Başka oyunlardan ekran görüntüleri

Users who are viewing this thread

Zorlu bir maçın ardından gelen güzel bir kare:
Screenshot-2019.07.02-06.48.17.946.png
 
Ghost Recon Breakpoint Açık Beta yaptı, oradan üç beş ss almıştım.

Tom_Clancys_Ghost_Recon_Breakpoint_Open_Beta2019-9-27-12-42-13.jpg
Tom_Clancys_Ghost_Recon_Breakpoint_Open_Beta2019-9-27-12-40-50.jpg
Tom_Clancys_Ghost_Recon_Breakpoint_Open_Beta2019-9-27-21-4-23.jpg
Tom_Clancys_Ghost_Recon_Breakpoint_Open_Beta2019-9-29-11-43-17.jpg

Tom_Clancys_Ghost_Recon_Breakpoint_Open_Beta2019-9-29-11-43-7.jpg

Tom_Clancys_Ghost_Recon_Breakpoint_Open_Beta2019-9-29-11-42-48.jpg

Tom_Clancys_Ghost_Recon_Breakpoint_Open_Beta2019-9-29-11-42-55.jpg

Tom_Clancys_Ghost_Recon_Breakpoint_Open_Beta2019-9-29-11-46-36.jpg
Tom_Clancys_Ghost_Recon_Breakpoint_Open_Beta2019-9-29-15-41-17.jpg
Tom_Clancys_Ghost_Recon_Breakpoint_Open_Beta2019-9-29-15-42-18.jpg
 
Ben de biraz oynadım da oyun biraz animasyonlu, grafikli ve az mekanikli bir Arma. Wildlands'i oynamamıştım. Bu oyun da wildlands gibiymiş sanırım. Ben pek oynanacağını düşünmüyorum.. Ayrıca bir sürü kopya oyun çıkarmak yerine az kendine has oyun yapsalar. The Division 2, the division ve wildlands arasında pek fark yok. Aldıracak hiç bir özelliği yok. Stealth mekaniği bile zevksiz ve basit. MGSV gibi bir oyun dururken onlardan neden özenmemişler ki? Tek sevdiğim kısım sniper ile uzaktan çat çat vurmaktı. Hitman Sniper gibi oynadım..
 
Arma'daki realism bunda yok. Bundaki otantizm Armada yok. Nasıl benzettin yav? 3rd person kameralı asker koşturmalı her oyun arma olurdu o zaman. :grin:

Bu oyunda Wildlandsten sonra yapılan çok gelişime var. Ama Ubşsoft diğer oyunlarıdaki özelliklerden alıp döşemiş. Bunda Wildlandsin aksine avcı değil av olma muhabbetini de yedirmişler. Azraller gelince götüm götüm yere yatıp çamura bulanmak zorunda kalıyorduk. Wildlandste olmayan ama Division da Ian gear level eklenmiş, social area gibi şeyler gelmiş. Wildlands ve genel olarak Ghost Recon hayranları hiç beğenmemiş hatta almayı düşünenler gear level vb sistemleri görünce vazgeçmiş.


Buradaki kapalı betadan alınmış. Açık betada daha mı fazla içerik vardı bilmiyorum aynıdır herhalde.

Bence oyun güzel ama 309 liraya satılıyor. Gerçi 60 USD 340 TL yapıyor yani her türlü yeni çıkan triple A oyunlar bize uzak.
 
Arma demem yanlış olmuş. Operation modlu arma diyeyim. Wildlands nasılsa armayı öyle oynuyordum ben. Herkesin armadan anladığı farklıdır. Eskiden battle royale armada oynanırdı falan, altis life rpgsi var vs. Yani benim oynadığım arma gibi. Ya da oynayış tarzımdan dolayı öyle hissettirdi bilemiyorum.
 
Arma zaten özellikle Arma 2 ile birlikte oyun piyasasına sandbox ürünleri olarak bir çok şey kazandırdı dediğin doğru bir bakıma. Benim Arma'dan anladığım slow-paced, realistik askeri tarz. Altis kısa süre oynadım devam etmemiştim ama o kadar fark eder mi bilmiyorum.

Breakpoint'te ise gördüğüm bazı temel şeyler var ve bunların Arma ile uzaktan yakından alakası yok. Ubisoft diğer IP'lerindeki çok beğenilen özellikleri toplayıp bunda birleştirmiş ki bu bence güzel olsa da biraz ucuz bir hareket ve bu yüzden eleştirilmiş. Misal The Division 2'nin gear level ve grind sistemine çok benziyor bundaki. Öte yandan harita tasarımı, haritanın yoğunluğu, sürekli random olaylar olması, kaynak toplayıp crafting yapmak Far Cry serisinde olan bir şey. Hatta oyunu ilk açtığımda kardeşim ilk sahnede Far Cry 5'e aşırı benziyor demişti. Hatta hikaye olarak onun da ilk bölümünde helikopter kazası oluyordu haklıydı bir nevi.

Oyundaki görev ekranı bence çok güzeldi ama oradaki ipucu toplama ve investigation kısmı da Assassin's Creed Odyssey'den alınma. Yine ACO'dan microtransaction sistemini almışlar gerçek parayla oyun içi para alınabiliyor. Oyun içi parayla da kendini geliştirebiliyorsun ve onları da multiplayerda kullanabileceksin yani. Genel itibariyle boku çıkarılmış bu kısmın. NPC'lerle konuşma kısmı da sanırım ilk kez ACO ile gelmişti, aynı şekilde kullanılmış gibi. Farklı diyalog seçenekleri, cutscenelerde farklı cümlelerle cevap verme gibi eklentiler var.

Yani diğer oyunlarındaki tutan güzel özellikleri kopyala yapıştır yapmışlar gibi. Beta için rahatsız etmedi beni hatta son dönemi Ubisoft'tan sadece Rainbow Six Siege oynadığım ve son oynadığım AC oyununun ise Unity olmasından ötürü bu özelliklerin tamamı bana çok yeni ve güzel geldi. Hatta daha önce Ghost Recon da oynamadığım için serinin kökündeki silah özelleştirme, takım odaklı oynayış gibi şeyler de benim için yeniydi. Wildlands oynamadım ama çok takip etmiştim çok istekliydim, oynayacak arkadaş çıksa belki alırdım ama öyle kaldı. Bunu beğendim genel olarak o yüzden.

Bu üstteki özellikler gibi temel kilit özellikleri sevenler için güzel oyun ama 60 USD/300 TL fiyatı hak ediyor mu bence tartışılır. Bu oyunları oynayanlar için Breakpoint bayağı hayalkırıklığı olmuş çünkü bildikleri şeyler önlerine sunulmuş gibi duruyor.
 
Witcher 3ü satin aldim gerçekten övgüyü hak eden bir oyun oynanişi hikayesi 2015yilinda çikmasina ragmen grafikleri level aldikça zorlaşann yaratiklari insanlari
 
bekiro said:
Witcher 3ü satin aldim gerçekten övgüyü hak eden bir oyun oynanişi hikayesi 2015yilinda çikmasina ragmen grafikleri level aldikça zorlaşann yaratiklari insanlari

Benim  bir kayıt aktarmalı rol oyunu olan Witcher 3'te görebildiğim tek kusur diğer iki oyunuyla tam olarak bağlantıyı kuramıyor oluşu olabilir. 1 ve 2. oyunlardaki seçimlerde kendi içlerinde çok fazla bir şeyi etki etmiyordu ama en azından 3. oyunda bunlarla ilgili sonuçları daha fazla görmeliydik. Hiç yok demiyorum, göndermeler var ama yeterli değil.

En azından 2. oyundan Iorweth ile Saskia olabilirdi mesela. 1. oyundanda ucu çok açık kalan Alvin'in hikayesini devamını getirebilirlerdi. Bunu sadece bir not ile geçiştirmişler. Keza 1. oyunda yapılan seçime göre Berengar'ın ölüp ölmediği de belli değildi. Bunu da ufak bir görevle sallamışlar.  Firma bunların üzerinde çok durmamış. Bu da hoş değil. Çünkü böyle olunca  o zaman başta bu diyaloglu ve seçim tabanlı sistemi eklemeseydi derim ben oyuna yani. Daha iyisini kesinlikle yapabilirlerdi. Bu arada bu durum 2. oyunda dahada beterdi.  1. oyundan neredeyse 2. oyuna sadece çıkan birkaç farklı diyalog dışında doğru düzgün bir tane bile etki yoktu. Tek hatırladığım ben 1. oyunda Shani ile birlikte olmayı seçmiştim ve 2. oyuna aktardığımda bu seçim sadece Dandelion'un günlükte yazdığı küçük bir yazıyla aktarılmıştı oyuna.

Oyunun girişinde hiçbir şey olmamış gibi Geralt ile Triss ilişkilerine devam ettiğini gördüm. Ben şahsen Roche'u itici buluyorum ve haz etmiyorum. Ayrıca 2. oyunda Iorweth'n yolu da daha eğlenceliydi. Seçimlerimin sonucu olarak Roche görmek istemiyordum. Fakat ana hikayeye 2. oyundaki seçime bakmaksızın iliştirilmiş adam. Bir diğeri spoilere girdim çok ama 2. oyunda Kral Henselt'i öldürmeseniz bile 3. oyunda her halükarda öldüğünü görüyoruz. Seçimimiz bir şeye etki etmiyor. Tamam biliyorum sonuçta Witcher evreninin bir arka planı var ve yönettiğimiz karakteri de biz yaratmadık sonuçta.  Geralt'ın hikayesinin başından oynayamadığımız için yaşanan olaylardaki seçimlerin çoğu eninde sonunda önceden belirlenmiş yola çıkıyor. Fakat üç oyuna baktığımızda aralarında bu konuda 3. oyunun daha iyi olduğunu görüyoruz. Aslında bu durumun yaşanmasının sebebi bence diğer oyunlar ile bu son oyunları arasındaki kalite farkında olduğunu düşünüyorum.

Çünkü diğer iki oyun açık dünyada geçmiyordu bile. 3. oyunda tam olarak en azından Skyrim gibi bir açık dünyası olmasa da harita özgürlüğü açısından diğer oyunları arasında dağlar kadar fark vardı. Bunlar benim görüşlerim ve oyunu oynarken diğer her şeyin mükemmelliğinden dolayı bunu aslında bir noktadan sonra fark etmedim. Ancak benim gibi düşünenler aranızda vardır illa. Herkesin rol yapma oyunundan beklentileri farklıdır. Ben hikayede derinlik ve kontrol isterim. Bunlar Witcher serisini kötü bir rol oyunu yapmaz ama eksik yapar bence.
 
Back
Top Bottom