İşte sorun orda İsveç gibi ülkelerde yok böyle insanlar.Senkron said:Ancak resim ile ilgili ; Canlı bombalar genelde Afganistan'da Irak'ta falan çıkıyor bilmem anladın mı ?
İşte sorun orda İsveç gibi ülkelerde yok böyle insanlar.Senkron said:Ancak resim ile ilgili ; Canlı bombalar genelde Afganistan'da Irak'ta falan çıkıyor bilmem anladın mı ?
İsveç'te yarım milyon masum ölmedi değil mi ? Hemde askeri gücü olmayan yarım milyon ?Mosin-Nagant said:İşte sorun orda İsveç gibi ülkelerde yok böyle insanlar.Senkron said:Ancak resim ile ilgili ; Canlı bombalar genelde Afganistan'da Irak'ta falan çıkıyor bilmem anladın mı ?
İyi hoş varda konuyla alakası nedir.Olayı yine amerikanın oyunlarına çevirdiniz.Gronax said:![]()
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=WrZIaUkLyw8
courage said:Kararsız_Atom'un verdiği kaynaklar, sizin bizzat inandığınız, güvendiğiniz temel kaynak, Kur'an üzerinden alıntı. Eğer siz, verdiği bu bağlantıları inkar edip "püü, rezil, bi' şey bilmiyorsun, sus! konuşma!" gibi çocukça savunmalar yapıyorsanız, bu konuyu kendi başınıza üstünüze yıkarsınız. Bir kere kendi inandığınız tabu için hakaret etmiş olursunuz, ki bu sizin tabirinizle "şirk koşmak" değil midir? Ha, yok "ben Türkçe tercümesini doğru bulmuyorum, zaten Türkçe tercümelere güvenilmez" diyorsanız da, buyurun siz çevirin orjinalini de biz de aydınlanalım.
Merhamet hususuna gelirsek, bu tarz istatistik olaylarına olumlu bakmıyorum. Bu kadar diyeyim. Ha, doğru yanlış değil, elde tutulur bir şey olarak görmüyorum.
Goker said:Bir şey bilmiyorsa doğrusunu açıkla, mulanist. İlk attığı ileti yersizdi, fakat madem konu buraya geldi, artık "saldırı" olarak görülmesi yanlış bence.
Bu arada, büyük iletileri alıntılarken, içeriği silmeniz veya sadece gönderi yaptığınız kısmı bırakmanız hoş olur. Alıntıya tıklayıp asıl iletiyi görmek zor değil, fazla kalabalık olmasın.
Ne alaka yahu Kararsız bir foto paylaşmıs daha doğrusu karikatür onun öyle olmadığını söylüyoruz. Onu en başından söyleyeydin ya ?PunisHimenT said:İyi hoş varda konuyla alakası nedir.Olayı yine amerikanın oyunlarına çevirdiniz.Gronax said:![]()
![]()
Duhan said:51. Allah’a karşı gelmekten sakınanlar ise güvenli bir yerdedirler.
52. Bahçelerde ve pınar başlarındadırlar.
53. İnce ipekten ve parlak atlastan elbiseler giyinerek karşılıklı otururlar.
54. İşte böyle. Ayrıca onları iri siyah gözlü hurilerle evlendirmişizdir.
55. Orada güven içinde her türlü meyveyi isterler.
56. Orada ilk ölümden başka bir ölüm tatmazlar. Allah onları cehennem azabından korumuştur.
57. Bunlar Rabbinden bir lütuf olarak verilmiştir. İşte bu büyük başarıdır.
Rahman said:41. Suçlular simalarından tanınır da, perçemlerinden ve ayaklarından yakalanırlar.
42. O halde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?
43.İşte bu suçluların yalanladıkları cehennemdir.
44.Onlar, cehennem ateşi ile yüksek derecede kaynar su arasında gider gelirler.
45.O halde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?
46.Rabbinin huzurunda (hesap vermek üzere) duracağından korkan kimseye iki cennet vardır.
47.O halde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?
48.İki cennet de (ağaçlar, meyveler, rengarenk bitkiler gibi) çeşit çeşit güzelliklerle bezenmiştir.
49.O halde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?
50.İçlerinde akan iki pınar vardır.
51.O halde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?
52.İkisinde de her meyveden çift çift vardır.
53.O halde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?
54.Onlar astarları kalın ipekten olan döşeklere yaslanırlar. Bu iki cennetin meyveleri (zahmetsizce alınacak kadar) yakındır.
55.O halde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?
56.Oralarda bakışlarını sadece eşlerine çevirmiş dilberler vardır. Onlara eşlerinden önce ne bir insan, ne bir cin dokunmuştur.
57.O halde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?
58.Onlar sanki yakut ve mercandır.
59.O halde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?
60.İyiliğin karşılığı, yalnız iyiliktir.
61.O halde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?
62.Bu iki cennetten başka iki cennet daha vardır.
63.O halde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?
64.O iki cennet koyu yeşil renktedir.
65.O halde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?
66.İçlerinde kaynayan iki pınar vardır.
67.O halde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?
68.İçlerinde her türlü meyve, hurma ve nar vardır.
69.O halde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?
70.Onlarda huyları güzel, yüzleri güzel dilberler vardır.
71.O halde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?
72.Onlar, çadırlara kapanmış hurilerdir.
73.O halde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?
74.Onlara, eşlerinden önce ne bir insan ne bir cin dokunmuştur.
75.O halde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?
76.Onlar yeşil yastıklara ve güzel yaygılara yaslanırlar, (nimetlenirler).
77.O halde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?
78.Azamet ve ikram sahibi Rabbinin adı yücedir.
Vakia said:1,2.Kesin gerçekleşecek (olan Kıyamet) koptuğu zaman, onun kopuşunu yalanlayacak kimse olmayacaktır.
3,4,5,6,7.Yeryüzü şiddetle sarsıldığı, dağlar parça parça dağılıp saçılmış toz olduğu ve siz de üç sınıf olduğunuz zaman, O, (kimini) yükseltir, (kimini) alçaltır.
8.Ahiret mutluluğuna erenler var ya; ne mutlu kimselerdir!1
9.Kötülüğe batanlara gelince; ne mutsuz kimselerdir!2
10,11.(İman ve amelde) öne geçenler ise (Ahirette de) öne geçenlerdir. İşte onlar (Allah’a) yaklaştırılmış kimselerdir.
12.Onlar, Naîm cennetlerindedirler.
13,14.Onların çoğu öncekilerden, azı da sonrakilerdendir.
15,16.Onlar, karşılıklı yaslanmış vaziyette mücevherâtla işlenmiş tahtlar üzerindedirler.
17,18,19,20,21.Ebediyen genç kalan uşaklar, onların etrafında; içmekle başlarının dönmeyeceği ve sarhoş olmayacakları, cennet pınarından doldurulmuş sürahileri, ibrikleri ve kadehleri, beğendikleri meyveleri ve arzu ettikleri kuş etlerini dolaştırırlar.
22,23.Onlar için saklı inciler gibi, iri gözlü huriler de vardır.
24.(Bütün bunlar) işledikleri amellere karşılık bir mükâfat olarak (verilir.)
25.Orada ne boş bir söz, ne de günaha sokan bir şey işitirler.
26.Sadece “selam!”, “selam!” sözünü işitirler.
27.Ahiret mutluluğuna erenler, ne mutlu kimselerdir!3
28,29,30,31,32,33,34.(Onlar), dikensiz sidir ağaçları ve meyveleri küme küme dizili muz ağaçları4 altında, yayılmış sürekli bir gölgede, çağlayan bir su başında, tükenmeyen ve yasaklanmayan çok çeşitli meyveler içinde ve yüksek döşekler üzerindedirler.
35.Biz onları (hurileri) yepyeni bir yaratılışta yarattık.
36,37,38.Onları ahiret mutluluğuna erenler için, hep bir yaşta eşlerini çok seven gösterişli bakireler yaptık.
39,40.Bunların birçoğu öncekilerden, bir çoğu da sonrakilerdendir.
41.Kötülüğe batanlar ise ne mutsuz kimselerdir!
Kararsızın paylaştığı karikatür az çok konuyla alakalıydı bu paylaşılan karikatürün konuyla bir alakası yok.Şu teröristleride haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz ya ne diyim ben size,yok vatanı işgal altındaymış napsınmış.Senkron said:Ne alaka yahu Kararsız bir foto paylaşmıs daha doğrusu karikatür onun öyle olmadığını söylüyoruz. Onu en başından söyleyeydin ya ?PunisHimenT said:İyi hoş varda konuyla alakası nedir.Olayı yine amerikanın oyunlarına çevirdiniz.Gronax said:![]()
![]()
Kleidophoros said:Mecazi olduğunu nereden anlıyoruz?
Bunlar mecaziyse diğer başka mecazi olanlar nelerdir?
Niye "size ilim vereceğiz" denmemiş de "köşkler, dereler" vs denmiş, niye özellikle burada mecaz kullanılmış?
Bu yüzden "bu dünyada kör olanlar ahirette de kördür" diye boşuna söylenmemiş.Kısacası o cennette huriler var, cariyeler var, köşkler yatlar var, altından akan dereler var diyip cennete gitmek için çalışanlar boşuna uğraşmasın, Allah onları cennetine almayacağının sözünü veriyor ve düşünün bunun sözünü veren Allah hiç senin algıladığın tarzda bir cenneti sana anlatır mı? Allah hem bunun sözünü veriyor hem de Kuranda şöyle huriler böyle köşkler var diyip milletin ağzını mı sulandırıyor, tabi ki hayır , cevabı mecazi anlatım da gizli.
Talibandan falan bahsetmiyorum onlar zaten ayrı olay daha önceki sayfalarda yorumumu görebilirsin. Benim dediğim "o senin dediğin terörizm ise 1.5 milyonun ölümü nedir " açıkla bakam bana. O terörist gruplar işgal altında olmadanda var dediğim gibi ayrı mevzu.PunisHimenT said:Kararsızın paylaştığı karikatür az çok konuyla alakalıydı bu paylaşılan karikatürün konuyla bir alakası yok.Şu teröristleride haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz ya ne diyim ben size,yok vatanı işgal altındaymış napsınmış.Senkron said:Ne alaka yahu Kararsız bir foto paylaşmıs daha doğrusu karikatür onun öyle olmadığını söylüyoruz. Onu en başından söyleyeydin ya ?PunisHimenT said:İyi hoş varda konuyla alakası nedir.Olayı yine amerikanın oyunlarına çevirdiniz.Gronax said:![]()
![]()
Pardonda sen nerden bakıyorsun ? Emin ol gayet tarafsız bir bakışla yaklaşıyorum ,senin aksine1.5 milyon tam olarak nerde öldüğünü söylersen bende bir fikir sahibi olurum.Şu söylediğin yabancı gazetelerdede ne varmış bilmiyorum hâla neden onları örnek olarak verdiğini anlamaya çalışıyorum gündemi Türk gazetelerinden takip ediyorum veya internet bloglarından.Senkron said:Talibandan falan bahsetmiyorum onlar zaten ayrı olay daha önceki sayfalarda yorumumu görebilirsin. Benim dediğim "o senin dediğin terörizm ise 1.5 milyonun ölümü nedir " açıkla bakam bana. O terörist gruplar işgal altında olmadanda var dediğim gibi ayrı mevzu.
Sen hayata medyadan bakmaya devam et. The Sun,Daily Express, The Guardian falan oku iyi haberler var orada...
E sen anlatıyorsun bak insan aklının alacağı şekilde, ilim, irfan verilecek diye. Niye mecaza ihtiyaç olsun ki şimdi burada?özellikle bunlar da değil, çoğu ayette mecaz kullanılmıştır ama insan aklının almayacağı şeylerde bu dünyadan eşyalarla anlatıma gitmiş olabilir.
"51. Allah’a karşı gelmekten sakınanlar ise güvenli bir yerdedirler.
52. Bahçelerde ve pınar başlarındadırlar.
53. İnce ipekten ve parlak atlastan elbiseler giyinerek karşılıklı otururlar.
54. İşte böyle. Ayrıca onları iri siyah gözlü hurilerle evlendirmişizdir."
Bir daha koymuşsun ama ne demek istiyorsun anlamıyorum ki.. Nerde kim ne demiş, ne sözü vermiş?"Bu yüzden "bu dünyada kör olanlar ahirette de kördür" diye boşuna söylenmemiş.Kısacası o cennette huriler var, cariyeler var, köşkler yatlar var, altından akan dereler var diyip cennete gitmek için çalışanlar boşuna uğraşmasın, Allah onları cennetine almayacağının sözünü veriyor ve düşünün bunun sözünü veren Allah hiç senin algıladığın tarzda bir cenneti sana anlatır mı? Allah hem bunun sözünü veriyor hem de Kuranda şöyle huriler böyle köşkler var diyip milletin ağzını mı sulandırıyor, tabi ki hayır , cevabı mecazi anlatım da gizli."
Sen gidip yerinde mi bakıyorsun adaş?Senkron said:Sen hayata medyadan bakmaya devam et. The Sun,Daily Express, The Guardian falan oku iyi haberler var orada...
Taraflı bakıyorsun dedim gerçi haklısın verdiğim gazeteler Türk gazetelerinden daha güvenilir örnekte hata yapmışım. Irak'ta öldü 1 küsür milyon kişi. Rakamlara da çok takılma şimdi bir de rakam tartışması olmasın Orta Doğuda 1945'ten sonra yapılan terörizm diyeyimde tartışma çıkmasın bununla ilgili.PunisHimenT said:Pardonda sen nerden bakıyorsun ? Emin ol gayet tarafsız bir bakışla yaklaşıyorum ,senin aksine1.5 milyon tam olarak nerde öldüğünü söylersen bende bir fikir sahibi olurum.Şu söylediğin yabancı gazetelerdede ne varmış bilmiyorum hâla neden onları örnek olarak verdiğini anlamaya çalışıyorum gündemi Türk gazetelerinden takip ediyorum veya internet bloglarından.Senkron said:Talibandan falan bahsetmiyorum onlar zaten ayrı olay daha önceki sayfalarda yorumumu görebilirsin. Benim dediğim "o senin dediğin terörizm ise 1.5 milyonun ölümü nedir " açıkla bakam bana. O terörist gruplar işgal altında olmadanda var dediğim gibi ayrı mevzu.
Sen hayata medyadan bakmaya devam et. The Sun,Daily Express, The Guardian falan oku iyi haberler var orada...
Yerine gidip gözümüzle gördüğümüze mi inanacaz? ne diyosun, sesin gelmiyo.Senkron said:@Klei
Medya'da çıkan haberlerin çoğu yalan "medyadan bakıyorsun" ile demek istediğim medyadan bakıp ona inanıyorsun demekti.
İlla yerine gitmek gerekmiyor. Olaylar arası bağı kurabiliyorsan, analiz yapabiliyorsan körü körüne medyaya inanmıyorsan yetiyor.Kleidophoros said:Yerine gidip gözümüzle gördüğümüze mi inanacaz? ne diyosun, sesin gelmiyo.Senkron said:@Klei
Medya'da çıkan haberlerin çoğu yalan "medyadan bakıyorsun" ile demek istediğim medyadan bakıp ona inanıyorsun demekti.
Bu işin az güvenilir çok güvenilir diye bir yanı yok kardiş ya taraflı bir gazetedir ya tarafsızdır asgarapas bi haber mi yayınlıyor Türk gazeteleri ? Amerika Irağa girip 1 milyon sivil mi öldürdü şincik ? Biliyor musun ki bu Irak'da ölen insanların çoğunluğu El kaidenin bombalı saldırları veya mezhep çatışmaları yüzünden öldüğünü ?Senkron said:Taraflı bakıyorsun dedim gerçi haklısın verdiğim gazeteler Türk gazetelerinden daha güvenilir örnekte hata yapmışım. Irak'ta öldü 1 küsür milyon kişi. Rakamlara da çok takılma şimdi bir de rakam tartışması olmasın Orta Doğuda 1945'ten sonra yapılan terörizm diyeyimde tartışma çıkmasın bununla ilgili.
Ha birde doğru bakıyorsun sadece, bakmak ile görmek arasındaki farkı bilmeden bakıyorsun...
Azıcık medya işinde bilgin olsaydı olayların nasıl döndüğünü bilirdin.PunisHimenT said:Bu işin az güvenilir çok güvenilir diye bir yanı yok kardiş ya taraflı bir gazetedir ya tarafsızdır asgarapas bi haber mi yayınlıyor Türk gazeteleri ? Amerika Irağa girip 1 milyon sivil mi öldürdü şincik ? Biliyor musun ki bu Irak'da ölen insanların çoğunluğu El kaidenin bombalı saldırları veya mezhep çatışmaları yüzünden öldüğünü ?Senkron said:Taraflı bakıyorsun dedim gerçi haklısın verdiğim gazeteler Türk gazetelerinden daha güvenilir örnekte hata yapmışım. Irak'ta öldü 1 küsür milyon kişi. Rakamlara da çok takılma şimdi bir de rakam tartışması olmasın Orta Doğuda 1945'ten sonra yapılan terörizm diyeyimde tartışma çıkmasın bununla ilgili.
Ha birde doğru bakıyorsun sadece, bakmak ile görmek arasındaki farkı bilmeden bakıyorsun...
Edit: He diyorsun ki ben kendi hâyal gücümle olayları birleştirebiliyorum. ?