Bannerlord oyun değil

Users who are viewing this thread

Bannerlord oyun değil arkadaşlar. Bannerlord çok iyi bir oyun yapma motoru. Gerçekten uğraşırsanız yepyeni bir oyun bile yapabilirsiniz. Hatırlayın adamlar eski atari oyunu gibi bir şey yapmışlardı mod olarak(hani şu GTA San Andreas'daki atari oyunları gibi olan). Adamlar bu durumun farkında bütün yükü teknik tarafa veriyorlar. Yoksa şurada Bizim istediğimiz özellikleri yapamayacaklar mı? İsteseler alasını hallederler. Belki modcular bu oyunu 10 küsür sene ayakta tutacaklar. Bize 2016 da falan gösterdikleri şeylerin şimdiki içerikten gram farkı yok. Demircilik dışında. Ya abi şu demirciliği salın bi yaa . Eski gameplaylerde gösterilen gibi verelim parasını kralını yaptıralım ustaya. Ben hala o modun gelmesini bekliyorum. Fark ettiyseniz mod dedim taleworlds demedim. Zaten artık biliyoruz dinlenilmediğimizi. Lafı uzattım sürenizi çaldım ama kısacası iş modeli olarak adamlar oyun değil daha çok motor satma işindeler gibi.
 
Bilmiyorum mesela kendimi Taleworlds'ün yerine koysam en azından oyuna Skyrim gibi kitaplar eklerdim. Oyunun kendine has bir evreni olduğunu daha çok hissettirirdim. Yalandan savaş kahramanları koyardım, bunların hayat hikayelerini eklerdim. Çünkü kaynak bir çok kişinin bir araya gelerek oluşturdukları hayal gücünden ibaret. Bu tarz oyunları asıl var eden şey böyle incelikler hikayeler vb... şeyler. Halihazırda oyuna yeni özellikler eklemek eskiye yönelik bir çok şeyde hatalar meydana getirebiliyor bunu biliyorum ki bu benim için bir bahane değil ancak en azından bu tarz hayal gücüne dayalı ögeler eklenmesi zor olmasa gerek. Gayet güzel modlar var ki bunu Warband'de gördük ancak biraz da olsa oyunun native halininde hoş hatırlanması gerekli bence. O yüzden tek isteğim oyunun sadece hatalarından arındırılıp hiç bir şey eklenmeyerek en hızlı şekilde erken erişimden çıkması. Hem modcular daha rahat çalışır hem de deneme sürümü gibi yeni save açarak oynamak zorunda kalmam.

Deneme sürümü derken güncellemeyebilir eski sürümde devam edebilirim elbette ancak eskilerden en basit örnek vermek gerekirse ilk başladığımda tüm Kalradya'da atların rengi kızıldı ve bu beni aşırı rahatsız ediyordu. Sonraki güncelleme ile düzeltildi farklı renkler eklendi bu sefer eski kayıtı çalıştırınca crashler olmaya başladı. Bir süre sonra başka bir sorun çıkıyor onu düzeltiyorlar, düzeltilmiş halinde eski kayıt ile oynarsan texture hataları oluyor, eskisinde kalsan yenisinde o sorun olmuyor. Kısaca oynamak istiyorum ancak tam sürüme çıktıktan sonra.
 
:xf-grin:Bannerlord aslında müzik .
Anlatmak istediğim şirketin uğraştığı şeyin sadece teknik kısım olduğu ve derinlikle falan uğraşmaya aklar. modculara maddi destek sağlarlarsa istediğiniz modları kullanarak istediğiniz oyunu tarzı oluşturabiliriz. Bu oyunun senelerdir çıkmamasının asıl sebebi budur bence.
 
Last edited:
Bu tarz oyunları asıl var eden şey böyle incelikler hikayeler vb...
(Yanlış anlama beyim) Ne yani? 3 parça eJdErİyA SaNcAğıNı bulup birleştiren kalradya hükümdarı oluyormuş bu hikayeyi hiçe mi sayıyorsunuz(!)

Oyun için belirledikleri ana görevi o kadar CRINGE buluyorum ki.. Oynanır yanı yok bile diyebilirim.
 
(Yanlış anlama beyim) Ne yani? 3 parça eJdErİyA SaNcAğıNı bulup birleştiren kalradya hükümdarı oluyormuş bu hikayeyi hiçe mi sayıyorsunuz(!)

Oyun için belirledikleri ana görevi o kadar CRINGE buluyorum ki.. Oynanır yanı yok bile diyebilirim.
Bu kadar önemli parçayı da çapulcu sığnağından almamıza ne dersin
 
Oyunun en büyük problem (optimizasyondan sonra) rol yapma ve etkileşim. Koca bir oyun sefer haritası ve demircilik sekmesinde dönüyor. Ne şehirlerde yapılacak şey var ne de köylerde. Oyunun görevleri çok tırt, 1 gram ciddiye alamıyorum. Kaldı ki verdiği dinarlar da sakız parası gibi oluyor ve görevde harcadığın terin hakkını vermiyor. Eskiden kervanlar çok iyi gelir getirirdi şimdi şanslıysan 500 dinar veriyor bazen. Diyalog desen yok yani ne diyaloğu. tavsiyem oyunu oynamadan önce çakır keyif olmanız böylece hayal aleminde belki npc'ler bir şeyler söyler kendi kendinize yırtınarak diyalog çıkarmak zorunda kalmazsınız. Şimdi şaka mı yapıyorsun diyeceksiniz ama oyunda kozmetik kıtlığı bile var. Daha hükümdar taçları bile yeni yeni eklendi oyuna. yazılacak çok şey var ama nafile beklentiyi düşük tutmak zorundayım
 
oynamadan önce çakır keyif olmanız
Tavsiye ederim. Sırf bunun sayesinde oyun içi 5 yıl süreyi hiçbir krallığa bağlılık yemini etmeden kendime belirlediğim bir bölgede sadece şehir ve köy görevi yaparak o bölgede ilişkimi yükseltmeye uğraştım ve tüm haritayı gezerek ticaret yapmaya çıktım. Sonra bir baktım ki ticaret bir halta yaramıyor onun yerine haritada dolanan 5 çapulcuyu öldürüp onlardan gelen para daha çok kar sağlıyor bana. 5 yılın sonunda da krallığa bağlılık yemini ettim artık
 
Mod launcher olsun, modları sıraya koyma işi olsun. Eminim geforce nowda atolye olsa bile modlamanın olacağını sanmıyorum. İnşallah geforce nowa özel bir şeyler yaparlar.
rahat olun beyim hiç olmadı yeni güzel bi epic games indirimi yakalar cifors yerine ordan oynarsınız. Bu en kötü ihtimal tabii ki.
 
Geforce now kullanan kişi aslında oyuna sahip olmuyor ki geforce now sadece oynama imkanı sunuyor. Hem çok ciddiye almayın elbette bir çözüm üreteceklerdir.
Kanka GFN de oyunu oynayabilmen için oyunu steam, epic gibi bir platformdan satın almış olmak gerekiyor. Yani GFN de oynuyorsa oyun vardır onda demek onu demek istemiş Unique reyiz
 
Back
Top Bottom