Bannerlord neden MUHTEŞEM olabilir ama ÇOK KÖTÜ?

Sen varya çok haklısın!!

  • Gördüğüm en haklı insan

    Votes: 0 0.0%

  • Total voters
    21

Users who are viewing this thread

Clickbaitedi arkadaşlar oyun benim dışımda Mount And Blade manyağı olmayana yeter ve iyi bir oyun tam sürümde iyi bir oyun olur yani en azından.
Ama bence neden kötü? Yalan yok warband oynamasam ağzımı açmam ama işte ne yazık ki oynadım. Ve sevmemin sebebi grafikler değildi tabiki yada animasyonlar. Sevdim çünkü küçükken arkadaşlarınızla daldığınız hayal dünyanıza bu oyunla dalıp oyunda değil gerçekten kalradya da hissedebiliyosunuz. Oyunun eşsiz özelliği bu hissi yaşatması ve onu buraya getiren şey de tam olarak o his. Peki bannerlord beklediğimiz gibi bu hissi güçlendirdi mi? Bence hayır! Neden mi?

Üç beş grup haydut kessem 50 kişi topladıktan sonra girsem bir krallığa yapıcağım tek şey güçsüz düşmüş bir lordu avlamak ondan sonrası döngü, hep aynı şeyi yap kale-->şehir--->krallık ---> oyun bitti?!! Hahah :grin: İlerleme hissi garip bişey arkadaşlar mesela hala yıllar sonra bile metin2 'den yada knight online emsali oyunlardan ekmek yiyenlerin yaslandığı bir his (bence iyi oyunlar değiller ama hepimizin bir yerden rastlamışlığı vardır ve ilerleme hissinin önemini kolayca anlatabileceğim bir örnek diye verdim ama yine de ekleyeyim herkesin oyun zevkine saygım sonsuz). Bir kere daldığınızda bırakmanız çok zor ve eminim çoğunuzun warbandda ömürden bir parça be arkadaş! çılgınlığında oynama süreleri vardır.

Bize savaş alanında değil oyunda olduğumuzu hatırlatan yukarıdaki güç dengesi barını tamamen kaldırın ve alt tuşu savaş alanında resmen hile yapmamıza izin veriyor onuda kaldırın isteyen hile olarak kullansın bunları yine.

Ve şehirde tanıştıktan sonra şehre girmeden konuşabilelim yani tanışmadığımız kimseyle şehre girmeden konuşmak olmasın yine alt tuşu yalnızca "tanıdığımız kişileri" ve "gittiğimiz yerleri" göstersin. Halka sorsak onlarda bizden rüşvet istese mesela kimin nerede olduğunu öğrenmek için çok basit bir ekleme yapmış olursunuz ama oyun atmosferi için çok katkısı olan bir ekleme yapmış olursunuz alt tuşuna basmaktansa!

Lütfen keşif ve merak duygularımızı öldürmeyin! Lütfen! (Harita da aradığımız lordları da büyülü bir ansiklopediden öğrenmek yine oyunu mahveden bir şey onu da diğer lordlara soralım hatta lordları ikna etmemiz gereksin sonuçta halktan biriyiz oyunun başında bize hemen her şeyi söyleyip " bu bir oyuuun! " diye bağırmasınlar. En azından ansiklopediyi lütfen kaldırın yada oynanışla alakası olmayan meraklısına kalradyayla tarihiyle ilgili bilgi versin, ben oradan her şeyi (kim nerede ne yaşadı nereye gidiyor ne renk içlik giyiyor?) öğrenebileceksem oyunun cidden bir manası kalmıyor! Oynanıştan çalıyor ve hikayenin akıcılığına da çok zarar veriyor alıyor birden seni hayal dünyandan.

Oradan öğreneceğimizi handan, sokaktan, köyden veya lorddan öğrenelim ki oynamanın ve o mekanların anlamı olsun! Eğer bunlar oyunu çok fazla zorlaştırır uzatır diyorsanız en azından bazılarını bir kez bırakın biz yapalım mesela bir şehirde daha önce "tanıştığımız" birine şehre girmeden gelen ekrandan ulaşabilmemize itirazım yok.)

Sığınağa tıkladıktan sonra gelen ekrana "Eğer şimdi saldırırsanız haydutlar sizi ve adamlarınızı görüp kaçabilir o yüzden fark edilmemek için geceyi bekleyip güvendiğiniz birkaç kişiyi seçip saldırın." yada buna benzer birşey yazmak çok mu zor?

Bunu resim olarak ekliyorum çizimler için şimdiden kusura bakmayın. :grin: Bu da örneğin bir haydut grubunu 100. defa takip ederken önce gelen bir loading ekranı sonra haydutla konuşup tekrar loading ekranı ile haritaya dönüp yandaki ekrandan savaşa kendimiz gireceksek "saldır"a basıp tekrar loading ekranıyla savaşa girip savaştan sonra tekrar loading ekranıyla haritaya dönmemek için önerdim.


EU3GU7kX0AcjM7q



Ben keşke hemen adam toplayamasak diyorum önce bir lordun ordusuna piyade olarak katılmamız gereksin mesela belli görevlerle rütbe rütbe yükselelim 5 adam öldürüp on başı yada kıdemli olalım. En sonunda da asker toplayıp birlik kurmak hakkımız olsun eğer yapmazsak bunları onun dışında yalnızca işte çok az bir sayı 20-25 kişilik bir birlik toplayabilelim. O da yani birlik kurma belgesi olmadan toplayabileceğimiz 20-25 kişilik kuvveti de ancak belli bir seviye ilişkimiz olan köyden alabilelim. Ve ilişkilerimiz olan köyler, şehirler yada lordlar biz gittikçe değil kendileri belli aralıklarla bizden bişey istesinler yapmazsak aramız bozulsun. Lordun yada kralın ordusunda rütbe atlaya atlaya en sonunda eğer dezavantajlı olduğumuz bir savaşı kazanırsak kendi birliğimizi kurma hakkı verilsin.

Hangi orta çağ dünyasında, hangi devlet sana asker toplama izin verir ki zaten! ? :grin: Bu dediğim savaş alanında kendini ispatlayarak yükselme Cengiz Han'ın uyguladığı bir sistem ve hatta yanılmıyorsam en yakınlarındaki komutanlarından biri de eskiden düz askerdi galiba.
Çok saçma şuan aşırı basit oyun! Dallama gibi geziyoruz köylerde oluk oluk adam akıtıyor bize ve ne kralı ne lordu "Hoop!? Koçum sen hayırdır yaa?!" demiyor. Bir tek iki kişilik çapulcular bizim bu zalimliğimize engel olmaya çalışıyor :razz: :grin: !? Haydutlar adamdır bu ararda dediğim hiç birşeye katılmayın ama haydutlar konusunda kavgaya hazırım :grin:. Neyse hadi onlar demiyor afedersiniz ** köyleri de kardeşim bi ****** git sana verdiğimiz on bin askeri de hiç ettiğin için bu köyden daha sana ekmek çıkmaz niye demiyor? bari ilişkimiz gerilesin? O da mı yok :grin:. Ne diyim canın sağ olsun be TW ben yine de alırım çorbada tuzum olsun, çünkü ülkemizin en önemli markalarından biri hatta en önemli teknoloji markalarından biri! Burada ağzıma geleni söylüyorum ama bana Armağan abi (olurda okursa bu fazla ( :grin: ) samimiyetimi hoş görsün elimde değil bana gerçekten samimi geliyor kendisi) "gel bakalım" dese ben para istemeden seve seve gider çalışırım hatta elimde olsa üstüne para veririm çünkü sadece önde gelen markamız değil dediğim gibi bir bakıma teknolojik öncülük de yapıyorlar üllkemizde. Evet ülkemizde! Bildiğin Ankara'nın göbeğinde ya?!

Konumuza denersek bence asker toplama limitini aşma izni için dediğim gibi bir ordu da kendimizi ispat etmemiz gereksin yada satın alalım o izni ve o izin, "o izni aldığımız bölge de" geçerli olsun.

Ve eğer isyan edersek "haydut kral" olabilme şansımız olsun yani haydut birlikler de normal piyadeler gibi seviye atlayabilse çok iyi olur (dengelemek için biraz daha zor seviye atlayabilir). Haydut sığınağı kurup diğer haydutlarla kapışalım sığınağımızı geliştirebilelim. Bu haydut krallığa giden yola da bir haydutun yanına katılarak başlayalım ve haydutluk becerisi koysunlar onu arttırarak çeşitli görevlerle yine ilerleyelim? Var dı bir serserilik yeteneği onun altı bu şekilde doldurulabilir. Lordlar pis işlerini gördürse? <3

Ya da hiç askeri bir yönelime ihtiyaç duymadan kendi birliğimizi tüccar olarak kuralım. Biliyorum zaten var diyeceksiniz ama aslında yok oyunda para kazanmak çok kolay hatta oyun şuanki haliyle çok kolay. 5 saatlik saveler de bile 100k para var. Eskiden warbandda gerçekten dertti geçinmek hele ki ahlaklı yoldan ve köy yağmalamadan çok zordu ve ben turnuvada her şeyimi çok kez riske attım. Oyun bizi zorladığı bu yönleriyle de çok güzeldi.

Bannerlordu nekadar sevsem de (evet aşığım hatta mantığımla yazıyorum bunları ama kalbe söz geçmiyor zaten hakettiği yerde görememek ve potansiyaline rağmen bu çiğ hali çıldırtıyor ya beni (bak beni dedim dikkat edersen, yani seni çıldırtmıyor olabilir bişey demiyorum ona zaten, diyememde, yani sevdiysen bu halini ne mutlu sana senlik bir şey yok burda kardeşim hadi uğurlar ola:smile: )) hala açıp bakmadım bile steam kütüphanemde duruyor indirmedim bile.

Çünkü sunduğu evren beni içine çekmiyor. Oynamadım oyunu ama şuana kadar çıktığından beri en az 20 saat izledim. Multiplayerı iyileştirilen ve derinleşen dövüş mekanikleriyle umut vaat etse de tek oyunculu kısımda ben başta bahsettiğim oyunda değil kalradya da bir maceracıyım hissiyatını çok zayıf buldum. En önemli kısmı burası bence. Mesela nam diye bir şey var bir sayı var karşısında ve haydutun biri bildiğimiz döner bıçağını ve semtten iki arkadaşını da alıp 100lerce adamı tek başına ve adamlarıyla beraber kat kat fazlasını kesen kahramanımıza "-sen hayyırdırrr lan trreek, burrası kalradya moruuk!! esat bir saniye!" falan diyor?! :grin: Aslında keşke dese daha bi iyi olur her haydut niye aynı şeyi diyor neden trt spikeri abi bu haydutlar?! Diyaloglar ayrı bir feci ona da girsek çıkamıycaz ama yani onu geçtim en azından oraya bilinmeyen, az tanınmış, önde gelen gibi bişey yaz be adam! 37.3 nam ne!! Hahaha

Ticaret için girelim birinin yanına bir tüccarın yanına mesela onun yanında kaldıkça ticaret dezavantajımız düşsün ve para kazanmayı tüccarlık yeteneği olmayan bir oyuncu içinde gerçekten zorlaştırsınlar. Ne biliyim ticaret lisansı falan mesela?

Bu araya şunu ekleyeyim bu lisansı (ticaret, asker toplama izni vb.) veren lordlar bizim lisansı iptal edebilsinler.

Ve en sonunda iyi bir tüccar oyuncu çoğu yönden iyi bir savaşçı oyuncudan daha üstün olabilsin. Çünkü gerçekte de böyle zaten. Bu da nasıl olabilir bazı lordlara rüşvet vererek, krallara pahalı hediyeler vererek daha kolay ilişkilerini geliştirebilsinler ama dediğim gibi para kazanmak daha zor olsun ve tüccar oyuncuların askerleri daha yavaş seviye atlayabilir talimcilikleri askeri yönleri zayıf diye yine güzel bir detay olur he bi de laydileri etkilemeleri daha zor olabilir :grin: ama babalarını daha kolay etkileyebilirler falan gibi.


Offf dediklerim bence çok basit şeyler yada çoğu basit diye düşünüyorum ( düşünüyorum ama öyle de diğilse durun hemen vurmayın bunlar sadece benim naçizane önerilerim ve şikayetlerim :smile: ) Ve eğer olsa yemin ediyorum size şakası yok oyun bambaşka bir hal alır, insanlar sokağa çıkamaz, istese de çıkamaz bak zaten. Koranadan falan tehlikeli olur oyun ben size diyim başından kalkıp yemek yemeyi falan unutur insanlar o derece :grin:.

Ya bak dediğim gibi olsa, en son bütün bu yaşadıklarından sonra o kale de sancağın dalgalansın var ya sen anlıyacaksın ne dediğimi.

Şaka bir yana benim oyunla ilgili sorunlarım bunlar ve inanıyorumki biçok insan muzdarip ve bunlar çözülsün istiyorum sadece benim dediğim şekilde olmuş, olmamış hiç önemli değil.

TaleWorlds geldiysen üç kere tıkla! :p
Duy beni be kral :grin:

Okuyan bütün bordo berelilere çok selam olsun hepinize teşekkürler! Siz de aşağıya fikirlerinizi ve yorumlarınızı yazın lütfen.
 
Last edited:
Bannerlord yapılırken mekaniklerle vs. uğraşırken oyunun içine ne ekleyeceklerini unutmuşlar ki warbandda olan bir sürü özelliği bile kaldırmışlar. Yazı çok güzel olmuş cidden birkaç noktada ekleme yapmak istiyorum:
-Ansiklopedi konusunda ansiklopedinin direkt kaldırılmasına katılmıyorum ama oyun başında içi neredeyse boş olarak başlayabiliriz.Sadece en basit köylünün bile bileceği işte kim kral hangi krallıklar var tarzı şeyler olur içinde (hatta resimleri olmayabilir onları ilk defa görene kadar). Zamanla lordlarla tanıştıkça oraya eklenebilir ama yine de nerede olduklarına oradan bakma özelliği kaldırılmalı yine birilerine sorarak bulmak daha iyiydi böyle gerçekten çok yapay.
-Bahsettiğin lisans olayları, asker olarak başlama vs. durumları bence oyuna eklense müthiş bir gerçekçilik katar fakat herkes böyle zorlayıcı ve uzun bir oyun oynamak istemeyebilir çünkü sadece ordu kurayım savaşayım kafasında da çok oyuncu var belki böyle özellikleri oyunda zorlayıcı mod seçimi olarak ekleyebilirler. İşte casual mod ve reality mod gibi
 
Kanki eline ağzına sağlıkda yeni gelen patchlerle hepsi düzelecektir dediklerinin veya isteklerinin çoğu olacaktır :grin: vallaha helal olsun üşendim okuyamadım üşenmemiş yazmışsın ama iyi yazmışsın umarım görürler xD
 
Bannerlord yapılırken mekaniklerle vs. uğraşırken oyunun içine ne ekleyeceklerini unutmuşlar ki warbandda olan bir sürü özelliği bile kaldırmışlar. Yazı çok güzel olmuş cidden birkaç noktada ekleme yapmak istiyorum:
-Ansiklopedi konusunda ansiklopedinin direkt kaldırılmasına katılmıyorum ama oyun başında içi neredeyse boş olarak başlayabiliriz.Sadece en basit köylünün bile bileceği işte kim kral hangi krallıklar var tarzı şeyler olur içinde (hatta resimleri olmayabilir onları ilk defa görene kadar). Zamanla lordlarla tanıştıkça oraya eklenebilir ama yine de nerede olduklarına oradan bakma özelliği kaldırılmalı yine birilerine sorarak bulmak daha iyiydi böyle gerçekten çok yapay.
-Bahsettiğin lisans olayları, asker olarak başlama vs. durumları bence oyuna eklense müthiş bir gerçekçilik katar fakat herkes böyle zorlayıcı ve uzun bir oyun oynamak istemeyebilir çünkü sadece ordu kurayım savaşayım kafasında da çok oyuncu var belki böyle özellikleri oyunda zorlayıcı mod seçimi olarak ekleyebilirler. İşte casual mod ve reality mod gibi


Casual ve realistic mod güzel bir sistem olurdu, bu sayede tek düze bayrak tasarımlarını da çözmüş olurduk. Oyundaki her bilgi ansiklopedi gibi ruhsuz ve roleplay karşıtı bir sistem içine doldurulmasından ziyade bir çok ek NPC'lerle konuşarak alabiliceğimiz bilgiler şeklinde sunulabilirdi, bir çok bilgiye Warband'de müzisyenlerden, ozanlardan falan ulaşıyorduk. Oyun içinde npclerden alınıp, ya da bulunup skyrimdeki gibi okunabilir kitap sistemiyle de Calradia hakkında hikayeler, mitler verilebilirdi. Çok fazla kaçırılmış fırsat var şu an için. Erken erişim bitene kadar çare bulunur umarım.
 
Bannerlord yapılırken mekaniklerle vs. uğraşırken oyunun içine ne ekleyeceklerini unutmuşlar ki warbandda olan bir sürü özelliği bile kaldırmışlar. Yazı çok güzel olmuş cidden birkaç noktada ekleme yapmak istiyorum:
-Ansiklopedi konusunda ansiklopedinin direkt kaldırılmasına katılmıyorum ama oyun başında içi neredeyse boş olarak başlayabiliriz.Sadece en basit köylünün bile bileceği işte kim kral hangi krallıklar var tarzı şeyler olur içinde (hatta resimleri olmayabilir onları ilk defa görene kadar). Zamanla lordlarla tanıştıkça oraya eklenebilir ama yine de nerede olduklarına oradan bakma özelliği kaldırılmalı yine birilerine sorarak bulmak daha iyiydi böyle gerçekten çok yapay.
-Bahsettiğin lisans olayları, asker olarak başlama vs. durumları bence oyuna eklense müthiş bir gerçekçilik katar fakat herkes böyle zorlayıcı ve uzun bir oyun oynamak istemeyebilir çünkü sadece ordu kurayım savaşayım kafasında da çok oyuncu var belki böyle özellikleri oyunda zorlayıcı mod seçimi olarak ekleyebilirler. İşte casual mod ve reality mod gibi

Ansiklopedinin sonradan dolması çok daha iyi bir fikirmiş.

Evet herkesin bu kadar zorlanmak istmemesi çok doğru bir tespit ve dediğin gibi mod olur, ek paket veya başlarken seçtiğimzi kolaylık ve geçmiş hikayemizi seçerken bütün aşamaları atlayarak başlarız oyuna (benim 7 ceddim tüccardı, lorddu, hayduttu). Nasıl olursa olsun farketmez ama senin benim gibi gergin görünüşlü adamı ararken gençliğini harcamış adamı kesmez. :grin:

Teşekkürler yorumun ve katkıların için kardeşim, iyi geceler.
 
Kanki eline ağzına sağlıkda yeni gelen patchlerle hepsi düzelecektir dediklerinin veya isteklerinin çoğu olacaktır :grin: vallaha helal olsun üşendim okuyamadım üşenmemiş yazmışsın ama iyi yazmışsın umarım görürler xD

Harbiden bi kıza dil dökmedim bu kadar hee :shock::smile: Aslında çok da üşengeç biriyim ilk defa yazıyorum forumlara falan şuan sana yazarken anladım bende ne derece tutkulu olduğumu :smile: 30 Mart'dan beri sürekli twich, youtube, steam, forum ve twitterdan takip ediyorum. Umarım dediğin gibi olur, düzeltirler daha da iyi yerlere gelirler hatta. Teşekkürler yorumun için kardeşim, iyi geceler.
 
Hepsini okudum, %98'ine falan katılıyorum. Birçok eklemem de var. Açıkçası oynamayı bıraktım oyunu, 40 saat falan oynadım. Sıkıldım. Ne yapıcam ki girip? Lord kovala asker topla lord kovala. Cidden sıkıcı. Full sürüm çıksa da modlar çıksa oynasak. Warband'da Anno Domini modu ve GOT modu favorilerimdendi.
 
Hepsini okudum, %98'ine falan katılıyorum. Birçok eklemem de var. Açıkçası oynamayı bıraktım oyunu, 40 saat falan oynadım. Sıkıldım. Ne yapıcam ki girip? Lord kovala asker topla lord kovala. Cidden sıkıcı. Full sürüm çıksa da modlar çıksa oynasak. Warband'da Anno Domini modu ve GOT modu favorilerimdendi.
Sen kitap falan da okuyorsundur şimdi, dikkat edin bu arkadaşa tehlikeli birine benziyor :grin: . Yani gözlerin ve az önceki soğuk espiri için üzgünüm ama evet işte ben de paylaşıyorum o acıyı oyüzden cinnet geçirip bi başladım yazmaya ve yazdıkça duramadım, her gün patch okuyup duruyorum. Ee ne kadar kolay ulaşırsak okadar değersizleşiyor oynaması. Anlamsız zorlasın demiyoruz ama hem böyle hissiz hem de kolay olması iyi bir birleşim olmamış cidden. Umarım umduğumuz şekilde yenilikler görürüz. Desteğin ve değerli yorumların için teşekkürler, iyi geceler.
 
Genellikle oyunu zorlaştırmaya ya da daha gerçekçi hâle getirmeye yönelik önerilerini sıralamışsın. Oyunlarda benim de ilgimi çeken şey genellikle zorluğu ve hikayesi oluyor. Zaten oyunları bu denli sevmemizdeki en büyük etki de kendi uğraşımız. Devasa bir mobilya markasının da adından esinlendiği ikea etkisi, siz herhangi bir şeye ne kadar emek verdiyseniz, o şeyi o kadar sevmeye başlarsınız mantığını bize gösteriyor(evet her şeyi parça parça alıp kendimiz birleştirmemiz o masaya daha çok değer yüklememiz için düşünülmüş). Bu mantıkla hareket ederek Warband ı her zaman, kendi zorluk seviyesi ayarlarını ve kullandığım oldukça popüler bir mod olan Diplomacy 4.Litdum modunun içindeki detaylı ayarları da en zor hâline getirerek oynardım. Fakat bu oyunu sadece gerçek ortaçağdaki komutanların oynayabileceği seviyelere getirmek isteyenler olarak bayağı bir azınlıktayız :smile: Gördüğüm kadarıyla insanlar zorlanmak istemiyorlar. Haklılar da. Oyunun hikayesini sonuna kadar bitirmek ve yüzlerce saat uğraşmadan kral olmak, haritanın tümünü ele geçirmek istiyorlar. Lâkin bu oyunda kolaylıktan da ziyade bir dengesizliğin olduğu aşikâr. Sadece kestiğimiz lordları yağmalayarak bile 3-4 saatte milyonlarca dinarımız olabiliyor. Bunun üstüne vasalı olmak için "Sen benim babamsın, dedemsin, atamsın" diyerek yücelterek yemin ettiğimiz, oyun içindeki diyaloglara bakarsak asla yıkılmamış, yıkılmayacak olan imparatorları ve kralları 20 askerle yakalayıp idam ettirebilmemize ne dersin peki? İşte bu gibi şeyler benim gibi gerçekçilik ve zorluk arayanları oyundan soğutuyor. Her ne kadar erken erişim olsa da dünyanın bu denli ezik olması ve soyluların "vur kafasına al ekmeğini" imajı aklımıza kazınıyor artık.
 
Genellikle oyunu zorlaştırmaya ya da daha gerçekçi hâle getirmeye yönelik önerilerini sıralamışsın. Oyunlarda benim de ilgimi çeken şey genellikle zorluğu ve hikayesi oluyor. Zaten oyunları bu denli sevmemizdeki en büyük etki de kendi uğraşımız. Devasa bir mobilya markasının da adından esinlendiği ikea etkisi, siz herhangi bir şeye ne kadar emek verdiyseniz, o şeyi o kadar sevmeye başlarsınız mantığını bize gösteriyor(evet her şeyi parça parça alıp kendimiz birleştirmemiz o masaya daha çok değer yüklememiz için düşünülmüş). Bu mantıkla hareket ederek Warband ı her zaman, kendi zorluk seviyesi ayarlarını ve kullandığım oldukça popüler bir mod olan Diplomacy 4.Litdum modunun içindeki detaylı ayarları da en zor hâline getirerek oynardım. Fakat bu oyunu sadece gerçek ortaçağdaki komutanların oynayabileceği seviyelere getirmek isteyenler olarak bayağı bir azınlıktayız :smile: Gördüğüm kadarıyla insanlar zorlanmak istemiyorlar. Haklılar da. Oyunun hikayesini sonuna kadar bitirmek ve yüzlerce saat uğraşmadan kral olmak, haritanın tümünü ele geçirmek istiyorlar. Lâkin bu oyunda kolaylıktan da ziyade bir dengesizliğin olduğu aşikâr. Sadece kestiğimiz lordları yağmalayarak bile 3-4 saatte milyonlarca dinarımız olabiliyor. Bunun üstüne vasalı olmak için "Sen benim babamsın, dedemsin, atamsın" diyerek yücelterek yemin ettiğimiz, oyun içindeki diyaloglara bakarsak asla yıkılmamış, yıkılmayacak olan imparatorları ve kralları 20 askerle yakalayıp idam ettirebilmemize ne dersin peki? İşte bu gibi şeyler benim gibi gerçekçilik ve zorluk arayanları oyundan soğutuyor. Her ne kadar erken erişim olsa da dünyanın bu denli ezik olması ve soyluların "vur kafasına al ekmeğini" imajı aklımıza kazınıyor artık.

Evet haklısın aslında dengesiz oyun şuan, kolay olmaktan çok ve o dengesizlik er geç çözülecektir erken erişim sonunda diye düşünüyorum.
Bu arada hoş geldin 'ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın ulan! neyin varsa hepsini al gel' ayarlarında oyun oynayan, oyuncu gibi oyuncu :grin:. Bende sendenim.
Ama sadece zorluk değil mesele şuanki haliyle oyun stabil ve dengeli çalışsa da çok boş içi ve gerçek hissettirmiyor. Yine bu önerdiğimiz aşamaları koysun, içeriği ve dünyası zenginleşsin ama kolay ayara alan adam yine çok rahat, takır takır ilerlesin. Yani kolaylık seçenekleriyle hem insanlar istedikleri ayarlarda oynatıp hem de zengin bir içerik sunabilirler bence. Dediğim gibi kolay ayarlar ile bu durum çözülebilir genel oyuncu kitlesi açısından. Bir çok oyunda işe yarıyor mesela HOİ4, EU4 gibi oyunlar. Örnekler çoğaltılabilir ama dediğim gibi mesele oyunun yalnızca şuanki dengesizliğinden kaynaklanan kolaylık değil içerik olarak da pek bir şey sunmaması sıkıntı. E teşekkürler katkıların için ve günaydın diyeyim artık ne diyeyim.
 
Last edited:
Casual ve realistic mod güzel bir sistem olurdu, bu sayede tek düze bayrak tasarımlarını da çözmüş olurduk. Oyundaki her bilgi ansiklopedi gibi ruhsuz ve roleplay karşıtı bir sistem içine doldurulmasından ziyade bir çok ek NPC'lerle konuşarak alabiliceğimiz bilgiler şeklinde sunulabilirdi, bir çok bilgiye Warband'de müzisyenlerden, ozanlardan falan ulaşıyorduk. Oyun içinde npclerden alınıp, ya da bulunup skyrimdeki gibi okunabilir kitap sistemiyle de Calradia hakkında hikayeler, mitler verilebilirdi. Çok fazla kaçırılmış fırsat var şu an için. Erken erişim bitene kadar çare bulunur umarım.
Ruhsuz, evet evet ağzına sağlık. Gerçekten çok fazla kaçırılmış fırsat var umarım artık çok geç değildir. Gerçi en olmadı kendini adamış modcular var oyüzden hep bir umut olacak. Benim pek de ekleyecek bir şeyim yok tamamen katılıyorum sana ve teşekkürler desteğin ve yorumun için umarım okuyorlardır.
 
Evet haklısın aslında dengesiz oyun şuan, kolay olmaktan çok ve o dengesizlik er geç çözülecektir erken erişim sonunda diye düşünüyorum.
Bu arada hoş geldin 'ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın ulan! neyin varsa hepsini al gel' ayarlarında oyun oynayan, oyuncu gibi oyuncu :grin:. Bende sendenim.
Ama sadece zorluk değil mesele şuanki haliyle oyun stabil ve dengeli çalışsa da çok boş içi ve gerçek hissettirmiyor. Yine bu önerdiğimiz aşamaları koysun, içeriği ve dünyası zenginleşsin ama kolay ayara alan adam yine çok rahat, takır takır ilerlesin. Yani kolaylık seçenekleriyle hem insanlar istedikleri ayarlarda oynatıp hem de zengin bir içerik sunabilirler bence. Dediğim gibi kolay ayarlar ile bu durum çözülebilir genel oyuncu kitlesi açısından. Bir çok oyunda işe yarıyor mesela HOİ4, EU4 gibi oyunlar. Örnekler çoğaltılabilir ama dediğim gibi mesele oyunun yalnızca şuanki dengesizliğinden kaynaklanan kolaylık değil içerik olarak da pek bir şey sunmaması sıkıntı. E teşekkürler katlıların için ve günaydın diyeyim artık ne diyeyim.
Evet artık biz gececilere de sabah oldu. Sana da günaydın. Kodlamada pek fazla bir şey bilmediğim için malesef oyunları istediğim kıvama getiremiyordum. İsterdim ki kendi modumu yapayım... Bu yüzden kendimce basit çözümler üretirdim Warband' da. Mesela oyunda karakterim ve yanımdaki yoldaşlar level üstüne level atlarken ülkenin soylularının hep aynı kalması sinirimi bozduğundan (herhalde kolaylığın sinirleri bozduğu nadir insanlardanım) kendime kurallar koymuştum. Esir alındığımda, bir kalemi kaybettiğimde, turnuvada ilk üçe giremediğimde vb. durumlarda karakter özelliklerini ihraç ettirir, en yüksek statları düşürürdüm. Sanırım sen bu kadar manyak değilsindir :grin:
 
Evet artık biz gececilere de sabah oldu. Sana da günaydın. Kodlamada pek fazla bir şey bilmediğim için malesef oyunları istediğim kıvama getiremiyordum. İsterdim ki kendi modumu yapayım... Bu yüzden kendimce basit çözümler üretirdim Warband' da. Mesela oyunda karakterim ve yanımdaki yoldaşlar level üstüne level atlarken ülkenin soylularının hep aynı kalması sinirimi bozduğundan (herhalde kolaylığın sinirleri bozduğu nadir insanlardanım) kendime kurallar koymuştum. Esir alındığımda, bir kalemi kaybettiğimde, turnuvada ilk üçe giremediğimde vb. durumlarda karakter özelliklerini ihraç ettirir, en yüksek statları düşürürdüm. Sanırım sen bu kadar manyak değilsindir :grin:
2004 vestel masaüstüyle warband deneyimim var, o da 2004 aldığımız sene belki daha eskidir yani, işte sor bana sana acıyı anlatayım, zor günlerdi ama senin gibi bir 100 level manyak mıyım? Estafurullah, ben kendi çapımda manyakmışım :grin: .
 
Oyun zorluğunu düşürmüş özelliklerin tekrar gözden geçirilme isteği gayet makul bir istek.

Zorluk ve ilgi arasında şöyle bir bağlantı var. Zorluk arttırıldığında odak noktanızı o konu üzerinde daha uzun süre tutarsınız, mesela sadece birini bulmak için gösterdiğiniz çaba neticesinde gezeceğiniz her yer aklınıza daha fazla kazınır. Ulaştığınızda ise başarmış olma hissiyati tadarsınız ki
bakın sadece kendi bayraklarımızı tasarlayabilme imkanı bile bu hissi sağlamış ve redditte çok fazla paylaşım yapılmış. Sadece bir oyun bile olsa yeteneklerimizi kullanabileceğimiz, zorlanıp başarı yakaladığımız unsurlar unutulmaz olur . Odak noktası çok kısa olduğunda ise bu hissi yaşama imkanını çoktan atlamış oluyoruz.

Fakat riskli bir yanı da vardır, gereksiz yere göstermiş olduğunuz zorluktan çok çabuk sıkılır ve uzaklaşırsınız. Bunu iyi dengelemek önemli ve oyun dediğiniz gibi bu dengeyi pek sağlayamamış şuan ki haliyle..

Oyun içi gerçekçilik unsurlarının (yapay zeka davranışları, görev yönelimleri vs.) arttırılmasının riski ise denge problemidir. Basit olan bir şeyi kontrol edebilirsiniz.
Top ya sol'a çarpar yada sağa bu kadar basit.

Ama top sola çarptıktan sonra çeşitli yollara girerse işte bunu kontrol etmek girdiği yol sayısının çarpanı kadar zordur malesef.
Sanıyorum ki yapımcılar içeriği dengeleyebilmek, istenilmeyen sonuçlara engel olabilmek amaçlı bazı şeyleri yapmıyor.

Oyunun içeriğinin zenginleştirilmesine yönelik tavsiyelerin okunması durumuna gelirsek, bence senin yaşamış olduğun deneyimleri yorumlaman, oyunu geliştirenler için altın bir bilgidir, kötü veya iyi hiç fark etmez, sonuçta bir oyuncusun ve neden olmadığını yorumluyorsun, bu bir geri bildirim, kayda alınır , değerlendirilir , kullanılabilecekler içinden çekilir .

Tabi bunu Armağan Yavuz kendisi mi yapar o şüpheli ,

Oyun şuan ağır bir yük taşıyor, optimizasyon/crashlar/denge problemleri. Önce şu sıkıntılarıyla başa çıkmaya çalışacaklar, nefes almaya başladığında içeriği zenginleştirebilecek fikirleri uygulamaya koyarlar fakat bu aşamaya kısa sürede gelebileceklerini pek sanmıyorum, ama her şey olabilir.

Güzel bir tavsiye zinciri olmuş, takdir ettim.. ?
 
Last edited:
Oyun zorluğunu düşürmüş özelliklerin tekrar gözden geçirilme isteği gayet makul bir istek.

Zorluk ve ilgi arasında şöyle bir bağlantı var. Zorluk arttırıldığında odak noktanızı o konu üzerinde daha uzun süre tutarsınız, mesela sadece birini bulmak için gösterdiğiniz çaba neticesinde gezeceğiniz her yer aklınıza daha fazla kazınır. Ulaştığınızda ise başarmış olma hissiyati tadarsınız ki
bakın sadece kendi bayraklarımızı tasarlayabilme imkanı bile bu hissi sağlamış ve redditte çok fazla paylaşım yapılmış. Sadece bir oyun bile olsa yeteneklerimizi kullanabileceğimiz, zorlanıp başarı yakaladığımız unsurlar unutulmaz olur . Odak noktası çok kısa olduğunda ise bu hissi yaşama imkanını çoktan atlamış oluyoruz.

Fakat riskli bir yanı da vardır, gereksiz yere göstermiş olduğunuz zorluktan çok çabuk sıkılır ve uzaklaşırsınız. Bunu iyi dengelemek önemli ve oyun dediğiniz gibi bu dengeyi pek sağlayamamış şuan ki haliyle..

Oyun içi gerçekçilik unsurlarının (yapay zeka davranışları, görev yönelimleri vs.) arttırılmasının riski ise denge problemidir. Basit olan bir şeyi kontrol edebilirsiniz.
Top ya sol'a çarpar yada sağa bu kadar basit.

Ama top sola çarptıktan sonra çeşitli yollara girerse işte bunu kontrol etmek girdiği yol sayısının çarpanı kadar zordur malesef.
Sanıyorum ki yapımcılar içeriği dengeleyebilmek, istenilmeyen sonuçlara engel olabilmek amaçlı bazı şeyleri yapmıyor.

Oyunun içeriğinin zenginleştirilmesine yönelik tavsiyelerin okunması durumuna gelirsek, bence senin yaşamış olduğun deneyimleri yorumlaman, oyunu geliştirenler için altın bir bilgidir, kötü veya iyi hiç fark etmez, sonuçta bir oyuncusun ve neden olmadığını yorumluyorsun, bu bir geri bildirim, kayda alınır , değerlendirilir , kullanılabilecekler içinden çekilir .

Tabi bunu Armağan Yavuz kendisi mi yapar o şüpheli ,

Oyun şuan ağır bir yük taşıyor, optimizasyon/crashlar/denge problemleri. Önce şu sıkıntılarıyla başa çıkmaya çalışacaklar, nefes almaya başladığında içeriği zenginleştirebilecek fikirleri uygulamaya koyarlar fakat bu aşamaya kısa sürede gelebileceklerini pek sanmıyorum, ama her şey olabilir.

Güzel bir tavsiye zinciri olmuş, takdir ettim.. ?

Okudum, durdum biraz, devam ettim ve evet duraklamama sebep olan şeyse, kısa ama net bir şekilde kendini ne kadar güzel ifade ettiğindi.
Kesinlikle haklısın riskler hakkında, hele birde yüzlerce mekan, npc, arka planda iç içe çalışan mekanikler düşünülünce kolay bir iş değil, evet. Burada kodlama bilmediğimden benim boynum bilene kıldan ince. Ama işte işe yararsa belki bitanesi ne mutlu bana. Zaten asıl amacım oyunu düzeltmek değil; "burada bir eksiklik var" a dikkat çekebilmekti. Ve eğer bu dikkati toplayabilirsem de eminim bu forum bizi şaşırtacak kadar hayal gücüyle dolu ve birimizin çetrefilli, karmaşık olduğu yerde diğerimiz daha sade ve efektif bir çözümle gelicek ve oyun öyle yada böyle hakettiği yere gelecek.
Bu arada Armağan Yavuz kendisi yaparsa ben bu sayfayı bastırıp bannerlordda da emeğim çoktur hea diye havamı atarım :grin: Çok teşekkürler, hem değerli eleştirilerin için hem de desteğin için, artık saat itibariyle de iyi günler. :smile:
 
Back
Top Bottom