Bannerlord Çıkış Fiyatı Hakkında Anket

Fiyat hakkında ne düşünüyorsunuz?

  • Makul bir fiyat, oyunun hakettiğini düşünüyorum.

    Votes: 41 34.2%
  • Fiyat yüksek, daha düşük bir fiyat olması gerekirdi.

    Votes: 79 65.8%

  • Total voters
    120

Users who are viewing this thread

Türkiye fiyatı, 100-120 felan olabilirdi ama daha önemlisi fiyatın yurt dışı tarafında da eleştirilmesi ve pahalı bulunması.Taleworlds bu fiyatı 40-45 dolar dolaylarına çekse, daha fazla kar eder diye düşünüyorum.
 
Kusura bakmayın ama gram hak etmiyor. Ben bu oyunun topluluğuna yıllarımı verdim, evet forumda takılmıyor olabilirim ancak facebook, instagram gibi mecralarda 5-6 yıl emek harcadım. Kendi sayfam vardı ve büyük sayfaların adminleriyle ilişkimde vardı. Bu yapılan fiyatlandırma yalnızca şirketin kendi başarısızlığının (acemiliğinin) oyuncuya kesilmesidir. Ben hep oyunu bekleyen arkadaşlara: "Abicim çıkış tarihini bu kadar kafaya takmayın, çıkınca oynarsınız. Firma size hizmet etmek için oyunu erken çıkarmak zorunda değil.", demiştim. Şimdi aynı şeyi yine söylüyorum oyunun kaç yılda geliştirildiği beni bağlamaz ancak bu oyunun kaç TL'den satıldığı beni ilgilendirir. Bu oyuna yüz elli lira veremeyeceğimden değil bu oyunun kendini GTA 5 gibi oyunlarla aynı fiyat segmentinde görmesinde. Ya arkadaşlar Witcher 3, Kingdom Come: Deliverance gibi yıllar ve çok fazla emek harcanmış oyunları kaç TL'ye alıyoruz? Cyberpunk 2077 adında AAA bir oyun geliyor oyunun fiyatı 250. Ben bu oyuna 250 lira vermeye razıyken acaba neden bu oyuna 150 lira vermek istemiyorum bir düşünün. Umarım firma uzak olmayan bir gelecekte şu fiyatlara bir düzenleme getirir. Ben zaten bu oyunu aldıktan sonra t-shirt'unu vs alıp 150-200 liralık masraflara girecektim, durum böyle olunca oyunu alasım bile gelmiyor.
 
kesinlikle haketmiyor.facebooktaki warband türkiye grubuna yazınca saçma sapan nedenler yazıyorlar.oyun motoru baştan yapılmışta,50 dolara göre normalmişte,şöyleymiş böyleymiş.komik bunlar komik.gtayla karşılaştıran bile var.gta 5 çıkalı 7 yıl olmuşumuş,gta 6 daha duyurulmamışmış :grin:
 
Bu oyun bu fiyatı hiç mi hiç hakketmiyor maalesef bunca sene ne yaptıklarını anlamış değilim birde oyunda Türkçe olmaması cabası.
 
Direk vanilya haline bile 1k saat gömeceğim bu oyun yapılacak modlarla birlikte kim bilir kaç saat oynatacak kendisini. Şahsi görüşüm 150 TL gibi bir parayı sonuna kadar hak ediyor.
 
Fiyatı yüksek buldum ama oyun erişime açıldığı ilk dakikada alıcam. Lütfen pahalı olduğu için almıcaksanız insanların emeklerine saygısızlık etmeyin bekleyin , indirimde alın. Bir bilgisayar mühendisi adayı olarak korsan kullanımına tamamen karşıyım.Korsan kullanımı hırsızlıktan başka bir şey değil.
 
Şahsi düşüncelerim;

Talewords'un ayrıyeten destek sağlanması adına, oyunculara isteğe bağlı olarak, ek indirilebilir içerik(DLC) satması söz konusu değilse, tek seferlik, yani her şeyi ama her şeyi kapsayacak bir satış için, 150TL gayet uygun(satışa sunulacak ek içerikler çıkartılacaksa uygun değil, ana oyun ucuz olmalı, 50-60 civarı).

Ayrıca, oyunun erken erişime martta açılamaması ya da erişimle yoğun olumsuz eleştirilere maruz kalabilmesi ihtimali yüksek diyordum, erişeceğiz martta anlaşıldı. Fakat eğer ek modlar ve sunucular bu erken erişimde bulunmazsa, oyunun ilk ayları oldukça fazla olumsuz eleştiri alacaktır(hafiften ağırlık/yavaşlık hissettiren dövüş mekaniği haricinde). Bu durum erken erişimin ilk senesini bile oldukça olumsuz etkileyebilir.
+Erken erişimden önceki bazı kilit eklemeler, erken erişimdeki olumsuz eleştirileri önemli miktarda azaltmış olacaktır, umarım yetişir bu modlar ve sunucular.
-Erken erişimden önceki bazı kilit eklemeler eğer erişimde bulunmazsa, erişimi takiben yakın vadede eklenmelerinden sonra dahi olumsuz eleştiriler hemen düzelmeyecek, bunun izi biraz kalıcaktır. Yine de oyunu eşsiz kılacak özelliklerin ilavesiyle, ilk sene böyle kötü bile geçse, topluluğunu da dinleyen TW (tabi güzel ve olabildiğince hızlı güncellemelerle) olumlu oy fazlalığına yavaş yavaş ilerletecektir.

Neden bunları yazıyorum? Erken erişimden önce bir sürü ek mod(capture the flag, siege etc) gelmesini umuyorum. Sevdiceğim Bannerlord piyasaya sert bir giriş yapmasın, başından itibaren sürekli yükselsin istiyorum. Tontişlere saygılar.
 
Last edited:
Bence fiyat gayet dengeli, yabancılara 300 TL civarı bir fiyat çıkarken Türklere özel %50 indirim yapılıyor ve hala beğenmeyenler var. Para kazanmaları lazım adamlarında suç Taleworlds'un değil yeni çıkan oyunların. Fiyatları 250'den aşağı olmuyor, buna göre böyle bir oyuna göre fiyat gayet iyi....
 
Yabancılara 300 tl civarı değil yabancılar dolar kazandığı için 50 birim olarak düşünmen lazım. Dediğinin doğru olması için yabancıların türk lirası kazanması lazımdı ama onlar dolar-euro kazanıyorlar o yüzden birim olarak düşünmen lazım
 
Bence fiyat gayet dengeli, yabancılara 300 TL civarı bir fiyat çıkarken Türklere özel %50 indirim yapılıyor ve hala beğenmeyenler var. Para kazanmaları lazım adamlarında suç Taleworlds'un değil yeni çıkan oyunların. Fiyatları 250'den aşağı olmuyor, buna göre böyle bir oyuna göre fiyat gayet iyi....
Bölgesel fiyatlandırma diye bir şey duydun mu acaba ? 250 TL'ye çıkan oyunlar Red Dead Redemption 2,Cyberpunk 2077 gibi oyunlar peki Bannerlord bu oyunlarla aynı maliyetle mi geliştiriliyor ?
 
biraz da destek olmak için 150yi çok görmemek lazım. sadece tek seferlik bir satın alımla map editör dahil her şeye erişmek uygun bence. ekstra içerik satmayı düşünmüyorlarsa tabi. böyle olursa ana oyun cok daha ucuz olmalı filan filan..
 
Back
Top Bottom