• We'll be making a number of structural changes to the forums on Wednesday, 06.12.2023. No downtime is expected. Read more here.

Ateistler İnançlılardan Daha Merhametli

Users who are viewing this thread

Uluslararası ilişkiler, ekonomi, siyaset ve bilimum disiplinlerde yeterli altyapımız olduğu için hepimiz ortadoğu üzerine analiz yapıyoruz cevat abi. olur di mi?
evet sayın kendim, lütfen devam edin.

Senkron said:
PunisHimenT said:
Senkron said:
Taraflı bakıyorsun dedim gerçi haklısın verdiğim gazeteler Türk gazetelerinden daha güvenilir örnekte hata yapmışım. Irak'ta öldü 1 küsür milyon kişi.  Rakamlara da çok takılma şimdi bir de rakam tartışması olmasın Orta Doğuda 1945'ten sonra yapılan terörizm diyeyimde tartışma çıkmasın bununla ilgili.
Ha birde doğru bakıyorsun sadece, bakmak ile görmek arasındaki farkı bilmeden bakıyorsun...
Bu işin az güvenilir çok güvenilir diye bir yanı yok kardiş ya taraflı bir gazetedir ya tarafsızdır asgarapas bi haber mi yayınlıyor Türk gazeteleri ? Amerika Irağa girip 1 milyon sivil mi öldürdü şincik ? Biliyor musun ki bu Irak'da ölen insanların çoğunluğu El kaidenin bombalı saldırları veya mezhep çatışmaları yüzünden öldüğünü ?

Edit: He diyorsun ki ben kendi hâyal gücümle olayları birleştirebiliyorum. ?
Azıcık medya işinde bilgin olsaydı olayların nasıl döndüğünü bilirdin.
Tartışma olmasın diye rakam konusunda açıklık getirmiştim.
He cici abd, zaten barışı demokrasiyi getirdi Irak'a bak geri de çekiliyorlar daha ne olsun değil mi ?
Analiz yapmayı hayal gücü olarak kabul ediyorsan. Gazetedeki adamın hayal gücüne inanacağıma kendi hayal gücüme inanırım kardiş
Nasıl dönüyormuş öğret de cahil kalmayalım.Bu kadar dar kafalı olma allasen senin analiz bilgin Irakda olan herşeyi Amerikanın üzerine yıkıyor malesef ben Amerika Irağa girdi demokrasi dağıttı felan demiyorum,bu sivil ölümlerini Amerikanın üzerine yıkıyorsunuz diyorum.

Kleidophoros said:
Uluslararası ilişkiler, ekonomi, siyaset ve bilimum disiplinlerde yeterli altyapımız olduğu için hepimiz ortadoğu üzerine analiz yapıyoruz cevat abi. olur di mi?
evet sayın kendim, lütfen devam edin.
Sen bana bir tane iyi gazeteci gösterirsin ben sana 10 tane kötü gazeteci gösteririm. Kötüden kastım sallamasyon haber yapan. Girdim bir kaç gazeteye ki söylüyorum. Birde kelimeleri cımbızla çekiyorsunuz ya off off... Azıcık bilgin/miz olsa diyorum o bilgi var ise ne ala.  He amerika'nın veya israil'in veya bilmem ne devletinin yaptıklarına bir şey demeyip bunu terörizm diye algılamamak kör cahillikten başka bir şey değil.
Analiz yapmak karşılıklı konuşmak gerekmez. Siz düşünürken falan şizofreniye mi bağlıyorsunuz yoksa ?
@PunisHmenT
çok istiyorsan gider yerinde öğrenirsin  cahil kalmazsın. Bir de terör örgütlerinin yaptığını İslam'a yıkmanıza laf ediyorum ben. Kim seçti bu adamları da İslami terörizm oldu bu ? Biz Allah için vs. dediklerinde yada İslam için vs dediklerinde onun için mi yapmış oluyorlar ?
Bir de kalın yazdığım yerler senin içinde geçerli

Yok hani çok bilmiş ayaklarına yatıyorsun ya öğret de bizde faydalanalım ışığından.Eh yani bir adam  Allah için kendini patlatıyorsa benim için yapıcak hâli yok İslam için yapıyor.Birinin bunları seçmesi gerekmiyor bu bir düşünce tarzı seçicek kimsede yok zaten sen gözlerini kapayıp bu adamlar islam için yapıyor desende bu adamlar bunu islam için yapıyor.

PunisHimenT said:
Yok hani çok bilmiş ayaklarına yatıyorsun ya öğret de bizde faydalanalım ışığından.Eh yani bir adam  Allah için kendini patlatıyorsa benim için yapıcak hâli yok İslam için yapıyor.Birinin bunları seçmesi gerekmiyor bu bir düşünce tarzı seçicek kimsede yok zaten sen gözlerini kapayıp bu adamlar islam için yapıyor desende bu adamlar bunu islam için yapıyor.
Neyse o çok bilmişlik konusunu kapatalım gerek yok burada.
Onlar İslam için yapmıyorda hadi öyle yapıyor diyelim. İslamda masum insanların canına kast etmek diye bir şey yok. O İslam için yapıyor diye İslami terörizm olamaz. Bu adamların yaptığı İslamda geçmiyor. Bu yüzden olamaz.

İyi diyorsun güzel diyorsunda,bu davranışların islamda bulunmaması yapanların müslüman oldugu gerçeğini değiştirmez.

PunisHimenT said:
İyi diyorsun güzel diyorsunda,bu davranışların islamda bulunmaması yapanların müslüman oldugu gerçeğini değiştirmez.
Müslüman olsun olmasın ne farkeder. İslami Terörizm demen için o öğretide bunun olması gerekir. Ben gitsem atıyorum. X dini adına bunu yapıyorum desem. X terörizm mi olacak ?

Senkron said:
PunisHimenT said:
Müslüman olsun olmasın ne farkeder. İslami Terörizm demen için o öğretide bunun olması gerekir. Ben gitsem atıyorum. X dini adına bunu yapıyorum desem. X terörizm mi olacak ?
İyide bunu yapanlar,müslümanlara garezleri olduğundan yapmıyor.Pis bir bardağın dışı temiz olsa kaç yazar ? Şunu kabullenin abi bunu yapanlar müslüman bunları islam için yapıyorlar.

PunisHimenT said:
Senkron said:
PunisHimenT said:
İyide bunu yapanlar,müslümanlara garezleri olduğundan yapmıyor.Pis bir bardağın dışı temiz olsa kaç yazar ? Şunu kabullenin abi bunu yapanlar müslüman bunları islam için yapıyorlar.
Anlamamakta ısrarcısın. Örnekte verdim daha benim dediğimi anlayıp anlamamak sana kalmış.

İyide verdiğin örnek saçma İslamı somut değiştirilemez birşey olarak ele almışsın.Dinler yaşam tarız,düşünce tarzı değilmidir bir dine mensup insanlar terörizim,cinayetler içinde yaşıyorsa bu din nasıl barış dini olabilir ki ?

PunisHimenT said:
İyide verdiğin örnek saçma İslamı somut değiştirilemez birşey olarak ele almışsın.Dinler yaşam tarız,düşünce tarzı değilmidir bir dine mensup insanlar terörizim,cinayetler içinde yaşıyorsa bu din nasıl barış dini olabilir ki ?
ya kardeşim senin gördüklerin medya da işte nereden biliyorsun barış için toplum için yaşayan insanların olmadığını, 1 milyon kişi öyleyse atıyorum 2 milyar kişi de barış için yaşıyor nereden biliyorsun ?

Senkron said:
PunisHimenT said:
ya kardeşim senin gördüklerin medya da işte nereden biliyorsun barış için toplum için yaşayan insanların olmadığını, 1 milyon kişi öyleyse atıyorum 2 milyar kişi de barış için yaşıyor nereden biliyorsun ?
Adamlar bok içinde yüzüyor bunu görmemek için kör felan olmak gerekir heralde.Mezhep savaşları  terörizim iç karışıklıklar var yeryüzündeki cehennem orta doğu neyin derdindesin sen.

Hangi adamlar bok içinde yüzüyor ? Ben bok içinde falan yüzmüyorum misalen.

PunisHimenT said:
Senkron said:
Şeriat'lede yönetilmiyorsun.
Eee tüm müslümanlar için nasıl bok içinde yüzdüklerine kanaat getirdin ?

PunisHimenT said:
Senkron said:
PunisHimenT said:
Senkron said:
Şeriat'lede yönetilmiyorsun.
Eee tüm müslümanlar için nasıl bok içinde yüzdüklerine kanaat getirdin ?
Bilmem istersen bir Avrupaya bakalım şöyle birde Orta doğuya
Dön dolaş yine aynı konuya gel,
1) Neden çamura girmiş bu Orta Doğu halkı
2) Hala çamura girmeyen insanlar var.

Konumuz hep Ortadoğuydu yine oraya gelmemiz normal.Her neyse bu tartışmadan birşey çıkmayacak sizin köy daha büyük.Ben cevap vericem sen daha sonra yine belli bir azınlığı gösterip/belirtip bak islam dini hâla boka batmamış diceksin o yüzden tartışmaya gerek yok.

Bakalım kardeş.Orta doğu'nun bu hale gelmesine sebep ne?Irak'ı folloş etmedi mi adamlar gire çıka?Marslılar mı sömürdü oraları,Marslılar mı böldü o halkları ikiye?Libya'ya da yaptılar Suriye'ye de yapıyorlar.Mısırlı abiler Avrupaya girseydi eğer,o zaman görürdük neresini bok götürüyor.Burdaki adamların sidik yarışlarına mezhep savaşı diyorsunuz ya ne diyim.O isyancı abiler bildiğin Amerika'nın civcivi lan,bütün orduya trolleyip kaçıyo adamlar.Orada savaş olduğunu bile sanmıyorum  diyecem de o da ayrı bi konu aççak uzaklara gidecez.Neyse diyeceğim o ki orta doğu'nun bu hale gelmesinin sebebi İslam değil petroldür.Kuveyt'e bakın,adamlar Müslüman ee hani savaş hani bok parçaları?Adamlar zamanında işgali fark etmiş Avrupalılardan önce kullanmış kendi petrolünü şimdi o petrol bitene kadar rahat adam.Para bol tabi adamlar yapay deniz falan yapıyo fakat bizim güneydeki dingiller "petrol de ne la?" dediği için şu an bu haldeler.

PunisHimenT said:
Konumuz hep Ortadoğuydu yine oraya gelmemiz normal.Her neyse bu tartışmadan birşey çıkmayacak sizin köy daha büyük.Ben cevap vericem sen daha sonra yine belli bir azınlığı gösterip/belirtip bak islam dini hâla boka bat(mış) mamış diceksin o yüzden tartışmaya gerek yok.
İlk koyu olan haklı olduğun taraf
İkinci koyu olan yeri ise sen yapıyorsun ben değil.

Back
Top Bottom