve tek hedeflerimizden bir tanesi; Türkiye üzerinde bulunan tek aktif Türk sunucusu olmak.

    Baktığınız zaman büyük bir söz. Ancak amacımıza en kolay şekilde ulaşabileceğimizi söyleyebiliriz. Çünkü biz kendimize güveniyoruz. Türkiye SA-MP platformunda tam olarak yönetim ekibi de buna dahil olmak üzere 5 senedir bu ortam içerisindeyiz. Şu zamana kadar bir çok kez sunucu açıldı / kapatıldı, başarılı ve istenilen ortamı bir nebze olsa da sunan sunucular elbette oldu. Ancak şu anda hepsinin kapatıp gittiğini görebiliyoruz. Bu yüzden artık sürekli kapanan, pasif olan, sürekli bakıma alınmış sunucudan ziyade; aktifliğini en iyi şekilde gösteren, en iyi ortamı sunan bir platform olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

    Bunların yanında yaptığımız her şey tamamen oyuncular için. Buradan herhangi bir çıkarımız yok, forumun geneline baktığımız zaman verilen emeği herkes en iyi şekilde görür. Eleştirilere her zaman açığız ancak sınır aşılmadığı sürece..
  • Ek olarak yönetim ekibiyle geçmişte yaşadığınız tatsızlıklar, anlaşamamazlıkları olmuş olabilir. Sizlerden ricam yönetim ekibinden sorununuz olan birisi nedeniyle sunucuya çamur atmamanız. Gerek benimle, gerek diğer yönetici arkadaşlardan herhangi biriyle geçmişte probleminiz olmuş olabilir. Yalnızca bir kişi yüzünden sunucuya çamur atmanız diğer oyuncu ve yönetici arkadaşların hakkını yemenize sebep olur. Siz ülkemizde sevmediğiniz bir insan&devlet adamı yüzünden ülkeye nasıl çamur atmıyorsanız, buda ona benzer bir örnek. Bunu daha öncede belirttim; Yönetim ekibi kanka&arkadaş ortamı sayesinde oluşturulmadı. Ya da şu adam bana zamanında çok iyilik yaptı bende ona yetki verdim mevzusu değil bu durum. Eğer gerçekten bir yöneticinin haklarınızı çiğnediğinizi ya da adil davranmadığını düşünecek olursanız Yönetici Şikayeti isimli kategoriden ya da Namaeus isimli yöneticiye ulaşarak şikayetinizi beyan edebilirsiniz. Emin olun en ince ayrıntısına kadar incelenip, çözüm yolu bulanacaktır.



Yeni Dönem İşleyişi


  • Yeni dönemde elbette bir takım farklılıklar olacak. Bu farklılıkların başında oyuncuların artık basit rollerden ziyade, altında araçlar 7/24 boş gezmekten çok, bir takım rol yapmaları ve herkesin zevk alabileceği şeyleri yapmaları olduğunu söyleyebilirim. Yeni dönemde artık oyun içerisinden şikayet yerine tamamen forum üzerinden aktif olup, forum üzerinden sorunlarınızı dile getirmeniz gerecektir. Kilit bölüm; forum olacaktır. Oyuncu Şikayetleri, Bug Bildirim gibi hassas konular forum üzerinden olacaktır.

    Yönetim ekibi olarak rol ortamını en iyi şekilde düzeltip, kimsenin sıkılmayacağı bir çok aktivite&event yapacağız. Umarım sizlerde yönetim ekibine bu konuda destek olur ellerinizden geleni en iyi şekilde yapar ve herkesin istediği platformu rolleri sunarız.



Yapılan Sistemler Hakkında


  • Sistemler & Yenilikler adlı bölüm üzerinde gördüğünüz gibi basit sistemler haricinde tam tamına 30'a aşkın sistemlerimiz bulunmaktadır. Bu sistemlerin hepsi tamamen oyuncuların en iyi şekilde faydalanabileceği, en iyi şekilde kullanabileceği sistemlerdir.
  • Sistemler konusunda şunu dile getirmek istiyorum; daha önceden hiçbir sunucunun yapmadığı sistemleri yaptık, bu konuda mütevazi davranmak yerine yaptığımız gerçekleri görmeniz herkesin açısından daha hoş olur. Sistemler konusunda durmadan devam edeceğimizi, hepinizin hoşuna gideceği sistemleri yapacağımızdan haberiniz olsun. En iyi şekilde sistemlerin işleyeceğine, kodlamaları en iyi şekilde yapacağımızdan emin olabilirsiniz. Bu tür sistemleri sunucu içerisinde ne kadar iyi kullanırsanız, en iyi şekilde rollerinizi yapar ve bundan zevk alırsınız.



Sizlerden İstediklerimiz

  • Burada açık bir şekilde konuşmamda fayda var. Burada herkes nerede ise 4-5 senedir bu oyunu biliyor ve bu tür platformlarda bulunuyorlar. Ne yazık ki, Türkiye'deki mantığı değiştirmek için hiç kimse elini taşın altına koymadan hareket etti. Herkeste şu tür düşünceler olduğu aşikar; ''En iyisi biz olalım, hadi onları geçelim'' mantığında düşünenler sayesinde şu zamana kadar bir yere gelemedik, geleceğimizi de zannetmiyorum. Rekabet elbette iyidir ancak hiç kimsenin gözünü rekabetten çok hırs bürünmediği sürece...
  • Asıl konuya gelirsek bu tür olaylar yüzünden her sunucu bir çok oyuncu kaybetti. Kavgalar, küfürler, hakaretler, rekabet yüzünden hep bir aksilikler oldu. Bir sunucunun eğer sonsuza kadar açık kalmasını istiyorsanız, o sunucunun en güzel en iyi şekilde devam etmesini istiyorsanız. Örnek olarak LS-RP sunucusunu gösterebiliriz.
  • BR-RP platformunda oynayan bütün oyuncularımızdan tek istediğimiz; öncelikle mantıklı düşünüp olgun hareket etmeniz. Geçmişte olan her şeyi unutup geleceğe bakmanızdır, neden canınız sıkıldığında evinize geldiğinizde bilgisayarın başına oturduğunuzda zaman geçirmek için oynayacağınız bir oyun olmasın? Bu SAMP içinde geçerli. Bakın, herhangi bir yerde belirli bir sistemi oturtmuş bir oyuncu - karakterini sağlama almış kişi seviyesi, mal varlığı, verdiği emekler ne olursa olsun en ufak bir sorunda sunucuyu bırakıp başka yerlere yöneliyor.


Sunucu Hakkında Bilgilendirme


Sunucu Durumu: AKTİF
Durum: AÇIK
Son Güncelleme: 31/12/2015
Son Açılma Günü: 08/08/2015


Sunucu Hakkında:

  • Türkiye bazında çok iyi ve yaratıcı sistemler yaptığımızı düşünüyoruz. Bu sistemleri daha ne kadar geliştirmemiz gerektiğini sizlerin açacağınız AR-GE konularına bakarak ilerleteceğiz. Eşya Sistemi ve Ev Sistemleri gibi bir çok yenilikçi ve gerçeğe yakın sistemler ile karşınıza çıkıyoruz. GTATürk üzerinde var olan karakter sayısından dolayı bir çok sistemi buraya yazamadık forum sitemizi ziyaret ederek daha bir çok sistemi görebilirsiniz.
 
Sistem tanıtımları Cycles tarafından hazırlanmıştır.

BR:RP Sistemler
Eşya & Dekor Sistemi​

Eşya & Dekor Sistemi​

Teknik Genel Bakış
Script İsmi: Eşya & Dekor Sistemi
Script Hazırlayan: Cycles
Script Açıklaması: Bu komut sayesinde artık GTA & SA-MP'ın bizlere sunduğu eski ve alışılmış evler haricinde, kendinize sıfırdan bir ev kurabilir & düzenleyebilirsiniz. Aşağıda genel olarak neler yapacağınızı Alternatif 1 & Alternatif 2 konusunda düzenli bir şekilde yazdık. Bu sistemin üzerinde çok fazla durduğumuzu ve genel olarak Trucker Sisteminin ardından, Eşya Sistemi üzerinde çok detaylı bir şekilde durarak sıkı bir takip yapacağız. Bu sistem için kimseye bir sınır koymadık. Bknz: Donator olan kişilerin bir ayrıcalığı olmayacak, herkes istediği eşyayı kullanabilecek. Burada üzerinize düşen tek şey, sadece bunu rol içerisinde en iyi şekilde kullanmak olacaktır. Şimdiden hepinize bol şans. Aşağıda yazan açıklamayı okumanız da fayda var.

Genel Açıklama:
Eşya sistemi bilindiği üzere her sunucuda görmek istediğiniz, uğraşmak istediğiniz bir yandan eğlenceli bir yandan da görünüm açısından çok farklı bir görüntü sunan sistemdir. Uzun zamandır üzerinde durduğumuz eşya sistemini bitirmiş bulunuyoruz. Yaklaşık 2 günlük süre zarfında bu sistemi çok detaylı ve kullanılır bir şekilde tasarladık ve sizlere sunuyoruz. Bu sistem sayesinde kendinize yeni bir ev dizayn edebilirsiniz.

Burada sadece bir kısmından bahsettik. Forum üzerinden bu sistemi daha iyi bir şekilde görebilirsiniz.
Eşya Sistemi ile yapılmış bir ev;
2JnBwGZ.png

GmsKvxJ.png



Verona Mall & Reklam Sistemi​

Genel Bakış
Script İsmi: Reklam Sistemi
Scripti Hazırlayan(lar): Cycles
Hazırlayanın Yorumu: Bilindiği üzere daha önceden herkes SAN TV binası içerisine giderek reklam komutu veriyordu. Ancak artık reklam verme alanı Verona Mall bölgesine taşınmıştır. Bu sayede Verona Mall bölgesini aktif etmek adına ve o bölgede, o civarlarda rol yapmak adına güzel bir şekilde reklam yerini taşıyarak, reklam ücretlendirmesini sabit bir fiyata bağladık. Bu sayede daha rahat reklam geçebileceksiniz.

Script Açıklaması

Verona Mall bölgesine giderek orta alanda bulunan üst kısıma çıkarak ikon üzerine gelip reklam verebilirsiniz. Verona Mall'ın hemen girişinde, karşıda bulunan yürüyen merdivenden yukarıya çıkarak reklam verebilirsiniz.
zVzNZj.png

Özellik Sistemi​

Teknik Genel Bakış
Script İsmi: /blockb [ID] Sistemi
Script Hazırlayan: Cycles
Script Açıklaması: Bu sistem sayesinde aktif rol bölgesinde sürekli yerel /b (OOC) chat kanalından konuşan kişilerin OOC mesajlarını kapatabilirsiniz. Bu sayede tartışmadan uzak kalırsınız ayrıca sürekli sizi OOC'den rahatsız eden kişiyi bloklar ve rahatça davranabilirsiniz.
d2V9AD.png

Pay'n Spray Sistemi​

Teknik Genel Bakış
Script İsmi: Pay'n Spray & Hızlı tamir
Script Hazırlayan: Cycles
Script Açıklaması: Bu sistem sayesinde araçlarınızı Seville&Willowfield civarındaki garaja götürmeden $100 karşılığında anlık tamirini yapabilirsiniz.
GkrlQv.png


Komut(lar):
/giris

Santa Maria Beach ve Idlestack karşısında bulunan Pay'n Spray garajları önündeki iconların üzerine araçla gidip /giris yazdığınız koşulda, aracınız 10 saniye için hareketsiz kalarak garaj içerisine aktarılır ve tamir edilir. Bunun karşılığında $100 ücret alınır ve motor&kaporta üzerindeki hasarlar kalıcı olarak kalkar.
OZXP23.png

Pobgvv.png


Megafon Sistemi​

Genel bakış
Script İsmi: Megafon Sistemi
Scripti Hazırlayan(lar): Cycles, toky
Hazırlayanın Yorumu: Standart megafon sistemi üzerinde yapılan ufak bir güncelleme sonrası rollere fazlasıyla renk katacak bir sistem. Sistemi yalnızca LSPD üyeleri kullanabiliyor. (/mliste) yaparak otomatik atanmış cümlelerin yazılı olduğu bilgi ekranını görüyorlar. Sonrasında duruma göre ses efektlerinin eklenmiş olduğu komutları kullanarak rolsel olarak iletişimde olduğu kişiye talimatlarını hem sesli, hemde yazılı bir şekilde iletebiliyorlar.

Script Açıklaması:

Sistemi yalnızca LSPD üyeleri kullanabiliyor. (/mliste) yaparak otomatik atanmış cümlelerin yazılı olduğu bilgi ekranını görüyorlar. Sonrasında duruma göre ses efektlerinin eklenmiş olduğu komutları kullanarak rolsel olarak iletişimde olduğu kişiye talimatlarını hem sesli, hemde yazılı bir şekilde iletebiliyorlar.

Sistem İlk Bakış:

Megafon sistemi, polis departmanı üyeleri için kolaylaştırılmış ve geliştirilmiş bir sistemdir.Megafondaki kısaltma tuşlarla birlikte aynı zamanda kullandığınız kombinasyonlar size oyun-içi karakter sesi duymanıza yardımcı olur.Bu sistem sadece departman üyeleri adına tasarlanmıştır.

resim eklenecek​

Restorant Sistemi​

Genel Bakış
Script İsmi: Restorant Scripti
Scripti Hazırlayan(lar): Cycles
Hazırlayanın Yorumu: Daha realistlik ve rol açısından inanılmaz katkısı bulunabilecek bir sistem. Pizza Stack içerisine girip /satinal yazarak elinize gelen objeyi masaya bırakabilirsiniz. Bu rollere daha fazla katkı sağlayacaktır ve görsellik açısından daha iyi olacaktır.

Script Açıklaması:

Basit bir örnek verecek olursak Idlewood Pizza Stack ve ya herhangi bir pizzacıya gittiğiniz zaman "/satinal" yazarak içeriden pizza alarak elinize objenin gelmesini sağlayabilirsiniz.


Bu tamamen rollerin daha iyi bir şekil almasını sağlar. Elinize gelen objeyi istediğiniz yere bırakabilir, aşağıda yazdığımız komut ile silebilirsiniz.


Ek olarak masaya koyduğunuz bir tepsiyi başkası alabilir.


Ayriyeten tepsiyi bırakmak istediğinizde "/tepsibirak" komutunu uygulayarak aynı aksesuar düzenlermiş gibi bir fonksiyon geliyor önümüze. Gerekli obje ayarlamasını yaptıktan sonra tepsiyi bırakabiliyorsunuz.

Pizzanızı yemek ve tepsiyi yok etmek için "/pizzaye" komutunu uygulayabilirsiniz, afiyet olsun!

ylOXQk.png

BR:ID Sistemi​

Ban Evade nedir?​


A isimli karakteriniz ile sonucu yasaklanmaya giden bir hata yaptınız ve karakteriniz bloke edildi. Hatanızın olduğunu bildiğiniz için yeni bir karakter başvurusu ile yeniden rol yapma arayışları içerisine girdiniz. Başvurunuzu gönderdiniz, onaylandı ve sunucuya girmeyi denediniz. Bunu denediğinizde ekranda karşılaşacağınız şey "Server closed the connection" hatası olur. Bunun sebebi ise, BR:ID'dir. A ve B karakteri olmak üzere toplam 2 karakteriniz var. A karakterinizle yasaklandıysanız o karakterin yasağı yöneticiler tarafından kaldırılana kadar B, C, D karakterlerinden birine girmeye çalıştığınızda o karakterinizde otomatik olarak yasaklanır. Karakterin sahibi kim olursa olsun, A karakteri hangi bilgisayar üzerinden erişim sağlamışsa BR:ID'yi kaydeder ve ona göre analizi yapar.

BR:ID nedir?

Başka donanım seri numaralarından bambaşka bir şekilde işleyiş gösteren bir sistemdir. BR:ID yöneticiler dahil kimse tarafından değiştirilemez. Kısacası sunucudaki TC numaranız. Hangi karakterle girerseniz girin, BR:ID ve giriş yaptığınız karakterler veritabanında listelenir. Eğer bir karakterle yasaklanırsanız, diğer tüm karakterlerinizle yasaklanırsınız.​

•Mevduat(Savings) Sistemi​

Mevduat (savings) Sistemi

Tanıtım Bölümü

Mevduat sistemi, size nerden bakarsanız bakın en kolay para kazandıracak sistemdir. Bu sistemin mantığıda payday gibi saat başı işlemektedir fakat payday ile aynı artış oranı göstermemektedir. Bu sistemde mevduat hesabınıza mevcut paranızdan belli bir miktar para yatırırsınız ve o parayı her saat belli bir oran ile artmaya başlar. Bu şekilde rahatça rol yaparak paranızı kazanabilir, eğlenmenize bakabilirsiniz.

Mevcut olan artış oranı: 0.3%

3.2. Sistemin Çalışma Şekli

Bu sistemden yararlanmanız için bankaya gitmeniz gerekmektedir. Bankaya gittiğinizde içeride bulunan ikonun üzerine gidip F tuşuna bastığınız zaman daha öncesinde de belirttiğim üzere karşınıza bir menü çıkacaktır. Bu menü üzerinden Mevduat Hesabına iki kere tıkladığınız vakit, karşınıza mevduat hesabınıza para yatırabileceğiniz bir alan çıkacaktır. Bu alanın içerisinde minimum 50.000$ maksimum 100.000$ yatırabilirsiniz. İlla binin katlarını koyma zorunluluğunuz yok, isterseniz 50.232$ da koyabilirsiniz, bu sizin kararınıza bağlıdır. Artış oranı 0.3'dür daha önceden de bahsettiğim şekilde. Mesela 50.000$ koyduğunuz zaman ilk saat başında 150$ alacaksınız, 100.000$ koyduğunuz da ilk saat başında 300$ alacaksınız. Bu böyle sabit bir şekilde ilerlemeyecek, her saat git gide artacaktır. Mevduat Hesabınızda bulunan para maksimum 300.000$'a çıkacaktır, 300.000$'dan sonra artış olmayacaktır ve bu parayı çekmeniz için size uyarı tipinde mesajı gelecektir.​
mz9mG2.png

ylOgMM.png

Pobmqb.png

5kObkM.png

qlXVR3.png

UYARI: Mevduat hesabınıza bir kere para attıktan sonra üzerine para koyamıyorsunuz, atıyorum 55.000 attınız, sonra elinize 5.000 geçti, onu 60.000 yapmak istiyorsunuz. Yapamazsınız. Bir kere attıktan sonra ya paranın katlanmasını beklersiniz ya da parayı tekrardan geri çekersiniz.

•Kilit Kırma&Düz Kontak Sistemi​

Kilit Sistemi

Tüm araçlar ilk başta taban kilit seviyesine sahip olurlar. Taban seviye, diğer seviyelere göre adı üstünde daha dayanıksız bir sistemdir. Kilit seviyeleri azdan çoğa şu şekildedir. Taban seviye, ikinci seviye, üçüncü seviye, dördüncü seviye ve en dayanıklısı beşinci seviyedir. Seviyeler arttıkça işlevleri de artmaktadır. Bunların işlevleri şu şekildedir:

Taban seviye kilti sistemi:
50 darbelik savunma.
Fiyat: - (sıfır aracı aldığınızda taban seviye kilit sistemine sahip olursunuz)

İkinci seviye kilit sistemi:
100 darbelik savunma.
Taban seviye kilit sisteminden daha iyi savunmaya sahip.
Fiyat: 2.000$

Üçüncü seviye kilit sistemi:
200 darbelik savunma.
Taban seviye kilit sisteminden iki kat daha savunmalı.
Yumruk ile kilit kırmayı bloke eder, yumruk ile kilidi kıramazsınız.
Fiyat: 4.000$

Dördüncü seviye kilit sistemi:
250 darbelik savunma.
Taban seviye kilit sisteminden üç kat daha savunmalı.
Yumruk ile kilit kırmayı bloke eder, yumruk ile kilidi kıramazsınız.
Fiyat: 6.000$

Beşinci seviye kilit sistemi:
Özel bir zırha sahiptir, bütün fiziksel saldırıları bloke eder.
Fiyat: 8.000$

Kilit Kırma Sistemi

Kilit kırma sistemi, daha çok aracın kilit sistemi ile alakalıdır. Yukarıda yazılanları okuduğunuz da zaten aklınıza bir şeyler canlandırabilirsiniz. Kilit kırma sistemin de /kilitkir yazdıgınız da size en yakın kapıyı yani önünüzde bulunan kapıyı gösterir. Kapılar 1-2-3-4 olarak dörde ayrılır, birinci kapı sol ön, ikinci kapı sağ ön, üçüncü kapı sol arka, dördüncü kapı sağ arkadır. Aracın kilidini kırarken silah kesinlikle kullanamazsınız. Kullanabileceğiniz şeyler yumruk, beyzbol sopası, golf sopası, bıçak vb. şeyleri kullanabilirsiniz sadece. Yumruk ile bir kilidi açtığınız da aracın savunmasını anca 1,1,1 diye indirebilirsiniz ve her bir yumruk attığınız da canınız azalır. Canınız 20'nin altına indiğinde işleminiz başarısz olarak kabul edilir ve bundan dolayı yüksek seviyeli kilitleri yumruk ile açmanız mümkün değildir. Sopa vb. eşyalar gerekmektedir. Bir kilidi en hızlı sopa ile kırabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=puD_r666bsU

Alarm

Aracınızı korumanız için en önemli etkenlerden birisi alarmdır. Toplam olarak dört tane alarm sistemi vardır, birinci seviye, ikinci seviye, üçüncü seviye ve dördüncü seviyedir. Aracı aldığınız da içinde taban seviye alarm bulunur. Eğer ki aracınızın başına bir şey gelmesini istemiyorsanız mutlaka gelişmiş seviyede bir alarm taktırmanız gerekmektedir. Alarm seviyeleri ve özellikleri şu şekildedir:

İkinci seviye alarm sistemi:
Sesli alarm sistemi.
Fiyat: 2000$

Üçüncü seviye alarm sistemi:
Sesli alarm sistemi
Araca karşı herhangi bir teşebbüste aracın sahibinin telefon numarasına SMS gider.
Fiyat: 4000$

Dördüncü seviye alarm sistemi:
Sesli alarm sistemi
Araca karşı herhangi bir teşebbüste aracın sahibinin telefon numarasına SMS gider
Polis departmanına ihbar şeklinde gider.
Fiyat: 8000$

Beşinci seviye alarm sistemi:
Sesli alarm sistemi
Araca karşı herhangi bir teşebbüste aracın sahibinin telefon numarasına SMS gider
Polis departmanına ihbar şeklinde gider.
LSPD üyelerinin radarında aracınız gözükür.
Fiyat: 12000$

Immobilizer

Diğer şahısların aracınıza yaptıkları teşebbüslerde, düz kontaklarda en önemli etken Immobilizer'dır. Aracınızın Immobilizer seviyesi ne kadar yüksek ise kişilerin aracınıza düz kontak yapma şansı o kadar azalmakta, zamanları tükenmektedir. Aracınızı aldığınız da, yani sıfır halindeyken taban seviye immobilizer'a sahip olacaktır. Mesela örnek veriyorum, en yüksek immobilizer seviyesi 600 saniye ve şahıs aracınıza düz kontak atmaya çalışıyor. 600 saniye 10 dakikaya eşittir ve 10 dakikada kendisini çok belli eder. Zaten alarm sisteminiz vesaire üst düzeyse kişi 10 dakika içinde her türlü yakalanır. İmmobilizer fiyatları ve özellikleri şu şekildedir:

›>›2. Seviye: $2000 (120 saniye)
›>›3. Seviye: $4000 (240 saniye)
›>›4. Seviye: $8000 (480 saniye)
›>›5. Seviye: $12000 (600 saniye)
OZjkBQ.png

(Screenshot, aracın içerisinde düz kontak atılırken alınmıştır.)​

Ağır Yaralanma (/olumkabul) Sistemi​

Genel Bilgilendirme

Sistemin Kendi Bilgilendirmesi

Kolaylıkla anlaşılabilir bir sistem, 2 dakika içinde karakterinize isabet eden bütün mermi tipleri öldüğünüzde karakterinizin kafasında gözüküyor. Tanımlanan silahlar:
Colt, silenced, deagle, MP5, uzi, tec9 = 9mm.
Country rifle, AK47 & M4 = 5.56mm
Sniper rifle = 12.7x106mm
Shotgun, SPAZ, Sawnoff = Shotgun.
Geri kalan herşey; yumruk, sopa, jop, katana = Misc

2 dakika sonra resetlenmesinin sebebi saatler önce kaçtığınız bir drive-by'ın veya herhangi bir çatışma rolünü saatler sonra öldüğünüzde yapmanızın gerekmemesi. Ağır yaralanma pozisyonundaki bir diğer değişiklik de /c, /do ve /me komutlarının kullanılabilmesi. Ayrıca karakterin kafasındaki ölüm sebebini ölen kişi de görebilecek böylelikle neyin rolünü yapmanız gerektiğini kolayca anlayabileceksiniz.

Ağır yaralı duruma geldiğinizde kendi ekranınızda göreceğiniz uyarı:
ZVlWOV.png

7bjYyL.png


Herhangi bir silah ile yaralandığınızda. Bknz: M4, deagle, mp5, shotgun, AK-47 vs. Bu tür silahlar ile öldükten sonra karşınızdakilere gözükecek yazı:
ylkmqn.png


Ateşli silah olmadan yumruk, golf sopası, bıçak, jop ile öldüğünüzde dışarıya gözükecek uyarı:
Pojp18.png

• Telefon & Baz İstasyonu Sistemi​

Genel Bilgilendirme

Telefon sistemi BR-RP bünyesindeki en büyük sistemlerden biriydi ve tahmin edebileceğiniz gibi bir kaç değişikliğe uğraması gerekiyordu. Bazı sistemler gibi zor olduğundan dolayı geliştirilmesi biraz ertelenmişti ancak asıl bekleme amacımız sistemi en kullanışlı ve en gerçekçi düzeye getirmekti. Bunun için; SMS, GUI, ankesörlü telefonlar, baz istasyonları, telefon dinleme, hat değiştirme gibi bir çok önerinizi de göz önünde bulundurduk ve çok yardımız dokundu.

AqjENr.png


Telefon Rehberi

Not sistemi ile gerek başka kişilerin telefon numaralarını kaydedebilir, gerek /telefon komutu ile sizlere verilen numaraları yada sizi arayan kişileri kaydedebilirsiniz. Telefon rehberine arayan numaranı kaydetmenizi tavsiye ederiz. Çünkü sizi arayan kişilerin isimleri eğer sizde kayıtlı değil ise isim halinde çıkmaz. Telefon numarası halinde çıkar.
OZjkb0.jpg


Görüntü Radyo Kulesi ve Sinyal

Los Santos'un bir çok bölümüne baz istasyonları kuruldu, bütün şehirlerine ve köy tarzı taşra yerleşim yerlerine. Tahmin edebileceğiniz gibi konuşmanızın kalitesini bu baz istasyonları değiştiriyor. (Farketmeniz zor olabilir çünkü sadece sinyal %10'un altına düştüğünde konuşmada bozukluklar oluyor) Taşra bölgelerinde, şehre uzak kesimlerde sinyal daha az olacak ve bu sayede taşralarda yaşayan/rol yapan kişiler, karavanlarda yaşayan kişiler hafif uzun bir yol gidip sinyalin çektiği yeri bulmak zorunda kalacaklar. Tabi taşradakilere bu sorunu çekerken şehir merkezinde takılan, rol yapan zengin, şehir çocuklarımız 10 tane baz istasyonunun altında rahat rahat telefonla konuşabiliyor olacaklar.

Sağ tarafta gördüğünüz kuleler Los Santos'un birçok belirli bölümüne yerleştirildi (25-30) tane baz istasyonu bulunmaktadır. Bunun haricinde dağlık, arazilik ve kuytu yerlerde telefonunuz çekmeyebilir. Bu yüzden sinyal algılama sistemini aktif ettik. Şebekeniz düştükten sonra karşınıza çıkacak yazı: http://i.imgur.com/LPR9BM2.jpg & http://i.imgur.com/lNafQT2.jpg

rVGjoM.jpg

RVjXlj.jpg


Telefon Ayarları

/telefon komutu yazarak ekranda çıkan 'Ayarlar kısmına tıklayarak telefonunuzu sessize, titreşime yada kapalı bir hale getirebilirsiniz. Bu sistem sayesinde yapacağınız rolleri daha farklı bir boyuta çekebilirsiniz. Telefon ayarları bölümünde rol içerisinde kullanabileceğiniz ve kişisel olarak baktığınızda kullanabileceğiniz 3 özellik bulunmaktadır:

WZj4j2.jpg

 
Paket&Silah Satma Sistemi​

Sistemin İşleyişi

2 farklı /onaylı/ oluşum ve o oluşumlara verilmiş izinler sonrası rollerin devamı gerçekleşecek. 2 farklı onaylı oluşum olarak bir çete ve birde mafyayı ele alalım. Verilecek örnekte mafya oluşumu, silahı şehire getiren etken olacaktır. Örnekteki çete oluşumu ise, mafyadan aldığı silahların şehirde yaygınlaştırılmasında görev alacaktır. Şimdi gelelim bu işleyişin nasıl bir çizgi üzerinde ilerlediğine; Yöneticilerin belirlediği oluşum liderine uygulayabileceği iki komut mevcut, birisi "Paket al izin" diğeri ise "Paket sat izin". Mafya oluşumunun alabileceği izin "Paket al", çete oluşumunun alacağı izinde "Paket sat". "Paket al" iznini alan mafya oluşumu, tamamen gizli olarak belirlenen bir mekandan "/paketsatinal" komutu uygulayarak, silahları paket olarak alacak(Silah değil, paket).

VLjAmn.png


Silah modelini seçtikten sonra, mermi başına biçilen fiyatla birlikte silaha mermi adedi girmesi gerekecek.

oZJ2vm.png

d29oyX.png


Paketleri normal bir şekilde, başka oyuncuya verebilirsiniz. Fakat unutmayın, her paket=silah değildir!

B0jEpp.png


aketler sistemsel olarak hiç bir şekilde silaha çevrilemez, çevrilmiyor. Ancak ve ancak yöneticinin belirlediği silah satma iznine sahip olan onaylı çete lideri bu yetkiye sahip olabilir.

N4j3MX.png


Paket satma iznine sahip olan kişi, üstündeki paketleri birisine sattığında satıcı üzerindeki paketler sattığı kişiye silah olarak başarılı bir şekilde gider. Özetle; eğer birileri zengin bir hayat istiyorsa, mafya oluşumları çete oluşumları ile, çete oluşumları ise mafya oluşumları ile müttefik olmak zorundalar.

Paketleri aracınıza saklayabilirsiniz. Üstünüzde bulundurabileceğiniz paket sayısı maksimum ondur. Araç kapasiteleri değişkendir.

XoZyV3.png

Silah Hasar Sistemi​

EKLENEN HASAR SEVİYELERİ

Sistem isminden belli olduğu gibi burada tamamen gerçekçi olan silah hasar sistemini tanıtmak istiyorum. Sunucu içerisinde bilindiği üzere belirli silahların, gerçek hayatta nasıl bir zarar verdiği bellidir. Bu ölümcül yollara neden açıyor gerçi her patlayan silah ölümcüldür. Ancak burada sizlere belirtmek istediğim bir kaç sistem var. Silah isimleri, gerçek hasarları, ilave, ve toplam hasarlardan bahsetmek gerekiyor.

Silah hasar sistemlerini daha gerçekçi bir hale getirdik diyebilirim. Bu sayede yapılan rollerde bir sorun çıkmayacağını ümit ediyorum. Çünkü bu belirgin özellikleri taşıyan silahlar karakterlere ciddi bir hasar verecek. Tamamen gerçekçi yaptığımız bir sistem.

Script Açıklaması

Weapon Name >Silah ismi:
Actual GTA Damage >Gerçek Hasar:
Additional Damage > İlave Hasar:.
Total Damage > Toplam Hasar

aD7oJ2.jpg


*-shotgun ve spaz kişiye yakından ateş edildiğinde isabet oranı arttığı için hasar seviyeleri yüksektir. Uzaktan sıkıldığında bu silahların isabet oranı azdır ve uzaktan aynı hasarı veremeyebilir.

Gerçeğe uygun olması için silahların vereceği hasarları arttırdık. sniper,shotgun,spaz ve desert eagle gerçekte de olduğu gibi kişiyi direkt olarak öldürmekte. Taramalı silahlar(m4,ak47,mp5,uzi,tec9) ise hasarları düşük ancak sürekli ateş edildiği için yine gerçeğe uygun olarak aktarılmıştır.

Health & Armour
Aldığınız Armour (çelik yelek) sizi bir nebze olsun bu tür hasarlardan koruyabilir. Tek vuruşta öldüren silahlar armourunuz var ise bunu yarıya indirebilir

Bu sistem nasıl işleyecek, nasıl bir etkisi olucak

Bu belirlediğimiz hasar sistemi sunucudaki rollerin daha gerçekçi hale gelmesi ve var olan herhangi bir shoot-out yada yaralama rollerinde gerçekçi bir görünüm ortaya sunacaktır. Bu şekilde dizayn ettiğimiz sistemin daha öncedende işe yaradığını gördük ardından bir süreliğine pasife aldık. Ancak tekrar bu sistemi aktif ettik ve daha gerçekçi olduğunu düşünüyoruz.​

Araç Hırsızlığı​

Çalınan Aracın Geçeceği Aşamalar
Toolkit desteği ile çalınan bir araç(oluşuma satabilmeniz için, aracın aranan listesinde ekli olması gerekir)
Aracı ilgili oluşum üyelerine teslim edip, fiyatta anlaşılır
İlgili oluşum üyesi, alınan aracı hurdaya çıkarır(satım değil, hurdaya çıkarma)
Hurdaya dönüştürme işleminden sonra, şehir dışında belirlenen bölgede aracın hurdaya sistemsel satışı gerçekleşir.

Hurdaya çıkan araç silinmez, sadece ilk re-spawnda hurda olarak gelir. Pay'n spray'de tamir ettirebilirsiniz.
Unutmayın! Çalınan bir aracı herkes parçalayabilir. Hurdayı satmak için yönetici onayı gerekmektedir.

Kullanılabilir Komutlar
/acarjack

Yönetim tarafından belirlenen seviyedeki yöneticilere özel bir komuttur, bu komut aracılığıyla yetkili yöneticiler çalınacak araçları, araçların fiyatlarını, araçların teslimat noktalarını vesaire ayarlayabilmekteler.
/hurdasatizin

Yönetim tarafından uygun görülen kişilere /hurdayasat komutunu kullanabilmeleri için verilen yönetici komutudur.
/hurdayacikar


/hurdayasat

Bu komut sadece hurda satma izni olan oluşum üyeleri tarafından kullanılabilir. Hurdaya çıkarılan araç satış noktasına getirilip bu komut aracılığı ile satılır.

Sistem Görüntüsü

[video]https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=V_aJ3MJOrcg[/video]​

Modifiye Sistemi​

Script Hakkında
Temple & Seville bölgelerindeki modifikasyon garajlarının önlerindeki icon'a yaklaşarak /modifiye komutunu uygulamanız dahilinde araç size ait ise veya aracın anahtarına sahip iseniz aracı modifikasyon edebilirsiniz.
Resmi araçlar ve meslek araçlarında modifikasyon işlemi uygulanamaz.
Garajda o an sadece bir kişi modifikasyon yaptırabilir ikinci bir kişi garaja giriş yapamaz. Modifikasyon garajlarına giriş ücreti $1000 olarak ücretlendirilmiştir.


Prison Shop Sistemi​

Genel Bilgilendirme

Sistem 'LSP' içerisinde rollerini yapan oyuncular için tasarlandı. Bu bölgede bulunan harita içerisine 'Prison Shop' ekleyerek rollerin zenginleştirmesini sağlamaktır. Sistem tamamen rolsel düzlem üzerine tasarlandı. Deodorant aldığınız zaman elinize sprey gelmeyecektir. Ayrıca sistem şuan beta sürümünde yer almaktadır.

poORdm.png

ZVlL8Z.png

Ylovnl.png

7bjo9W.png

Ceza Sistemi​

Komutlar

/ceza [playerid/PartOfName] [miktar] [sebep] - Polislerin sivillere ceza yazabilmesi için komut
/cezalarim - Kendine yazılmış cezalara bakmak için komut
/cezalar [playerid/PartOfName] - Polisler birinin cezalarına bakmak istediğindeki komut


/araccezakes [aracID] [miktar][sebep] - Polislerin araca ceza kesmesi için
/araccezalarim - İçinde bulunduğun araçlara yazılmış cezalara bakmak için komut
/araccezasi [aracID] - Polislerin ID sini yazdığı aracın cezalarına bakması için

Sistem Açıklaması: Trafik ihlali, hatalı park, kefalet gibi kural ihlaline bedel olarak ihtiyaç duyulan sistem.

Ceza kesme rolünün gerçekleştiği alanda mevcut iki ceza kesme komutundan biri uygulandığında etraftakilere şu şekilde bir oto-emote görünür.
vL3EYz.png

Sonrasında ise bu ceza miktarını şuan ödemek isteyip, istemediğini sorar. Eğer üzerinizde yeterli miktar bulunuyorsa lütfen ertelemeyin.
J4jYEJ.png

Eğer cezaya mağruz kalan kişi 'Evet' butonuna basarsa, ceza işlemini uygulayan yetkilinin ekranına şu şekilde bir bilgilendirme gider:
b2P5gZ.png

Bu durumda erteleyen kişiye gidecek olan bilgi mesajı:
ylkMPn.png


Cezalar şahıs ve araç olmak üzere ikiye ayrılır. Eğer aracınıza kayıtlı bir ceza işlemi mevcutsa o araca bindiğinizde ödeyene kadar şu mesajla karşılaşırsınız:
XoZvB5.png

Eğer karakterinize kayıtlı bir ceza varsa, her oyuna girişinizde şu şekilde bilgilendirme alırsınız:
2kpggE.png

Adınıza kayıtlı cezalara bakmak için /cezalarim veya /araccezalarim komutunu uygulayabilirsiniz.
J4jY4n.png

mz0PzZ.png

LSFD Sistemi​

Genel Bilgilendirme
/ggiris ve /cikis
Bu komutlar ile FD HQ'suna giriş ve çıkış yapmanızı sağlayacaklar. İçeride /isbasi komutunu kullanabilirsiniz.

/isbasi
Paramedic mesleğine sahipseniz bu komut sayesinde işbaşı yapabileceksiniz. Diğer komutları kullanabilmek için işbaşı olmanız gerekmektedir. İşbaşı olduğunuzda karakter adı renginiz pembeye döner. Mesai bitirirseniz karakter adı renginiz yine eski haline döner ve FD araçlarını ve ambulansları kullanamayacağınız gibi meslek komutlarını da kullanamazsınız.

/ambulansakoy
Bu komut yardımıyla bir oyunucuyu ambulansın içerisine koyabilirsiniz tabi ki rol dahilinde olması şartıyla. Örnek kullanım şekli, /ambulansakoy (ID) şeklindedir.

/d(epartman)
Bu komut aracılığı ile departmanlar arasında iletişim sağlayacabileceksiniz. Kendi birim telsiziniz haricinde tüm departmanlara ulaşacak, acil durum, diğer departmanlardan gereken destek vesaire gibi durumlarda kullanabilirsiniz.

/ekipman
/isbasi komutu ile işbaşı olduktan sonra aynı noktada bu komutu kullanarak rol için gerekli ekipmanlarınıza sahip olabilirsiniz(Yangın söndürme tüpü, elektrikli testere vesaire).

Sistem Tanıtım Videosu
[video]https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ClyQzX7sb3g[/video]​

San Andreas Correctional Facility​

a.) Prison(SACF) nedir? Ne işe yarar?

SACF yani 'prison' diye adlandırılan mekan; Oyun içerisinde yasal olmayan faaliyetler sonucu kişi veya kişilerin yargılandığı bölgedir. Oyuna endeksli olan San Andreas Eyalet Yasalarından birinin ihlali gerçekleşmesi sonucunda sizlerde LSPD üyeleri tarafından SACF nakil edilirsiniz. San Andreas haritasında gerçekleşecek olan suçların karşılıkları; San Andreas Eyalet Yasaları adlı konuda listelenmiş şekildedir. Bu ceza süreleri kesinlikle yönetim tarafından kaba taslak belirlenmiş şablon değildir. Şablon tamamen oyuncuların geçmiş dönemde katıldıkları oylama sonucu alınan kararlar doğrultusunda hazırlanmıştır.

b.) SACF'e girenler nereye atılır? Sorun çıkaranlara karşı ne yapılır?

SACF'e girenler, standart olarak diğer mahkumların bulunduğu büyük hapise atılırlar. İçeride yaşanan olası bir sorun veya direniş, DoC personelleri tarafından engellenir. Bu soruna veya direnişe teşebbüs ettiği düşünülen ana karakterler durumun ciddiyetine orantılı olarak tek hücreli koğuşa alınır. Bu koğuşlar sunucuda şuan kapalı tek hücreli koğuş/açık tek hücreli koğuş olmak üzere ikiye ayrılır. Bu koğuşlara yerleşme durumu, tek hücreli koğuşların kontejyan sayısına bağlı olarak değişebilir. SACF içerisinde birinci veya ikinci dereceden bir suç işler veya teşebbüs ederseniz, ceza sürenizde arttırılma söz konusu olabilir.

Görüntüler

[video]https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=t99ytfx69qE[/video]
qlzYvW.jpg

B0jMa9.jpg

7bjkaW.jpg

kg5kMA.jpg

Maske Sistemi​

Sunucu içerisinde /maske komutunu kullandıktan sonra asla ve asla tepenizde isminiz gözükmez ve yazı yazdığınızda dahi isminiz gözükmez. Örnek olarak: "Maske_133828:" tarzında bir yazı ile karşılaşabilirsiniz. Bu maske sistemi ile yapacağınız illegal rollerde size katkı ve fayda sağlayacağını düşünüyoruz.

Not: Maske kullanan kişiler bu sistemi kötü niyetli kullandıkları taktirde yasaklanırlar. Unutmayın, maske takan kişileri yöneticiler özel bir komut sayesinde görebiliyorlar.

Maske aldığımız zaman kaydoluyor mu? XXX. Maske alımı XXX. 7/24'lerden aldığınız zaman kullanabilirsiniz. Giriş/Çıkış yaptığınız zaman ise maskeniz XXX.

Sistemden Görüntüler

zVN5L6.png

Uyuşturucu Sistemi​

Genel Açıklama

Uyuşturucu üretme sistemi sunucudaki uyuşturucu rollerinin başlaması ve gelişmesi için yazılmıştır.
Uyuşturucu sadece yetkili kadronun belirleyeceği kişiler üretebilecektir ve bunlar da şuan için uyuşturucu ticareti ile alakası olan onaylı oluşum liderleri ve liderlerin belirleyeceği en fazla iki kişiye verilecektir.
Meslek verildikten sonra;
Mesleği alan kişi şuan yeri belli olan bölgeye gider ve ardından
- /tohumal
- /materyalal
komutlarından birini kullanarak uyuşturucu oluşturmak için gerekli olan materyalleri alır.
- /tohumal komutu ile alınan tohumlar 'esrar' üretmek içindir
- /materyalal komutu ile alınan materyaller ise crack/pcp/lsd/amfetamin/metamfetamin/lsd/pcp/eroin/kokain/ecstasy uyuşturucularından birini elde etmek için kullanılır.

1. Esrar Üretimi

/tohumal komutu ile alınan esrar tohumları rolsel olarak uygun görülen bir bölgeye ekilir (Şehrin dışındaki bir tarla, bir evin içi vb.)
Ardından esrar fideleri her saat başı büyümeye başlar.
1. saat = 5 adet esrar
2. saat = 15 adet esrar
3. saat = 25 adet esrar
4. saat = Esrar fideleri ölür ve tohumlar boşa gider.
Fideler büyüdükten sonra 1. / 2. / 3. saat aralıklarında /hasattopla komutu ile toplanır ve yukarda belirtilen şablona göre esrar kişinin üzerine eklenir. 1 kişi aynı anda en fazla 5 adet tohum ekebilir.
Bu komut yazıldığında bir bitki objesi esrar fidelerini temsilen oluşacaktır ve görünümü aşağıdaki gibidir;

qlzMD5.png


2. Kimyasal Uyuşturucu Üretimi

Belirtilen noktadan /materyalal komutu ile alınan materyaller sayesinde uyuşturucular birleştirilir.
Bu materyaller;
1- Kabartma tozu
2- Eter
3- Ephedrin
4- Hidrojen peroksit
5- Formik asit
- /uyap komutu kullanıldığı zaman
* Materyal birleştirme [Miktar] [Miktar] [Miktar] [Miktar] [Miktar]
şeklinde bir uyarı gelir. Burdaki [Miktar] yazıları sırasıyla yukardaki materyalleri temsil etmektedir.
Örnek;
/uyap 2 3 3 5 4
yazıldığında anlamı şudur;
/uyap 2 kabartma tozu + 3 eter + 3 ephedrin + 5 hidrojen peroksit + 4 formik asit
ve bunun sonucunda eğer formülü tutturursanız bir uyuşturucu elde edersiniz.
Eğer formülü tutturamazsanız kullandığınız materyalleri kaybedersiniz.

2a. Kimyasal Formüller

Realist olması açısından bütün bu kimyasal uyuşturucu maddelerin kendine özel formülleri vardır. Bu formüller dışında hiçbir uyuşturucu elde edilemez.
Ayrıca bu formüller sadece o mesleği alan kişilere verilecektir.

Şu anlık materyal ve tohum fiyatlarını olduğunca düşük tutmaya çalıştık, sunucu içersindeki uyuşturucu ticaretini ve uyuşturucu ile dönen rollerinin aktivitesini maksimuma çıkarmak adına.
Uyuşturucunun fiyatının belirlenmesi şuanlık bazı oluşumların tekelinde olsa bile tahminlerime göre en pahalı uyuşturucu 150 dolar, en ucuz uyuşturucu ise 15 dolar civarında olacaktır.​

Üst Arama Sistemi​

Sunucudaki bütün herkes, diğer bütün oyuncuların üzerini rol kapsamında kontrol edebilecekler. Soygun veya diğer roller için üst aramada gösterilecek olan miktar maksimum $500 olarak belirlendi. Bunun sebebi oyun kurallarında geçerli olduğu üzere gasp limitinin sadece $500 olması. Eğer aranan kişinin üzerinde $500'dan az bir miktar varsa, üzerindeki miktar net şekilde gösterilebiliyor. Ek olarak sistem sayesinde aranan kişinin üzerindeki silahları, uyuşturucuları ve silah paketlerini görebiliyorsunuz.

/ustara [ID]

mz06m4.png


Komutunu uyguladıktan sonra, belirttiğiniz oyuncu ID'sine bir teklif gönderir ve teklifin kabulu sonrası kişinin üzerini aramış olursunuz.

/ustarakabul [ID]

6kjPA9.png


Gelen teklifi kabul ettiğinizde, karşı taraftaki oyuncu üzerinizde bulunun silah, silah paketleri, uyuşturucu ve paranızı görebilecek. Rol gidişatına göre gelen teklifi yanıtlandırabilirsiniz.

lyAjMB.png
 
Arkadaşlar bildiğiniz üzere Mount and Blade Warband, PW üzerinden rol yapılarak oynanıyor.  GTA'nın online versiyonu olan SAMP'tada rol yapabilirsiniz. Karakterinize bir rol planı çizebilir, hikayesini tasarlayabilirsiniz. Breeze Roleplay'e başlamak istiyen arkadaşlar için adım adım bir tür rehbere benzer bir şey hazırladım, umarım ki yardımcı olur. Eğer bir sorunuz olursa bana özel mesaj göndermeniz yeterli olacaktır.
1.
Role başlamak istiyorsanız ilk olarak yapmanız gereken şey www.breeze-roleplay.com adresinden foruma kayıt olmaktır.​
 
2.
buradan detaylıca role play kavramlarını okumalı ve öğrenmelisiniz. Eğer kavramları bilmiyorsanız, rol yapamazsınız.


3.
Karakteriniz amaçsız olmamalı, kendinize bir rol bulmalısınız ve şuradaki linktede size yardımcı olacak bir rehber var. Okumanız önerilir.​

4.
Evet, neredeyse her şey bitti sayılır. Bu adıma gelene kadar foruma kayıt oldunuz, role play kavramlarını öğrendiniz ve kendinize bir rol planı yaptınız. Şimdi yapmanız gereken tek şey karakter başvurusu göndermek olacak. Her ne kadar yeni başlayan birisi için zor görünsede, çalışınca kolaydır. Yapmanız gereken şey karakter başvurusundaki çıkan politikaları ve soruları doğru yanıtlamaktır. Politikalara şuradan ulaşabilirsiniz. Politikaların hepsini okumak zorunda değilsiniz, karakter başvurularındaki çıkan sorular için politikalara bakabilirsiniz fakat karakter başvurunuz onaylandıktan sonra politikaları gözden geçirmeniz gerekecektir ve bu mecburdur. Şurada karakter başvurusu göndermek içinde rehber mevcuttur, orayı okumanızıda öneririm. Evet, şimdi her şeyi yaptınız ve beklemeniz gerekiyor çünkü karakterinizin yöneticiler tarafından onaylanması gerekmektedir. Cevabı hotmailinizden öğrenebilirsiniz.​
 
1) Sunucu içerisinde ki çalışmaların sonuna gelindi ( %70 ) - Bu süre zarfında göndermiş olunan tüm başvurular her saat incelenip değerlendiriliyor.

2) Foruma kayıt olurken sorun yaşayanların tüm üyelikleri aktif ve lütfen aktif bir şekilde kullandığınız e-mail adresinizi yazın ve onay koduna tıklayın, ancak o şekilde üyeliğiniz onaylanır.


3) Ve son olarak sunucu 30 Haziran'da aktif hale getirilecektir.


Bizleri twitter adresinden takip etmeyi unutmayın: https://twitter.com/brrpoffical

#kaldigimizyerdendevam
 
V-rpg'ye bağlı konunun kapanma sebebi Samp oynamak için Orijinal bile olsa Crack yapmak gerektiğiydi, Foruma'da ters düşüyor bu.
Birde 2 aydır onay kodunu bekliyorum.
 
Onay kodu gelmiyor, bütün gelen üyelikler toplu olarak kabul ediliyor ve bir günde iki kez falan bakılıyor. Kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz.
 
SpartacuSsS said:
Onay kodu gelmiyor, bütün gelen üyelikler toplu olarak kabul ediliyor ve bir günde iki kez falan bakılıyor. Kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz.
2 Aydır bekleyen açık üyeliğim varmış :grin:

Gerçi Mod Section için üye oldum oynayacağımdan değilde.
 
Merhabalar;

Sunucu içerisinde ki çalışmaların sonuna gelindi. Yeni güncellemeyle birlikte bazı sistemlerde güncellendi ve yenilendi. Görünüm açısından bazı değişiklikler yapılarak sunucuya aktarıldı fakat güncel modu henüz paylaşmadık. Sunucuda ki yeni düzenlemeleri ilerleyen zamanlarda paylaşacağız.


Sunucu bugün 21:30 itibariyle aktif hale getirilecektir!

Eğlenmek dileğiyle; #kaldigimizyerdendevam
 
VRPG'de oynuyordum geçen güne kadar.Gayet iyiydi ama para sıkıntısı vesaire olduğu için güzel değildi  :party:
Buraya gelmeyi planlıyorum,birkaç sorum olucak.Kaç kişi ortalama?Para sıkıntısı var mı?Yani ben 2-3 meslek yapmadan Bullet'ime binmek istiyorum mesela?
 
Her şey meslek kasıp araba almak değil. Burada başlangıç olarak yanınızda 5000$ , bankada ise çekilmemiş olarak $3000 paranız bulunuyor. Yöneticiler rollerini yapan kişilere desteğini sağlıyor zaten. Para sıkıntısı çekeceğini zannetmiyorum. Her zaman bekleriz sunucuya.

Bir probleminiz falan olursa oyundan bana ulaşabilirsiniz, gerekli desteği sağlarım.
 
Selamlar,

Gece 02:00'da bakıma aldığımız sunucuyu şu anda aktif ettik. Sunucuda bulunan ilk açıldığı günden bu yana bizlere bildirmiş olduğunuz bazı buglar ve bizlerin gözle gördüğü sorunları hallettik.

Sunucu aktiftir, giriş yapabilirsiniz


Sunucuda yapılan düzenlemeler için: http://www.breeze-roleplay.com/forum/viewtopic.php?f=24&t=4564&p=235908#p235908


03.07.2016 & Planlı Bakım Çalışması

1) Sunucuda bulunan /arac kirala yazisi düzeltilmiş ve kiralık araçların fiyatları güncellenmiştir
2) 2 adet daha kiralık araç eklenmiş ve belirli bölgelere koyulmuştur
3) Anahtar verme bugı düzeltilmiştir
4) /arac kilit sorunu düzeltilmiştir
5) Pay'n'Spray sahipleri için işyeri kasasından para çekme sorunu giderilmiştir
6) Zar komutunda bulunan hatalar giderilmiştir
7) Ev kilit sorunu giderilmiştir
8 ) UCP üzerinde ki sorunlar incelenmiş & giderilmiştir
 
Back
Top Bottom