Need More Info Black screen in combat

Users who are viewing this thread

Version number
e1.5.9
Branch
Main
Modded/unmodded
No, I didn't use any mods.

dafnaf

Recruit
Summary: Screen goes black after a couple of engagements in a big sized battle. The Icons for allied troops still remains, and some shapes can be distinguished, but generally completely black. Seems to happen a lot when charging into enemy cavalry.
How to Reproduce: Happens 1 out of every 100 battles, I would say. Mainly with big fights. The way I have found to fix it is to hit escape, Options, then change the game's resolution, and that fixes it. This way I don't have to abandon the game.
Have you used cheats and if so which: No
Scene Name (if related):
Media (Screenshots & Video): https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2523947418
Computer Specs:
OS: Windows 10 Home
GPU: Radeon RX 580
GPU Driver Version:
CPU: AMD Ryzen 5 3600 6 Core, 3.59 Ghz
RAM: 16 gb
Motherboard: not sure
Storage Device (HDD/SSD): ssd
 

momo1

Sergeant
M&BWBWF&SNWVC
Summary: Screen goes black after a couple of engagements in a big sized battle. The Icons for allied troops still remains, and some shapes can be distinguished, but generally completely black. Seems to happen a lot when charging into enemy cavalry.
How to Reproduce: Happens 1 out of every 100 battles, I would say. Mainly with big fights. The way I have found to fix it is to hit escape, Options, then change the game's resolution, and that fixes it. This way I don't have to abandon the game.
Have you used cheats and if so which: No
Scene Name (if related):
Media (Screenshots & Video): https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2523947418
Computer Specs:
OS: Windows 10 Home
GPU: Radeon RX 580
GPU Driver Version:
CPU: AMD Ryzen 5 3600 6 Core, 3.59 Ghz
RAM: 16 gb
Motherboard: not sure
Storage Device (HDD/SSD): ssd
Try updating your GPU driver.

Missing textures, icons, UI elements or other visual assets​

If the game has texture and UI related problems, you can try the workaround below to fix it:
  • Delete the hidden folder "C:\ProgramData\Mount and Blade II Bannerlord\Shaders".
  • Verify the game files.
 

uçanbiblo

Community Support
Community Support
M&BWBWF&SNWVC
Hello, did deleting the shaders file helped with the issue? If so please let me know so i can inform the devs about the issue.
 
Top Bottom