Autorigg(Resimli Anlatım)

Users who are viewing this thread

TEODEN123

Sergeant at Arms
Derse başlamadan önce benimde rigglemeyi öğrendiğim Sayın ibokulaya sonsuz teşekkürler...
Ayrıca başlamadan önce sayın Necatiye çok çok teşekkürler lütfen yanlış anlamasın bu dersi hazırlamamda onunda çok büyük katkısı va elf zırhını ondan aldığım için çok teşekkürler(Modellemeye daha yeni başladımda :D)

Evet derse başlıyoruz ilk önce rigglemenin ne olduğunu öğrenelim...Riggleme bazı itemlerin (Zırh,Helmet) oyun iskeletine göre ayarlanıp oyuna aktarılmasına denir...

İlk önce burdan:http://wfas.republika.pl/obj2smd02.zip obj2smd programını yüklememiz gerekiyor...

1)Program Zip şeklindedir dosyaları çıkartalım...

11rzv41.jpg

2)Bitirmiş ve UVmap ini çıkarmış olduğunuz modelinizi obj olarak kaydedin ve obj2smd.exe yi attığınız klasörün için atın.

2e5mt0z.jpg

3)Sonra oyunun kurulu olduğu klasöründeki Commonres klasörünü açın. body_meshes i açın ve içindeki man_body i exportlayın.(Not:Bunu başka bir klasöre kopyalayın yoksa karışıklık yaşanabiliyor...Ben Rigg diye bir klasör açtım oraya exportladım...Bir diğer ayrıntı ise .smd olarak kaydedin...)

23lhbbs.jpg

5dw8wi.jpg

2j84gh.jpg

4)Sonra bu exportladığınız man_body.smd dosyasını obj2smd.exe nin çıakrıldığı klasöre kesip yapıştıralım...

2u5qjbt.jpg

5)obj2smd nin içinde bulunduğu klasöre attığınız obj ve smd dosyalarının ikisininde adını in olarak ayarlayın(in.obj ve in.smd olacaklar.).

a2ek4n.jpg

6)obj2smd.exe yi çalıştırın. Aynı klasörüe out.smd dosyasını çıkaracaktır.  BRF Edit ile out dosyasını çalıştırın. çıkan uyarıda smd(10x) i işaretleyip  Y/Z swap axis seçeneğindeki tiki kaldırın. Modeliniz rigglenmiş olarak BRF edit e eklenecektir.

15v8tu.jpg

289h0n5.jpg

wc0opz.jpg

NOT: bu işlemden sonra Brf edit e koymuş olduğunuz modelde vertez kaymaları yaşanabiliyor. Bu durumu da modeli obj olarak exportlayıp noktaları silip yukardaki şlemleri tekrar uygulayarak bu sorundan kurtulabilirsiniz...

Oyuna nasıl Eklicem diyorsanız link:http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,58670.0.html

Yardımcı olanlardan tekrar teşekkürler...

Not2:Lütfen msn ve diğer şeylerime bakmayınız özel hayata girer :D

Peki,zırhın yamuk olması vs. gibi hatalar olmuyor mu?
Sen ve senin gibi bu forumda çalışanları görmek gerçekten çok güzel.Hepinizi tebrik ediyorum.

Powerslave said:
Peki,zırhın yamuk olması vs. gibi hatalar olmuyor mu?
Sen ve senin gibi bu forumda çalışanları görmek gerçekten çok güzel.Hepinizi tebrik ediyorum.

O hatalar genellikle koordinatlama hatası veya rigglerken vertez kayması ki bunuda açıkladım...

NOT: bu işlemden sonra Brf edit e koymuş olduğunuz modelde vertez kaymaları yaşanabiliyor. Bu durumu da modeli obj olarak exportlayıp noktaları silip yukardaki şlemleri tekrar uygulayarak bu sorundan kurtulabilirsiniz...

Bu arada olumlu mesajın için teşekkürler bu benim 2. dersim daha :D

TEODEN123 said:
Ayrıca başlamadan önce sayın Necatiye çok çok teşekkürler lütfen yanlış anlamasın bu dersi hazırlamamda onunda çok büyük katkısı va elf zırhını ondan aldığım için çok teşekkürler(Modellemeye daha yeni başladımda :D)
Yok canım ne yanlış anlayacam :) Aksine böyle dersler hazırlandığı için sevindim bile :)

|BalamiR| said:
Güzel olmuş da
2rpz142.jpg

bu hatanın sebebi ne ? daha doğrusu nasıl düzelteceğim ?

Hmmm bi bakalım bende autorigg de böyle bir hatayla karşılaşmadım daha önce ama o yazanın ingilizcesini türkçeye çevirdiğimde şöyle birşey ortaya çıkıyor:

Bazı tepeler, VV coordsuna benzetilmiş olmaz.

Galiba koordinatlamada bir yanlışlık yapmışsın öyle bir anlam çıkarttım ben modellemede iyi olan arkadaşlara sor ben pek anlamam modellemeden...Benimde kafa iyi yha :S Oyuna eklerim, kodlamada iyiyim modellemeyi beceremem:S:SNeyse sen bir arkadaşlara sor bide ibokulaya sor çünkü bende ilk ondan öğrendim autorigg i...

Bu dersi hazırlaman çok iyiolmuş. Geç cevap yazdığım için özür dilerim. Fakat yeni gördüm :) .

|BalamiR| said:
Güzel olmuş da
2rpz142.jpg

Eklemek istediğin itemin uv mapini çıkarman gerekiyor. Bu hatanın uvmapin olmaması yada yanlış/eksik olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Bi dene bakalım

ibokula said:
Bu dersi hazırlaman çok iyiolmuş. Geç cevap yazdığım için özür dilerim. Fakat yeni gördüm :) .

|BalamiR| said:
Güzel olmuş da
2rpz142.jpg

Eklemek istediğin itemin uv mapini çıkarman gerekiyor. Bu hatanın uvmapin olmaması yada yanlış/eksik olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Bi dene bakalım

Sağol senin dersin olmasaydı yapamazdım bu dersi...

Arkadaşlar İngilizce biliyorum hatanın tercümesini yapmanız bir şeyi değiştirmiyor :) UVmapı kaplaması koordinatları her şeyi var ama yine de bu hatayı veriyor. "That's the problem" xD

Rigg le ilgili yardım etcek birisi lütfen cevap versin!

1-)Rigg yaptıktan sonra bazen vertex kayması yaşanıyor.Noktaları silerek düzeltiyorum.Ama uvmap bozuluyor.Tekrarda uvmaplayamıyorum.Çünkü giysi combine olmuş oluyor rigliyince...

2-)Rigglemeyi yapıyorum ama nedense giysi ve adamın vücudu gözükmüyor.Tamamen TEODEN123 söylediklerini yaptım.Ama nafile...

Sanırım rigglemeyi ya beceremedim yada küçük ayrıntıları kaçırıyorum.

3-)Bide outorigg dışında rigleme şekli vermış daha farklı yoldan ayrıca vertex kayması olmuyormuş.Bu konudada aydınlatırsanız sevinirim.

Biliyorsanız paylaşın... :?

Searcy said:
Rigg le ilgili yardım etcek birisi lütfen cevap versin!

1-)Rigg yaptıktan sonra bazen vertex kayması yaşanıyor.Noktaları silerek düzeltiyorum.Ama uvmap bozuluyor.Tekrarda uvmaplayamıyorum.Çünkü giysi combine olmuş oluyor rigliyince...

2-)Rigglemeyi yapıyorum ama nedense giysi ve adamın vücudu gözükmüyor.Tamamen TEODEN123 söylediklerini yaptım.Ama nafile...

Sanırım rigglemeyi ya beceremedim yada küçük ayrıntıları kaçırıyorum.

3-)Bide outorigg dışında rigleme şekli vermış daha farklı yoldan ayrıca vertex kayması olmuyormuş.Bu konudada aydınlatırsanız sevinirim.

Biliyorsanız paylaşın... :?

Bildiğim kadarıyla yardımcı olayım;

1-)Oto riggdeki vertex kaymasının tek çaresi o vertexi silip kaplama hatalarını düzeltip tekrar rigglemek. combine yaptığın giysiyi seperate yaparak tekrar parçalara ayırabilirsin. Aynı şekilde trianqulate(doğru mu yazdım :) ) yaptığını da untriangulate yaparak düzeltebilirsin.

2-) obj2smd riigged dedikten sonra riggleme yada itemde bir hata kalmamış demektir. İtemin görünmüyorsa oyuna eklerken hata yapmışsın demektir.

O vertex kaymasını yaşadığına göre rigglemeyi becermişsin :)

3-) Outorigg zaten alternatif bir riggleme yöntemi. Çeşitli programlarla riggleme işlemini gerçekleştirebilirsin. Ben fragmotionda rigg yapıyordum ama o kadar sıkıcı ve insanı çileden çıkaran bir iş ki eksik olsun deyip bıraktım.

Back
Top Bottom