Ülkenin eğitim diline göre dil bilmeniz gerekir. TOEFL, IELTS gibi sınavlardan iyi puan alarak bunu ülkeye gösterebilirsiniz.
Lise ortalamanızın en az 3.0 olması gerekir, değilse, Ingiltere gibi ülkeler de Foundation denilen kurumlar size 1 yıllık ön-eğitim veriyor (ücretli). Sonra üniversiteye başlayabiliyorsunuz, ortalama bir üniversitede. Ve söylemeliyim ki, Ingiltere/Hollanda gibi ülkelerdeki en basit üniversiteler, Türkiye'de ki en iyi üniversitelerden daha iyi eğitim ve iş imkanı verir.
Okula yıllık ücret, yurt parası, kitap/ödev, yiyecek, yol paranız olmalı. Ülkeden ülkeye göre ve para birimlerine göre değişir bu.
Hollanda Euro kullanır ama eğitim ücreti azdır. Ingiltere Pound kullanır (1 Pound = 3.58 TL) ayrıca eğitim ücreti de fazladır. Bir Türk için bu yıllık 60.000 TL'ye patlayabilir.
Mesela lise ortalamam yüksek. Dil sınavlarından da puanlarım fena değil. Para olayını da hallettim diyelim ;
1-Her üniversitelere ayrı ayrı başvuru mu yapacağım?
2-Onlar bizi sınav yapmayacak mı?
3-Gittiğim ülkede okulu bitirdikten sonra ülkeme geri mi yollayacaklar?
Birçok üniversite burs imkanları sağlar ve hatta burs üstüne kampüste çalışma gibi olanakları olan üniversiteler de var yani başarılıysan zengin olmayıp da yapabilirsin
Almanya için üniversitelere verilen destek denilebilir. Almanyanın 4 büyük üniversitesine-Münich Teknik,Karlsruhe Ensitüsü,Aachen Enstitüsü,Berlin Teknik- yılda 500 milyon euro ya yakın destek alıyor. Çeşitli firmalardab ve devletten geliyor bu paralar tabii ki.
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.