Bannerlord için öneriler

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.
efeguclu said:
NapalmDeath said:
Belki küçük bir ihtimal olsa da Osmanlı İmparatorluğu eklenebilir.Gerçekten çok güzel olurdu hayal etsenize Tımarlı Yeniçerilerle Praven'e hücum ettiğimizi.İnşallah eklenir. :smile:
?
İroni (Eski Yunanca: eironeía), söylenenin tam tersinin kastedildiği ifadedir. Söylenen ya da yapılan eylem, ciddi görüntüsü altında, karşıt söylenceyi ya da eylemi, çelişki noktasına çekmeyi hedefler. Mizahdan farklı olarak, ironi daha eleştirel yaklaşır.
 
Oyunda haydutluk sistemi falan geliştirilsin. Özel haydutlar filan olsun namları olsun biz haydut olalım hatta yeri gelsin krallara filan çalışalım diğer haydutlar çalışşınlar. Bize çalışan adamlarımız olsun.Özel gizli mekanları filan olsun mekan basalım bizimde mekanımız olsun ilginç diyaloglar tehdit savurmalar filan olsun ? Oyundan zevk alalım yani gerçi suç sistemi geliştirilmiş diyorlar ama inşallah daha fazla geliştirilir. Sadece haydutluk sistemi değil tüccarlık, çiftçilik sistemi de geliştirilsin ne bu ya sadece lord ol kral ol Calradia'yı birleştir. Tamam özgün senaryoydu efsaneydi Warband ama hep aynı çizgiyi takip ediyorduk inşallah Bannerlord' a daha fazla şey eklenir.
 
Haydutları batırabilelim mesela orman haydutlarını batırdık birdaha orman haydutu çıkmasın.
Terer örgütü gibi bir örgüt olabilir bu örgütler gelişmiş ve haydutlardan güçlü olsun bu örgütleride batırabilelim.
 
Mirachann said:
Haydutları batırabilelim mesela orman haydutlarını batırdık birdaha orman haydutu çıkmasın.
Terer örgütü gibi bir örgüt olabilir bu örgütler gelişmiş ve haydutlardan güçlü olsun bu örgütleride batırabilelim.
Tabi dostum,uyuşturucu ne biliyim ortaçağda kaçak et, kaçak şarap işine girelim  vergi vermeyelim dükkanlardan haraç toplayalım haydutsak  tam olalım yani alemin kralı olalım ? yeter ne bu hep lord ol kral ol yok asker topla yok şehir al nereye kadar... O kadar adam kesiyoruz hiç raconumuz olmuyor hala 50 adamlı lordun teki ( o da çoğu acemilerden oluşuyor) geliyor ahkam kesiyor. Ben Armağan Yavuz'a güveniyorum hadi Armağan, sen yaparsın. ?
 
Güzel bir konu bir kaç fikrimi şöyle yazayım ; Warband Ve F&S de konuşmalar çok yapaydı yani ya öyle ya böyle oluyordu fazla alternatif yoktu oyuna alternatif eklense çok güzel olur alternatifler her zaman kazandırır her konuda. Basit alternatifler zekice farklı şeyler bir konu üzerine 2 seçenek insanı sıkıyor küçük ama güzel şeyler bunlar. Her ülkenin hanedanlığın kendine özel yetenekleri olmalı her ırkın kendi benimsediği kanunları kültürleri olmalı ve sadece olmalı değil oyuna bunu yansıtılması lazım. Warband en güzel oyunlardan birisi nativesini steam üzerinden saatlerce oynadım ama bir sonuca varamıyor nedeni kısır döngü olduğu için oyunun ucunu açarsak çok güzel olur.. Ve biraz zorlansak daha iyi olur en alt tabakadan başlasak cok iyi olur eski oyunlarda hızlıca gelişebiliyorduk baya bi perişan olalım kendi yarattığımız herolara kendi seçtiğimiz özellikleri ön plana cıkarsak daha iyi olur mesela kendi karakterimi avcı yapmak istiyorum avcılık gibi şeyler ekleseniz bu konuyu detaylandırsanız çok güzel olur alim olabiliriz mesela zeka kasarak farklı farklı şeyler bunları düşünürsünüz diye düşünüyorum köylere özellikler eklense daha iyi olur tamam köy sistemi güzeldi warband oyununda baya sarıyordu yardım ediyorduk onur kasıyorduk ama daha gerçekçi daha iyi olabilir dediğim gibi alternatifler her zaman kazandırır.
 
Bu öneriler daha önce şahsım tarafından yapılmıştır, şimdi hepsini okuduktan sonra aralarından en çok beğendiklerimi yeniden topladım ve konusu oldukça dağılan öneriler sayfasında tekrar paylaşma ihtiyacı hissettim.

[size=18pt]LİDERLİK:[/size]

Liderlik, sadece bir karakter yeteneği olarak kalmayıp, tıpkı Nam gibi geliştirilmeli. Yani hem tıpkı nam gibi yükselen bir liderlik puanımız olacak, hemde önceki gibi liderlik yeteneği olacak, sadece biraz değişecek. Karakterimizin bir Liderlik puanı olacak ve çeşitli sebeblerden yükselecek, mesela...

  • Kazandığımız savaşlar.
  • Savaşlarda kaybettiğimiz adamlar ve öldürdüklerimiz.
  • Karakterimizin Lord veya Kral gibi bir ünvanı olması.
  • Yaptığımız bazı görevler.
  • Okuduğumuz bazı kitaplar.
  • Yanımıza aldığımız yoldaşların Liderlik yetenekleri.


  • Bildiğiniz ya da bilmediğiniz gibi, Mount&Blade Warband oyunun da askeri birliklerin genelde 5 türü oluyor. Bunlar...

    [list type=decimal]
  • Acemi
  • Milis
  • Gedikli
  • Kıdemli
  • Seçkin

Eğer Svadya Krallığı üzerinden örnek verecek olursak...

[list type=decimal]
[*]Acemi  = Svadyalı Köylü
[*]Milis      = Svadyalı Milis
[*]Gedikli = Svadyalı Yaya
[*]Kıdemli  = Svadyalı Zırhlı Süvari
[*]Seçkin  = Svadyalı Şövalye
[/list]

Şimdi gelelim asıl konuya, Liderlik puanı ne işe yaricak, onuda şöyle düşündüm...

  • 1 Acemi 10 Liderlik,

  • 1 Milis 25 Liderlik,
  • 1 Gedikli 50 Liderlik,
  • 1 Kıdemli 100 Liderlik,
  • 1 Seçkin 250 Liderlik.

Şimdi diceksiniz ki bu ne ? Mesela yeni bir karakter yarattığımızda 50 Liderlik (Başlangıç seçimlerine göre değişebilir) ile başladı diyelim , bu durumda gurubumuza alabileceğimiz maksimum asker limit şöyle olacaktır...

  • 5 Acemi
  • 2 Milis
  • 1 Gedikli

Liderlik puanımız yetmediği sürece askerlerimizi geliştiremicez ve yenilerini alamicaz, mesela liderlik 50 iken 55 olduğunda birşey değişmicek, ama 60 olduğunda 5 olan acemi sınırı 6 olacak, yada 80 olduğunda acemi sınırı 8 olup milis sayısı 3 olacak, ama kıdemli alamicaz, 2. kıdemli için liderliğin 100 olması gerekiyor, peki liderlik 300 oldu, işte o zamanda limitimiz şu şekilde değişecek...

  • 30 Acemi
  • 12 Milis
  • 6 Gedikli
  • 3 Kıdemli
  • 1 Seçkin

Umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir, şimdi ise Liderlik yeteneğinin ne işe yaracağını söylememe gerek sanırım, bu yetenekte fazla değişiklik olmicak, asker maaşlarını %5 azaltacak, ama asker sınırını arttıramayacağı için, liderlik puanımıza doğrudan etki edecek, mesela...

  • Liderlik  1: %5 az maaş ve %10 fazla liderlik
  • Liderlik  2: %10 az maaş ve %20 fazla liderlik
  • Liderlik  3: %15 az maaş ve %30 fazla liderlik
  • Liderlik  4: %20 az maaş ve %40 fazla liderlik
  • Liderlik  5: %25 az maaş ve %50 fazla liderlik
  • Liderlik  6: %30 az maaş ve %60 fazla liderlik
  • Liderlik  7: %35 az maaş ve %70 fazla liderlik
  • Liderlik  8: %40 az maaş ve %80 fazla liderlik
  • Liderlik  9: %45 az maaş ve %90 fazla liderlik
  • Liderlik 10: %50 az maaş ve %100 fazla liderlik

Fazla lidelik etkisi ise şöyle olacak, mesela liderlik puanım 500, ve liderlik yeteneğimi 1 yaptım, bu durumda 500 olan liderlik puanım %10 artarak 550 olacak ve bundan sonra savaşlardan filan aldığım liderlik %10 artacak, ve liderliğin üst seviyelerinde ki artışlar, merkez tabanlı olacak, yani liderlik 9 iken, 1000 olan liderlik 1900 olurya hani, liderliği 10 yapınca 1900 üzerinden değilde 1000 üzerinden %10 artacak ve 2000 olacak.[/list]

[size=18pt]PARALI ORDU:[/size]

Bildiğiniz üzere "Warband"da tek başınıza kale almak 'uygun fırsat yakalamadığınız sürece' imkansız, çünkü bir bir 'kimse' olarak oyuna başlıyoruz ve karşımızda kalabalık orduları ile birlikte Lord'lar, Krallar oluyor. Bunun üzerine son derece yerinde bir önerim olacak ve 'kesinlikle' yeni oyunumuz olan "Bannerlord'a eklenmeli.

Peki İyi Güzel, Önerin Nedir?

Mount&Blade serileri boyunca Paralı Askerler, sürekli olarak karşımıza çıktılar, bunları biliyoruz, ancak gerçek tarihe baktığımızda, İngilizlerin ve Fransızların pek çok kez paralı birliklerden ordu kurdukları, ve bunların başlarında adam olduklarını görebiliyoruz. Önerimde tam bu konuda, oyunda 'Paralı Askerlerin' yanı sıra, 'Paralı Ordular' kurabilmeliyiz, 'Ticaret' ve 'Savaş' ile zaten altın kazanılıyor iyi kötü, ama ordu toplamak ve güçlendirmek tam bir çile, özellikle 'Krallıklar' ile savaşmaya başladığımızda. Bu yüzden oyuna 'Paralı Ordular' eklenmeli ve para karşılığında bize 'SÜRELİ' olarak refakat etmeliler. 'Paralı Ordular'ın başlarında liderleri olmalı ve 'Paralı Ordu'nun güç ve sayısına göre fiyat belirlenmeli ve 1 aylık ödemeliyiz, ilk ay dolduğunda ölen askerlerin ücretleri düşürerek orduyla tekrar anlaşma imzalanabilmeli, böylelikle paranın gerçek yüzü oyuna daha iyi yansıtılır ve oyunu ticaret yaparak oynayan arkadaşlar içinde alternatif bir yükselme yolu olur.

[size=18pt]KRALİYET HAZİNESİ:[/size]

Bildiğiniz gibi Warband'da yeterince uğraşırsak kral olabiliyorduk, ancak bunun bize pek bir faydası olmuyordu, öyle ki askerlerimizin parasını bile kendimiz ödüyorduk, ya biz kralız, KRAL. Bütün krallık bizim zaten hala askerlerin maaşını nasıl ödeyeceğiz diye uğraşıyorduk. Bence krallıkların, kendi hazinesi olmalı, ve krallıklar her savaştan, şehirlerden, kervanlardan ve lordlardan haftalık vergi kesmeli, ve lordlara bağlı olmayıp krallığa ve ya krala bağlı olan orduların maaşları bu hazineden ödenmeli, ayrıca bu hazine diplomatik konularda da yardımcı olabilmeli. Ancak bu demek değil ki kral olunca çok zengin olacağız, hayır. Bu hazinenin bir dengesi olacak ve masraflar yüksek olursa hazine eksiye düşecek, böyle durumlarda başında komutan olmayan şehirlerde garnizonlar isyan çıkartıp şehirlerimizi işgal edecekler, ordular ayaklanacak ve yığınla dert başımıza musallat olacak.

[size=18pt]NÜFUS:[/size]

Kesinlikle eklenmesi gereken bir diğer ayrıntı, şehir ve köylerimizde sivil nüfus olmalı, doğum/ölüm ve göç durumlarına göre değişmeli, eğer vergileri yüksek tutarsak insanlarımız başka krallıklara göç edebilmeliler, düşük tutarsak başka krallıklardan bize gelmeliler, ayrıca şehirlere kurduğumuz eğitim, sağlık, tarım üzerine yapılan binalar ve sosyal aktivitiler halkın moralini yükseltip şehrimizi daha yaşanabilir kılmalı ve bu nüfusumuzu, haliyle aldığımız vergiyi yükseltmeli. Ayrıca şehirlerin ihtiyaçları olmalı, şehrin nüfusu 20 bini geçtiğinde şehrin soylu ve önde gelen beyinleri şehirde üniversite kurulması için danışmanlarınıza başvurmalı ve bu istek size iletilmeli. Yapmanız halinde şehrin refahı yükselmeli, yapmadığınızda düşmeli.
 
Arkadaşlar Google'a "Mount and Blade; II Bannerlord release date" yazarsanız 2016 olarak girildiğini göreceksiniz. Büyük ihtimalle yazın ya da Eylül gibi çıkar diye tahmin ediyorum.
 
Merhaba

Benim düşüncem oyunun yapımcıları Türk olmasına rağmen Türklerin yada Osmanlının olamaması çok kötü olmuş. Dünyanın üç kıtasına hükmetmiş kılıçlarla kalkanlarla dünyayı fethetmiş bir ırkın bu oyunda olmaması çok saçma. kesinlikle 
Türkleri yada Osmanlıyı koymaları lazım.
Birde savaş alanında kafa ve kol kopmaları olması lazım.
Ben buradan tekrar Türk yapımcılara sesleniyorum mutlaka Türk ordusunu ekleyin.

teşekkürler.











Teşekkürler.
 
Lazorius said:
Merhaba

Benim düşüncem oyunun yapımcıları Türk olmasına rağmen Türklerin yada Osmanlının olamaması çok kötü olmuş. Dünyanın üç kıtasına hükmetmiş kılıçlarla kalkanlarla dünyayı fethetmiş bir ırkın bu oyunda olmaması çok saçma. kesinlikle 
Türkleri yada Osmanlıyı koymaları lazım.
Birde savaş alanında kafa ve kol kopmaları olması lazım.
Ben buradan tekrar Türk yapımcılara sesleniyorum mutlaka Türk ordusunu ekleyin.

teşekkürler.











Teşekkürler.
Oyunu sadece bize satsınlar bide olurmu knk  :?:
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom