Bazı Türk Modculara Itafen

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.
Modculuk çok büyük emek, heves ve fedakarlık isteyen bir iş. İnsanların forum veya modlama haricinde de bir yaşamları var. Kimse bilgisayar başında saatlerini mod yaparak geçirmek zorunda değil. Senin gibi sürekli olarak, "mod ne zaman çıkar, abi bannerlord daha önce çıkacak bu gidişle" tarzında konuşan insanlar yüzünden insanda ne heves kalıyor ne modlama isteği. Forumda her bulduğu osp'yi ekleyip önüne mod diye sunulmasına alışmış herkes. Böyle yaparak forumdaki gerçek modcuları da ne hallere soktuğunuzu hatırlıyorum ben. Yaptığın gerçekten çok gereksiz ve boş bir sitem. Bunun için konu açmaya bile değmez. Madem konuların kilitlenmesinden şikayetçisin, sende beklentilerini güvenilir insanların yaptığı modlara yönelt.
 
Kolaysa sen yap yıldırım kardeş, sen her sahne ikonunu modellemeyi, referansı olan her modeli yapmayı, mantıklı özellikleri kodlamayı kolay mı sanıyorsun ? Boş yapma.
 
Mod yapan insanların bu işten bir kazancı yok. O yüzden ister yaparlar ister yapmazlar, ister çıkartır ister iptal ederler. Beğenmiyorsan forum büyük yabancı forumda ingilizce modları oynayabilirsin zorlama yok.
 
Bursaya yolun düşerse bi misafir edeyim seni yıldırım dostum. Herkesin durumu farklı.
Bedirhanın dediği gibi boş yapmaya gerek yok.
 
Adamı neden afaroz ettiniz ki? Bazı konularda haklı olduğu gibi bazı konularda haksız. Ama suç sadece yapanda değil bekleyenlerde dahi var. Ben bir ton özellik vaad edilip karşıma Kalradya haritasında Osmanlı gördüğüm saçmalıkları görmek istemiyorum. Alfa diye 2-3 şeyin sunulmasını da istemiyorum. Ama modumu yaparken "nerede kaldı?", "ne zaman mod çıkacak?" tarzı yorumları da görmek istemiyorum. Şahsen benim son birkaç yıldır modlamaya girişmeme sebebim bu. Yoksa MasterTech ile, Deli Paşa ile falan sabahladığımız günlerde çok konuşuyorduk birşeyler yapalım mı diye.
 
Bazı arkadaslar üstüne alınmaması gerekirken üstüne alinmis . artik o anki ruh halimle yanlış anlatım bozukluğuyla yazdığım konudaki cümlelerden dolayimi bilemem. Direkt beni boyle sert eleştirmeniz gerçekten beni şaşırttı . Sadece fikrimi belirtmek istedim ve bazı modculara ithafen dedim. Zaten mesajının hepsini okuduysanız sonunda da tanımlamasını yaptım. Eğer mesajdan gerçekten bu derece rahatsızlandıysanız silerim . Rahatsızlık içinde özür dilerim.
 
Bi hazır osp falan demişssin de zaten ospler bunun için senin o 2 3 item dediğin 
Morghs û indir de o modaların item sayısına bak ya da item kinds1 î aç orada yazıyor    evet herkezin okulu var ve modcuların tek işi mod yapma değil 5 saat bilgisayar başındalar evet olabilir fakat onlarında bilgisayarda bir şeyler yapma hakları yokmu sen bir mod yap bak kaç saat uğraşcan
 
Yıldırım'ın yazdıklarını beğenmeyebilirsiniz. Ama gayet net eleştirmiş. Söylediklerine kulak asılmalı. Hatta anket bile eklenebilir. Beyin fırtınası yapmak iyi olur.

Pek çok kişi böyle düşünüyor ama aralarından Yıldırım bu başlığı açmaya cesaret etmiş diye düşünmüyor değilim.

Benim fikrim kısa ve öz. Ne kadar emek o kadar kalite, eğer IQ'nuz 180-200 arası ise o başka.
 
Tamamen haklı olmasada haklı olduğu tarafları var bu yazının. Zorluğu yada kolaylığı fark etmez. Bir kişi mod yapıyorsa takipçiler zorunlu olarak beklemek durumunda. Mod yapımcıları her gün 5 saat bilgisayar başında duruyorlarsa bunun 1 dakikasını bile mod yapımına ayırmak zorunda değiller. Fakat yaptıkları işler konusunda dürüst olmak zorundalar. Evet, haklısın 3-4 ay bekletip 2-3 çarpık özellik ekleyip ben modcuyum edasıyla gezinmek o kişinin mod yapımıcısı olduğunu göstermez. Fakat çıkış sürecindede takipçi mod yapımcısını darboğaz edemez. Evet, eleştiride bulunabilir. Bunlarada mod yapımcısının düzgün bir karşılık vermesi gerekir. Ben hatayı sadece takipçide değil mod yapımcısındada buluyorum.

Mod yapımcısı işini ne kadar uzun yaparsa yapsın hakkıyla yapmalıdır. Özel hayatını yaşamasına kimse engel olamaz. Ayrı bir konu. Bilgi verme konusunda dürüst davranmalıdır. Boş vaatlerle insanları doldurmamalıdır. Çıkıştan sonra şikayetci olununcada yok anam uğraştık ayaklarına yatılması hoş değil. Gerektiği yerde takipçiye gerektiği gibi davranmalıdır.

Takipçi ise önerileri ve fikirlerini düzgün şekilde belirtmeli ve mod yapımcısını gereksiz yere zorlamaya çalışmamalı ve gereksiz yere bir atıfta bulunmamalı. Tabiki hakkı olduğunda hakkını isteyecek.
 
Kardeş Şunu Unutma Emek verenide var işi olanıda var bunlar bahane değil adam mesela bizde yaşıyoruz kodlarda hata çıkyıor uzuyor mecbur çünkü çıkıyor her yerden mod patlak verebiliyor yani kolay iş değil
 
CavalryMan said:
Kolaysa sen yap yıldırım kardeş, sen her sahne ikonunu modellemeyi, referansı olan her modeli yapmayı, mantıklı özellikleri kodlamayı kolay mı sanıyorsun ? Boş yapma.
aynen osp leri alıp yerleştirmek bile büyük emek istiyor kendine şu soruyu sor ben bu zamana kadar ne yaptım. bi şeyi eleştirmen için önce daha iyisini yapmış olman gerekir
 
Yıldırım modcu değil oyuncu gözüyle daha doğrusu mod kullanıcısı gözüyle bakıyor. Yani biz modlarımızı Yıldırım gibi binlerce arkadaşa sunuyoruz.

"Ne olursa olsun az emek vermiyoruz, konuşmak kolay." diye düşünenleri anlıyorum. Ama böyle mesajları dikkate almazsak kendimizi nasıl geliştireceğiz?

Bardağın hep boş tarafını görmeliyiz ve o boş tarafları doldurmaya çalışmalıyız. Sürekli bunu yapmak gerekir. Bardak doldukça daha büyüğüyle değiştirmek gerekir. Sürekli o boş kısmı doldurmalıyız.

Nasıl olacak? Modlamaktan keyif alacağız. Emek ortaya koyacağız ki çok ciddi emek ortaya koymak lazım. Sabredeceğiz. Eleştiriye açık olacağız. Eleştiriye açık olursak modumuzun yanında kendimizi de geliştiririz diye düşünüyorum.
 
Yaaa uzatmayın işte yıldırım bir mod yapsın hiç osp kullanmasın evde ki bilgisayar başında geçirdiği her an mod yapsın tamamen kendine ait en az 50 item eklesin modu da burda yayınlasın olurrrr bitttttter
 
Ne yazık. Yabancı forumlarda böyle konular göremezsin. Hem cahilsiniz, hem de herşey hakkında fikriniz var
 
Tüfekçi Başı said:
Kime taş attığın belli değil. Ona göre cevap vereceğim ya da cevap vermeyeceğim.

Farketmez. İstediğin cevabı verebilirsin, gerçeklerin üstünde tartışmayacam.
 
Ya da ben sileyim yazdıklarımı. :smile:
Sadece şu alt taraf klalsın.

Son tespitlerin yanlış ve/veya eksik. Açıklarsan belki doğru tarafından anlayıp yararlanırız.
 
Efe Karacar said:
Ne yazık. Yabancı forumlarda böyle konular göremezsin. Hem cahilsiniz, hem de herşey hakkında fikriniz var

Kesinlikle yabancı forumlarda böyle birşey göremeyiz, çünkü ağzı olan cahiller her şeyi hem konuşurlar hemde herşey hakkında fikirleri olduklarını zannederler.
 
kimse zorunda değil evet kimse rahatsız edilmek ozrunda değil buna da evet ama boş şov yapıyor modcular yaptıkları şeyi büyütüyorlar tamamlanmış modlar kısmındaki modlar dışında kaç tane çöp olan bekletilen mod var türk modçulara çöp demek istemiyorum ama bazıları gerçekten öyle az zaman ayırıyorsan kabul et yok mod yapmak çok zormuş yok böyleymiş he hü az zaman ayırıyorum de kimsenin bir şey dediği yok kimisi kaç yıl bekletti hala da bekletiyor boş gevezelikler türk modlar da artık bakmıyorum bile tamamlanmış modlar kısmı <3 7 konu var galiba tamamlanmış da normal modlarda kaç katı vardır bazı insanlar gerçekten BOMBOŞ KENDİNİ VE ETRAFINI KANDIRMAYA ÇALIŞIYOR (ARKADAŞ ZATEN KİMSEYİ ZORLAMAMIŞ KENDİNİ BÜYÜTEN MODCULARA İTHAFEN YAZMIŞ.)
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom