BATTAL GAZİ [Ateş ve Kılıç] 2.2

Users who are viewing this thread

kahraman3.gif
 
Teşekkürler arkadaşlar.

Bu arada Banner Lord'ta bir silah sallamada birden fazla kişi hasar alabilecekmiş haıtrladığım kadarıyla. Bunu size Banner Lord'tan önce sunacağız gibi görünüyor.

Ayrıca 4 silahtan fazla silah taşıyabileceğiniz bir kod var ve çalışıyor. Hem de çok rahat kullanabileceğiniz şekilde. Ama bunun sunumunu ve gerçekçiliğini kodlamak lazım. Bu sürümde görmeniz büyük ihtimal.
 
Griadam said:
Tüfekçi coştu :smile: Ellerine sağlık,çok güzel işler çıkarmışsın.Dört gözle bekliyorum :smile:

Teşekkürler. Ben de bekliyorum. :smile:

Senaryoları bir yere getirip kestim ve deneme yapılabilecek hale getirdim. Tam denemeye başladım ki denizde esir düştüm ve bir süre sonra suda serbest bırakıldığımda suyun üstünde yürüyordum. Bu hatayı düzeltmek için bir sürü yol denedim. Ama uzun süre içinden çıkamadım. Sonra farkettim ki doğru kodu yanlış yere yazmışım. :smile: Onu düzeltirken esir menülerine eklediğim eski kodları kapadım. Bu sırada her nasıl olduysa şu esir alma işine de el atayım bakalım ne olacak dedim ve orayı kodlamaya başladım. Yine takılmalar, denemeler, hatalar derken kodu tutarlı bir hale getirmeyi başardım(gibi görünüyor). Oyunda orijinal haliyle 18-29 saat arası esir kalıp otomatik serbest bırakılıyorsunuz. Benim sistemimde esir kalma süresi en az 150-200 saat olacak gibi görünüyor, belki daha fazla.  :lol: Ama bir tuşa basarak esaretten kaçabileceksiniz. Yani hemen esir düştükten sonra o tuşa basıp esaretten kaçmanız mümkün ya da hemen olmasa bile çok kısa bir süre sonra olabilir. Bu koda çeşitli eklemeler yapmayı düşünüyorm. İlk aşamada özelliklerinize göre kaçabileceğiniz bir kod yapmaya çalışacağım. Sonraki aşamada ise bunun için sahne tasarlamaya çalışacağım. Bahsettiğim "sonraki aşama" modun diğer sürümlerine sarkabilir. Bu kod için baştan beri çok hevesliydim. Ama modül sistemle ilgili mevcut bilginiz siz bir yere kadar götürüyor-du.
 
Tekrardan teşekkürler. :smile:

Şu esir alma konusunda kodu kısmen tamamladım. Hatalar devam etti ve çözümler de devam etti. :smile: Tam istediğim gibi olmasına çok az kalmıştı ama olmadı. Aşağıda anlatıyorum.

İşleyiş şöyle: Esir düşüyorsunuz, kaçma girişiminde bulunmazsanız 1-2 hafta sabırla kurtulabilirsiniz, kaçma girişiminde bulunursanız anında kurtulabilirsiniz yalnız nöbetçilerin dikkatinin dağılmasını beklemeden kaçmayı denerseniz tekrar esir düşersiniz. Esaret baştan başlar. İşte esareti burada kısaltmak istedim ama ilk aşamada olmadı. Kodu uzatıp karmaşıklaştırmadan olmayacak gibi görünüyor. Sonraki sürüme sarkabilir. Esaretten kaçma ihtimalinizi ekranda göreceksiniz. İlgili özelliklerinizi özelliğe göre 10 veya 15 yaparsanız (en yüksek seviye) kaçmama ihtimaliniz yok. Benzer şekilde ilgili özellikleriniz 0 ise kaçma ihtimaliniz yok. Aradaki oranları hesaplayabilirsiniz.

Şimdilik denizdeyseniz yüzerek, karadaysanız koşarak kaçma seçeneğiniz var. Yüzme ve atletizm yetenekleri istiyor. Böyle 2-3 seçenek daha ekleyip esaretten kaçma kodunu tamamlayabilirim. Temel bitti.
 
Bazı şeylerin komplikeliği kalmadı artık. Ama zorlarsan, haklısın. Ben de dediğim gibi zorlamıyorum. Mesela özel bir sahne çalışması yapmayı düşünmüyorum son söylediğim esaret kodlarına. İşte yukarıda söyledim; koşarak/yüzerek kaçma, yanından gizlice kaçma, kavga ederek kaçma, nöbetçiyi kandırarak kaçma gibi şeyler eklemeyi düşünüyorum. O da işte 1-2 saatimi alır. Çünkü temeli attım. Kodun bazı yerlerini değiştireceğim o kadar. Sonra da denemeye devam.

Bu kadar senedir uğraşıyorum. Hile ile yarım saatte bitirirseniz isteğimi kaybedebilirim. Sonra siz de sığırları takip ettiren, yazı-tura attıran modlarda Veluca'nın kuzeyinde kalan dağları geçip Madrid'e 58 km uzaklıktaki İstanbul'u arbaletli yeniçerilerle kuşatmak isterseniz, size saygı duyarım. :smile:
 
Olay oyunu bitirmek değil, olay tüm özellikleri denemek keşfetmek ve öğrenmek... Hıaa bu bu işe yarıyooo demek sonra başlayacağımız hilesiz oyunda, ulan bu çok efso ilk bunu sonra bunu yapam, diyebilmek.
Ha tabi bir zevk meselesi, oynayarak keşfetmekte güzeldir.
 
İşe yaramayanları söyleyeceksiniz sonra onları çalışır hale getiririz. Hile ile oynarsanız bir şey anlamazsınız zaten.

Şu da esaretten kaçma menüsü. Esir durumdayken "E" tuşuna basıyorsunuz ve bu açılıyor. İngilizce yazan yerlere takılmayın. Yandaki resmi de değiştirebiliriz.
X0Qzdo.jpg
 
Dövüşerek kaçma umarım bu kaçma yeteneklerinden etkilenmiyordur.
Ve Dövüşerek kaçma mümkün değil gibi.
Sonuçta esirsiz, ne yapıcan palangalarla mı vurucan adamlara...
O seçenekten sonra şunu şunu yaptın ve eline sopa yada pala gibi bir şey geçirdin tarzı bir metin daha olabilir bence.
 
Tüfekçi Başı said:
Haklısın. Onu başta ben de düşündüm ama zihni biraz zorlayınca mantıksız gelmiyor.  :cool:

Değiştirelim de neyle?

Kıyıda köşede biraz paramız vardır elbet öyle değil mi ? E bide rüşvetsever bir gardiyanın vardiyasına denk geldiysek değmen keyfimize.

Umarım mesaj anlaşılmıştır  :cool:
 
Onu ben de düşündüm de Battal Gazi'ye rüşvet vermek yakışmaz. :razz:

Düşündüğümüzde adamlar üstümüzdeki parayı almış olacaklar. Onlara olmayan paradan veremeyiz. Anca "ben şöyle zenginim, beni esaretten kurtar seni zengin edeyim" tarzı konuşmak lazım, Tyrion Lannister hesabı. Bunu kursam karakterde "nam" ararım veya kalesi, köyü var mı ona bakarım. Özel bir eşyası olabilir. Olabilir de olabilir. Battal Gazi senaryosunda değil de senaryosuz kısımda böyl bir seçenek olabilir. Aslında bu Battal Gazi senaryosunda da denenebilir bu haliyle.

Oraya 16 tane seçenek sığıyor. Bunların sayısı yardımcı menülerle veya presntationlar ile daha da artabilir. Yani atış serbest. Fikirleri alalım.
 
Anaa dur lan bh bu Battal Gazi demi, hacı o tahta prangalarla dövüyor o sıkıntı yok dkdkfkf. Adam kapıya bağlıyken bile döver iyi iyi kalsın o seçenek.
Ek olarak koşarak kaçmayıda deneyebiliriz, yeteneğe göre. Hani kaçıranlardan hızlıysak, ok türevi yemediğimiz sürece sıkıntı olmaz.
 
Koşarak kaçma seçeneği var. Atletizm yeteneği istiyor. 15 üzerinden 15 ise kaçma ihtimali %100. 15 üzerinden 14 ise %93-94 veya 15 üzerinden 1 ise %6-7 gibi.

Aynısı "güçlü vuruş" yeteneği ile "dövüşerek kaçma" seçeneğinde var. Diğerleri de benzer hatta aynı.

Kod şimdilik böyle. Bununla daha fazla uğraşıp önemli noktaları atlamak istemem ama benzer seçenekleri kurmak 5 dakikalık iş. Geliştirmekse muhtemelen sonraki sürüme.
 
Biraz moddan bahsedelim.

Yan senaryoda bir tarih hatası yaptığımı farkettim. Onu düzeltmek için uğraştım ve sorunu aştım diyebilirim. Ama bu iş sınavda soru kaydırma hatası yapmaya benziyor. 3'ün cevabını 4'e yazarsanız 583'ün cevabını da 584'e yazmış oluyorsunuz. Yazdığınız tüm şıkları silmelisiniz ve tekrar yazmalısınız. Cevapları bilseniz bile o kadar şıkkı yazdıktan sonra silmek ve tekrar yazmak sinir bozucu bir şey. Fakat sınavdan çakmaktan iyidir. :smile: Modculuk işte. %1 bilgi, %1 yetenek, %98 emek.
 
Dün senaryoların kontrolü bitti. Yani hazirana sarkmadı. Yalnız bir sahnede düzenleme yapmak zorundayım çünkü aşırı zor.

Genel anlamda belki milimetrik hatalar kalmış olabilir. Mesela bir görevi bitirip hala görevler kısmında görünmesi gibi. Düzeltiyorum ama baştan oynama şansım pek olmadığı için böyle ayrıntıları kaçırmış olabilirim ki bu konularda titiz çalıştım, bu tip şeyleri görmezsiniz ve tam tersi ince açıklanmış(olabildiğince) görevler görürsünüz. :smile:

Millet modundaki bir askeri sağdan çekiyor, soldan çekiyor, üstten çekiyor görüntüsünü atıyor. Bizim modda öyle bir durum yok. Az ama öz resim. Gerçi basit bir sahne ama haritada karşılaşabileceğiniz bir yer.

ZEgXaz.jpg
 
Back
Top Bottom