Balta mı Kılıç mı

Users who are viewing this thread

SaldıraY

Banned
elimde masterwork bilmemne çift el kılıcı ve bulabildiğim en iyi balta var baltanın swing puanı kılıcınkinden daha yüksek (kılıç çift elli)+kılıçta saplama oranı var (adını hatırlayamadım) fakat kılıcın hızı daha fazla ve baltadan daha hafif gel gelelim baltayla at üstünde yerde yandan bile vursam adamlara tek atıyordum fakat kılıçla anca kılıcı havaya kaldırıp vurursam tek atabiliyorum ya da şansıma o an adam savunma yapmıyor ise yandan da tek atabiliyorum aynı şey at için de geçerli at üstündeyken baltayla yandan vuruşlarda tek atabiliyordum fakat kılıç ile tek atabilmem içn kılıcı iyice indirmem ve iyi nişan almam gerekiyor
sizden akıl vermenizi rica ediyorum baltayı mı çift el kılıcı mı kulanmalıyım

baltalar da güzel ama biraz yavaş kalıyor kılıca göre... bence çift elli bir kılıç gibisi yok =)

hqn.34 said:
baltalar da güzel ama biraz yavaş kalıyor kılıca göre... bence çift elli bir kılıç gibisi yok =)
yavaş kalıyor biliyorumama çift elimin punaı full olmasına rağmen düzgün vuruşlşarda bile 4-5 hasar verdiğimi biliyorum (sık sık)bu tip olaylar balta ile daha az başıma geliyor+yeni baltam ile kılıcım arasında pek hız farkı yok

ben battal balta kullanıyorum yanımdada tek elli kılıç bulundururum :grin:

lordum_ediz said:
ben battal balta kullanıyorum yanımdada tek elli kılıç bulundururum :grin:
güzel fikir
bir slot daha boş yerim olsaydı yanıma çift el kılıcımı da alacaktım yay balta ok ev kalkana yetiyor ancak :sad:

bende çift elli kılıç kullanıyorum ama bikeresine balta kullanmıştım çok manyak bişeydi tek vuruşta öldürüyordu

Savaş Kılıcı(Battal Kılıç ta olabilir.)Kılıçların dövüş stilleri baltalara göre oldukça farklıdır.Bi kere balya her zaman için kılıçtan daha ağırdır ve eğer hünerin yetmiyorsa sen onu havaya kaldırıp ta adama vurana kadar adam seni Calradia'dan öbür dünyaya ışınlar.Kılıç ise öyle değildir.
Balta dan daha uzundur ve saplama gibi baltada olmayan ama savaşta oldukça işe yarayan bir özelliği vardır.

Siz bi %101 de oynayın o zaman çift elli mi,kılıç-kalkan mı bi düşünürsünüz :wink: Oklardan kaçmak için herşeyinizi ortaya koyarsınız çift elli kullanırsanız ben diyim :wink: Ayrıca çok yavaş , adamların yapay zekaları iyi olunca sen vurana kadar ohoooo... :smile:

Yani kısaca anlatıyım. Vaegir nişancısının çoğu atışı kafadan geliyor ve 30-40 hasar veriyor :grin: Sen bunu çift elliyle öldürene kadar :smile:

valla bana göre balta hem çok vuruyor hemde diğer arkadaşa katılmıyorum daha uzunlar ve 88 hız olmasına rağmen adamlara dalarken hiç farketmiyorum baltada balta çift elli silahlar vuruşun falan iyiyse en güzeli ama alıştıgın silahla oyna alışmadıgın silahla oynarsan dogru düzgün oynayamazsın.
Çift Elli Balta benim tercihim
Kale kuşatırken rodokların kullandıgı kalkanlardan , çift elli balta , tek elli kılıç(kergitlerin kullandıklarından) , ve bir tanede yuvarlak kalkan çünkü yakın dövüşte büyük kalkanlar yavaş kalıyorlar.

atlıyken genelde üçgen kalkan tercih ediyorum boyutundan dolayı ve atta kullanılabiliyor.ama genelde kalkanı tercih etmem çünkü okçulardan kaçmak bana göre kolay(tam oku gerip atıcakken sağ yada sola gitmek) atlıyken uzun bir tane kargı gerekir koltuklanmış kargı vuruşu baya işte yarıyo , bir tane süvarilerin kullandıkları kılıç (kergitlerin kullandıklarından yine) , arada sıradada bir tane bayıltıcı silah lazım oluyor yada fırlatma baltası efendiler genelde atlı oldugu için önündekilere fırlatıyorum belki ölür diye ölmezse zaten üstlerinden zıplıyorum kargıyı aşagı dogru tutuyorum (genelde işe yarıyo) , yada baltayla öldürüyorum (bu daha kolay vurması , genelde zaten baltayla vurunca kargıları kırılıyor)

silahlarım genelde şunlardır.
Okçuysam
28 degil 26 zarar veren ok( çünkü daha hızlı geriyor ve daha güzel nişan alıyor)
baltalarda ağır teber (Uzun ve genelde tek atıyorum bu baltayla)
Büyük kalkanlardan yada üçgen şekilli olanlardan
tek elli süvari kılıçlarından(büyük olanlardan 36lıklardan)

ben ok kullanmıyorum  kargı, kalkan, tek elli kılıç (masterwork), sırtım için büyük bir kalkan daha veya fırlatmak için cirit bu şekilde çok sağlam oluyorsunuz  :wink:

Öncelikle Balta Veya Kılıç kulanırken rakibin sayısına ve özelliklerine bakıcaksın mesela lord lardan birisiyle çarpışıyosun ozaman kılıç kulanıcaksın çünkü lord un ordusu en az 100 kişiden oluşur bana göre ve 100 kişinin içinde çoğunlukla piyade sürüsü vardır kılıç hızlı olduğu için önüne çıkana vurucaksın daha etkili olur zaman açısındanda kazanırsın
balta ise 20-40 kişilik atlı sürülerinde etkili rakip sana hızla gelceği icin baltada aynı hızla ona çarpıcak ve rakibe yeri öptürüceksin (atınada)

oyunda en zevk aldığım şey elimde battal baltayla bana doğru gelen kergit atlılarını devirmek..cidden çok zevkli oluyor tek vuruşta iniyorlar..

Back
Top Bottom