Azerbaycan'da Üniversite Okumak

Users who are viewing this thread

Mehteran

Sergeant Knight at Arms
Azerbaycan Tıp Üniversitesini düşünüyorum.Azerbaycan'da yaşamış veya bilgisi olanlar burada üniversite okumanın nasıl olacağı hakkında bilgi verirse hedefimi belirlemem için iyi olur.

Duyduğum kadarıyla sınavların bazılarını hocaya para vererek geçiyordun. Şimdi nasıldır bilmiyorum ama boşver orada çok para harcayacaksın Türkiye 'de özele git.

Erozbey said:
Duyduğum kadarıyla sınavların bazılarını hocaya para vererek geçiyordun. Şimdi nasıldır bilmiyorum ama boşver orada çok para harcayacaksın Türkiye 'de özele git.

Türkiye de ortalama özel tıp 30 bin tl civarı.Azerbaycan da 6 bin tl civarı ve 3 sene boyunca okuyup Türkiye ye geri dönüyorsun.

Rüşvetini, kalmasını, uçak biletlerini vs. katınca o, en az 20 bin TL olur. Bir de, her üniversiteden mezun olan doktor olarak alınacak durumunu hükümet, sen mezun oluncaya kadar, kaldırabilir. TL'nin aniden düşüp, doların 3-4 TL'yi bulması olasılığından hiç bassetmiyorum bile.

Forever Alone said:
Rüşvetini, kalmasını, uçak biletlerini vs. katınca o, en az 20 bin TL olur. Bir de, her üniversiteden mezun olan doktor olarak alınacak durumunu hükümet, sen mezun oluncaya kadar, kaldırabilir. TL'nin aniden düşüp, doların 3-4 TL'yi bulması olasılığından hiç bassetmiyorum bile.

YÖK tarafından yerleştirildikten sonra da öyle kaldırılması gibi bir risk var mı?MF-3 sıralamasında en son 23 bininciyi almış.Halbuki sıralaması da yüksek.  :neutral:

Ha bir de bu rüşvet olayları daha tavana vurma olasılığı var ki bunun anlamı denklik kalkar. Okuduğun seneler, paralar havaya. Dediğim gibi Türkiye 'de ver o parayı özele mözele.

Voyant said:
YÖK tarafından yerleştirildikten sonra da öyle kaldırılması gibi bir risk var mı?MF-3 sıralamasında en son 23 bininciyi almış.Halbuki sıralaması da yüksek.  :neutral:

Halbuki eskiden en son 4 bindi, olmaz olmaz dememek lazım, bu ülkede okadar çok değişmemesi veya değişmesi gereken şey değişti ki.. bu doktorların rahat iş bulma konusu yanlarında birşey değil. Fazla güvenme derim o yüzden. Bir de bu seneye bakıp, tüm hayatını şekillendirmemek lazım, bu sene en son 23 bin diye 3 sene sonra 100 bin olmayacağının garantisi yok.  :smile:

Edit: Bir de, hani bunları söylüyorum diye cayacaksan hiç cayma, söylediklerimden birisi ters çıkar vesaire, kendin otur bir net düşün.

Forever Alone said:
Voyant said:

Halbuki eskiden en son 4 bindi, olmaz olmaz dememek lazım, bu ülkede okadar çok değişmemesi veya değişmesi gereken şey değişti ki.. bu doktorların rahat iş bulma konusu yanlarında birşey değil. Fazla güvenme derim o yüzden. Bir de bu seneye bakıp, tüm hayatını şekillendirmemek lazım, bu sene en son 23 bin diye 3 sene sonra 100 bin olmayacağının garantisi yok.  :smile:

Edit: Bir de, hani bunları söylüyorum diye cayacaksan hiç cayma, söylediklerimden birisi ters çıkar vesaire, kendin otur bir net düşün.

Tamam ben vazgeçtim zaten.Gurbette yapamam ben hem.Bunca sene ailemin dizinin dibinden ayrılmadım üniversiteden mezun olana kadar da bu böyle gider sanırım.İstanbul Üniversitesi Eczacılık hakkında ne düşünüyorsun?

Malesef, Eczacılık hakkında ne desem boş olur, fazla bir bilgim yok ama şuanlık işlerini rayına oturttun mu güzel gidiyor, tabi bir aralar ilaçlar marketlerde satılacak diye bir konu oldu ama ilerisi ne olur bilemiyorum. Piyasa'da kendi işini yapmak her dalda zordur ama işin doğrusu bana eczacılık hep zevkli bir meslek gibi gelmiştir, riskleri fazla olmakla birlikte.

Bu arada, yine ilk söylediğindeki gibi Azerbaycan'a gitmek istiyorsan git ama riskleri gözle alabiliyorsan tabi ki.

Şahsen ben meslek hakkındaki kararımı ilkokul 4-5 gibi verdiğim için meslek seçiminde düşünmek zorunda kalmadım ama arada kaldıysan, en güzeli şu meslek kitapçıklarını okuyup, ilgini çekenleri internetten ve çevrenden araştırıp karar vermen.

Back
Top Bottom