Beyin fırtınası - Yaratıcı düşünce

Users who are viewing this thread

brainstorm1.jpg

Merhaba arkadaşlar, burada bir "beyin fırtınası" yapmak istiyorum. Bu "beyin fırtınası" olarak adlandırdığımız programda değişik düşünce antrenmanları yapacağız. Bunu eğlence olarak veya bir beyin, düşünce antrenmanı olarak düşünebilirsiniz.

Öncelikle, "beyin fırtınası" ne onu öğrenmek gerekiyor.
Beyin Fırtınası : Karşılaşılan problemlere yaratıcı çözümler geliştirmek için kullanılan yöntemdir. Beyin fırtınasında problem üzeride dikkatlice, sınırsız ve yoğun bir şekilde düşünülür. Akla gelen veya üretilen tüm fikirler kayıt edilir. Bu yöntem bireysel olarak yapılabileceği gibi aynı ortamda bulunan bir grup tarafından da yapılabilir. Kural olarak ; eleştiri yapılmaksızın çok sayıda saçmada da olsa farklı düşünceler üretilerek sorunu çözecek düşünce geliştirilmeye çalışılır. Ortaya atılan fikirler değerlendirilir. Beyin fırtınası sırasında mümkün olduğunca düşünülen konuya odaklanılmalıdır. Akla gelen düşünceler asla eleştirilmemeli ve herhangi bir şekilde sınırlandırılmamalıdır.

Evet arkadaşlar, en son olarak ben ortaya bir problem atacağım ve beraber bu problemi yukarıdaki kurallara uyarak cevaplandırmaya çalışacağız. Bazen bir, iki veya daha fazla problem ortaya atıp eğlenceli bir şekilde bu problemi çözmeye çalışacağız.
Problemlerin konusu herhangi konular olabilir, bazen bu oyun, bazen siyasi, hukuki, ahlaki konular vs. vs. konular olabilir.

Yeni problem yayınlanmadı.

Cevaplar ikinci iletide olacaktır.

krER09.jpg

MYk4R9.jpg

İkiside eşittir. İşlem sonunda kola bardağında X kadar su olmuş olsun. Toplam hacim değişmemiş olduğuna göre kola bardağına X kadar kola azalmış demektir. O halde bu azalan X kadar kolada su bardağındadır.

Şöyle bir konu vardı. Nasıl bir şey planladığını bilemem ama paylaştığın sorular bu konuya uyuyor.

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,300559.0.html

Biraz daha incelersen farklı bir anlayış biçimi var. Burada tartışmak veya eleştirmek yok. Zaten konular soru değil birer problem. Zaten konu daha farklı bir yol alacak giderek farklılaşacak. Yani tek tip bir anlayış biçimim yok. Arkadaş, sadece soru cevap konusu olarak açmış.

Edit : Sadece oyunlar üzerinden gitmeyi düşünmediğimi söylemiştim, gitsem bile arkadaşın konusunun olması bir şeyi değiştireceğini sanmıyorum.

Konusu var bence hem konunun başlığı Yaratıcı düşünce ancak alakası yok , zeka soruları konusu var bu gereksiz.

Cloudy said:
Konusu var bence hem konunun başlığı Yaratıcı düşünce ancak alakası yok , zeka soruları konusu var bu gereksiz.
Teşekkür ederim emeğime ve konuma verdiğin değerden dolayı. Fakat, bu sizin düşünceniz. İlgili yönetici kararı verecektir.

Edit : Ya ben yazdıklarımı anlamıyorum yada arkadaşlar konuyu okumayıp problemlere göre cevap veriyor.

Cloudy said:
konunun başlığı Yaratıcı düşünce ancak alakası yok

Yaratıcı düşünme : Yaratıcı düşünebilmek için bir konu ile fikilerin sentezlenmesi yeni, fikirlerin üretilmesi, bunların etkilerinin belirlenmesi, kararlar verilmesi ve bazı yeni ürünlerin ortaya çıkarılması gerekir. Yaratıcı düşünmenin temelini oluşturan en önemli özellik akıcı ve esnek düşünebilme becerisidir. Yani, belli bir problem karşısında farklı cevaplar üretebilmek farklı çözümler bulabilmektir.

Beyin fırtınası veya fikir fırtınası, yaratıcı düşünceyi destekleyen, takım çalışanlarını motive ederek kısa sürede çok fazla fikrin üretilmesine ve süreçlerin neden başarısız olduğuna dair çıkarımlar yapılabilmesine olanak sağlayan bir sürekli kalite geliştirme aracı. Bu kavram bir reklamcı olan Alex Osborn tarafından geliştirilmiştir.

Edit : İstersen kaynak özelden atabilirim.

Sudaki kola daha fazla. %100 eminim

Şöyle düşünün suya 1 kaşık saf kola atılıyor - ama - kolaya 1 kaşık su-kola karışımı atılıyor ; yani teknik olarak sudaki kola daha fazla.

1.'yi yapamadım.

çok güzel bir konu

Mosin Nagant said:
İlk soru için; "=" üstüne çizgi çekip "≠" yaparak işlemi doğru hale getirebiliriz.

ahh 1 dk farkla kaçırdım :razz:

konular felsefi de olabilir mi ?

1.soru 545+5=550 +'lardan biri 4 oluyor.

2.soru ise her iki bardaktaki su ve kola oranları eşittir.

İlk aktarmada 1. Bardak Su100 Kola10 2.Bardak Kola90 olur ikincisinde kaşık bardağın 11de biridir bu yüzden kaşığın alacağı kola ve su miktarları bardaktaki miktarların 11 biridir bu yüzden sudan 100/11 koladan 10/11 almış olur sonuç olarak 1. Bardak Su100-100/11 Kola10-10/11 2.Bardak Su100/11 Kola90+10/11 olur eğer işlemleri yaparsak 1.Bardak Su 90,9090 Kola 9,0909 2.Bardak Su 9,0909 Kola 90,9090 olur.

2.problemin cevabı eşittirler. 2 bardaktan da 1 kaşık sıvı yer değiştirmiştir. yani başta ve sonuçta hacimleri değişmemiş. su bardağında olmayan tüm su kola bardağındadır. kola bardağının da hacminin artmadığı için aynı miktarda kolayı su bardağına verdiği görülür.

Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler. :smile: Yarın cevapları paylaşıp yeni problemler sunacağım.
Sakallı said:
Mosin Nagant said:
İlk soru için; "=" üstüne çizgi çekip "≠" yaparak işlemi doğru hale getirebiliriz.

ahh 1 dk farkla kaçırdım :razz:

konular felsefi de olabilir mi ?
Evet olabilir. Önerin varsa özelden paylaşabilirsin. :smile:

metalikasker said:
1.soru 545+5=550 +'lardan biri 4 oluyor.

2.soru ise her iki bardaktaki su ve kola oranları eşittir.

İlk aktarmada 1. Bardak Su100 Kola10 2.Bardak Kola90 olur ikincisinde kaşık bardağın 11de biridir bu yüzden kaşığın alacağı kola ve su miktarları bardaktaki miktarların 11 biridir bu yüzden sudan 100/11 koladan 10/11 almış olur sonuç olarak 1. Bardak Su100-100/11 Kola10-10/11 2.Bardak Su100/11 Kola90+10/11 olur eğer işlemleri yaparsak 1.Bardak Su 90,9090 Kola 9,0909 2.Bardak Su 9,0909 Kola 90,9090 olur.
Çok kafam karıştı ama anladığım kadarıyla ben g.t oldum :grin: :grin:

Cloudy said:
Boşu boşuna buraya ileti atmayın ya Zeka Sorular Konusu var orada yapalım?
Aynı şey olduğundan emin değilim. Böyle durumlarda yetkililer devreye giriyor zaten bize laf düşmez. Eğer yanlış olduğunu düşünüyorsan rapor et.

Muslih Hünkâr said:
Cevaplar ikinci iletide olacaktır.

krER09.jpg

MYk4R9.jpg

İkiside eşittir. İşlem sonunda kola bardağında X kadar su olmuş olsun. Toplam hacim değişmemiş olduğuna göre kola bardağına X kadar kola azalmış demektir. O halde bu azalan X kadar kolada su bardağındadır.
Cevaplar yayınlandı.

Metalikaskeri tebrik ediyorum. :smile:

Back
Top Bottom