Battlefield 1942 Platformu - Oyun şu an beleş kaçırmayın!

Users who are viewing this thread


Battlefield-1942-Fond-Creafoudre.jpg




Çok aradım ve BF42 platformumuz olmadığını öğrendiğimde çok üzüldüm. Antifiriz ve benden başka bu efsaneyi oynayan birileri mutlaka vardır. Bir kaç kişi daha varsa, başlığı resmen platforma çevirme kararı aldık. Haydi hayırlı olsun.




Battlefield 1942'ye başlangıç

Battlefield: 1942 (kısaca BF 1942 ya da BF42), Digital Illusions CE tarafından geliştirilmiş ve Electronic Arts oyun şirketi tarafından 10 Ekim 2002 tarihinde Microsoft Windows ve Linux için, 28 Haziran 2004 tarihinde ise Macintosh için çıkmış üç boyutlu, birinci şahıs nişancı türünde bir video oyunudur.
Oyun, II. Dünya Savaşı sırasında Müttefik ve Mihver güçleri arasında çeşitli cephelerde gerçekleşen muharebe ve çatışmaları, o dönemin savaş koşulları ve teknolojik imkanlarıyla birlikte gerçekçi mekanlarda anlatmaktadır. II. Dünya Savaşı'nın en meşhur muharebeleri oyuna konu edilmektedir.
Oyun, II. Dünya Savaşı döneminde geçmektedir. Oyundaki amaç, takımınızdaki arkadaşlarınızla beraber düşmanlarınıza karşı savaşmak ve takımınızı zafere ulaştırmaktır. Bunun için savaş alanındaki kontrol noktaları ele geçirilerek stratejik üstünlük sağlanabilmektedir. Takım halinde mücadele edildiği sürece düşman askerleri zor durumda bırakılabilirken dağınık bir düzen içerisinde savaşılırsa savaşta mağlup olabilme olasılığı her an yükselebilmektedir.
II. Dünya Savaşı'nda kullanılmış olan Thompson, MP40, StG 44, Kar 98k, M1 Garand, M1918 Browning ve daha birçok silah oyun içinde kullanılmaktadır. Oyuncular çeşitli II. Dünya Savaşı avcı ve bombardıman uçaklarını, büyük gemileri, denizaltılar ve uçak taşıyıcılarını, kıyısal topçu savunmalarını, tankları, ZPTleri, askeri cipleri, uçaksavarları ve kurulu makineli tüfekleri kontrolüne alabilmektedir.
Her saldırı Doğu Cephesi, Batı Cephesi, Pasifik Cephesi, Kuzey Afrika Cephesi ve İtalya Cephesi olmak üzere yer ve II. Dünya Savaşı'nın bütün büyük mekanları içindeki ünlü savaş meydanlarının çeşitliliğindeki pek çok haritanın herhangi birer tanesinde gerçekleşir. Saldırılar daima Müttefikler'in oluşturduğu İngiltere, ABD, Sovyetler Birliği ve Özgür Fransa ile Mihverler'i oluşturan Almanya, Japonya ve İtalya arasında geçmektedir. Ayrıca Liberation of Caen haritasında Müttefikler'in safında Kanada da yer almaktadır. Bölgeler milletlere özgü askeri birlikleri belirlemektedir. Örneğin; Iwo Jima haritasında Japonya'nın rakibi ABD iken, Stalingrad haritasında ise Almanya'nın rakibi Sovyetler Birliği'dir.
Battlefield 1942'deki haritalar gerçek saldırılar üzerine kurgulanmış ve oldukça gerçekçi bir biçimde tasarlanmıştır. İtalya Ordusu ve Özgür Fransa Birlikleri Battlefield 1942: The Road To Rome genişleme paketindedir. Oyunun bir diğer genişleme paketi olan Battlefield 1942: Secret Weapons of WWII ise II. Dünya Savaşı'nda Almanya, İngiltere ve ABD'nin kullandığı gizli silahların bulunduğu ve Waffen-SS birliklerinin Alman saflarında mücadele verdiği bir diğer genişleme paketidir. Her iki genişleme paketinde de yeni haritalar ve silahlar bulunmaktadır. Bu iki genişleme paketi ve oyunun ana kısmı Battlefield 1942: World War II Anthology ismiyle bütün bir şekilde satılabilmektedir.
Oyunda conquest, capture the flag, team deathmatch ve co-op gibi savaş türleri bulunmaktadır. Fakat tek oyunculu olarak oynarken, yani bilgisayar botlarına karşı savaşırken sadece conquest modunda oynanabilmektedir. İnternet ağı üzerinden çok oyunculu olarak oynarken ise bu savaş türlerinden istediğimiz ile oynayabiliyoruz. İnternet üzerinden gerçek oyunculara karşı oynayabilmek için oyun CD-Key'inin orijinal olması gerekmektedir. CD-Key orijinal olmazsa hiçbir çok oyunculu oyun sunucusuna girilemez ve hata alınır. Bu kural CD-Key zorunluluğu olmayan sunucular için geçerli değildir.
Oyunun yanında verilen harita editörü ve mod geliştirici programlar sayesinde oyuncular kendi savaş alanını oluşturabilmekte veya var olan bir haritayı istediği gibi dizayn edebilmektedir.




Taraflar

22px-Flag_of_the_NSDAP_%281920%E2%80%931945%29.svg.png
- Almanya: Battlefield: 1942 'nin Allied (Müttefik) kuvvetlerine karşı en çok mücadele veren takımıdır. Batı Cephesi, Doğu Cephesi, Kuzey Afrika Cephesi ve İtalya Cephesi'nde mücadele vermektedirler. Bu takımın alt birimleri Wehrmacht, Alman Afrika Kolordusu ve Waffen-SS'dir.
22px-Flag_of_Japan.svg.png
- Japonya: Pasifik Cephesi'nde Amerikan birliklerine karşı savaşmaktadır. Bu takımın alt birimleri Japon İmparatorluk Deniz Kuvvetleri ve Japon İmparatorluk Kara Kuvvetleri'dir.
22px-Flag_of_Italy_%281861-1946%29_crowned.svg.png
- İtalya: 1943'te Amerikan ve İngiliz birliklerine karşı kendi topraklarını savunmaya çalışan takımdır. İtalya Cephesi'nde savaşmaktadırlar. Bu takım Battlefield 1942: The Road to Rome genişleme paketinde bulunmaktadır.
22px-Flag_of_the_United_Kingdom.svg.png
- İngiltere: Amerika Birleşik Devletleri'yle beraber Axis (Mihver) kuvvetlerine karşı en çok mücadele veren Müttefik takımlarındandır. Batı Cephesi, Kuzey Afrika Cephesi ve İtalya Cephesi'nde savaşmaktalar. Bu takımın alt birimleri İngiliz Kara Kuvvetleri, Kraliyet Hava Kuvvetleri ve SAS'tır.
22px-Flag_of_the_United_States.svg.png
- Amerika Birleşik Devletleri: Yine aynı şekilde İngiltere ile birlikte Axis (Mihver) kuvvetlerine karşı en çok mücadele veren takımdır. Batı Cephesi, Pasifik Cephesi ve İtalya Cephesi'nde savaşmaktadırlar. Bu takımın alt birimeri Amerikan Deniz Piyade Kolordusu ve Amerikan Kara Kuvvetleri'dir.
22px-Flag_of_the_Soviet_Union.svg.png
- Sovyetler Birliği: Sadece Doğu Cephesi'nde Almanlara karşı savaşan bir takım. Stalingrad, Kharkov, Kursk ve Berlin haritalarında Kızıl Ordu güçleri halinde mücadele vermekteler.
22px-Flag_of_Free_France_1940-1944.svg.png
- Özgür Fransa: Mihver saflarında bulunan İtalya gibi Battlefield 1942: The Road to Rome genişleme paketinde bulunan bir takım. İtalya Cephesi'nde Almanlara ve İtalyanlara karşı savaşmaktalar. Düzenli bir ordudan çok gerilla şeklinde örgütlenmekteler. İngiliz yapımı silah ve zırhlı araçları kullanıyorlar.
22px-Flag_of_Canada_1921.svg.png
- Kanada: Sadece Liberation of Caen isimli haritada Almanlara karşı savaşan takım. Johnson LMG isimli tüfek dışında Amerikan yapımı silahları kullanmaktadırlar. Ayrıca oyunda ne Amerikalıların ne de İngilizlerin kullanmadığı değişik zırhlı araçları bu takım, sadece Liberation of Caen haritasında kullanmakta.



Oyuncu Modları

Battlefield: 1942 temelde çok oyunculu (multiplayer) bir oyun olarak tasarlanmıştır. Fakat tek oyunculu (singleplayer) modu da bulunmaktadır. Tek oyunculu mod sadece conquest savaş türüyle oynanır. İnternet bağlantısı yapmadan, yapay zekâlı bilgisayar botlarıyla birlikte ve onlara karşı tüm haritaları oynayabilirsiniz.
Çok oyunculu modda 4 çeşit savaş türü vardır. Oyun sunucularının çoğunluğu conquest savaş türünü tercih etmektedir. Bir sunucudaki oyuncu sayısı en fazla 64'e kadar çıkabilmektedir. Tek oyunculu (singleplayer) modunda oynanamayan haritalar çok oyunculu modda oynanabilmektedir.
Conquest: Oyunun kalbi olan oyun türü. Harita sektörlere bölünmüştür. Her takımın, oynanan haritaya göre değişebilen başlangıç puanları (ticket) vardır. Bu ticketlar her öldüğünüzde yeniden doğmak için kullanılmaktadır. Bir takım, haritadaki sektörlerin yarısından fazlasına sahip olduğunda, karşı takımdan fazladan ticketlar düşmeye başlar. Ticketları biten takım oyunu kaybeder. Ticketları arttırmanın bir yolu bulunmadığından, idareli ve akıllıca kullanılmaları gerekmektedir.
Team Deathmatch: Adından da anlaşılabileceği gibi burada iki takım var. Her takımın karşısına çıkan rakiplerini öldürmesi gerekiyor. Bu iki takım belirlenen süre veya skora erişene kadar çarpışmaya devam ediyor. En çok düşmanı öldüren takım kazanıyor.
Capture The Flag (CTF): 2 takım, 2 üs ve 2 bayrak. Karşı takımın bayrağını kaçırıp kendi noktanıza taşımanız gerekiyor. Aynı zamanda rakiplerinizle savaşmanızda gerekmekte.
Co-op: Diğer oyuncularla birlikte bilgisayarın yönlendirdiği rakiplere (botlara) karşı oynuyorsunuz.



bf1942_wallpaper_1024_4.jpeg




Battlefield'in İncisi: Araçlar

22px-Flag_of_the_NSDAP_%281920%E2%80%931945%29.svg.png
- Alman Ordusu: PzKfW Mk.VI Tiger, PzKfW Mk.VI Panzer, Hanomag Sdkfz.251, VW Type 82 Kübelwagen, SdKfz.124 Wespe, Messerschmitt Bf-109e, Junkers Ju 87 Stuka
22px-Flag_of_Japan.svg.png
- Japon Ordusu: Chi Ha 97, Hanomag Sdkfz.251, VW Type 82 Kübelwagen, SdKfz.124 Wespe, Aichi D3A1 Val, A6M Zeke / Zero, IJN Shokaku Class, IJN Yamato, IJN Akizuki Class, U-Boat Type VII C, Daihatsu 14M VLC
22px-Flag_of_Italy_%281861-1946%29_crowned.svg.png
- İtalyan Ordusu: M11-39 Carro Armato Tank, Sturmgeschütz III, SdKfz.124 Wespe, VW Type 82 Kübelwagen, LCVP Çıkartma Teknesi
22px-Flag_of_the_United_Kingdom.svg.png
- İngiliz Ordusu: M4 Sherman, M10 Wolverine, M3 Half-Track, Willys Overland Jeep MB, HMS Prince of Wales, M7 Priest, Spitfire Mk VB
22px-Flag_of_the_United_States.svg.png
- Amerikan Ordusu: M4 Sherman, M10 Wolverine, M3 Half-Track, Willys Overland Jeep MB, M7 Priest, B-17 Flying Fortress, SBD-6 Dauntless, P-51 Mustang, F4U Corsair, USS Enterprise, USN Fletcher Class, USN Gato Class, LCVP Higgins Boat
22px-Flag_of_the_Soviet_Union.svg.png
- Sovyet Ordusu: T-34/85, T-34/76, M3 Half-Track, Willys Overland Jeep MB, BM-13N Katyusha "Stalin'in Orgu", Yakovlev Yak-9


Araçların Kullanımı

Tüm araçlara "E" tuşunu kullanarak bilmekte ve gene aynı tuş kullanılarak inilmekte. Birden fazla kişilik yeri veya kontrol merkezi olan araçlarda klavyenizin "1" ila "8" arası tuşlarını kullanarak yerinizi değiştirebilirsiniz. Böylelikle örneğin tankı kumanda ederek tek başınıza giderken "2" tuşunu kullanarak tankın üstündeki ağır makineli tüfeğin başına geçerek yakındaki hareketli hedefleri etkisiz hale getirebilirsiniz veya uçak gemisini kullanırken yaklaşan düşman uçağı gördüğünüzde 2-6 arası tuşları kullanarak geminin dört yanındaki uçaksavarlara geçebilirsiniz.

Uçaklar: Uçağa bindikten sonra görüş açınızı arttırmak için "F9" tuşunu kullanarak uçağın kokpitinin görüş alanınızı kısıtlamasını engelleyebilir ya da "F10" tuşu ile uçağınızı dışarıdan görebilirsiniz. Uçağın çalışma prensibi oldukça basit olmasına rağmen ilk başlarda zorlanabilirsiniz. Yılmadan bol pratik yaparsanız bir gün içinde köprülerin altından geçebilecek ve artistlik manevralar yapabilecek hale gelebilirsiniz. Uçağa bindikten sonra ileri gitme tuşu olan "W"'ya basılı tutarak motorun devrini yükseltin daha sonra mouse'unuzun aşağı doğru çekerek uçağın önünü havaya kaldırın kalkışlar biraz zorlu olabilir ama bir kez havalandıktan sonra gerisi sizin için daha rahat olacak. Tehlikeli bir durumda veya yere çakılırken uçağı terk etmek gibi bir seçeneğiniz her zaman var.
İpucu: Uçağı terk etmek; Uçağınız çatışmada zarar görebilir veya zorunlu iniş/çıkartma yapmak zorunda kalabilirsiniz, böyle durumlarda "E" tuşunu kullanarak uçaktan atladıktan sonra "9" tuşunu kullanarak paraşütünüzü açarak zarar görmeden iniş yapabilirsiniz. Bazı durumlarda uçağın kanadına çarparak ölebilirsiniz veya uçak üzerinize düşebilir, bu nedenle uçaktan atlamadan önce aracın dengede olmasına dikkat edin. Paraşüt ile yere inerken her türlü silahı kullanabilirsiniz.
Jipler: Oyunda jipler diğer kara araçlarına göre doğal olarak oldukça hızlılar. Haritada bir noktadan başka bir noktaya çok hızlı bir şekilde gitmeniz gerektiğinde kullanabilirsiniz. Zırhları olmadığından mermi, bomba ve darbelerden çok kolay bir şekilde zarar görürler. Jipleri mümkün olduğunca engellere çarpmadan kullanmaya çalışın. Bir jip kullanılmaz hale geldiğinde mutlaka patlayacak ve içindeki askerleri de beraberinde öldürecektir. Bu yüzden jipinizden siyah dumanlar çıkmaya başlamışsa mutlaka "E" tuşunu kullanarak jipi terk edin ve yanından uzaklaşın. Jipler taklaya da dayanıklı değiller. Bir tepeden jip içinde yuvarlanmaya başladıysanız jip patlamadan inin ve yanından uzaklaşın.
İpucu: Jipleri zırhlı araçlara çarptırıp patlatarak zırhlı araçlara hasar verebilir ve çoğunlukla bir-iki kişiyi öldürebilirsiniz. Zamanlamayı iyi yapıp, çarpmadan hemen önce jipten inerek ölümden kurtulabilirsiniz.
Tanklar: Tankın şoför mahallindeyken sol mouse tuşu ile top atabilir, sağ mouse ile de taramalı tüfeği ateşleyebiirsiniz. Tankların en zayıf noktası arkalarıdır. Arkadan isabet edecek tek bir bomba bir tankı yok etmeye yetebilir. Bu yüzden sık sık tankın hasar durumunu göstergelerden kontrol etmeli ve arkanızı kollamalısınız. Tankın makinelisini bir takım arkadaşınız kullanıyorsa bu kontrolleri sizin için onun yapması daha iyi olacaktır.
İpucu: Mayınların üzerinden çok yavaş hızlarla geçerseniz patlamaktan kurtulabilirsiniz.
Deniz araçları: Deniz araçlarını "W", "S", "A", "D" tuşları ile hareket ettirebilirsiniz. Gemi ve denizaltılarını hareket ettirmek ve durdurmak için "W" veya "S" tuşlarını uzun süre basılı tutmanız gerekebilir. Botların ön kapağını açıp kapatmak ve denizaltıları daldırmak/yüzeye çıkartmak için yukarı ok ve aşağı ok tuşlarını kullanabilirsiniz.
Gemileri kullanırken karaya oturtmamaya dikkat etmelisiniz. Bunun için "N" tuşunu kullanarak haritayı büyük hale getirebilir ve haritada su derinliğini belirten renk değişimlerine dikkat ederek gemiyi derin sularda tutmaya gayret edebilirsiniz.
Zırhlı Personel Taşıyıcılar (ZPT): ZPT, arka tarafta beş-altı kişiye kadar asker taşıyabilen zırhlı personel taşıma araçlarıdır. Genellikle üst kısımlarında bir de makineli bulunur. Arka tarafta bulunan sağlık ekipmanı hayat kurtarabilir. Yaralanmışsanız ve yakınlarda takımınıza ait ya da boş bir ZPT görürseniz hemen içine girip "3"-"6" arası tuşları kullanarak arka koltuğa geçin ve yaralarınızın iyileşmesini bekleyin.



Haritalar ve Cepheler


Haritalar

Oyunda genişleme paketleriyle birlikte toplam 35 tane harita bulunmaktadır. Bu haritalar, oyunun ana kısmında Batı Avrupa Cephesi, Doğu Avrupa Cephesi, Kuzey Afrika Cephesi ve Pasifik Cephesi olmak üzere 4 cepheye ayrılmaktadır. Battlefield 1942: The Road to Rome genişleme paketinde oyuna İtalya Cephesi adı altında 6 yeni harita, Battlefield 1942: Secret Weapons of WWII genişleme paketinde ise 8 yeni harita eklenmiştir. Genişleme paketleri olmadan sadece 21 harita bulunur. Haritalar şunlardır:

Battle of Britain: Alman Hava Kuvvetleri (Luftwaffe), İngiliz Hava Kuvvetleri (RAF)'nin 4 kıyı radarını ve Harwich Silah Fabrikasını imha etmekle görevlidirler.
İngilizler Junkerslere karşı, Alman ticketlarını bitirene kadar AA'larla ve uçaklarla savunma yapıyorlar.
Battle of the Bulge: Battlefield 1942'nin en zevkli haritalarından biri olan bu haritada, Amerikalıların elindeki bir köy ve 2 taş köprünün bulunduğu bir nehrin böldüğü ormanlık ve dağlık bölümleri yoğun bir arazide kıyasıya bir kara savaşı yaşanıyor. Almanların amacı bölgeyi tamamiyle ele geçirmek.Battle of Midway: Midway, ancak bir havaalanı ve bir kaç barakaya yetecek büyüklükte bir ada. Düşman filolar adanın her iki tarafında yer almaktadır. Deniz, hava ve kara savaşlarının birlikte yaşanabileceği nadir haritalardan.
Berlin: Ağır bombarımana uğramış olsa da Berlin'de hala güçlü bir savunma bulunuyor.
Alman ve Rus kuvvetlerinin yakın savaşlarına sahne olan bu haritadaki geniş caddelerde her an tehlike altındasınız.
Bocage: Tarlaları ve yeşil alanlarıyla tipik bir Normandiya arazisi. Bir Fransız köyü ve taş köprüler haritanın temelini oluşturuyor. Keskin nişancı olarak görev almak ve pusu kurmak için ideal olan, hem hava hem kara unsurlarını barındıran bir harita.Coral Sea: (*) Pasifikteki Mercan Adalarında 2 uçak gemisi ve toplam 24 uçakla, uçuş yeteneklerini geliştirmek isteyen oyunculara yönelik bir harita. Hava savaşları ve it dalaşları yapılabilir.
El Alamein: Alman ve İngiliz üslerini ayıran dev bir çatlağın ve tepelerin de bulunduğu uçsuz bucaksız çöllük arazide zevkli hava ve kara çatışmalarına sahne olan bir harita. Haritanın orta kısımlarında bulunan bölgenin ele geçirilmesi için her iki takımda mücadele verecek.Gazala: Kum tepeleri, kayalık tepeler ve derin vadilerin bulunduğu bir çöl haritası. Hava ve kara unsurlarının birlikte bulunduğu bu haritada başarılı olmak için sürekli hareket halde bulunmanız gerekiyor, çünkü saklanacak fazla yer yok.Guadalcanal: Guadalcanal, her iki ucunda birer üs bulunan büyük bir adadır. Ortadaki köy, her iki taraf için bir ön üs görevi gördüğünden büyük stratejik önem içermektedir.
Invasion of the Philippines: (*) Filipin adalarını ele geçirmek için Japon ve Amerikan kuvvetleri arasında yoğun deniz ve kara savaşları yaşanıyor. Tankların giremediği sığ sularda süratli ve bu haritaya özel botlar devreye giriyor. Bu harita sadece Multiplayer oyuncu modunda bulunmaktadır.Iwo Jima: Volkanik bir ada olan Iwo Jima toprağı ağır bombardıman altında esmerleşmiş ve kraterler oluşmuştur. Japonların elinde bulunan adaya hakim Suribachi tepesi çok iyi korunmaktadır. Amerikan askerlerinin adayı ele geçirmesi pek kolay değil.Kharkov: Tipik bir Rus ova haritası. Ormanlar, nehirler ve darboğazlar oluşturan taş köprüler bulunuyor. Hava ve kara unsurlarının bulunduğu bu haritada Alman ve Rus kuvvetleri tanklarında desteğiyle birbirlerine karşı mücadele verecekler.
Kursk: Ortadaki bir gölün etrafında tepeler ve ormanlık bir arazi bulunuyor. Alman ve Rus üsleri haritanın iki ucunda yer alıyor. Ortadaki sürekli el değiştiren iki bayrak uğruna yoğun çarpışmalar yaşanıyor. Tabii ki tankların çatışmalardaki önemini de atlamamak gerek.Liberation of Caen: (*) Bu haritada farklı bir takım karşılıyor bizi: Kanada. Alman birlikleri Fransa'nın Caen şehrini kontrolü altında tutmaktadır. Kanada birliklerinin amacı şehri Almanların elinden almak ve özgürleştirmek.Operation Battleaxe: İngiliz ve Alman kuvvetleri, bir düzlüğün iki ucundaki tepelerde karşılıklı yerleşmişler. Ortadaki vadide bayrakları ele geçirmek için yoğun kara savaşları yapılırken, havada da uçaklar it dalaşındalar.
Operation Market Garden: Bu haritada, ormanlık bir arazi, iki köprünün birleştirdiği bir nehir ve kıyısında bir kent bulunuyor. Kilise cıvarındaki çetin çatışmaları ve Amerikalıların B17 avantajı ile sevilen bir harita. Almanların bölgeyi kontrolleri altına almak için iki uzun köprüyü geçmesi gerek.Omaha Beach: Almanların Omaha Sahilindeki savunma merkezi olan ağır makineli tüfeklerle donatılmış sığınak kompleksli La Pointe Du Hoc kıyıya hakim, zor ele geçirilebilir bir tepede yer alıyor. Amerikan birliklerinin kıyıya çıkıp sığınıkların bulunduğu tepeyi ve daha ilerilerinde yer alan kasabayı ele geçirmesi gerekli.Operation Aberdeen: (*) Operation Aberdeen tank savaşlarından hoşlananların çok sevdiği bir dev harita. Haritada büyük bir çöllük arazinin iki ucunda 2 üs, ortada bir kasaba ve dağınık olarak karakol binaları var. Ve tabii ki de bol sayıda da tank! Bu harita sadece Multiplayer oyuncu modunda bulunmaktadır.
Stalingrad: Bu sevilen yakın muharebe haritasında, kentin iki ucundaki üslerden saldıran Alman ve Rus kuvvetleri tank desteği de alarak, sürekli el değiştiren ortadaki 3 kontrol noktası için yoğun savaşlar yapıyorlar. Tren raylarının ve binaların bol olduğu bir şehir haritası.Tobruk: Tobruk, İngilizlerin çok sayıda savunma hattı bulunan bir limandır. Çöl arazisinin bulunduğu bu limanı vadiler kuşatmaktadır. Almanlar düşmanı ilk savunma hattında sıkıştırmaya çalışmakta ve İngilizlerin savunma hatlarını yok etmek istemekte.Wake Island: Bir Mercan Adası olan Wake Adası'na Japonlar denizden çıkartma botlarıyla ve havadan uçaklarla saldırmaktadırlar. Ada boyutunun küçüklüğünden dolayı ortadaki Amerikan üssünü ele geçirmek de, elde tutmak da pek kolay değildir.
Anzio: Amerikan kuvvetlerinin, Anzio vadisinde İtalyan birliklerine karşı savaştıkları, uçaklar, tanklar ve AA uçaksavarlarının bulunduğu geniş bir harita. Rakibi yenebilmek için, hem hızlı hareket edip bayrakları çabuk alacak, hem de alınan noktaları katı bir şekilde savunacak bir strateji ile oynamak gerekiyor.Baytown: İtalyan çizmesinin ucu için yapılan savaş. Sicilya adasından sonra, İtalya'nın en güneydeki noktası ele geçirilecektir. Dik yokuşlar, savaş alanının ortasında yer alan bir nehir, saldırıyı her iki taraf için de güçleştirmektedir. İyi pilotlar rakibi geri püskürtebilecek ve orduların düşman hattının arkasına geçmesini sağlayabilecektir.lMonte Cassino: Bu zevkli haritada Fransız güçleri, Almanların ağır top ateşi altında yokuş yukarı savaşarak tepesinde harap bir manastır bulunan bir tepeyi almak zorundadırlar. Fransız güçleri koordineli saldırılarla ön hatları yarmaya çalışırken, Alman güçleri ise ön hatlarını ne pahasına olursa olsun koruyup, geriye de sızma olmasını engellemelidirler.
Operation Husky: RtR'nin Omaha'sı sayılabilecek bu son derece zevkli haritada, İngilizler paraşüt veya çıkartma gemisiyle kumsala çıkıyorlar ve bir M3 Grant, M10 ve ZPT elde ederek yokuş yukarı saldırıya geçiyorlar. İtalyanların en önemli silahı, etkili kullanıldığında rakibi kumsaldan kımıldatmayan BF110 uçağı.Salerno: Dağlık arazide geçen bir harita. Alınması gereken nokta, Alman kuvvetlerince savunulan bir tepenin ortasında yer almaktadır ve spawn noktası da değildir! Amerikan güçleri yukarı çıkabilmek için çok zorlanmaktadırlar. Her iki tarafta da ağır zırhlı araçlar ve hava desteği için uçaklar bulunmaktadır.Monte Santa Croce: Başlangıçta sevimsiz gelen fakat zevkli ve çetin bir harita. Takımlar, aralarında bir nehir bulunan birbirine çok yakın 2 noktadan oyuna başlarlar. Amaç dağın tepesini ele geçirmek ve korumaktır. Her iki tarafın da tankları ve birer bombalama ve birer avcı uçakları vardır.
Hellendoorn: Secret Weapons of WWII genişleme paketinin demosunda da bulunan bu harita iki takımında eşit olarak dağıldığı, eşit ateş gücüne sahip simetrik bir harita. Karlarla örtülü bu arazide İngiliz ve Alman birlikleri birçok zırhlı araçla birlikte başta haritanın tam ortasında kiliseninde bulunduğu bölgeyi ele geçirip tüm haritaya yayılmaya çalışacaklar.Kbely Airfield: İngiliz üssünün hemen çıkışındaki köprü Almanlara ait. İyi bir taktikle Almanlar İngilizlere kuracakları baskıyla bir adım öne geçebilirler. Ayrıca Alman hava alanının dört tarafının yüksek çitle çevrili olması ve 2 giriş noktasının olması, işleri İngilizler için biraz kolaylaştırsada aynı zamanda işleri oldukça zor. Gece mehtap eşliğinde zevkli mücadelelerin olacağı güzel bir harita.

Eagle's Nest: Almanlar, "Kartal Yuvası" adı verilen dağın tepesinde karların içinde yapılmış bir üssü korumak zorunda. Bu üsse bir tünelden geçerek ulaşabiliyorsunuz. Ancak oraya gelene kadar ciddi bir Alman savunmasını aşmanız gerekiyor. Almanlar yukarda olduğu için biraz daha avantajlılar. Araçlar yokuş aşağı daha hızlı gidebildiği için rahat kullanılıyorlar. Amerikalıların işi biraz zor. Her iki tarafta birbirine denk ateş gücüne sahip. Taktiği iyi olanın kazanacağı bir harita. Bu haritada keskin nişancılar için saklanacak çok yer var.
Gothic Line: Hem Amerikan hem de Alman birlikleri, bayrakları almak için büyük bir çaba sarfedecek. Çünkü bayraklar alındığı zaman önemli bir tank gücü de geliyor. Almanlar bu haritada tepedeler. Amerikalıların işi zor. Almanlarda da önemli bir topçu atışı gücü var. 2 Sturmtiger ve 1 tane Defgun sürekli top atışı ile Amerikan askerlerine nefes aldırtmayacaktır. Ancak, Amerikalılar da akıllı bir taktikle yavaş, ama etkili biçimde bayrakları ele geçirebilir. Amerikan üssüne yakın bayrakta bulunan Defgun ile Almanların topçu atışına cevap verebilirler. Oldukça çekişmeli bir harita.
Telemark Research Base: Almanların ana üssü bir dağın yamacına kurulmuş. Çok şaşalı bir bina karşılıyor bizi. Alman mimarisinin güzel bir örneği. Tüm detaylar düşünülmüş. Bu bayrağı ele geçirmek oldukça zor olacak. Haritanın gece olması, kasvetli bir hava katmış. Görüş açık ve net. Tabii ki dolunayın katkısı da büyük. Keskin nişancılar için bulunmaz, piyadelere kabus yaşatacakları bir harita. İngiliz ve Alman bölgelerini ayıran gölün ortasındaki adada ele geçirilebilir bir bayrak bulunuyor.Mimoyecques: Arada Manş Denizi'nin olduğu bir harita. Uçakla ya da çıkartma botlarıyla denizi aşıp Alman üssüne geliyorsunuz. Amerikalıların hava gücü muhteşem değil ama, C-47' ye büyük iş düşüyor. Almanlar tepeden aşağı güzel bir üs kurmuş. Çok iyi mevzilenmişler. Üstelik, 2 tane Horton Jet uçağı da Amerikan uçaklarına pek rahat vermeyecek. Şehrin içinden geçip tepedeki Alman üssüne ulaşmak oldukça zor. Birçok engel var. Uçaklardan kurtulsanız bile, 2 adet Pak40, 1 adet Sturmtiger ve 1 Panzer sizi bekliyor olacak. Almanların gizli silahı ise Wasserfall güdümlü füzesi, kısa adıyla V-2 füzesi.Peenemünde: Birkaç adacığın bulunduğu ve adalar arasını köprülerin birleştiği bir harita. İlk bakışta pek ilginç bir harita gibi gelmese de, Almanların hava alanının olması onlar için bir avantaj. Amerikalıların hava desteği için yakın bayrağı bir an önce almaları gerekiyor. Bu sayede, AW-52 ve 2 adet Goblin Allied güçlerine katılıyor. Basit gibi gözüken, ama araçlar nedeniyle çok ilginç çatışmaların çıkabileceği bir harita.
Essen: Almanya'nın Essen şehrinin küçük bir bölümünün ele geçirilmesi için savaşılan bir harita. Almanların bayrakları savunması için bir tank gücü var. Ayrıca, şehrin konumu ve yapısı da savunmayı kolaylaştırıyor. Ancak, savunmadaki en ufak gevşeme İngilizlerin işine yaracaktır.


Cepheler

Batı Cephesi: Batı Avrupa'da Fransa topraklarını içine alan bir cephe. Cephedeki haritalar şunlar: Battle of Britain, Battle of the Bulge, Bocage, Liberation of Caen, Operation Market Garden, Omaha Beach.
Doğu Cephesi: Doğu Avrupa'da Sovyetler Birliği (günümüz Rusya'sı) ve Almanya'nın doğu topraklarını içine alan bir cephe. Cephedeki haritalar şunlar:[/b] Berlin, Kharkov, Kursk, Stalingrad.
Kuzey Afrika Cephesi: Kuzey Afrika çöllerinde İngiliz ve Alman birlikleri arasında gerçekleşen savaşları konu edinen cephe. Cephedeki haritalar şunlardır: El Alamein, Gazala, Operation Battleaxe, Operation Aberdeen, Tobruk.
Pasifik Cephesi: Pasifik Okyanusu'ndaki adalar ve adacıklarda Japon ve Amerikan kuvvetleri arasında gerçekleşen kara, deniz ve hava savaşlarının geçtiği cephedir. Cephedeki haritalar şunlardır: Battle of Midway, Coral Sea, Guadalcanal, Invasion of the Philippines, Iwo Jima, Wake Island.
İtalya Cephesi: 1943 yılında Müttefikler tarafından İtalya toprakları üzerine yapılan saldırıları konu edinen cephedir. Cephedeki haritalar şunlardır: Anzio, Baytown, Monte Cassino, Operation Husky, Salerno, Monte Santa Croce.



Genişleme Paketleri - Expansion Packs:


Battlefield: 1942: The Road to Rome

Battlefield: 1942: The Road to Rome, Battlefield: 1942'nin bir genişleme paketidir. Kısaca BF 1942 RtR olarak adlandırılmaktadır. Bu genişleme paketinde 6 yeni harita ve 8 yeni araç vardır. The Road to Rome genişleme paketinde İtalya Ordusu ve Özgür Fransa Birlikleri yer almakta. Oyun isminden de anlaşılacağı üzere İtalya ve Fransa'da geçmekte ama daha çok Husky Harekâtı ile İtalya üzerine yapılmaya başlanmış çıkarma ve muharebeler konu alınmakta. Genişleme paketindeki 6 yeni harita Monte Santa Croce, Monte Cassino, Battle of Anzio, Battle of Salerno, Operation Baytown ve Operation Husky'dir.
Fransız ve İtalyan kuvvetleri oyun üzerinde çok az etkisi vardır. Mühendislerin göğüs göğüse çarpışmaları için tüfeklerine birer süngü eklenmiştir. İtalyan Breda Modelo 30 ve İngiliz Sten tüfekleri eklenmiştir. Oyundaki çok oyunculu oyun filtrelerinde yeni bir düzenleme yapılmıştır.

Battlefield: 1942: Secret Weapons of WWII

Battlefield: 1942: Secret Weapons of WWII, Battlefield: 1942'nin bir genişleme paketidir. Kısaca BF 1942 SW olarak adlandırılmaktadır. Battlefield 1942: The Road to Rome'dan sonra çıkmıştır. Bu genişleme paketinde Almanya, İngiltere ve ABD'nin kullandığı gizli silahlar vardır. II. Dünya Savaşı'nın sonlarına doğru Almanya üzerine yapılan saldırılar ve bu saldırılarda kullanılmış, tarihte pek gün yüzüne çıkmamış silahlar konu alınmıştır.
Oyundaki bazı haritalarda Alman saflarında Waffen-SS birlikleri mücadele vermektedir. Sturmtiger, Schwimmwagen, Natter Roket Uçağı, Horton HO 229, Roket paketi, Harley-Davidson W, F-85 Goblin, Flakpanzer, AW-52, T-34 Calliope, T95/T28 Super Heavy Tank, V-2 Füzesi ve komando teknesi gibi yeni araç ve askeri silahların yanı sıra yeni silahlarda eklenmiştir.
Bu silahlar Bren LMG, Sten, FG42 ve Gewehr 43 gibi silahlardır. Oyuna 8 yeni harita eklenmiş, oyunun gerçekliği artırılmıştır. Ayrıca bilgisayar botlarının yapay zekâsı yükseltilmiş, oyundaki savaşlar daha heyecanlı bir hale getirilmiştir.



bf1942_wallpaper_1024_3.jpeg




Diğer Bilgiler:


Oyunun Tema Müziği - Soundtrack

Battlefield: 1942'nin oyun içi şarkısı tüm dünyada meşhurlaşmıştır. Oyunda çalan şarkı bir orkestra parçasıdır. Şarkının bir orkestradaki görüntüleri internette bulunmaktadır. "Battlefield 1942" Soundtrack - Main Theme by Joel Eriksson

Oyunda Siyasi Propagandalara Karşı Önlemler

Her II. Dünya Savaşı oyununda olduğu gibi Battlefield: 1942'de de çeşitli siyasi propagandalar yapılmakta. Bazı oyuncular oyun içinde kullandıkları kullanıcı isimleri ve mesajlarıyla propaganda yapmaktadır. Bu propagandaların neredeyse hepsi Nazi propagandalarını içermektedir.
Battlefield: 1942'nin yapımcıları önlemlerini en baştan alarak oyun içinde Almanya'nın 1933-1945 yılları arasında kullanmış olduğu Gamalı Haç bulunan Alman bayrağı yerine hayali bir bayrak kullanılmıştır. Bunun dışında oyundaki sunucularda siyasi propaganda yapmak yasaktır.

Eleştiriler

Battlefield: 1942 genellikle olumlu yönde eleştiriler aldı. Grafikleri, oyun yapısı ve eğlenceli oynanabilirliği beğeni toplamıştır. Oyunun beğenilmemiş olan tek yönü bazı grafik hataları ve tarihsellikle uyumlu olmayan özellikler olmuştur (örneğin Sovyet birliklerinin Mosin-Nagant yerine Lee-Enfield No 4 tüfeğini kullanması, Japon birliklerinin Type 100 yerine MP18 tüfeğini kullanması vb).
GameRankings bu oyuna %89 oranında beğeni vermiştir. Metacritic isimli internet sitesi de GameRankings gibi Battlefield 1942’ye %89 oranında beğeni verdi. Eurogamer ise aynı şekilde %89 oranında puan vermiştir.[20] GameSpot 10 üzerinden 8.8 puan vermiştir. IGN ise 10 üzerinden 9.3 puan vererek Battlefield: 1942’yi "seçkin oyunlar" kategorisine dahil etmiştir.



Medya:

http://www.youtube.com/watch?v=9qsxzRyrZ6E
http://www.youtube.com/watch?v=1-5jz3VP25s
http://www.youtube.com/watch?v=gC22m1poaEs

ps2_Game_Wallpapers.jpg_7usli8.jpg

battlefield-1942.jpg

47f988ba6f6bb

Battlefield-1942-4-4W18VKHTOX-1024x768.jpg

Battlefield%201942%204.jpg

battlefield_1942_desktop_1024x768_wallpaper-259004.jpg

bf1942_wallpaper_1024_1.jpeg



Satın Almak:





vs mağazalardan alabileceğiniz gibi, bulunduğunuz yerdeki teknolojik marketlerden de edinebilirsiniz.
 
Güncelleştirmeler

Oyunu alıp kurduktan sonra Multiplayer oynayabilmeniz için bazı güncelleştirmeler yapmanız gerekiyor. Aksi halde oynayamazsınız. Sabredip indireceksiniz. Oyundan kalkan buglar ve yeni haritalar da hoşunuza gidecektir zaten.

- Oyunu kurduktan sonra yüklemeniz gereken ilk şey Battlefield 1942 1.61.19(Daha çok kullanılan adıyla 1.6) güncelleştirmesini yapmanız gerekiyor.
- Bu güncelleştirmeyi başarıyla kurduktan sonra, 1.61.19 to 1.61b güncelleştirmesini kurmanız gerek. Korkmayın, ikincisi ilki kadar büyük değil :razz:
- Bu güncelleştirmeleri yaptıktan sonra PunBuster'ın güncel olduğundan emin olmanız gerekiyor.
Hepsi bu kadar.



1- Battlefield 1942 Patch v1.6.19.exe | 268 MB


2-  Battlefield 1941 Patch v1.6 to v1.6b.exe | 6.4 MB





İmzalar



Code:
[URL=http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,215618.0.html][IMG]http://c1202.hizliresim.com/u/5/2fx2n.png[/IMG][/URL]

Code:
[URL=http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,215618.0.html][IMG]http://c1202.hizliresim.com/u/5/2fx2m.png[/IMG][/URL]

Code:
[URL=http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,215618.0.html][IMG]http://c1202.hizliresim.com/u/5/2fx2k.png[/IMG][/URL]

Code:
[URL=http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,215618.0.html][IMG]http://c1202.hizliresim.com/u/5/2fx2j.png[/IMG][/URL]
 
En geç perşembe ya da cuma elimde olacak oyun.


Steam:mertcanelci
Oyun Nick:Comando

Oyunu Mp oynamak için ne yapmak lazım?Şimdiden hazırlayayım da.
 
Hawk said:
8 yıllık.. Tabi ufak 2 güncelleştirmeyi saymazsak..

Minimum:
500 MHz CPU
128 MB RAM
3D hızlandırıcılı 32 MB video kartı
1.2 GB boş hard disk yeri
16X Speed CD-ROM/DVD-ROM
Directx 8.1 Uyumlu ses kartı

Önerilen
800 MHz CPU
256 Megabytes of RAM
3D hızlandırıcılı 64 MB video kartı
1.2 GB boş hard disk yeri
16X Speed CD-ROM/DVD-ROM
Directx 8.1 Uyumlu ses kartı
 
Tenzō said:
Reyiz İzmir'e mı geliyorsun? Buluşuruz o zaman. :smile:

Seneye İzmir'e taşınıyorum Allah'ın izniyle. Diş tellerim var ve bunların kontrolünü İzmir'de yapmam gerekiyor. :grin:
 
lan sevgili ucx aldım lan oyunu, hemde sadece 1 ay gibi kısa bir sürede! haydin oynuyak. :cool: ayrıca oyunu matruşka gibi yapmışlar anasını sataym, oyuna ulaşmak için, hunharca 4 tane paket yırttım.
 
bf 42, 2002 çıkmış ben 1 ay'da aldım. bf 3 2011'de çıkmış almaya kalksam 9 ayda falanda o elime geçer herhalde bu yüzden hiç uğraşmaya gerek yok. :grin:

o değilde steamdan mı yüklüyeyim yoksa normal şekilde mi?
 
Mertcan_Tr said:
Ben de alacağım.Artık beraber oynarız Gronax :smile:

gel baboş gel, azcuk yanki öldürek senlen. steam: gronax

la leys şu 1366x728 yapma rehberi yapı ver yada bana yolla.

ya beyler panbaşırla bi sorun yaşadım cioss'un da tavsiyesiyle oyunu silip tekardan yükledim, bf42'yü yüklerken key istemedi ama ek paketlerde istedi, neyse girdim bunları, yüklemeyi tamamladım. serverlara girince "invaled cd key" diyor sinir oldum, deyin hele nasıl yapacam bunu.

birde siz bunu oynuyonuz diye bunu aldım ortalıkta yoksunuz lan, ben ne güzel bf2 alcadım.
 
Size bu notu CD im kaybolduğu için yazıyorum...

BULANA 10 LİRA!

İlgili bilgiler için ====> aşşa bak

4 cd 2 si normal BF42 diğeri ekspenşın pek.

Ahhahaaehueufheuhfuhhu :grin: xD

gülüyorum xD gülen bulurssa 5 kavonoz bal :grin:

bu gün ergen havasındayım  :cool:

hem gülüp hem bulup 5 kavonozuda alırsa


fik yu matır  :grin: :grin: :grin:


SPAM CEZASI GELECEK ONEMLİ OLAN ADAM GÜLDÜRMEK
cezadan yırtmam için daha yalakalık yapmam lazım ama daha 5 kavanoz bal yemem lazım xD

GOKER IS A WAMPIRE!
MY GOD!COVER ME!please!

Şok şok şok derste 3an adam sabri yaptı diye sabri sarıoğlu şutu yiyen ergen 3 yıl komadan sonra ayağa kalktı artık hayatta!

      €RGENLİK ÇHHOK GuZZel
ßy ßy
Ceza BUyUk olacahhk

Ne kadardı bu cdler?

Spolier önemsiz bakmayın
 
TheTurk1 said:
Size bu notu CD im kaybolduğu için yazıyorum...

BULANA 10 LİRA!

İlgili bilgiler için ====> aşşa bak

4 cd 2 si normal BF42 diğeri ekspenşın pek.

Ahhahaaehueufheuhfuhhu :grin: xD




gülüyorum xD gülen bulurssa 5 kavonoz bal :grin:

bu gün ergen havasındayım  :cool:

hem gülüp hem bulup 5 kavonozuda alırsa


fik yu matır  :grin: :grin: :grin:


SPAM CEZASI GELECEK ONEMLİ OLAN ADAM GÜLDÜRMEK
cezadan yırtmam için daha yalakalık yapmam lazım ama daha 5 kavanoz bal yemem lazım xD

GOKER IS A WAMPIRE!
MY GOD!COVER ME!please!

Şok şok şok derste 3an adam sabri yaptı diye sabri sarıoğlu şutu yiyen ergen 3 yıl komadan sonra ayağa kalktı artık hayatta!

      €RGENLİK ÇHHOK GuZZel
ßy ßy
Ceza BUyUk olacahhk

Ne kadardı bu cdler?

Spolier önemsiz bakmayın

20 TL
 
Back
Top Bottom