Attack on Titan - 2013'e Damga Vuran Anime

Users who are viewing this thread

attack-on-titan-1.jpg

*Görsel fan yapımıdır.​







Tür: Aksiyon, Dram, Gerilim, Fantazi                                  Çıkış yılı: 2013(anime)                    Yayın durumu: Halen yayınlanıyor, ikinci sezon gelebilir.
http://shingekinokyojin.wikia.com/wiki/Shingeki_no_Kyojin_Wiki​



Yüzyıllar önce bilinmeyen bir düşman ortaya çıkmıştır. Masallarda anlatılan uzun boylu, seyrek zekalı bu düşman insan ırkını yokolmanın eşiğine getiren devlerdir(titanlar). Üstelik insanları açlıklarını gidermek için değil, sadece zevk için öldürmektedirler. Sağ kalan insanlar korunmak için boyu 50 metreyi bulan duvarlar inşa etmişlerdir. 100 yıl boyunca hiçbir dev bu duvarları geçememiştir. Fakat insanlar duvar denilen bu kafesin içinde devlerin korkusunda güdüldüklerini unuttuklarında Muazzam Dev(kapaktaki arkadaş) ortaya çıkmış ve kapıları yerle bir ederek devlerin duvarın içine girmesini sağlamıştır. Başrolümüz Eren Jeager devler saldırdığında henüz ergenliğe girmemiş bir çocuktur. Eren ve sütkardeş Mikasa annelerinin devler tarafından yenilişine tanık olurlar. Bunun üzerine Eren dünyadaki bütün devleri öldüreceğine yemin eder. Fakat devler de bir yandan insan oğlunun sonunu getirmeye yaklaşmaktadırlar...

Asıl seri  Hajime Isayama tarafından Eylül 2009dan beri yazılan ve halen devam eden mangasından uyarlanmaktadır. Ayrıca 2011 senesinin Aralık ayında "Shingeki no Kyojin: Before the Fall" adıyla light noveli çıkmıştır. Serinin şu ana kadar 4 farklı oyunu duyurulmuştur. Ayrıca hali hazırda flash/java türünde oyunları da vardır. Animenin bitişi ardından OVA serilerin ve bluray filmlerin yayınlanacağı duyurulmuştur. Animenin olası bir ikinci sezonu bekleniliyor. Serinin bir de live-action filmi yapılacağı duyurulsa da henüz kesin bir bilgi yok. Serideki müziklerin imzası Hirayuki Sawano'ya aittir. Müziklerin genelindeki Almanca tema dikkat çekmektedir.​



Maru1369501858577.png

Titan Sınıflandırması​
tumblr_ms16j6andR1sbd3pho1_500.jpg

Askeri Birimler​
637534-shingeki_no_kyojin___01___large_23.jpg

Duvarlar​
637607-attack_on_titan_ep._2_eyecatch.png

Duvarlar​
1366800851422.jpg

Bazı karakterlerin yaş, boy ve kiloları​
attack_on_titans_anime_wallpaper__1920x1200__by_abdu1995-d61olzx.jpg

Duvarkağıdı​
418724.jpg

Duvarkağıdı​
maxresdefault.jpg

Oyun illustrasyonu​
 
Adamsın ! Konuyu açmayı düşnüyordum da konuşan yoktu pek fazla, o yüzden rağbet görmez diye düşündüm. Bu animenin en büyük fanıyımdır :grin:
 
Sir.Bryan said:
O kadar iyi bir anime değil ama izletiyor kendini tabi.

2013ün genel sezon itibariyle en iyisi olduğunu kanıtladı. 2012nin de Sword Art Online'a gittiğini hatırlayalım. SAO çok daha vasat bir anime buna göre.

aykans90 said:
Adamsın ! Konuyu açmayı düşnüyordum da konuşan yoktu pek fazla, o yüzden rağbet görmez diye düşündüm. Bu animenin en büyük fanıyımdır :grin:

Anime konusu var diye açmıyordum. Fakat kış sezonundan aşırı umut eden bir anime çıksa bile ilgi çekmesi 2014e kayacak. Bunun dışında büyük anime hayran topluluklarında en iyi sezon animesi seçildi. Hak etti yani konuyu. :razz:
 
Ubsilon Xeforian Cioss said:
Sir.Bryan said:
O kadar iyi bir anime değil ama izletiyor kendini tabi.

2013ün genel sezon itibariyle en iyisi olduğunu kanıtladı. 2012nin de Sword Art Online'a gittiğini hatırlayalım. SAO çok daha vasat bir anime buna göre.
21 bölüm boyunca ortada bir ana karakter göremedim ben, ana karakter gereksiz olmuş bu animede ama kötü değil dediğim gibi sadece en iyi olmayı hak etmiyor.
 
Animeye göre konuşmak henüz doğru değil. İşlediği konu itibariyle şu ana kadar görülen (22 bölüm çıktığı için) ilerlemede Eren çok arkaplanda. Dram ve insanların tepkileri çok maksimize ediliyor. Fakat serinin gelecek bölümleri yani manga içeriği çok daha karışık, çok daha detaylı. Sonuçta başrol Eren denilse de animenin adı Eren Jeager değil, Attack on Titan.
 
Öncelikle bu anime insanı derinden etkileme özelliğine sahip. Müzikleri bu animenin en çok beğendiğim özelliklerden birisi (bkz: female titan'ın görüldüğü sahneler)

Ayrıca, izledikçe bayan bir anime değil. Senaryosu mükemmel, sadece titan kesmekle geçmiyor bütün bölümler. Çok değişik olaylar oluyor, "hadi canım, oha" gibi şeyler dedirttiriyor insana. Mangasını her ne kadar sevmesem de hepsini okudum. Çünkü o çok fazla sarıyor, merak duygusu uyandırıyor, 1 hafta bekleyemiyorsun yeni bölümün çıkması için.

 
Sahi, ostleri buradan dinleyebilirsiniz. Albüm aynen şu şekilde.


1- Attack on Titan*
2- The Reluctant Heroes*
3- Eye-water
4- Body Motion
5- Counter Attack-Mankind
6- Army
7- Vogel im Kafig(Bird in the Cage)*
8- DOA*
9- Kyojin Shinko
10- E.M.A.
11- Megata Kyojin Kuchiku
12- Bauklötze*
13- 2 Chi Jou
14- XL-TT*
15- Call Your Name*
16- Omake-pfadlib

* Her insan evladının dinlemesi gereken parçalar.



Başlangıç ve Bitiş müzikleri

Guren no Yumiya - Linked Horizon(1. Sezon Giriş Müziği)
Utsukushiki Zankoku na Sekai - Yoko Hikasa(1. Sezon Bitiş Müziği)

Jiyuu no Tsubasa - Linked Horizon(2. Sezon Giriş Müziği)
Great Escape - Cinema Staff(2. Sezon Bitiş Müziği)
 
İnsan kendini dizginleyemiyor. Biraz zorla ve animenin bitmesini bekle bence. Animede izlemek daha zevkli olur. 3 bölüm sonra sezon finali vericek zaten.
 
Yavaş ilerliyorsun. Ama dikkatli olman lazım. Kalpten gitme şimdi. :lol:

http://fenglee.com/game/aog/ Bu da unity web player ile yapılmış aot oyunu. Ufak ve kalitesiz görünebilir. Ama çok zevkli ve çok zor.

Second Life adlı game builder ile yapılan fan çalışması. Aslında gayet başarılı.
http://www.kotaku.com.au/2013/06/now-theres-an-attack-on-titan-3d-action-game-in-second-life/
original.jpg

original.jpg

Edit: üşenenler için embedi de koyayım bari :^
 
SAO bunun yanında vasat mı kalır? Niye daha önce böyle bi animenin olduğunu söylemediniz?
 
Back
Top Bottom