Bu üçü arasında kesinlikle Ryzen 5 2500U açık ara diğer ikisinden daha iyi. Fiyat farkı çok değil ama ona bile değer eğer verebiliyorsan. Çok basit bir kıyas yaparsak A12 olan 4 çekirdek 4 threadli, A9 olan 2 çekirdek 2 threadli işlemcilerken 2500U 4 çekirdek 8 threadli bir işlemci. Ama genel olarak işlemci performansı da çok önde diğerlerinden.
Paylaşımlı-paylaşımsız kısmı kafa karıştırıyor sadece. Bu işlemcilerin üçü de APU yani içlerinde dahili grafik yongası var. Ryzen 5 2500U'nun içerisinde Vega 8 grafik işlemcisi var. Bu Ryzen 3 2200G APU'su ile aynı grafik işlemci. Performanslarına internetten erişebilirsin. (Sistem topladığım zaman aldığım ilk işlemci 2200G idi benim. 4 çekirdek 4 thread bir işlemciydi, fiyatına göre çok iyiydi. GTX 1060'ı bile %95 besliyordu. İşlemci ağırlıklı Battlefield 1 gibi oyunlarda darboğaz yapıyordu sadece. Yani ben grafik işlemcisini değil sadece CPU kısmını kullanıyordum o bile yetiyordu. APU olarak yani CPU+GPU performansını da beğendim kardeşime topladığım PC'de.)
2500U'nun 2200G'den farkı işlemcinin çok daha güçlü olması. Zaten okul ve iş demişsin bu yüzden oyun kısmı çok da önemli değil. Gerçi her türlü A9 ve A12'den çok daha iyi bir seçenek bu ama Vega 8 ile de oyun oynama şansın var.
Ben örnek bir video atayım:
Edit: Bir de işlemcinin diğer işlemcilerle kıyasını atayım: