BATTAL GAZİ [Ateş ve Kılıç] 2.2

Users who are viewing this thread

Açıkçası Wfas oynamıyorum ama modunu desteklemek forumdaki çoğu insanın yapması gereken bir şey bence.Sonuçta senden başka kalkışan yok.Hayırlı olsun.
 
Dostum bayadır takipi bırakmıştım seni en son geçen yaz görüşmüştük senle geçen yaz çıkıyordu sözde ama hala çıkmamış,olsun geç olsun güzel olsun bi tarih verebilicenmi wfascıyız bu alemde seni her zaman destekliyoruz kardeşim.
Bu arada osmanlı tam olarak olucak mı ? EN KISA ZAMANDA MODU OYNAMAK DİLEĞİYLE...
 
http://media.moddb.com/images/mods/1/31/30487/trk.png
http://media.moddb.com/images/mods/1/31/30487/intro2.png
http://media.moddb.com/images/mods/1/31/30487/4.png
Tüfekçi başı şu tip bişey bekliyorum senden bunu bi arkadaş yapmıştı bi ara ama devamı gelmedi işte
 
Battal Malkoç efsanesine daha sonra döneceğim.

@RVP
Desteğin için teşekkür ederim. Senin gibi arada mesaj atıp bana güç veren arkadaşlara da ayrıca değineceğim.

Mod 1-2 haftaya çıkar ama bir sene önce çıkabilirdi veya senelerce ertelenebilirdi. Taleworlds gibiyiz. Yapabileceğimizin en iyisine ulaşmak istiyoruz. Ama onların önünde Banner Lord gibi bir gölge yok. Bizimse var. Şu an mod yapan herkes için geçerli. Banner Lord ile yarışıyoruz. O yüzden erken çıkıyor mod.

Osmanlı tam olarak olmaz. Ama kısmen var.

Şimdi resimlere bakalım.

Birinci resimde, öncelikle Osmanlı arması orantılı değil ayrıca bazı paşaların aynı tarihte paşa olması pek mümkün değil. O paşalardan biri benim modumda yoldaş bu arada.

İkinci resim ise muhtemelen 2. Viyana Kuşatması'dır. Modu görmek lazım. Belki o tarihte geçiyordu ama WFaS normalde 2. Viyana Kuşatması'ndan çok daha önce. Ayrıca ben böyle arkaplan resimleri kullanmadım. Güzeller ama bunları eklemek herkesin yaptığı bir şey zaten.

Üçüncü resimdeki 4. Mehmet de WFaS tarihinde bu kadar yaşlı değil ve aslında gerçek hükümdarlar padişahlar değil bu dönemde, 4. Mehmet avda. Arada bir 4. Murat dönemi var kısmen ama bu dönem valide sultanların dönemi. Onların elinden de Köprülüler dönemine geçiliyor. Tam o geçişte bizim mod başlıyor.

Arkadaş modunu tamalasaydı bu tip şeyleri düzeltirdi eminim. Modu benimkinden de güzel olabilirdi, bilemem.

Beklentilerinizi karşılamak için elimden geleni yapacağım.

Griadam said:
Forum açılınca oyun çıktı zannedip sevinmiştim :smile:
Çıkınca burası biraz hazır olsun diye düşündüm, sağolsun yönetim modlama bölümünde yıldırım gibi çalışıyor.
 
Kısmen derken osmanlı haritası olmuyacak mı yani yada devlet, ülkeyi köprülünün yöneteceğini falan söylemiştin şahsen osmanlı için bekliyordum bu modu
 
Fazla kalmadı.

Osmanlı için bir görev dizisi var şu anda. Haritada Osmanlı ile fetihler yapma yok bu sürümde.

Çıkan/çıkacak Osmanlı modları ile farklı bir Osmanlı tecrübesi olacaağını söyleyebilirim. İşte sadece haritada fetihler yapamıyorsunuz. Tekrarlamakta sakınca yok, ileriki sürümlerde olabilir.
 
Tüfekçi bey bannerlord ha geldi ha geliyor. Şu modu bi an önce çıkartın bence. Ama neymiş mesela ALPHA BETA sürümü gibi. Bence sizin 1 kişi ile bulacağınız hataları biz daha hızlı buluruz. Bu da bannerlord dan öne geçmemiz anlamına geliyor. Hem siz yorulmazsınız hata aramakla hem bizde daha fazla beklemeyiz. :grin: :grin:
 
Ama bu mod gücünü senaryosundan alıyor anladığım kadarıyla. Alpha çıkarsa hatalar tespit edilse bile senaryo genel olarak çözüleceği için tam sürüme ihtiyaç duyulmaz. Tam sürüm çok oynanmaz.
 
Merak etmeyin mod yakında çıkar. :wink:
Gün vermeyeyim. Tuturamıyorum. :smile:

Modun 2 senaryosu var. Ama ikisi de tamamlanmadı. Yani gelecek sürümlerde senaryolar devam edeceğinden ötürü tekrar oynayabilirsiniz. Belki o kısımlar mda değişri gelişir çeşitlenir. Belki de yeni sürümlerde hızlıca atlarız oraları. Elimizde pek çok olanak mevcut.

Mod senaryo üzerine kurulu değil. Ama eskiden öyleydi. Çünkü hem bilgim kısıtlıydı hem de Evlat gibi Azgad gibi senaryolu modlar henüz çıkmamıştı. Ben geliştim ve modlar gelişti.

Modumuzda hemen hemen hiç bir modda olmayan yeni özellikler var. Ayrıca az sayıda modda olan gelişmiş özellikler, tamamen modumuza özgü haliyle ve muhtemelen daha da gelişmiş hallleri modumuzda var. Mesela oyuna giriş ekranımızdaki kodlama benzer olarak diğer modlarda olsa da bizdeki haliyle oldukça gelişmiş durumda.

Modcuları çekecek özellikler de eklemeyi uygun gördüm. Yeni oynanışa uygun muharebe arayüzü, yeni köy menüsü ve tıklama bazlı oyun içi oyun(bilek güreşi) bunlardan.

Modumuzun şu anki asıl gücü "oynanış". Tabi diğer yanları da çok güçlü diye düşünüyorum.
 
GenghisKhan said:
Bu mod için almıştım, WFAS'ı. Bannerlord modu yapmaya başladığın zaman onu da alırım.

Bu tip mesajlar çölde bir yudum su gibi. Diğer başarı ve kolaylık dileyen, sen istediğin zaman çıkar biz oynarız diyen mesajlar gibi. Bu mod benden çok sizin. Teşekkürler.
 
Moddan haber vermek gerekirse, yoldaşlar zorluyor arkadaşlar. Tahmin ettiğimden de uğraştırıcılar. Neyse ki sonuna doğru geliyoruz.

Yeni yoldaşınız Boz Balta'dan 1-2 resim atayım.

ER717A.jpg

jWE7Er.jpg
 
Yoldaşlar bitmiyor bir türlü arkadaşlar. :smile:

Aslında bitmek üzere ama gördüm ki yoldaşları toplayınca oyun kolaylaşıyor. Bir çözüm bulmam lazım. İlk düşüncem oyuncunun her 3 veya 4 seviyesi için 1 yoldaş alabilmesi oldu. Bir kod yazdım ama bitiremedim henüz.

Yoldaşlar kendinden giysili. Envanteriyle oynayamıyorsunuz. Savaşırken zırh alıyorlar, normelde zrıhlı değiller. Bununla birlikte yoldaşların yeteneklerini artırabiliyorsunuz.

Vakit kaybettiren şeylerden bir örnek: Bir mühendis yoldaşınız vardı ama ne zırhı var ne de önemli savaş yetenekleri vardı. Buna üç kurşun atan bir tüfek tasarladım. Tabi bunu sadece kodla yapmadım. Modelledim de(Aslında çok eskiden böyle bri modelim vardı ama onu bulana kadar kendim yaptım. Sanırım daha düzgün duruyor.). Bu da yoldaşa inanılmaz bir güç kazandırdı. :smile: Hep bunları dengelemem lazım.
 
Back
Top Bottom