In Progress Asker gruplandırma Hatası

Users who are viewing this thread

Oyun Versiyonu {Örn: v1.0.0]
e1.7.0
Oyun Sürümü
Beta Sürüm
Mod kullanımı
Hayır, mod kullanmadım.
Merhabalar,

1 nolu grupta olan piyadeleri bölüyorum 1 de %35 şeklinde piyade bırakıyorum ve 2 ye %65 alıyorum kalkanlı olanları seçiyorum. Kalkanlı piyadeleri savaşta öne koyuyorum.

2 nolu okçuları başka yere alıyorum 3 de %65 okçu bırakıyorum ve 4 de %35 zırhlı okçuları alıyorum. 3 deki dandik okçuları ordunun arkasına alıyorum 4 deki zırhlı okçular genellikle seçkin oluyor zaten ordunun önünde duruyor doğrudan atış yapıyor, düşman okundan daha az zarar görüyor, moral kaybı daha az oluyor.

3 nolu atlıları başka yere alıyorum 5 de %65 atlı bırakıyorum ve 6 da %35 zırhlı atlı bırakıyorum. Zırhlı atlıları savaş başında direk hücuma yolluyorum sonra geri çağırıyorum, zırhsız atlıları piyadeler birbirine girince tepeden çağırıyorum.

4 nolu atlı okçuları 7 ve 8 e eşit miktarda bölüyorum genellikle zırhsız atlılarım sağ kanatta ise bir tanesini sağ kanada koyuyorum atlıdan düşmanı uzakta tutmak için vur kaç yapıyorum, diğer atlı okçu gurubunu da ordunun arkasında destek kuvvet olarak tutuyorum.

neyse yeni sistem ile bu şekilde savaş planı kuruyorum 1.7.0 da.

Sorun 1: Ancak kurduğum sistemde 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 hangisine hangi birliği koyduğum farketmiyor denedim çünkü tamamını doldurunca oyun hata veriyor ve bir sonraki savaşta ve diğer tüm savaşlarda tüm yayaları 1 e tüm atlıları 3 e alıyor. diğer tüm seçimler boş kalıyor. okçular piyadeler şu bu hepsi 1 de tüm atlılar ise 3 de oluyor. her ne kadar 2 yi okçu olarak göstermeye devam etse de yüzdesini değiştirmemle asker sayısı artmıyor hep 0 ya da sadece atadığım komutan ile 1 kişi gözüküyor. 6 - 7 bölüğe ayırınca sıkıntı yok ancak 8 de 8 yapınca bu olay gerçekleşiyor.

Sorun 2: Askerleri artık ordu panelinden (P) 1 - 2 - 3 - 4 ... gibi guruplara yerleştiremiyoruz. Sanırım bu güzel özellik kaldırılmış. Şimdi savaş sırasında orduyu karşı ordu ile birlikte 1000 kişilik ayarlayacak şekilde belirli bir düzende bölüyor. Her yeni savaşta ben 1 - 2 - 3 ... böldüğüm askerlerin yüzdelerini tekrar seçmek zorunda kalıyorum. Bunu ortadan kaldırmanın mümkünatı yok mu? Yani ben 1 de %65 piyade 2 de %35 piyade seçiyorsam bana meydana 10 piyade de koysa aynı oranı sabit bırakması gerekiyor.

Sorun 3: Bizi eskiden orta yerde başlatırdı şimdi elimizde ok var ve at üstündeysek atlı okçu olarak görüyor, atlı okçuları dağın başına koyuyorum ve savaş komutanı olarak benimde kertenkelenin biley yaptığı yerde ne işim var ?


*Bir de istek konu ile alakalı olarak benim bilgisayarım güçlü özelliklere sahip. isteyen 400 kişiyi seçsin isteyen 1000 isteyene de neden sınırsız asker seçeneği getirilmiyor?
*Ceset sayısını sınırsız yapıyorum, her yeni gelen takviyede yerdeki cesetler ve silahlar kayboluyor. Bu konununda düzenlenmesi gerekiyor.
 
Last edited:
Aynı durum bende de var. Yeni yapılan sistem bozuk. Biraz oynamaya başladığınız zaman kafayı yiyor ve bir yerden sonra crash veriyor. Ayrıca bir şey daha söylemek istiyorum. Kuşatma savaşında savunma yaparken askerleri gruplara bölüp surlara yerleştiriyorum fakat savaş başladığı an yerlerini terk edip kapıya ve kapının sağı ile sol tarafına gidiyorlar. Komuta açık yapmıyorum ama benim istediğim yerde durmuyorlar. Bu nedenle kuşatma savunması yapamıyorum.
 
Bu sistemi ben de sevmedim. Ne güzel mızraklı askerleri ayrı gruba alıp onları öne koyardım kalkanlıları arkasına dizerdim atlı hücumu için. Bu sistem yüzünden asker ayıramıyorum illa piyadeyi %lik ayırmak gerekiyor saçma olmuş.
 
ordu panelinden askerli bölüklere ayırma özelligini kaldırmak çok saçma olmuş,kesinlikle geri getirilmesi gerek.

ayrıca,şuanki sistemde savaşa girerken asker gruplarını ayarlama ekranında tüm bölükleri boşaltıncada hata verip oyundan atıyor...
 
ordu panelinden askerli bölüklere ayırma özelligini kaldırmak çok saçma olmuş,kesinlikle geri getirilmesi gerek.

ayrıca,şuanki sistemde savaşa girerken asker gruplarını ayarlama ekranında tüm bölükleri boşaltıncada hata verip oyundan atıyor...
Şimdi baktım askerleri gruplara ayırma hala var ama kolaylaşmış. Farklı piyade grubu açıyorsun, hemen o grubun kutusunun alt köşesinde Farklı bi + tuşu var, oradan öncelik ayarlıyorsun. Sadece kalkanlı birlikler olsun sadece cidaci gibi gibj
 
eskisi kalsaydı,detaylı ayarlamak isteyenler için de bu halini ekleselerdi sorun kalmazdı.ben sadece npcleri bi gruba almak istiyorum mesela,alamıyorum artık.

normalde npcleri ayrı bi gruba alıyordum,ben 100 kişiyle geziyorum diyelim ve 10 kişilik çapulculara saldırıyordum.sadece npclerin oldugu gruba saldırı emri verip,npclerin tecrübe kazanmasını saglıyordum.şimdi bunları yapma şansım kalmadı.100 adamın içinde npclerden birisi denk getiripte bi çapulcu öldürecekte,tecrübe kazanacak....
 
Back
Top Bottom