Askeri Marşlar ve Ulusal Marşlar

Users who are viewing this thread

Redstone Knight said:


Wolgalied hakkında bilgi verecek var mı ? İnternette çok az şey yazıyor hakkında fakat bence savaşı en iyi anlatan şarkılardan birisi.

Bilgi Yanlışı Olabilir

Stalingrad Muharebesi devam ediyor. Askerler bitkin , yorgun , yaralı ve bitap düşmüş haldeler. Wolgalied de Radyolardan dinletiliyor ve Eşini , Çocuğunu , Nişanlısını , Ailesini geride bırakıp gelen Askerlerin ağladığı gözlemleniyor. Zaten ağır bir marş. Sözleri de anlamlı.

 
Bir gün tramvaydayım, okuldan dönüyorum kampüsten çıktık geliyoruz. 4'lü koltuktayım hem de ters tarafındayım. Kulaklığımı unutmuşum haliyle sağımdaki solumdaki muhabbetlere kulak misafiri oluyorum. Kampüsten merkeze de 25-30 kilometre var, tramvayla 1 saat çekiyor. Merkeze 5-6 durak falan kaldı. 2 tane mülayim görünüşlü eleman bindi. Üniversite öğrencisiler herhalde. Karşı tarafıma oturdular. Bir süre sonra bir baktım farklı bir muhabbetleri var. Birinin arkadaşı bunun yanındakine çok benziyormuş falan, arayıp hal hatır sorup yanımda senin gibi biri var dedi. Ama diyeceğim o değildi bu elemanlar IŞİD'in marşına geldiler. IŞİD marşını alıp dubstep mixlenen videoyu izlemişler üzerinden kritik yapıyorlar. "Ya güzel olmuş aslında" diyorlar filan. IŞİD'e sempati mi nefret mi duyuyorlardı bilemem. Ama bir tanesi -ki sohbeti ilerleten, atik konuşan- durdu diğerine döndü görmüş geçirmiş bir edayla "en iyi müziği solcular yapıyor ama, en iyi müzisyenler solculardan çıkıyor, hepsi emektar" dedi. Diğeri de onayladı. Demem o ki Commie Mücahidleri diye taştaş geçtiğin müziği beğenmeyenleri aya yolluyorlar, babana sor o bilir.
 
En sevdiğim ulusal marşlardan biri Uruguay'a ait. Oldukça neşeli bir marş; nedense moralim bozuk olduğunda bana neşe veriyor.

 
SS marchiert in Feindesland. Bağlılık yemini gibi mübarek. Die Wacht am Rhein ve Weit laßt die Fahnen wehen de aynı güzekliktedir. Her gün bunları kulaklık ile son ses dinlerseniz rahatlarsınız, sonrası SS saflarında savaşmak veya sempatizanlarıyla ev yakmak.
 
Back
Top Bottom