Bannerlord önerileri

Users who are viewing this thread

catboy

Banned
Arkadaşlar öncelikle belirteyim sadece gerçekçiliğe önem verdim, yani yapılabilecek kolay şeylere diyelim.

1. Ulaklar haritada görünsün, 1 veya 5 kişi arası olabilirler mesela, ve hızları bayağı yüksek olsun. Ulakları yakaladığımızda diğer krallık mensuplarının ne yapacağını anlayabiliriz.

2. Esir aldığımız kişileri öldürebilelim, örneğin biz 20 tane Nord Yayası esir aldık. Fakat düşmanda 30 tane Sarranid kıdemli yayası, Kişilere takas teklif edelim. Kabul edilmezse öldürme yetkimiz olsun. Ayrıca düğünümüz olurken lordların alkışladığı gibi bir sahne yapabilseler, mesela sırayla arbaletlerle öldürüldüklerini falan gösterseler güzel olur.

3. Kendi haydut grubumuzu oluşturalım, veya başka bi' gruba katılalım. Fakat haydut grubuna Plate Armorlar, zırhlı atlarla girmeyelim. Sadece onların verdiği kıyafet ve silahlarla girelim. Buradan her savaş sonrası bi ganimet elde edelim.

4. Eğer herhangi bi' derebeyi isek, bir askerimizle konuşup tek tek köyleri gezmesini ve adam toplamasını isteyebiliriz. Ardından köylüler kaleye gelir ve kalede otomatik olarak eğitilebilir.

5. Deniz savaşları, deniz ticareti ve korsanlar aktif edilmeli.

6. Eğer köyümüzle ilişkimiz iyi değilse, birkaç askerle köy yaşlısının veya herhangi bi' köylünün yanına gelip onu meydanda infaz edebilir-Gözdağı vererek isyanları önleyebiliriz.

7. Artık krallık devriyeleri aktif edilsin, mesela yolda giderken yanımıza gelip kim olduğumuzu ne yaptığımızı ve nereye gideceğimizi kontrol edebilirler.

8. Kale veya Şehirdeki Hapishanede isyanlar olabilir, mahkumlar sopa-satır gibi küçük şeylerle askerlere saldırabilir.  Bunun sonucunda kışkırtan kişiyi buluruz ve işkence talimatı veya idam ettirebiliriz.

9. Diyelim Jelkala şehri kuşatılıyor, hapishanede ise 200'e yakın esir var. O şehire bir şekilde sızıp kişilerin kafeslerini açalım böylece onlar etrafa terör saçarken saldıran tarafın avantajı olur.

10. Köy yağmalanırken oynayabilmeliyiz, mesela köylüler kaçışırken köylüleri öldürebiliriz. Veya bir evin yanına gideriz ve F tuşuna basılı tutarak evi yakabiliriz.

11. Zorda olsa lordlar veya krallar herhangi bir şekilde öldürülmeli.

12. Şehirde isyanlar çıksın, mesela vergi yüksek olduğunda vesaire halk ayaklansın. İlk önce sopa gibi öldürmeyen nesnelerle müdahale edelim. Baktık ticareti mahfediyor, krallıklar arası itibarımızı düşürüyor kılıç, mızrak, yay ve kundaklı yay kullanalım.

13. Lordlar yenildikten sonra kaçarsa haritada görülsün, haydutlara falan yakalansın mesela ve fidye için esir tutulsun.

14. Hapishane girilebilir olsun, içerisindeki mahkumlarve nöbetçiler görünsün.

15. Bir şehiri ele geçirdikten sonra katliam olabilir, köydeki gibi kaçışan insanları öldürebiliriz.

16. Derebeyi olmak o kadar kolay olmasın, gerçek hayata göre hilesiz bir hafta falan uğraşalım.

17. Bir bölgede savaş yapılmışsa ve eğer biz o bölgeden geçiyorsak savaştan kalan cesetleri arayalım, üstündeki eşyaları yağmalayalım. Veya yaşayan varsa esir alalım-öldürelim.

18. Bazı bölgelerde paralı asker kampları bulunsun ve oraya giderek bi' komutan atayalım. Yüksek bir ücret karşılığında kalabalık bir orduyu yönetsin, dediğim gibi. Biz yönetmeyelim paralı asker komutanı yönetsin. Meblağ'da şu olsun ki herkes paralı askerle kazanmasın savaşı, diyelim en zengin krallığın 80.000 dinarı var, 20.000 dinarı o askerlere gitsin. Ayrıca bizim dışımızdaki krallıklarda paralı asker alabilsin.

19. Şehirlere sabotaj yapabilelim, örneğin bir şehirin Zırh-Silah deposuna zarar verirsek kuşatma sırasında oradaki askerler daha güçsüz zırhlar ve silahlarla karşımıza çıksın.

20. Kral-Lordların hizmetine girebilelim, örneğin bir casus olarak. Veya bir diplomat olarak. Casus olarak şunları yapabiliriz; Şehire girip oradaki saygı duyulan kişilere büyük bir miktar para veririz ve şehiri isyana teşvik edebiliriz. Veya kendi çabalarımızla halka konuşur bir iki iftira ile olanları anlatırız. Mesela Svadya krallığının bir köyü yağmalandı ve bizde Svayda krallığında isyan çıkartacağız, Herhangi bir sebepten dolayı köyü Svadya ordusunun yağmaladığı yalanını söyleyebiliriz.

21. Deve-Eşek gibi hayvanlar eklenmeli.

22. Av bölgeleri oluşmalı ve burada avlanarak ek gelir çıkartabiliriz, veya kaçak olarak avlanabiliriz. Ama bu da ne demek oluyor? Kaçak Av = Daha çok para  = Daha çok Risk  = Daha çok düşman

23. Artık haydutluk sistemini gelişmesi gerekiyor ve tam anlamıyla ''HAYDUT OLABİLELİM''
Devamı gelecektir.

24. Oyuna din sistemi eklenmel, faka bunlar hayali dinler olmalı ki oyun dışında tartışma yaşamayalım.

25. Suikastçı kiralanabilir veya suikastçı bile olabiliriz, örneğin bir adam birisinin kızını öldürmüştür. Kızı öldürülen adam bize gelir 1000 dinar para verir git onu gebert kafasını bana getir der.

26. Atıyorum Sarrannid sultanlığı ile Rodok krallığı savaşta, Rodok krallığı haramilere gider ve biraz maddi destek vererek onların ticaretini baltalamasını söyler. Ama Sarrannide dağ haydutlarına yaptırabilir aynısını.

27. Başımıza ödül koyulabilir krallık tarafından, eğer azılı bir haydutsak krallık yaptığımız yağmalara veya adam sayımıza göre başımıza ödül koyar, böylece kelle avcıları bizi öldürmeye çalışır.

28. Kuşatma silahları eklenmeli, Ballista, koç başı,mancınık ayrıca savunma içinde kızgın yağ olabilir kalelerde.

29. Esirlerimizi zorla madenlerde çalıştırtabilelim.

30. Daha büyük şehirler-Köyler, ve bu şehirlerde olan olaylar. Örneğin birisi pazardan biraz altın çalabilir, Birisi kalabalık bir yere çıkarak halkı isyana teşvik edebilir, bu durumda gardiyanlara gidip haber verebiliriz. Hatta belki ertesi gün idamını bile izleyebiliriz. Haydutlar geceleri bir tek bize saldırmamalı.

not: Açıkçası artık gerçekçilik görmek istiyorum(z) bu yüzden bu kadar yazdım, bunlar çok zor şeyler değil tahminimce. Savaşta esirleri öldürmek-hapishane interior'u yapmak vesaire. Yinede Armağan beyamcaya kalmış bi' durum.
 
Çoğu güzel ve yapılabilir ancak Korsanlar bana pek mantıklı gelmiyor çünkü korsanlar daha çok 17. Yüzyıl gibi tarihlerde daha aktif. Oyun 1250 yıllarında geçıyor diye düşünürsek korsanların ne işi var.
 
Yanlış düşünüyorsunuz, deniz yağmacıları bir bakıma zaten korsanlar oluyor. Ayrıca korsanlar M.Ö çıkmıştır ve denizlerde balıkçı gemilerini, askeri gemilere saldırmışlardır. Deniz yağmacıları ile aralarında pek bir fark yok, Deniz yağmacıları olacaksa eğer küçük gemilere saldırmalılar, korsanlar genelde büyük yem arar.
 
catboy said:
Yanlış düşünüyorsunuz, deniz yağmacıları bir bakıma zaten korsanlar oluyor. Ayrıca korsanlar M.Ö çıkmıştır ve denizlerde balıkçı gemilerini, askeri gemilere saldırmışlardır. Deniz yağmacıları ile aralarında pek bir fark yok, Deniz yağmacıları olacaksa eğer küçük gemilere saldırmalılar, korsanlar genelde büyük yem arar.

Korsan denince çoğu kişinin aklına Özellikle Karayipler olmak üzere Amerika kıtası geliyor. Bence  deniz yağmacıları haydut gibi takılır korsanlar da olursa büyük birliklerle dolaşır hatta korsanlar olursa bizde korsan olabiliriz (denizde önüne çıkan herşeyi yağmala yeter) ayrıca korsan birliklerinden sadece çok az bir kısmı dost olmalı-kendi aralarında. Yine de korsanlar olmadan daha iyi olur
 
Güzellerde derebeylik olayında belki bazıları kolaylık ister iyi der ama olsa iyi olurdu bence.
 
1 hafta Fazla olur ama uğraşılmalı 2-3 gün ben oyun zamanıyla 2-3 günde derebeyi oluyorum


üstümde haydutlardan topladığım kıyafetlerim ve 15 kişilik ordumla haydut kesiyorum Sancar Han durmadan savaş açtığı ve bana sınırda ki bir köy verildiğinden köyüm de aralıksız yağmalanıyor ben de haydut keserek para kazanan nadir derebeylerinden biriyim :mrgreen: :mrgreen:
 
Korsanlar daha çok Karayiplerdeki yağmacılar için geçerli.

Öneriler güzel bence.
 
ayrıca paralı asker olabilme mesela kral harlausun ordusuna katılıp onunla savaşa girme gibi birşeylerde olabilir..


bu arada öenrilerinin tamamına katılıyorum ancak şu derebeyi olma olay gerçek hayatta 3-4 gün olsa daha iyi olur 1 hafta bayağı uğraştırıcı bir süre
 
6-11 bu maddeler saçma olmuş açıkçası :grin:
6. maddede eğer bunlardan birini yakarsak yada infaz edersek köyle ilişkimiz iyce düşer ama evet gözdağı vermiş oluruz hatta kimisi zevk için tüm köylüleri yakabilir  :twisted:
Misal ben

11. tamam öldürülsün karışmam ama ya hiç lord kalmassa?

Öneriler:
1- Kesinlikle evlenme olmalı boşanmada olmalı yani tüm ömrün tek eşle geçiyor olmaz ki.
2- Ateş ve kılıçta arabaların arkasına gizleniyoduk buda iyi olur.
3- Deniz vb. şeyler olcaksa oyun 2 kıtadan oluşmalı böylece bir liman (buda olmalı) girip bir gemiye binip gideriz yada kendi gemimizi alırız kervanlarda gemi kullanırlar vb vb bv. şeyler olmalı eğer illa deniz olcaksa.
4- devriyeler önemli devriyelre görev verebilmeliyiz  mesela şehirin yanında köyümüz var devriyeye söyleriz köylülere şehire gidip gelmelerinde eşlik deer bizde 100-500 Dinar/Taler/Yeni birim Ücret öderiz. (böylece haydutlardan korunurlar)
5- bizde görev verebilmeliyiz lord olursak.(hep görev alıyoruz bi tek npc lere ver zaten yada mareşalken)
6- daha bulamadım 
 
Bence oyunda zaman hızlı geçmeli Warbandın 300 günü Bannerlord'da 2-3 yıla denk gelmeli. Lordlar 5-6 yılda ölebilmeli ve yerine oğulları gelmeli. Mesela Oğlu da ölürse diyen olacak boy boy olsunlar nedir amaç adam 1 erkek çocuk yapıp bırakıyor mu? Tlgklz'nin 3 önerisini beğendim. Limanın önünde ayrı bir kale olmalı ve orayı ele geçiren limanı kontrol etmeli geliş gidiş vergisi almalı.
 
Öncelikle bi' süre forumda yoktum tatilden dolayı kusura bakmayın, yorumlar için teşekkürler. Öncelikle korsanlara değinmek istiyorum ki korsanlar sadece 1700 yıllarında Karayiplerin tabiri caizse ''anasını ağlatan'' kişiler değiller. Korsanlar her zaman olmuştur ve tek amaçları zenginliktir. 1700'lü yıllar sadece Korsanların 'ALTIN ÇAĞI olarak kabul edilir. Neredeyse denizleri ele geçirmişlerdir ve ticareti sıfır'a çekmişlerdir, limanlara ve kıyıdaki askeri kalelere saldırmışlardır. Buna bir sebepte korsanların birbirlerine pek saldırmaması olabilir. Çünkü korsanlar 1700'lü yıllarda bir bakıma denizdeki paralı askerlerdi ve bir süreden sonra işsiz kalmışlardır. Fakat Kalradya'ı canlandırdığımız 1200'leri düşünürsek korsanlar ganimet için birbiriylede savaşırlardı. Umarım artık korsanların sadece karayiplerde olmadığı anlaşılmıştır. Her neyse devam ediyorum. Yukarıda bir arkadaş 6-11 saçma demiş. Görüşüne saygılıyım, öncelikle göz dağı çok önemli bir şeydir. Köyle ilişkimiz düşsün, bizim için önemli olan onların bize getireceği gelirdir. Fakat bu herkesin kendi kararıdır tabiiki, isteyen köylülerini öpüp başına koyar, isteyen hiç takmaz direk getirecekleri paraya bakar. (bkz: Warbandda şehirde hanlarda bulduğumuz yardım isteyen köylüler, lordları onlarla ilgilenmezdi mesela) 11. öneri hakkında haklısın, sanırım oraya bir sınır getirilmeli. Önerilerin devamı yarın gelecek.


6 Yeni öneri eklenmiştir.
 
21. öneri iyi olur ama eşek bildiğim kadarıyla Yük Beygiri olarak geçiyor. Deve iyi olurda ama devei yalnızca çöllere kullanabilmek gibi bir sorun çıkıyor yani düşünsenize savaştasın dağı çıkıyorsan hemde bir deveyle!

23'e kesinlikle katılıyorum yoldan geçen haydutlarla işbirliği yaparız onların askeri oluruz sonra zorla başkan oluruz, sonra daha çok haydut toplarız, lordların korkulu rüyası oluruz, ondan sonra haydut krallığını kurarız, haydut kervanları falan filan olur :grin:(yağmalamayız tabiki) ondan sonra tüm ada/anakara bizim olur ve orayı haydutlar yönetir. Bakın nerden nereye

22'de olur tabiki ama onu av bölgesi olarak düşünmeyelim yani yanımızda kimse yokken kamp menüsünden dolaşmayı seçeriz orda ek menü çıkar

Avlan.

Gez.

avlanı seçersek etrafta hayvanlar olur ki Buda grafik motorunun baya baya yükseleceği anlamına gelir. (ayrıca ram ve ekran kartı düzeyide yükselir. o bakımdan yapmazlar herhalde.)

20 de bayağı iyi kalsın o.
 
tlgklz said:
21. öneri iyi olur ama eşek bildiğim kadarıyla Yük Beygiri olarak geçiyor. Deve iyi olurda ama devei yalnızca çöllere kullanabilmek gibi bir sorun çıkıyor yani düşünsenize savaştasın dağı çıkıyorsan hemde bir deveyle!

23'e kesinlikle katılıyorum yoldan geçen haydutlarla işbirliği yaparız onların askeri oluruz sonra zorla başkan oluruz, sonra daha çok haydut toplarız, lordların korkulu rüyası oluruz, ondan sonra haydut krallığını kurarız, haydut kervanları falan filan olur :grin:(yağmalamayız tabiki) ondan sonra tüm ada/anakara bizim olur ve orayı haydutlar yönetir. Bakın nerden nereye

22'de olur tabiki ama onu av bölgesi olarak düşünmeyelim yani yanımızda kimse yokken kamp menüsünden dolaşmayı seçeriz orda ek menü çıkar

Avlan.

Gez.

avlanı seçersek etrafta hayvanlar olur ki Buda grafik motorunun baya baya yükseleceği anlamına gelir. (ayrıca ram ve ekran kartı düzeyide yükselir. o bakımdan yapmazlar herhalde.)

20 de bayağı iyi kalsın o.

Yorumun için teşekkürler, sanırım 23'ü biraz abartılı anlatmışsın  :roll: çünkü öyle bir şey olursa 'ki hiç sanmıyorum' krallıklar bu tehlikeyi başlamadan sonlandıracaktır, güzelce önlem alırlar yani. Avlanma konusunda grafik motorunu ultraya çıkarmaya hiç gerek yok, Persisent World gibi modlarda hiç zorlanmadan oynayabilen tarihi bilgisayarlar biliyorum, attan farkları olmaz büyük ihtimalle. Develerde her yerde kullanılabilir, fakat çölden çıktığında hızları ''CİDDİ ANLAMDA'' düşebilir, zor birşey değil.
 
catboy said:
tlgklz said:
21. öneri iyi olur ama eşek bildiğim kadarıyla Yük Beygiri olarak geçiyor. Deve iyi olurda ama devei yalnızca çöllere kullanabilmek gibi bir sorun çıkıyor yani düşünsenize savaştasın dağı çıkıyorsan hemde bir deveyle!

23'e kesinlikle katılıyorum yoldan geçen haydutlarla işbirliği yaparız onların askeri oluruz sonra zorla başkan oluruz, sonra daha çok haydut toplarız, lordların korkulu rüyası oluruz, ondan sonra haydut krallığını kurarız, haydut kervanları falan filan olur :grin:(yağmalamayız tabiki) ondan sonra tüm ada/anakara bizim olur ve orayı haydutlar yönetir. Bakın nerden nereye

22'de olur tabiki ama onu av bölgesi olarak düşünmeyelim yani yanımızda kimse yokken kamp menüsünden dolaşmayı seçeriz orda ek menü çıkar

Avlan.

Gez.

avlanı seçersek etrafta hayvanlar olur ki Buda grafik motorunun baya baya yükseleceği anlamına gelir. (ayrıca ram ve ekran kartı düzeyide yükselir. o bakımdan yapmazlar herhalde.)

20 de bayağı iyi kalsın o.

Yorumun için teşekkürler, sanırım 23'ü biraz abartılı anlatmışsın  :roll: çünkü öyle bir şey olursa 'ki hiç sanmıyorum' krallıklar bu tehlikeyi başlamadan sonlandıracaktır, güzelce önlem alırlar yani. Avlanma konusunda grafik motorunu ultraya çıkarmaya hiç gerek yok, Persisent World gibi modlarda hiç zorlanmadan oynayabilen tarihi bilgisayarlar biliyorum, attan farkları olmaz büyük ihtimalle. Develerde her yerde kullanılabilir, fakat çölden çıktığında hızları ''CİDDİ ANLAMDA'' düşebilir, zor birşey değil.
Devenin hızınıdın 40 olduğunu (olmaz ya) düşünürsek bir anda 10'a mı inmesinden bahsediyorsun büyük problem        hafif piyadeler bizden hızlı hareket eder :grin: :grin: Helede tüm süvaride deve olduğunu var say :grin:

23- eğer iyi bir karakter yaparsan çokda problem olmaz diye biliyorum.(bir kaç ufak hile ekle ne biliyim banditlerin seviyesini 2058 yap ve hiç terfi etme :grin:
Ama avlanma konusunda yanılmış olabilirim :mrgreen:
 
Develer çölddn çok yük için mükemmeldir ve dağları da atla dwğil katırla aşarsın ama bir kumandan dağ arasındaki yolu tercih eder. Deve savaştan çok yük için ideal.
 
Arkadaşım öncelikle çok güzel teklifler getirmişsiniz. Klavyenize sağlık. Benim de naçizane bir teklifim var. Şehirleri dolaşırken şehirleri devriye gezen lordlar görüyorum. Fakat yeni sürümler birbirini kovalasa da bu olaya bir çözüm gelmedi. Bizler de lordlar gibi şehirleri otomatik devriye gezemiyoruz. Bir şehre geldiğinizde sağ-tık yapınca 'Devriye gez.' seçeneği olsun isterim. Önceden mareşale eşlik etme butonu yoktu. Sonradan eklendi. O halde pekala devriye gez de eklenebilir. Yeni oyunda olmasını istediğim bir şey bu. Saygılarımla.
 
Bay-Zavallı said:
Arkadaşım öncelikle çok güzel teklifler getirmişsiniz. Klavyenize sağlık. Benim de naçizane bir teklifim var. Şehirleri dolaşırken şehirleri devriye gezen lordlar görüyorum. Fakat yeni sürümler birbirini kovalasa da bu olaya bir çözüm gelmedi. Bizler de lordlar gibi şehirleri otomatik devriye gezemiyoruz. Bir şehre geldiğinizde sağ-tık yapınca 'Devriye gez.' seçeneği olsun isterim. Önceden mareşale eşlik etme butonu yoktu. Sonradan eklendi. O halde pekala devriye gez de eklenebilir. Yeni oyunda olmasını istediğim bir şey bu. Saygılarımla.

Önerin güzel, ama bunun için öyle yapmana gerek yok bence. Öyle oraya buraya tıklayarakta gidebilirsin, onlar yapay zeka olduğu için her gördüğü hayduta saldıracaklar. Yani bu yapılabilir ama sadece ortada öyle dolanırsın diye düşünüyorum. Otomatik olarak haydut birliklerine saldıracaksa çok büyük sıkıntılar olacaktır.
 
Birliklerin savaş taktikleri değişik olsun.Yüksek zorlukta gidip çapulculara saldırdığında adamlar şovalye gibi blok yapacak nerdeyse.Bazıları savunma bazıları saldırı ağırlıklı olabilir.
 
Back
Top Bottom