Uluslararası ilişkiler, ekonomi, siyaset ve bilimum disiplinlerde yeterli altyapımız olduğu için hepimiz ortadoğu üzerine analiz yapıyoruz cevat abi. olur di mi?
evet sayın kendim, lütfen devam edin.
Nasıl dönüyormuş öğret de cahil kalmayalım.Bu kadar dar kafalı olma allasen senin analiz bilgin Irakda olan herşeyi Amerikanın üzerine yıkıyor malesef ben Amerika Irağa girdi demokrasi dağıttı felan demiyorum,bu sivil ölümlerini Amerikanın üzerine yıkıyorsunuz diyorum.Senkron said:Azıcık medya işinde bilgin olsaydı olayların nasıl döndüğünü bilirdin.PunisHimenT said:Bu işin az güvenilir çok güvenilir diye bir yanı yok kardiş ya taraflı bir gazetedir ya tarafsızdır asgarapas bi haber mi yayınlıyor Türk gazeteleri ? Amerika Irağa girip 1 milyon sivil mi öldürdü şincik ? Biliyor musun ki bu Irak'da ölen insanların çoğunluğu El kaidenin bombalı saldırları veya mezhep çatışmaları yüzünden öldüğünü ?Senkron said:Taraflı bakıyorsun dedim gerçi haklısın verdiğim gazeteler Türk gazetelerinden daha güvenilir örnekte hata yapmışım. Irak'ta öldü 1 küsür milyon kişi. Rakamlara da çok takılma şimdi bir de rakam tartışması olmasın Orta Doğuda 1945'ten sonra yapılan terörizm diyeyimde tartışma çıkmasın bununla ilgili.
Ha birde doğru bakıyorsun sadece, bakmak ile görmek arasındaki farkı bilmeden bakıyorsun...
Edit: He diyorsun ki ben kendi hâyal gücümle olayları birleştirebiliyorum. ?
Tartışma olmasın diye rakam konusunda açıklık getirmiştim.
He cici abd, zaten barışı demokrasiyi getirdi Irak'a bak geri de çekiliyorlar daha ne olsun değil mi ?
Analiz yapmayı hayal gücü olarak kabul ediyorsan. Gazetedeki adamın hayal gücüne inanacağıma kendi hayal gücüme inanırım kardiş
Sen bana bir tane iyi gazeteci gösterirsin ben sana 10 tane kötü gazeteci gösteririm. Kötüden kastım sallamasyon haber yapan. Girdim bir kaç gazeteye ki söylüyorum. Birde kelimeleri cımbızla çekiyorsunuz ya off off... Azıcık bilgin/miz olsa diyorum o bilgi var ise ne ala. He amerika'nın veya israil'in veya bilmem ne devletinin yaptıklarına bir şey demeyip bunu terörizm diye algılamamak kör cahillikten başka bir şey değil.Kleidophoros said:Uluslararası ilişkiler, ekonomi, siyaset ve bilimum disiplinlerde yeterli altyapımız olduğu için hepimiz ortadoğu üzerine analiz yapıyoruz cevat abi. olur di mi?
Neyse o çok bilmişlik konusunu kapatalım gerek yok burada.PunisHimenT said:Yok hani çok bilmiş ayaklarına yatıyorsun ya öğret de bizde faydalanalım ışığından.Eh yani bir adam Allah için kendini patlatıyorsa benim için yapıcak hâli yok İslam için yapıyor.Birinin bunları seçmesi gerekmiyor bu bir düşünce tarzı seçicek kimsede yok zaten sen gözlerini kapayıp bu adamlar islam için yapıyor desende bu adamlar bunu islam için yapıyor.
Müslüman olsun olmasın ne farkeder. İslami Terörizm demen için o öğretide bunun olması gerekir. Ben gitsem atıyorum. X dini adına bunu yapıyorum desem. X terörizm mi olacak ?PunisHimenT said:İyi diyorsun güzel diyorsunda,bu davranışların islamda bulunmaması yapanların müslüman oldugu gerçeğini değiştirmez.
İyide bunu yapanlar,müslümanlara garezleri olduğundan yapmıyor.Pis bir bardağın dışı temiz olsa kaç yazar ? Şunu kabullenin abi bunu yapanlar müslüman bunları islam için yapıyorlar.Senkron said:Müslüman olsun olmasın ne farkeder. İslami Terörizm demen için o öğretide bunun olması gerekir. Ben gitsem atıyorum. X dini adına bunu yapıyorum desem. X terörizm mi olacak ?PunisHimenT said:İyi diyorsun güzel diyorsunda,bu davranışların islamda bulunmaması yapanların müslüman oldugu gerçeğini değiştirmez.
PunisHimenT said:İyide bunu yapanlar,müslümanlara garezleri olduğundan yapmıyor.Pis bir bardağın dışı temiz olsa kaç yazar ? Şunu kabullenin abi bunu yapanlar müslüman bunları islam için yapıyorlar.Senkron said:Müslüman olsun olmasın ne farkeder. İslami Terörizm demen için o öğretide bunun olması gerekir. Ben gitsem atıyorum. X dini adına bunu yapıyorum desem. X terörizm mi olacak ?PunisHimenT said:İyi diyorsun güzel diyorsunda,bu davranışların islamda bulunmaması yapanların müslüman oldugu gerçeğini değiştirmez.
ya kardeşim senin gördüklerin medya da işte nereden biliyorsun barış için toplum için yaşayan insanların olmadığını, 1 milyon kişi öyleyse atıyorum 2 milyar kişi de barış için yaşıyor nereden biliyorsun ?PunisHimenT said:İyide verdiğin örnek saçma İslamı somut değiştirilemez birşey olarak ele almışsın.Dinler yaşam tarız,düşünce tarzı değilmidir bir dine mensup insanlar terörizim,cinayetler içinde yaşıyorsa bu din nasıl barış dini olabilir ki ?
Adamlar bok içinde yüzüyor bunu görmemek için kör felan olmak gerekir heralde.Mezhep savaşları terörizim iç karışıklıklar var yeryüzündeki cehennem orta doğu neyin derdindesin sen.Senkron said:ya kardeşim senin gördüklerin medya da işte nereden biliyorsun barış için toplum için yaşayan insanların olmadığını, 1 milyon kişi öyleyse atıyorum 2 milyar kişi de barış için yaşıyor nereden biliyorsun ?PunisHimenT said:İyide verdiğin örnek saçma İslamı somut değiştirilemez birşey olarak ele almışsın.Dinler yaşam tarız,düşünce tarzı değilmidir bir dine mensup insanlar terörizim,cinayetler içinde yaşıyorsa bu din nasıl barış dini olabilir ki ?
Şeriat'lede yönetilmiyorsun.Senkron said:Hangi adamlar bok içinde yüzüyor ? Ben bok içinde falan yüzmüyorum misalen.
Eee tüm müslümanlar için nasıl bok içinde yüzdüklerine kanaat getirdin ?PunisHimenT said:Şeriat'lede yönetilmiyorsun.Senkron said:Hangi adamlar bok içinde yüzüyor ? Ben bok içinde falan yüzmüyorum misalen.
Bilmem istersen bir Avrupaya bakalım şöyle birde Orta doğuyaSenkron said:Eee tüm müslümanlar için nasıl bok içinde yüzdüklerine kanaat getirdin ?PunisHimenT said:Şeriat'lede yönetilmiyorsun.Senkron said:Hangi adamlar bok içinde yüzüyor ? Ben bok içinde falan yüzmüyorum misalen.
Dön dolaş yine aynı konuya gel,PunisHimenT said:Bilmem istersen bir Avrupaya bakalım şöyle birde Orta doğuyaSenkron said:Eee tüm müslümanlar için nasıl bok içinde yüzdüklerine kanaat getirdin ?PunisHimenT said:Şeriat'lede yönetilmiyorsun.Senkron said:Hangi adamlar bok içinde yüzüyor ? Ben bok içinde falan yüzmüyorum misalen.
İlk koyu olan haklı olduğun tarafPunisHimenT said:Konumuz hep Ortadoğuydu yine oraya gelmemiz normal.Her neyse bu tartışmadan birşey çıkmayacak sizin köy daha büyük.Ben cevap vericem sen daha sonra yine belli bir azınlığı gösterip/belirtip bak islam dini hâla boka bat(mış) mamış diceksin o yüzden tartışmaya gerek yok.