Bilgisayar Kasası Toplama ve Laptop Seçme Merkezi

Users who are viewing this thread

Technopatta böyle yazmış biri ondan sordum:
Öncelikle monitörünüz de bulunan hz değeri 75 olduğunu farzedelim oyunlarda sisteminiz 75 Fps üstüne çıkabiliyorsa 90 fps değerlerine kadar o zaman oyunlarda yırtılmalar başlar açılabilir. (AAA oyunlarda) Eğer sistem monitörün hz değerini aşamıyorsa o teknolojiyi kullanmanın anlamı yok.
 
Bilmeden sallamış. :lol:

Adaptive sync (G-sync ve Freesync) monitör ve ekran kartı arasında farklı çizim yapılınca oluşan tearingi engellemek için var. 1440p144hz monitör alırsan büyük bir ihtimalle adaptive sync özellikli gelir zaten. Freesync olursa hem AMD hem Nvidia ekran kartı takıp kullanabilirsin. 1440p bir oyun oynuyorsun diyelim fps 120-130 arası dalgalanıyor, bu sistem monitörün yenileme hızını ona senkronize ediyor anlık 120-130hz kaç fps alıyosan onu veriyor.

Bu arada G-sync monitörde ayrı bir modül olarak bulunduğu için G-sync monitörler pahalı. Freesync sadece yazılımla çalışıyor ek bir donanım gerektirmiyor bu yüzden Freesync destekli monitörler ucuz. İkisi arasında hiçbir fark yok performans ve işleyiş anlamında. Bu yüzden Nvidia "G-sync Compatible" diye bir şey çıkardı. Freesync monitörlerde DisplayPort kablosu ile Nvidia ekran kartıyla adaptive sync özelliği açabiliyorsun. G-sync monitörde sadece Nvidia kullanabiliyorsun.


Bugün Zen 3 işlemciler duyuruldu ve RDNA2 tease edildi. Veriler doğruysa AMD'nin elinde RTX 3080 rakibi kart var.

 
Olsa da onların rekabeti bizi rahatlatmaya yeter mi? Hem TL güç kaybetmeye devam ediyor hem de dünyada bazı epektroniklerdd stok sorunları var. Yaramaz bize ya.
 
10 bin tl'lik sistem toplayacağım bekliyorum son 6 aydır, ancak şu rtx3000'ler bir türlü düşmedi piyasaya ya. 3080'ler çıkalı kaç gün oldu hala türkiye'de yok mesela, ki ben 3060 bekliyorum daha duyurulacak da çıkacak da türkiye'ye gelecek de aheyyyy dolar oldu 10 o zamana kadar

şeytan diyor çak bir tane 2060'lı ryzen3600'lü bir sistem kafan rahat etsin ama o kadar bekledin biraz daha bekle diyorum sürekli. ama şuanki kasam da her geçen gün ölüyor bugün fanlardan acayip yüksek ses çıkmaya başladı ne yapsam çözemedim en sonunda fanı iptal ettim şuan kasanın hiçbir fanı çalışmıyor hava alsın diye yan yatırıp paneli çıkarttım test bench gibi duruyor yerin üstünde çok ömrü yok gibi hasta yatağındaki kanserli hasta modunda bakıyor bana. oysa ben bunu 3500'e satıp elden çıkartırım diyordum ama sanırım ekran kartı, işlemci ve ramleri ayrı ayrı satmak zorunda kalacağım çünkü kasa baya mort olmuş durumda, kasa ile beraber gelen güç kaynağı da çok güven vermiyor

sahi ikinci el demişken, ben bu kullanılmış gtx970, i5 6500'lü asus z170-a anakartı ve 2x8=16gb 2400mhz ram'i ikinci el kaça satarım piyasa bilen var mı?
 
Last edited:
Ben de rtx3080ler icin bekliyorum. Ilk stoklara dustugunde pahali diye dusunup almamistim. Sinirimi bozdu beklemek. Ancak bazi twitler gordum:


Ekimin sonuna dogru saglam stoklar gelebilir gibi bi izlenim verdi.
Samsungun lc27hg70 monitorunden aldim ben de bu sirada. Temiz monitor geldi bi sorun cikmadi cok şükür.
 
Nvidia bilerek stokları sınırlıyor. Kasım'ın başında gelecek stoklar ve büyük ihtimalle çok pahalı olacak. Ama stok yok ve çabuk biter diye müşteriyi güdüledikleri için bol bol satacaklar. Bugün çıkış yapacak RTX 3070 de dahil.

Böyle bir şey yapma sebepleri 28 Ekim'de RDNA2 kartlar duyurulacak ve Kasım'da çıkacak, onların önünü kesebilmek için. Ki genel olarak da Ampere çok erken duyuruldu.

@kierra Çok acilse sen toplayacağını topla şimdiden. Anakart, RAM, kasa, PSU falan önden alınabilir. Zen 3 almayacaksan Black Friday'de uygun zen 2 işlemci kapatırsın ki daha mantıklı olur zaten. Ekran kartı olarak da elindeki 970'te bir sorun yoksa daha iyi seçenekler düşüp uygun fiyat denk gelene kadar ekran kartı bütçeni dövize çekip bekletirsin.
 
anakartı önceden nasıl alacağım ki bende skylake işlemci var, almak istediğim işlemci ryzen4000 serisi, bunların soketleri birbirinden çok farklı değil mi
 
17sinde amazona 20.000 stok girilecekmiş rtx 3080 için. ne kadar dayanır acaba
Nvidia bilerek stokları sınırlıyor. Kasım'ın başında gelecek stoklar ve büyük ihtimalle çok pahalı olacak. Ama stok yok ve çabuk biter diye müşteriyi güdüledikleri için bol bol satacaklar. Bugün çıkış yapacak RTX 3070 de dahil.
29unda çıkacak 3070. ertelemişlerdi.
Elemanın teki de stok bulma programı yazmış. https://github.com/jef/nvidia-snatcher olaya bak yav.
 
Aynen kafaya 15 diye kazımışım aynı anda ertelediler diye düşünüyordum ama ertelenen tarihi de bugün olarak saymışım lol.

Kasımda 300k 3080, 30k 3090, tonla da 3070 ile RDNA2 çıkışına stok baskını yapacak söylentisi var Nvidia için.


anakartı önceden nasıl alacağım ki bende skylake işlemci var, almak istediğim işlemci ryzen4000 serisi, bunların soketleri birbirinden çok farklı değil mi
Anlamadım ne demek istediğini. Anakartı alacaksın duracak kenarda ne yapacaksın intel işlemciyi?
 
Hani bu 3080lerin bir yerinde sorun var deniyordu? Sorunlu ürün kapış kapış gidiyor mu?
Ucuz kapasitörler sıkıntılıydı. Nvidia'nın founders edition kartında 6 kapasitörden 2 tanesi MLCC denen pahalı ve elle lehimlenen tiptendi ancak üreticiler seri üretim yapabilmek için ucuz kapasitörlerle bastılar yolladılar. Genelde üreticiler de ekran kartlarına az da olsa oc atar, bundan ötürü yük altına giren kartlar yüksek saat hızını kaldıramayıp çöküyordu. Kapasitörler düzeltilirse problem halloluyor.
 
Peki hiç MLCClere takılmadan 7-8e yakın güçte sağlam bir kart yok mu piyasada. Bütçe ve zevke bakar ama sağlam bi kasa fiyatına pürüzlü bir kart ertelenebilir diye düşünüyorum.
 
Back
Top Bottom