Asker geliştirme ve Zaman geçirmek için....

Users who are viewing this thread

zazaza

Banned
Selamlar arkadaşlar benim aklıma takılan soru ki daha öncede önerilmiş olabilir ancak onu hortlatmayı bek sevmem açıkcası

kale ve şehirlerde  100 ila 300 e kadar asker savunma amaçlı bulunmakta peki bu askerler talim yapmıyorlar ve yan gelip yatıyolar... çok hızlı bir oranda olmasa bile bu askerlerde zamanla gelişmeli bence otomatik olarak okçu ve piyade olarak bizim önceden verdiğimiz bir talimata göre gelişmeliler. ve şehirlerde de gönüllü asker alma olmalı.

edit; aklıma bifikir daha geldi ve yeni başlık açmadan hem kirlilikte olmaz buraya yazıverem dedim.Daha önce önerilmiş olablir böyle bir tereddütte olduğumdan ve forum kirliliği olmasın diye buraya ekledim

---savaşlar sırasında  lordun kabul salonunda handa şehir merkezini gezerken  köy merkezine indiğimizde de oyun zamanı ilerlemeli tabi hızlı birşekilde değil yani örnek olarak bu ayarlanır elbette her 10 dk da bir 1 saat geçebilir ne dersiniz ?

Aslında baya hoş ve mantıklı bir öneri, hatta talim becerisi yüksek bir NPC'yi kale veya şehre yerleştirip, grubu eğitmesi için bırakabiliriz, çok güzel olur  :mrgreen:

haklısın kesinlikle.Bu arada şehirde asker ne zaman çıkıyo.Çıkması için belli bi süresimi var şehrin fethinden sonra ?Yoksa bişimi yapıp biz çıkarıcaz

@kalvaz    şehirlerde asker çıkmıyo sadece hanlarda alabileceğin paralı askerler var. Benim demek istediğim kalelerin aksine şehirlerde de köyler gibi sivil hayat var o insanların arasındanda asker alınabilmeli.

@dragonbone  öyle bi sistem getirilse bu hem gerçekçi hemde oyuncuya azda olsa bi kolaylık sağlardı ve en zor seviyede oynarken kaleyi daha bi gözümüz arkada kalmadan bırakıp çıkardık seferlere.  :) :mrgreen:

zazaza said:
@dragonbone  öyle bi sistem getirilse bu hem gerçekçi hemde oyuncuya azda olsa bi kolaylık sağlardı ve en zor seviyede oynarken kaleyi daha bi gözümüz arkada kalmadan bırakıp çıkardık seferlere.  :) :mrgreen:

Evet gerçekten çok güzel olur öyle bir sistem  :mrgreen:

Aslında şehirlerdeki sivil hayattan asker alma konusunda şöyle birşey olabilir; Şehri ele geçirdiğimizde o şehrin Lordu oluyoruz ya; "lordumuz ferman yayınladı, gönüllüler lordumuzun ordusuna katılabilecekler" tarzı bir sistem olsa daha mantıklı olmaz mı, çünkü bize ait olmayan bir şehirden adam alıp çıkmak biraz mantıksız geliyor bana  :mrgreen:

Dragonbone said:
zazaza said:

Evet gerçekten çok güzel olur öyle bir sistem  :mrgreen:

Aslında şehirlerdeki sivil hayattan asker alma konusunda şöyle birşey olabilir; Şehri ele geçirdiğimizde o şehrin Lordu oluyoruz ya; "lordumuz ferman yayınladı, gönüllüler lordumuzun ordusuna katılabilecekler" tarzı bir sistem olsa daha mantıklı olmaz mı, çünkü bize ait olmayan bir şehirden adam alıp çıkmak biraz mantıksız geliyor bana  :mrgreen:

Evet haklısın  sadece köylerden ve sahibi olduğumuz  şehirlerden asker  alınmalı öylesi  daha mantıklı.

Güzel gerçekten ama singleplayer'da bunu cpu zaten uyguluyor. Şehir içinden adam alıp geliştiriyor ve harekete geçiyor. Ama bunu bizim yapamamamız çok ilginç gerçekten. Ayrıca sp'de lordlara adam verme ve alma tam etkin değil. Sadece adam vermek eksiklik yaratmış.  Dediğiniz gibi kalelere de npc bırakamamak işin bir eksik yanını sergiliyor bir eğitmen atama olsa o bile kafi.  :roll: sanırım bu her türlü önerilerin bedeli harcanacak zaman ve paranın ötesinde binlerce kod ve grafik çalışmasını gerektiriyor ki bu yüzden geliştirmeler beklentiyi karşılayamıyor. Oyuna ilgi artarsa eminim ki daha fazla geliştirme çalışmaları olacaktır fakat yeni oyunların çıkarılacak olması da bu işlemlere engel olabilir.

Back
Top Bottom