Seviye 3'e neden kasayım ki? En temel sorun savaş açıldığı zaman tüm atölyelerin buhar olması ve diplomasinin zerresi olmadığı için barış içinde, diplomatik denge gözeterek devlet yönetmenin imkansız olması. Yani hiçbir devlete bağlı değilken çok güzel ticaretini yapıp dükkan sayını genişletiyorsun. Etliye sütlüye karışmadan İplikçi Nedim gibi takılıyorsun. Sonra artık sıkılmaya başlayınca bir krallık kurayım diyorsun ve bum. 30 tane devlet aynı anda sebepsiz savaş açıyor. Sınır komşuların ile barış yapıyorsun. Sonra yine bum 30 kilometre uzaktaki Sturgiya hiçbir sebep yokken savaş açıyor. O kadar uzak ki aylarca kimse kalelerini kuşatamıyor. Sonuç: Tüm atölyeler buhar oldu ve tüm kervanların saniyesinde basıldı.atölyeler seviye 1-2-3 olacak yükseltme için görev,para ve kaynak (belki zaman) harcamamız gerecekti.tam sürüm içinde yer almadı maalesef. gelecek mi belirsizliğe gömüldü.
Warband de tüm şehirlerden atölye alıyordum ve savaş olduğunda haciz geliyordu, barış yaptığında oradan para gelmeye devam ediyordu ama anladığım kadarıyla Bannerlord dayken atölye siliniyor(?) tarzı bir şey oluyor. Saçma olmuş keşke olmasaydı. Bir de atölye açma sınırı var sanırım beyim yine senin mesajlarından aklımda kaldığı kadarıyla, onun da sebebini anlamadım parasıyla değil mi param var ki atölye açmak istiyorumSeviye 3'e neden kasayım ki? En temel sorun savaş açıldığı zaman tüm atölyelerin buhar olması ve diplomasinin zerresi olmadığı için barış içinde, diplomatik denge gözeterek devlet yönetmenin imkansız olması. Yani hiçbir devlete bağlı değilken çok güzel ticaretini yapıp dükkan sayını genişletiyorsun. Etliye sütlüye karışmadan İplikçi Nedim gibi takılıyorsun. Sonra artık sıkılmaya başlayınca bir krallık kurayım diyorsun ve bum. 30 tane devlet aynı anda sebepsiz savaş açıyor. Sınır komşuların ile barış yapıyorsun. Sonra yine bum 30 kilometre uzaktaki Sturgiya hiçbir sebep yokken savaş açıyor. O kadar uzak ki aylarca kimse kalelerini kuşatamıyor. Sonuç: Tüm atölyeler buhar oldu ve tüm kervanların saniyesinde basıldı.
Not: tüm bunlar diplomasi modu varken yaşandı native değil. Bir modcudan rica ettim savaş ilan edilince atölye gitmesini kaldıran mod yaptı. Aynı modcunun gelirleri arttıran modunu da kullanınca en azından para babası olma RP'mi gerçekleştirebildim. TW'ün saçma sapan sistemlerini aşıp keyif alabilmek için 3 mod kullandım.
Sınır kaldırmak için bir modWarband de tüm şehirlerden atölye alıyordum ve savaş olduğunda haciz geliyordu, barış yaptığında oradan para gelmeye devam ediyordu ama anladığım kadarıyla Bannerlord dayken atölye siliniyor(?) tarzı bir şey oluyor. Saçma olmuş keşke olmasaydı. Bir de atölye açma sınırı var sanırım beyim yine senin mesajlarından aklımda kaldığı kadarıyla, onun da sebebini anlamadım parasıyla değil mi param var ki atölye açmak istiyorum![]()
En son diplomasi modu oyunu çöktürüyodu o düzeldimi?Sınır kaldırmak için bir mod
Gelir arttırmak için bir mod (Köylerin üretimlerine dikkat ederek açtığım atölyeler dahil zerre para vermiyor. Atıyorum 15k atölyeye veriyorum günlük 78 veriyor)
Atölyleler silinmesin diye bir mod
Ticaret perkinin son level olsun diye 150 saat aynı şeyi yapmamak için bir mod
Ekonomiyi ayakta tutmak için banka modu
Zırt pırt savaş açılmasın, barış süreleri daha dengeli olsun, savaş yorgunluğu artsın diye diplomacy modu
Yani oyunun tek adam akıllı olan tüccar RP'sini yapabilmek için 6 tane mod kullanmışım. Haciz gelmesi gayet mantıklı. Düşman ülke savaş açtıysa yarısına el koyabilsin. Ben keyfime göre açtıysam para akışı tamamen kesilsin ama barışınca zaman içinde geri gelsin. Kökten silinmesi ne kadar ucuza kaçılmış ve basit bir özellik. Oyun her yerinden özensizlik akıyor. Daha casus belli olayına girmedim bile. Casus belli sistemi olsa ve sebepsiz yere savaş açtığında ticareti olumsuz etkilese falan...
Github'daki sürümünü yüklemen gerekiyordu nexus bozuktu. Sanırım şimdi fixlemişler nexusu.En son diplomasi modu oyunu çöktürüyodu o düzeldimi?
oyunda vanilla olması gereken eksikleri yırtılmış kumaşa yama diker gibi mod yapıp yükleyip kullanıp kendi kendimize çözmemizi beklemeleri cidden üşengeçliğin ve ucuza kaçmanın oyunu çıkarıp salalım gitsin ne yapsak oynanır zaten kafasında gitmeleri çok sinir bozucu keşke birazcık uğraşıp adam gibi yapsalardı her şeyi onca yıl bu kadar eksik yakışmadı yaniSınır kaldırmak için bir mod
Gelir arttırmak için bir mod (Köylerin üretimlerine dikkat ederek açtığım atölyeler dahil zerre para vermiyor. Atıyorum 15k atölyeye veriyorum günlük 78 veriyor)
Atölyleler silinmesin diye bir mod
Ticaret perkinin son level olsun diye 150 saat aynı şeyi yapmamak için bir mod
Ekonomiyi ayakta tutmak için banka modu
Zırt pırt savaş açılmasın, barış süreleri daha dengeli olsun, savaş yorgunluğu artsın diye diplomacy modu
Yani oyunun tek adam akıllı olan tüccar RP'sini yapabilmek için 6 tane mod kullanmışım. Haciz gelmesi gayet mantıklı. Düşman ülke savaş açtıysa yarısına el koyabilsin. Ben keyfime göre açtıysam para akışı tamamen kesilsin ama barışınca zaman içinde geri gelsin. Kökten silinmesi ne kadar ucuza kaçılmış ve basit bir özellik. Oyun her yerinden özensizlik akıyor. Daha casus belli olayına girmedim bile. Casus belli sistemi olsa ve sebepsiz yere savaş açtığında ticareti olumsuz etkilese falan...