Bannerlord Oynarken Kullandığım Mod Paketi (1.8.0)

Users who are viewing this thread

Makaveli23

Sergeant Knight at Arms
..........................................................
tam-resim.png
@Royalus dostuma saygılar.

Yaklaşık 60 saat test ettiğim ve memnun kaldığım mod paketini sunacağım. Bunu yapmamın sebebi modlarken çeşitli sorunlarla karşılaşmam ve bu sorunları modlamaktan iyi anlamayan insanların çözemeyeceğini düşünmemdir. Ayrıca modların tamamı birlikte çalıştığı için modlamak isteyenlere kolaylık olur. Paket oluşturulurken tamamen kendi oyun keyfime ve tarzıma göre oluşturulmuştur. Dolayısıyla son derece özneldir. Kendi keyfinizi kaçıracağını düşündüğünüz modları çıkartabilir veya yenilerini ekleyebilirsiniz.

Daha fazla güzel mod olduğunun farkındayım ama özellikle oyunun vanilla tadını bozmayacak, lore'a uygun modlar seçtim. Çünkü böyle seviyorum :grin:

Oyun içinde dil gerektiren modların çoğu için Türkçe yama mevcut. Verdiğim linklerden girip varsa güncel yamayı indirebilirsiniz. Benim tavsiyem kurulumu manuel yapmanız. Yani direkt mod dosyasının içine atmanız.

Not: RBM modunu bilerek yüklemedim. Çünkü uzun süre kullandım baya güzel olsa da bazı modlarla çakıştı. Şimdi kurduğumda açılıyor. Bu sefer de modun yapısı çok hoşuma gitmedi. Zırhlar gerçekten daha zor ölmenizi sağlıyor. Fakat dengesiz olduğu için tüm düşman ordusu katafraktlardan oluşunca 30 tane süvari 2 saat ölmüyorlar. Eğer zırhlar bu kadar etkili olacaksa o katafraktların ve zırhların çok zor ulaşılıyor olması lazım. Tarihte de dönemin tam kaplama zırhlarının Ferrari fiyatında olduğunu biliyoruz.​


Ana Modlar: Diğer tüm modların çalışması için gerekli modlar.
BUTRLoader : Her şeyden önce kurmanız gereken mod. Modlamayı kolaylaştırıyor, sıralıyor ve Unblock DLL's yapıyor. Options menüsünden "Fix Common Issues"i işaretlemeniz gerekiyor. Ayrıca bu linke tıklayarak mod listesini direkt import edebiliyorsunuz.
Harmony
UIExtenderEx
Better Exception Window
ButterLib



Diğer Modlar:
Diplomacy : Anlatmaya gerek yok. Nexus sürümü bozuk olduğu için bu siteden indirip manuel olarak Modules dosyasına atmanız gerekmektedir. Ayarları kurcalayıp kendi zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Şahsen ben oyunun bozuk olan sisteminden kaynaklanan her dakika sebepsiz savaş açılmasından bıktığım için barış yapılınca imzalanan saldırmazlık paktının süresini arttırdım. Ayrıca savaş yorgunluğu kazanma oranını da arttırdım. Böylece nispeten 30v1 sorununu çözdüm.
Caravans and Workshops Give Trade Experience : İsminden de anlaşılacağı üzere ticaret imparatorluğu oluşturmak istiyorsanız kullanışlı bir mod. Kervan ve atölyeler ticaret xp'si veriyor. Kral oldum hala 150 ticaretim var diyenlere gelsin. Modun bir sorunu var BUTRLoader açmaya izin vermiyor. Engeli kaldırmak için kodlarda ufak değişiklik gerekiyor. Kurcalayarak açmayı başardım bu dosyayı modun içine açınca düzeliyor.
Attribute Per Level : Seviye başına özellik puanını arttırabiliyorsunuz. Files dosyasından istediğiniz miktarı indirebilirsiniz.
Banner Color Persistence : Kendinize özel sancak yapıp RP'yi arttırabilirsiniz.
Better Time : 1.8.0 yazmasa da düzgün çalışıyor
DismembermentPlus : Anlatmaya gerek yok. Tavsiyem slow motion'u kaldırmak ve ayarlardan Realistic moda almak. Her vurduğunun kafası kopması hoş değil.
Realistic Weather : TW'nin 2 senede ekleyemediği, oyunun olmazsa olmazı hava durumlarını ekler. Sağanak yağışta veya çöl fırtınasında savaşmak çok güzel. Ayrıca ayarlardan hangi hava olayının hangi sıklıkla geleceğini düzenleyebiliyorsunuz.
Sorted Income : Gelirleri ve giderleri çoktan aza doğru sıralar ve daha düzenli hale getirir.
Surrender Tweaks : Yine olmazsa olmaz. 1000 kişiye kafa atan 10 çapulcu sorununu kökten çözüyor. Hatta çapulcular size katılmayı bile teklif edebiliyor.
True Relations : Savaşlardan, turnuvalardan ve etkinliklerden itibar, beceri ve özellikler kazandırıyor.
Raise your Banner Plus : Yine 2 senede eklenemeyen bir özellik. Bannerlorda banner ekler :grin: . Ama kullanmak için önce Vexillum kurmanız gerekiyor.
Detailed Character Creation : Detaylı karakter yaratmak için birebir.
Enter Castle and Town with a Horse : Şehre 300m uzakta doğum atsız bir şekilde gezme sorununu kökten çözüyor.
Improved Garrisons : Kale ve şehirlere tek tek asker yetiştirme ameleliğinden kurtarıyor.
Life in Calradia : Oyuna yaşam katan ve RPG elementlerini arttıran mod.
Raise your Torch : Geceleri meşale taşıyan askerler.
True Ransoms : "Koskoca lordu esir aldım ama 3 kuruş fidye verdiler" sorununu çözüyor.
Ultimate Mounts - REFORGED : Tüm atlar kahverengi sorununu çözüyor. Aynı atın farklı farklı varyasyonları oluyor.
Yet Another Cheer Mod : Savaş ortasında zafer gösterisi yapabilirsiniz. Askerler buff alıyor ama önemsenmeyecek kadar az. Genel olarak görsel bir mod.
Open Source Armory : Yüzlerce oyunun ambiyansını bozmayan zırhlar ekliyor. File kısmından Saddlery ve Weaponry de indirmenizi tavsiye ederim. RBM kullanıyorsanız ekstra olarak patch de indirmeniz gerekir. Yoksa zırhlarınız kağıt gibi kesilir, tek yersiniz.
Swadian armoury : İsimden anlaşılıyor. 1.7.2 yazsa da güncel sürümde çalışıyor.
Vaegir Armoury : Açıklamaya gerek yok
No Splash Videos : Oyun açılırken çıkan introyu silmeye yarıyor. Boş yere her seferinde tuşa basma zahmetinden kurtarıyor.
Better HUD : Güzel HUD ve düşman can barı ekler.
Righteous Executions : Bu modu şu anda indirmeyin. 1.8.0 ile açılıyor ama infaz yaptığınızda hala ceza yemeye devam ediyorsunuz. Normalde olayı idam edildiğinde saçma bir şekilde tüm ülkenin nefretini kazanmanızı engelliyor.
Xorberax's Legacy : Oyuna bir sürü özellik ekleyen mod. Fakat ben vanilla tadını bozduğu için tek vuruşla 10 kişi biçmeyi, omuz kamerasını ve dost ateşini kapattım. Dost ateşini kesinlikle kapatmanız gerekiyor yoksa askerleriniz sürekli birbirlerini öldürüyorlar.
Better Smithing Continued : Bomboş olan demircilik sistemini geliştiriyor. Hala çok eksik ve anlamsız ama daha iyi.
No Relation : Her lordla ilişkiniz düştüğünde üstte tek tek bildirim gelmesi saçmalığını düzeltiyor ve sol alttaki chate ekliyor.
Useful companions : Yoldaşları daha iyi hale getirir.
No Limit Bundle : İsterseniz direk her limiti kaldıran halini indirebilirsiniz. Fakat bence bu linkten manuel kurulum yapın. Modulesin içine sadece companion, party ve workshop dosyalarını atın. Asker limitini kaldırırsanız oyunun zevki kaçıyor. Diğerlerini çok suistimal etmezseniz özellikle yoldaş limitini kaldıran mod sayesinde çok güzel RP yapabiliyorsunuz.
I Dont Care : 500 km ötede adını ilk defa duyduğunuz adamın turnuva kazandığını niye okumak zorundayız? Gereksiz bildirimleri kaldırıyor. Ayarlara girip istemediğiniz tüm bildirimleri kapatmanız gerekiyor.
Slow Armies Fix : 1.8.0 için kronik sorun haline gelen orduların kaplumbağa hızında yürümesi bugunu kaldırıyor.
Profitable Workshops : Ticaret imparatoru olmak için 20 saat uğraştın ve 15 dükkan açtın ama totalde 800 gold mu verdi? Mod bu sorunu çözüyor. Oyunu ve ekonomiyi daha çok kolaylaştırıyor ama zaten orta oyunda savaş fetişine döndüğü için ekonominiz isteseniz de ayakta kalmıyor. Bu mod ile erken oyunda ticaret kasıp latede en azından pasif gelire sahip oluyorsunuz. Zaten sığ olan workshop sisteminde bir de hangi atölyeyi nereye koyarsam 3 kuruş daha verir diye düşünemicem. Bu mod da 20 saat uğraşıp kurduğunuz atölye ağının, düşman savaş açtığında silinmesini engelliyor. Çünkü krallık kurar kurmaz her devlet arka arkaya savaş açıyor. Dolayısıyla o kadar zaman uğraştığınız atölyelerin tamamı duman oluyor. TW'nin mantıksız işlerinden bir tanesi daha.​

Son oyunumdan bazı tavsiyeler
  • Karakterinizi yaratırken tipi RP'ye uysun diye yaşlı yapmayın. Yapacaksanız da ölmeyi kapatın. Ben nesil nesil ilerleyeyim diye açık bıraktım daha krallık kuramadan karakter vefat etti.
  • Ana oyuna başlamadan önce öylesine bir save açıp modları ve ayarlarınızı test edin. Keyfinizi kaçıracak mod veya ayarlar üzerinde değişiklikler yapın.
  • Diplomacy modunu özellikle kurcalamanızda fayda var. Çünkü mod tek başına yeterli değil. Yine herkes rastgele savaşlar açabiliyor.
  • Benim gibi tüccarlıktan krallık yapacaksanız uzun süre pasif ve barışçıl gezin. Ticaret 300 olunca gelişen ekonomi ile şehir ve kale satın alın.
  • Sıfırdan krallık kurmanızı hiç tavsiye etmem. Çünkü çok zor oluyor, ekonomi anında çöküyor, herkes savaş açıyor. Bir anda 1500 kişilik ordular ile kafa kafaya geliyorsunuz.
  • Yoldaşlarınızı iyi seçip tiplerini ve isimlerini değiştirmenizi ve ona göre item vermenizi tavsiye ederim. RP'yi çok arttııyor.
  • Mod düzelene kadar veya yenisi çıkana kadar infaz yapmaktan kaçının. Lord dünyanın en zalimi bile olsa öldürdüğünüz zaman dost düşman herkesle ilişki düşüyor.
  • Ticaret kasarsanız Aseray topraklarından ucuza at, eşek falan alın. Daha sonra civarında atçı köy olmayan şehirlere satın. 4-5x garanti oluyor. Atölye kuracaksanız da refahı yüksek ve işgale uğrama ihtimali düşük köşedeki şehirlere kurun.
  • Ana hikaye çok vasat. 500 kere haydut öldürme ve in basma görevi spamlatıyor sadece. Hikaye falan hiç uğraşmayın.
  • Tüccarlar için erken oyunda atlı okçuluk daha iyi oluyor. Çünkü her şeyi ticarete yatırdığınız için güç düşük oluyor. Uzaktan savaşmak daha avantajlı oluyor.
  • Savaş kısmına geçtiğiniz zaman erzaksız ve yeni fethedilmiş toprakları iyi gözlemeniz lazım. Veya yemekleri bitene kadar beklerseniz önce para teklifi edip sonra teslim oluyorlar.


NEXUS COLLECTİONS'A EKLENMİŞTİR. BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.
 
Last edited:
No Limit Bundle ve Profitable Workshops'a listende yer verdiğin için teşekkürler. :wink:
 
Last edited:
Eline sağlık beyim
İyi eğlenceler beyim

No Limit Bundle ve Profitable Workshops'a listende yer verdiğin için teşekkürler. :wink:
Haydaa yapımcısı Türkmüş haberimiz yokmuş. Eline sağlık hocam. Artık 2 yıldır çözülemeyen şeyleri TW'ye iletmek yerine modculara iletmeye çalışıyorum. Madem bu şekilde karşılaştık ufak bir mod önerisi gelsin. Ticaret ekranının sol üstüne falan arama motoru koyan moda çok ihtiyacımız var. Mesela zırh modlarını yükledik ve cheat menu'den istediğimiz zırhı arıyoruz. Bulmamız çok zor. Çünkü yeni eklenen zırhların küçük resimleri bozuk oluyor ve isimleri tanıdık olmuyor. Hemen yukarıya ismini girsek ve klasik arama motoru gibi bulsak çok güzel olur (Minecraft'daki Just Enough Items modu gibi). En kötü ihtimal @Modİsmi yazdığımızda o modun eşyaları gözükse... Yüzlerce item içinden doğrusunu bulmak imkansıza yakın. Çoğu zaman da bulamıyoruz.
 
Haydaa yapımcısı Türkmüş haberimiz yokmuş. Eline sağlık hocam. Artık 2 yıldır çözülemeyen şeyleri TW'ye iletmek yerine modculara iletmeye çalışıyorum. Madem bu şekilde karşılaştık ufak bir mod önerisi gelsin. Ticaret ekranının sol üstüne falan arama motoru koyan moda çok ihtiyacımız var. Mesela zırh modlarını yükledik ve cheat menu'den istediğimiz zırhı arıyoruz. Bulmamız çok zor. Çünkü yeni eklenen zırhların küçük resimleri bozuk oluyor ve isimleri tanıdık olmuyor. Hemen yukarıya ismini girsek ve klasik arama motoru gibi bulsak çok güzel olur (Minecraft'daki Just Enough Items modu gibi). En kötü ihtimal @Modİsmi yazdığımızda o modun eşyaları gözükse... Yüzlerce item içinden doğrusunu bulmak imkansıza yakın. Çoğu zaman da bulamıyoruz.
Eyvallah hocam. Nexusta Turkish forum diyince anladım ben de senin Türk olduğunu, uzun süredir de Türkçe foruma gelmiyordum, sayende geldim.

Yaptığın istek konusuna gelirsek, arayüz modlama konusunda hiç bilgim yok, üstüne soldaki listeden nasıl belli itemlar çekilir onunla ilgili de hiçbir fikrim yok. C# bilgim desen zaten kısıtlı, basit modlar yapabilmek için bir iki birşey araştırdım öğrendim hepsi o. Fikir çok mantıklı, yapabilsem gerçekleştirmek isterdim ama beni aşıyor hocam. Benim yapabildiğim modlar, X veriyi bul Y ile değiştir tarzı işte.
 
Eyvallah hocam. Nexusta Turkish forum diyince anladım ben de senin Türk olduğunu, uzun süredir de Türkçe foruma gelmiyordum, sayende geldim.

Yaptığın istek konusuna gelirsek, arayüz modlama konusunda hiç bilgim yok, üstüne soldaki listeden nasıl belli itemlar çekilir onunla ilgili de hiçbir fikrim yok. C# bilgim desen zaten kısıtlı, basit modlar yapabilmek için bir iki birşey araştırdım öğrendim hepsi o. Fikir çok mantıklı, yapabilsem gerçekleştirmek isterdim ama beni aşıyor hocam. Benim yapabildiğim modlar, X veriyi bul Y ile değiştir tarzı işte.
Anladım hocam. Yine de X verisini Y ile değiştirmen bile oyunumun bel kemiği haline geldi. İleriki zamanlarda işi büyütürsen veya yanına bu işlerden anlayan arkadaş bulursan verdiğim fikir aklına bulunsun. Yeni yapacağın modu da buradan paylaşırsan çok kişiye ulaşabilir.
 
Eline sağlık dostum güzel bir liste olmuş.Single oynamayı tam sürüm sonrası düşünüyorum çünkü modlar artar diye umuyorum ayrıntılı.Ne varsa modlarda var!
Saygı bizden beyim :smile:
 
Eline sağlık dostum güzel bir liste olmuş.Single oynamayı tam sürüm sonrası düşünüyorum çünkü modlar artar diye umuyorum ayrıntılı.Ne varsa modlarda var!
Saygı bizden beyim :smile:
Tam sürüm sonrasında da güncelleme geleceği için ben o defteri kapattım. Modlar elbet artar ama şuankinden daha hızlı olacağını sanmıyorum. En fazla yeni sürüm çıkıp modlar güncellenince o sürüme geçerim. Bu da 2-3 ayı bulacağı için şimdilik 1.8.0 güzel :grin:
 
Bir haftadır medieval 2 total war oynuyorum. Tamam aynı kategoriler değil ama ne yazık ki 2006'da çıkmış bir oyun 2022'de çıkan bannerlord'a göre daha çok zevk veriyor...
 
Bir haftadır medieval 2 total war oynuyorum. Tamam aynı kategoriler değil ama ne yazık ki 2006'da çıkmış bir oyun 2022'de çıkan bannerlord'a göre daha çok zevk veriyor...
Strateji, taktik, diplomasi, farklı senaryo kombinasyonları açısından bakıldığı zaman piyasadaki çoğu strateji oyunu Bannerlord'dan daha iyi. 5 yaşındaki çocuklara uygun diplomasi özellikleri için bile mod yüklemek zorunda kalıyoruz. Bence bu bakımdan kıyaslamaya gerek yok. Zaten her mod paketinde en az 30-40 mod olması çoğu şeyi açıklıyor.
 
Bir haftadır medieval 2 total war oynuyorum. Tamam aynı kategoriler değil ama ne yazık ki 2006'da çıkmış bir oyun 2022'de çıkan bannerlord'a göre daha çok zevk veriyor...
Total War MEDIEVAL II - Definitive Edition var bende de,valla canım oyun/savaş çekince bannerlord yerine ben de bunu açıp oynuyorum.daha dün 7 saat oynadım :smile: bannerlord un en son 1.7.9 unu mu ne oynamıştım,sonrasında 1 kez olsun açıp bakmadım.
 
Bunun günceli gelir mi ?
Sözde relase çok küçük olduğu için çoğu mod güncellendi zaten. O yüzden gelmez. Çünkü artık oyunu oynamıyorum yeni modları deneyip test edemem. Bu konu daha çok "ben hangi modları kullandım ve şu modlar çakışmıyor" bilgisini vermek için açıldı.
 
..........................................................
tam-resim.png
@Royalus dostuma saygılar.

Yaklaşık 60 saat test ettiğim ve memnun kaldığım mod paketini sunacağım. Bunu yapmamın sebebi modlarken çeşitli sorunlarla karşılaşmam ve bu sorunları modlamaktan iyi anlamayan insanların çözemeyeceğini düşünmemdir. Ayrıca modların tamamı birlikte çalıştığı için modlamak isteyenlere kolaylık olur. Paket oluşturulurken tamamen kendi oyun keyfime ve tarzıma göre oluşturulmuştur. Dolayısıyla son derece özneldir. Kendi keyfinizi kaçıracağını düşündüğünüz modları çıkartabilir veya yenilerini ekleyebilirsiniz.

Daha fazla güzel mod olduğunun farkındayım ama özellikle oyunun vanilla tadını bozmayacak, lore'a uygun modlar seçtim. Çünkü böyle seviyorum :grin:

Oyun içinde dil gerektiren modların çoğu için Türkçe yama mevcut. Verdiğim linklerden girip varsa güncel yamayı indirebilirsiniz. Benim tavsiyem kurulumu manuel yapmanız. Yani direkt mod dosyasının içine atmanız.

Not: RBM modunu bilerek yüklemedim. Çünkü uzun süre kullandım baya güzel olsa da bazı modlarla çakıştı. Şimdi kurduğumda açılıyor. Bu sefer de modun yapısı çok hoşuma gitmedi. Zırhlar gerçekten daha zor ölmenizi sağlıyor. Fakat dengesiz olduğu için tüm düşman ordusu katafraktlardan oluşunca 30 tane süvari 2 saat ölmüyorlar. Eğer zırhlar bu kadar etkili olacaksa o katafraktların ve zırhların çok zor ulaşılıyor olması lazım. Tarihte de dönemin tam kaplama zırhlarının Ferrari fiyatında olduğunu biliyoruz.​


Ana Modlar: Diğer tüm modların çalışması için gerekli modlar.
BUTRLoader : Her şeyden önce kurmanız gereken mod. Modlamayı kolaylaştırıyor, sıralıyor ve Unblock DLL's yapıyor. Options menüsünden "Fix Common Issues"i işaretlemeniz gerekiyor. Ayrıca bu linke tıklayarak mod listesini direkt import edebiliyorsunuz.
Harmony
UIExtenderEx
Better Exception Window
ButterLib



Diğer Modlar:
Diplomacy : Anlatmaya gerek yok. Nexus sürümü bozuk olduğu için bu siteden indirip manuel olarak Modules dosyasına atmanız gerekmektedir. Ayarları kurcalayıp kendi zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Şahsen ben oyunun bozuk olan sisteminden kaynaklanan her dakika sebepsiz savaş açılmasından bıktığım için barış yapılınca imzalanan saldırmazlık paktının süresini arttırdım. Ayrıca savaş yorgunluğu kazanma oranını da arttırdım. Böylece nispeten 30v1 sorununu çözdüm.
Caravans and Workshops Give Trade Experience : İsminden de anlaşılacağı üzere ticaret imparatorluğu oluşturmak istiyorsanız kullanışlı bir mod. Kervan ve atölyeler ticaret xp'si veriyor. Kral oldum hala 150 ticaretim var diyenlere gelsin. Modun bir sorunu var BUTRLoader açmaya izin vermiyor. Engeli kaldırmak için kodlarda ufak değişiklik gerekiyor. Kurcalayarak açmayı başardım bu dosyayı modun içine açınca düzeliyor.
Attribute Per Level : Seviye başına özellik puanını arttırabiliyorsunuz. Files dosyasından istediğiniz miktarı indirebilirsiniz.
Banner Color Persistence : Kendinize özel sancak yapıp RP'yi arttırabilirsiniz.
Better Time : 1.8.0 yazmasa da düzgün çalışıyor
DismembermentPlus : Anlatmaya gerek yok. Tavsiyem slow motion'u kaldırmak ve ayarlardan Realistic moda almak. Her vurduğunun kafası kopması hoş değil.
Realistic Weather : TW'nin 2 senede ekleyemediği, oyunun olmazsa olmazı hava durumlarını ekler. Sağanak yağışta veya çöl fırtınasında savaşmak çok güzel. Ayrıca ayarlardan hangi hava olayının hangi sıklıkla geleceğini düzenleyebiliyorsunuz.
Sorted Income : Gelirleri ve giderleri çoktan aza doğru sıralar ve daha düzenli hale getirir.
Surrender Tweaks : Yine olmazsa olmaz. 1000 kişiye kafa atan 10 çapulcu sorununu kökten çözüyor. Hatta çapulcular size katılmayı bile teklif edebiliyor.
True Relations : Savaşlardan, turnuvalardan ve etkinliklerden itibar, beceri ve özellikler kazandırıyor.
Raise your Banner Plus : Yine 2 senede eklenemeyen bir özellik. Bannerlorda banner ekler :grin: . Ama kullanmak için önce Vexillum kurmanız gerekiyor.
Detailed Character Creation : Detaylı karakter yaratmak için birebir.
Enter Castle and Town with a Horse : Şehre 300m uzakta doğum atsız bir şekilde gezme sorununu kökten çözüyor.
Improved Garrisons : Kale ve şehirlere tek tek asker yetiştirme ameleliğinden kurtarıyor.
Life in Calradia : Oyuna yaşam katan ve RPG elementlerini arttıran mod.
Raise your Torch : Geceleri meşale taşıyan askerler.
True Ransoms : "Koskoca lordu esir aldım ama 3 kuruş fidye verdiler" sorununu çözüyor.
Ultimate Mounts - REFORGED : Tüm atlar kahverengi sorununu çözüyor. Aynı atın farklı farklı varyasyonları oluyor.
Yet Another Cheer Mod : Savaş ortasında zafer gösterisi yapabilirsiniz. Askerler buff alıyor ama önemsenmeyecek kadar az. Genel olarak görsel bir mod.
Open Source Armory : Yüzlerce oyunun ambiyansını bozmayan zırhlar ekliyor. File kısmından Saddlery ve Weaponry de indirmenizi tavsiye ederim. RBM kullanıyorsanız ekstra olarak patch de indirmeniz gerekir. Yoksa zırhlarınız kağıt gibi kesilir, tek yersiniz.
Swadian armoury : İsimden anlaşılıyor. 1.7.2 yazsa da güncel sürümde çalışıyor.
Vaegir Armoury : Açıklamaya gerek yok
No Splash Videos : Oyun açılırken çıkan introyu silmeye yarıyor. Boş yere her seferinde tuşa basma zahmetinden kurtarıyor.
Better HUD : Güzel HUD ve düşman can barı ekler.
Righteous Executions : Bu modu şu anda indirmeyin. 1.8.0 ile açılıyor ama infaz yaptığınızda hala ceza yemeye devam ediyorsunuz. Normalde olayı idam edildiğinde saçma bir şekilde tüm ülkenin nefretini kazanmanızı engelliyor.
Xorberax's Legacy : Oyuna bir sürü özellik ekleyen mod. Fakat ben vanilla tadını bozduğu için tek vuruşla 10 kişi biçmeyi, omuz kamerasını ve dost ateşini kapattım. Dost ateşini kesinlikle kapatmanız gerekiyor yoksa askerleriniz sürekli birbirlerini öldürüyorlar.
Better Smithing Continued : Bomboş olan demircilik sistemini geliştiriyor. Hala çok eksik ve anlamsız ama daha iyi.
No Relation : Her lordla ilişkiniz düştüğünde üstte tek tek bildirim gelmesi saçmalığını düzeltiyor ve sol alttaki chate ekliyor.
Useful companions : Yoldaşları daha iyi hale getirir.
No Limit Bundle : İsterseniz direk her limiti kaldıran halini indirebilirsiniz. Fakat bence bu linkten manuel kurulum yapın. Modulesin içine sadece companion, party ve workshop dosyalarını atın. Asker limitini kaldırırsanız oyunun zevki kaçıyor. Diğerlerini çok suistimal etmezseniz özellikle yoldaş limitini kaldıran mod sayesinde çok güzel RP yapabiliyorsunuz.
I Dont Care : 500 km ötede adını ilk defa duyduğunuz adamın turnuva kazandığını niye okumak zorundayız? Gereksiz bildirimleri kaldırıyor. Ayarlara girip istemediğiniz tüm bildirimleri kapatmanız gerekiyor.
Slow Armies Fix : 1.8.0 için kronik sorun haline gelen orduların kaplumbağa hızında yürümesi bugunu kaldırıyor.
Profitable Workshops : Ticaret imparatoru olmak için 20 saat uğraştın ve 15 dükkan açtın ama totalde 800 gold mu verdi? Mod bu sorunu çözüyor. Oyunu ve ekonomiyi daha çok kolaylaştırıyor ama zaten orta oyunda savaş fetişine döndüğü için ekonominiz isteseniz de ayakta kalmıyor. Bu mod ile erken oyunda ticaret kasıp latede en azından pasif gelire sahip oluyorsunuz. Zaten sığ olan workshop sisteminde bir de hangi atölyeyi nereye koyarsam 3 kuruş daha verir diye düşünemicem. Bu mod da 20 saat uğraşıp kurduğunuz atölye ağının, düşman savaş açtığında silinmesini engelliyor. Çünkü krallık kurar kurmaz her devlet arka arkaya savaş açıyor. Dolayısıyla o kadar zaman uğraştığınız atölyelerin tamamı duman oluyor. TW'nin mantıksız işlerinden bir tanesi daha.​

Son oyunumdan bazı tavsiyeler
  • Karakterinizi yaratırken tipi RP'ye uysun diye yaşlı yapmayın. Yapacaksanız da ölmeyi kapatın. Ben nesil nesil ilerleyeyim diye açık bıraktım daha krallık kuramadan karakter vefat etti.
  • Ana oyuna başlamadan önce öylesine bir save açıp modları ve ayarlarınızı test edin. Keyfinizi kaçıracak mod veya ayarlar üzerinde değişiklikler yapın.
  • Diplomacy modunu özellikle kurcalamanızda fayda var. Çünkü mod tek başına yeterli değil. Yine herkes rastgele savaşlar açabiliyor.
  • Benim gibi tüccarlıktan krallık yapacaksanız uzun süre pasif ve barışçıl gezin. Ticaret 300 olunca gelişen ekonomi ile şehir ve kale satın alın.
  • Sıfırdan krallık kurmanızı hiç tavsiye etmem. Çünkü çok zor oluyor, ekonomi anında çöküyor, herkes savaş açıyor. Bir anda 1500 kişilik ordular ile kafa kafaya geliyorsunuz.
  • Yoldaşlarınızı iyi seçip tiplerini ve isimlerini değiştirmenizi ve ona göre item vermenizi tavsiye ederim. RP'yi çok arttııyor.
  • Mod düzelene kadar veya yenisi çıkana kadar infaz yapmaktan kaçının. Lord dünyanın en zalimi bile olsa öldürdüğünüz zaman dost düşman herkesle ilişki düşüyor.
  • Ticaret kasarsanız Aseray topraklarından ucuza at, eşek falan alın. Daha sonra civarında atçı köy olmayan şehirlere satın. 4-5x garanti oluyor. Atölye kuracaksanız da refahı yüksek ve işgale uğrama ihtimali düşük köşedeki şehirlere kurun.
  • Ana hikaye çok vasat. 500 kere haydut öldürme ve in basma görevi spamlatıyor sadece. Hikaye falan hiç uğraşmayın.
  • Tüccarlar için erken oyunda atlı okçuluk daha iyi oluyor. Çünkü her şeyi ticarete yatırdığınız için güç düşük oluyor. Uzaktan savaşmak daha avantajlı oluyor.
  • Savaş kısmına geçtiğiniz zaman erzaksız ve yeni fethedilmiş toprakları iyi gözlemeniz lazım. Veya yemekleri bitene kadar beklerseniz önce para teklifi edip sonra teslim oluyorlar.


NEXUS COLLECTİONS'A EKLENMİŞTİR. BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.
Hocam ben calradia at war ve custom spawn modlarını yükledim ancak bir türlü oyuna girince bu iki mod çalışmıyor. diğer modlarla mı uyumsuz yoksa sıralamamı yanlış, yardımcı olur musun ???
 
Hocam ben calradia at war ve custom spawn modlarını yükledim ancak bir türlü oyuna girince bu iki mod çalışmıyor. diğer modlarla mı uyumsuz yoksa sıralamamı yanlış, yardımcı olur musun ???
Calradia at War büyük mod olduğu için bazı modlarla çakışma yaşayabilir. Yapımcısı çoğunlukla diğer modlarla uyumlu demiş ama açılmıyorsa çakışıyordur. Modu kapatıp denersen sorun olup olmadığını öğrenebilirsin. Ayrıca temiz save açman konusunda uyarmış yapımcı.

https://www.nexusmods.com/mountandblade2bannerlord/mods/411?tab=description Bu linkten doğru sürümü indirip indirmediğini kontrol et derim.
 
Benim mod listem konuma saldırıp 2 sene sonra kendisi açmış arkadaş ve müdahale edilmemiş. Forumun ne kadar liyakatlı olduğu da buradan belli olmuş oldu. Konumu o dönem kapattırdınız el birliğiyle şimdi aynısını siz yapıyorsunuz, hakkım haram zıkkım olsun sizlere moderatörler de dahil.
 
Benim mod listem konuma saldırıp 2 sene sonra kendisi açmış arkadaş ve müdahale edilmemiş. Forumun ne kadar liyakatlı olduğu da buradan belli olmuş oldu. Konumu o dönem kapattırdınız el birliğiyle şimdi aynısını siz yapıyorsunuz, hakkım haram zıkkım olsun sizlere moderatörler de dahil.
 
Benim mod listem konuma saldırıp 2 sene sonra kendisi açmış arkadaş ve müdahale edilmemiş. Forumun ne kadar liyakatlı olduğu da buradan belli olmuş oldu. Konumu o dönem kapattırdınız el birliğiyle şimdi aynısını siz yapıyorsunuz, hakkım haram zıkkım olsun sizlere moderatörler de dahil.
Mod listen 3-5 bişey zaten çokta kasma bence.SP'yi saldım bende sağlam bir değişim olana kadarda pek ilgim olmayacak.
 
Mod listen 3-5 bişey zaten çokta kasma bence.SP'yi saldım bende sağlam bir değişim olana kadarda pek ilgim olmayacak.
Sence olayın modla falan alakası var mı? Ben yapılan haksızlıktan ve gösterilen ikiyüzlülükten bahsediyorum. Zaten o olaydan sonra da girmedim bir daha da foruma. Sadece geçenlerde bir baktım neler var diye ve bu konuya denk gelince, konuyu açanın da o arkadaş olduğunu görünce içimdekileri söylemek istedim sadece. Yoksa kim sallar bu adamı.
 
Back
Top Bottom