Bannerlord klanlar bölümüne konu taşıma hk.

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.

Kiron

Archivist
Global Moderator
Merhaba,
Hepimizin beklediği gün geldi ve forum ile alakalı planlı moderasyon hazırlığını bitirmek üzereyiz Bannerlord için! Bu aşamada, Bannerlord öncesi var olan topluluk dokusunun tamamiyle kaybolmasını istemediğimizden dolayı, 2016 öncesi (2016 dahil değildir) 50 sayfaya ulaşmış klan sayfalarını da bu bölüme taşımaya karar verdik. Bu kararı alırken istatistiksel kullanım yoğunluğu baz alınmıştır. Konunuzu taşımak için bu konu altına mesaj atmanız yeterlidir. Şimdiden iyi oyunlar!

Not: Linki yazmayı unutmayın!
[b]Klan konu linki: [/b]
 
Last edited by a moderator:
2016'dan önce açılmış ve 50 sayfayı geçmiş sayfaları taşıyacağız sadece. Bu gereklilikleri karşılamayan arkadaşlarımız bu bölümde yeni konu açabilirler.
 
Tamamdır, en kısa zamanda halledebilirsen çok iyi olur. Amacımız o eski dokuyu korumak zaten. Garip bir sayfayla karşılaşmasını çok istemiyoruz insanların. Bizler de heyecanlıyız bu konuda :smile:
 
... 2016 öncesi (2016 dahil değildir) 50 sayfaya ulaşmış klan sayfalarını da bu bölüme taşımaya karar verdik.
2016'dan önce açılmış ve 50 sayfayı geçmiş sayfaları taşıyacağız sadece.
Lütfen açıklamayı okumadan konu taşıma talebinde bulunmayınız arkadaşlar. Hangi konular taşınabilir orada belirtilmiş.
?


Okumadan yazacağınız mesajlar spam olarak değerlendirilecektir.
 
Okudum da yazıyorum spam olarak görmeyin lütfen. Bir fikrimi belirtmek istedim sadece, okursanız sevinirim.

Burada yapılan pek adil veya doğru bir iş değil bence. Haydi şansımı zorlayayım belki bizim eski konuyu eklemeye ikna ederim diye yazmıyorum, ondan ötürü bir sıkıntım yok, ancak;

Bannerlord öncesi topluluk dokusunun kaybolmaması
denilmiş. Bannerlord öncesi topluluk dokusu çok az sayfa dışında(o pek beğenilmeyen çat pat yeni açılan klanların ağırlığı altında) son derece ölüydü. Hele "eski" klanlar, üç kat ölüydü, kimse kimseyi kandırmasın.

Burada eski konusu taşınmış birkaç konuya bakınca zaten, (tek tek isim vermeye gerek yok isteyen açıp bakar) en son sayfadaki göstermelik atılan yorumlar dışında bir iki sayfa geriye gidiyorsunuz yorumlar 2017'ye gidiyor. O taşıdığınız canlı bir topluluk "dokusu" değil artık var olmuş bir topluluğun kemikleri. Ha bu eski klanların içinde bu klanları yeniden geri getirmek için çalışan insanlar var ise ne mutlu bize, ne güzel, bir problem yok.

Sadece demek istediğim, burada bu yeniden hayata dönmeye çalışan/çalışacak topluluklar için bir iş yapılıyor da neden son 1-4 senelik aralıkta kurulan, topluluğu o dönemde aktif tutmaya çalışmış ve belki bazen başarabilmiş topluluklara karşı "50 sayfa dediysek 50 sayfa kardeşim" gibi bir tavır takınılması çok itici. Siz ("siz, eski klanların bugün mod olmuş kişileri veya eskiliğinden ötürü mevcut modlar üzerinde yoğun "favor"lara sahip olan kişilere diyorum[neden nasıl mod olduğunu bilmediğim kişiler ayrı]) yokken burada çok uzun bir zamandır o random çer çöp yeni yetme olarak adlandırılan klanlar vardı. Bir anda geri dönüp bu bir işler yapmaya çabalamış ama warband'in ölü safhasına denk gelip forum sayfası kasamayan toplulukları ezmek hata.

Fakir edebiyatını kısa kesmek gerekirse, burada bir taşıma durumu oluyor ise hepsi taşınsın, veya hiçbiri taşınmasın yeniden başlayalım, aktif klanı da, ölü klanı da herkes görsün, o zaman topluluk dokusunun canlılığından bahsederiz. (Zaten burada sizden konusunun taşınmasını isteyecek maksimum 5-6 kişi daha olur. Ben de yetkin forum moderasyonunun bunun altından kalkabileceğinden eminim) Hiçbir yeni üye zaten o onlarca forum sayfasının gerisini okumayacak, boş bir racon meselesi haline gelmiş bir durum var ortada. Ben bu durumu biraz üzücü buldum.
 
Last edited:
Hepsini taşımak hiçbir zaman bir seçenek olmadı. Warband klanı ayrı, Bannerlord klanı ayrı. Farklı oyunlar. Zamanında aynı işlem nasıl NW veya Warband aynı şekilde Ateş ve Kılıç için farklıysa da Bannerlord için de farklı. Burada bizim Türkçe Forum ekibi insiyatif aldı. İşin sonunun tüm klan sayfalarını taşımak olduğu gibi bir senaryo gerçekleşmesin diye de ciddi bir filtre getirdik. Böyle bir yükümlülüğümüz aslında yok. Beğenmeyenlerin olması tabi ki çok anlaşılır ancak, buradaki amaç tamamiyle ilk mesajda belirtildiği gibi. Ne eksik ne fazla. Olduğu gibi. Altında çok anlam aramaya gerek yok.
 
Hepsini taşımak hiçbir zaman bir seçenek olmadı. Warband klanı ayrı, Bannerlord klanı ayrı. Farklı oyunlar. Zamanında aynı işlem nasıl NW veya Warband aynı şekilde Ateş ve Kılıç için farklıysa da Bannerlord için de farklı

Tam olarak bunu anlatmaya çalışıyordum. Sizin de söylemeniz çok yerinde olmuş.

Burada bizim Türkçe Forum ekibi insiyatif aldı. İşin sonunun tüm klan sayfalarını taşımak olduğu gibi bir senaryo gerçekleşmesin diye de ciddi bir filtre getirdik.

Hangi ekibin, kimin insiyatifi bilmiyorum ama, bu iş yapılırken sözde topluluk dokusunu korumak gibi bir amacınız olduğuna bir insanın inanması için gerçekten saf olması gerekiyor.

Ayrı oyunlar ayrı forumlar mantığı izleniyorsa herkes yeni konusunu açsın efendim. Sırf eski olduğu için (aslında son 5 senedir 95% ölü olan) belirli konuları taşıyıp burada 2010'de, 2011'de açılmış konular gösterip, geri kalan son 5 senede açılan toplulukları "kayıp seneler", çer, çöp ilan edip kendinize göre belirlenen bu çıtayı koruyup nispeten (nispeten diyorum, zira burada "spamlamayın" dediğiniz kişiler, @Gameshero @Hakan-5050'den bahsediyorum, seveni sevmeyeni olabilir, hiçbirisi benim de babamın oğlu değil, ama gerçekten uzun yıllar bir işler yapmaya çalışmış, oyuna ilgi yok olurken bile bir topluluk toparlayıp birlikte tutmaya çaba göstermiş insanlar. Konular kurulalı 8 yıl olmuş, kutsal sınır "50" limitine ulaşamadı diye taşımamışsınız. Zaten bir klanın değer ve önemini 10 yıl önce forum konusuna yapılan rastgele muhabbete göre yorumluyorsunuz, nedir bu eğilmez bükülmez ciddi "50" sınırına bağlılık anlayamadım.) yeni klanları ekarte etme hali çok yanlış. Kimse size "şöyle şöyle bir yükümlülüğünüz bu sizin vs" demiyor, benim tek söylemeye çalıştığım insanların emeklerini bu şekilde sınıflandıracaksanız en azından biraz daha dikkatli olsaydınız.

(hele ki ölçütünüz bir klanın "10 yıl önce forum konusunda yeterli miktarda random muhabbet yapılmış olması" gibi bir durum iken)
 
Last edited:
Tam olarak bunu anlatmaya çalışıyordum. Sizin de söylemeniz çok yerinde olmuş.
?
Hangi ekibin, kimin insiyatifi bilmiyorum ama, bu iş yapılırken sözde topluluk dokusunu korumak gibi bir amacınız olduğuna bir insanın inanması için gerçekten saf olması gerekiyor.
Söylediğim gibi Türkçe Forum yönetiminin insiyatifi. Yıllardır olduğu gibi :smile: Yani, ben anlıyorum senin endişelerini. Güven problemi yaşıyorsundur, ortada gizli arkadaşlıkların olduğunu bile düşünüyorsundur. Olabilir yani. Ben de düşünürdüm yadırgamıyorum veya bu söylediklerini kişisel algılamıyorum ama bu işi polemik haline dönüştürmeye gerek yok. Bu saflık değil veya saflıkla alakası yok. Bu konudaki açıklamamızdan sonrası tamamı senin kişisel düşüncelerin. Ortaya böylesine bir laf atıp bir şeyleri uzatmanın anlamı yok. Tekrar söylüyorum. Bizim için sınırlandırılması gereken bir iyi niyet insiyatifiydi bu. Kaldı ki şu ana kadar taşıdığım hiçbir konu sahibiyle birebir muhabbetim de bilmem kaç yıl öncedir. Tek ortak noktamız hepimiz aynı toplulukta emek harcayan birbirine saygı duyan insanlarız. Buradan garip şeyler çıkarıp, çıkarmamak sana kalmış. Sadece bunu burada uzatıp, esnetmeye gerek yok.

Geri gelelim şu 50 sayfa boş muhabbet mevzusuna... Açık konuşacağım, eğer biz bu boş muhabbetleri klanlar çerçevesinde izin vermiyor veya bu muhabbetleri değerli bulmuyor olsaydık -belirli limitler içerisinde-, herkese bir sayfa açtırır iki hayırlı olsundan sonra forumun yarısını engellerdik. Eğer biz bu konuşmaları random muhabbet olarak görüyor olsak zaten klanlar bölümünün bir anlamı olmaz. Bu noktada bir şeyi doğru yapalım derken diğer şeyleri yanlış yaptığımızı kabul ediyor oluruz ki aslında yanlış olanı yapmıyoruz. Buradaki denge gayet doğal. İnsanların emeklerini hiç ettiğimiz yok. Kimsenin konusunu silmedik veya kilitlemedik.

Bir şeyleri dikkatsizlik ilan edip, polemik yaratacak kadar önemli bir mevzu değil şu satırlarca yazı yazdığımız olay. Bu durum üzerine sinirlenilecek veya darılacak bir durum yok. Kimseyi klan sayfası açmaktan alıkoymuyoruz. Sınırlamalar, gereklilikler doğrultusunda olması gereken bir olgu. Bu durumda şu yazıyı sadece bizim bakış açımızı açıklamak için yazdım. Bu bir tartışma değil. Yerinizde olsam aynı şeyleri düşünebilirdim ancak yerimizde olsaydınız, işin mutfağını bilseydiniz aynı şeyi yapardınız, hiç kuşkusuz. Aradaki en net fark bu.

Benim bu konuda söyleyebileceklerim bu kadar. Gerekli açıklamaları yaptığımı düşünüyorum. Konu dağılmadan, biz dağılalım diyorum ve kaçıyorum.
İyi forumlar!
 
Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom