arena fikirleri

Users who are viewing this thread

raptor

Recruit
yav elalem laf etmiþ yok 1 nisan þakasý mý bilmemne mi biraz dolduralým burayý :smile:

ingilizcesini yazdým bir de türkçe yaziyim çok zor olmasa gerek :razz:

oyunda her þehir için farklý bir arena dizayný olucak, bunun için deðiþik arena fikirleri gerekli benden çýkan bazý fikirler :

- 4 kulede 4 okçu ve kalkanlarý ve oklarýndan baþka biþeyleri yok birbirlerini vurup oklarý karþýlamakla uðraþýyolar.

- Carmageddon stili bir yarýþ , kural yok , bitime varan ya da son ayakta kalan kazanýr , burda pusu falan da kurulur þimdi muhteþem zevkli olur. 3 tur olur mesela dairesel olmayan bi pist olur deðiþik yerleri olan vs.

- geleneksel cirid oyunlarý senaryosu

- geleneksel þövalye mýzrak dövüþü senaryosu. (sonunda prenses verseler çok makbule geçerdi :smile:)

- dairesel bir arenada 2 þerli 5 grup. Arenanýn duvarlarýnda tarafsýz okçular kafalarýna göre ok atýyolar. Ok yaðmuru altýnda her grubun biri kalkanlý ve fýrlatýlan hançerli öteki kýlýçlý iki elemaný var . Kalkanlý eleman arkadaþýný oklardan korumaya çalýþýyo belki bir iki okçuyu hançerleriyle aþþa indiriyo. Kýlýçlý eleman da diðer takýmdakileri öldürmeye çalýþýyo vs.

tam tercüme olmadý ama olsun :smile: kafadan yazdým zate eheh

ingilizceye yazmýþým burda yok :smile: hidalgoyu anýmsatýr o carmagedon vari arena, bilmiyorum izledin mi, baþlý baþýna bir oyun bile olur :smile:
ayrýca bu arenaya kendi atýnla falan girmelisin ki böle rakipler de birbirinin ayný deðil random deðiþik deðiþik kýllýklar olmalý, belki arada dark knightlardan biri falan

bi de bu tarz bi yer haritanýn ücra köþesindeki bi þehre koyulursa o þehre seyahat de artar ben kýyý þehirlerine pek uðramýyorum mesela ters kalýyo
:roll:

þu iki kiþilik 5 takým olayýnýn yapay zekasý kasar.. ama tarafsýz okçular fikri yine de hoþ olur :smile: baþka bi türlü eklense bile

bi de her þehrin gladyatorleri olsa böle ranking þeklinde sen turnuvalar katýlýp birinciliðe yükselsen mesela champion of tihr olsan bi süre sonra madalya alsan tüm þehirlerde champion olursan da oyun bitse gibisinden en azýndan intro falan girebilir hoþ olur

oyun bu haliyle bile çok eðlenceli ancak ileride kale kuþatmaca türü yenilikler gelirse daha güzel olabilir.

Bir de çoklu oyuncu olayý eklense, bilgisayradan birbirimize baðlanýp counter strike misalý dövüþler yapsak, oyunun baþýnda counter daki gibi silah fln alsak :razz: Böyle bir seçenek oldu muydu birde, oyun çok bomba olurdu önünde kimse duramazdý.

Ne alakasý var yahu? :grin: Oyuna bi çoklu oyuncu seçeneði eklensin diyok alt tarafý. Ýnternek kafelerde de oynanýrsa niye kötü olur ki? Starcraft half life gibi oyunlar yok mu internet kafelerde sanki? Sonuçta oyunun þaný yürür. :?:

Güzel oyunlarýn internet kafe kültürünün parçasý olmasý her zaman beni üzmüþtür. Böyle oyunlarýn abuk subuk insanlarýn diline düþmesini þahsen ben istemem. Zaten þu haliyle yurt dýþýndan bir hayli alýcý bulur. Forumda Türklerin sayýsýndan kat kat fazla yabancý var. Bu oyunun Türkiye'deki yoz insanlarýn mastürbasyonu haline gelmesini istemem, hepimiz biliyoruz buradaki internet kafe kültürünün durumunu deðil mi? Yanlýþ anlaþýlmasýn Türkiye'deki insanlarý hor görmüyorum ben de Türkiye'de yaþýyorum lafým sadece oyunculuk seviyesi internet kafe düzeyinden ibaret olanlara.

deathmatch mi diyolar ben onun gibi biþi düþünmüþtüm. Sonuçta çoðu oyunda böyle canýn sýkýlýnca kafa daðýtmak için 5 dakkalýðýna oynayabileceðin sýrf öldürme üzerine kurulu seçenek bulunur. Hem çok satýlýrsa imkanlar artacak ve daha da geliþtirilecek oyun. Counter strike gibi bir baðýmlýlýk yaratacaðý ve çok satýlacaðý belli. Neyse caným onlar bilirler ne yapacaðýný.. :cool:

mesela yuvarlak klasik bi arenada 5 kişi kepsinde bir kılıç bir kalkan hepsi birbirine ayakta kalan kazanır

Epey zaman olmuş ama fikirlerimi yazmazsam çatlıyacağım Arenada tepede rasgele dönen kafa kopartan bıçaklar olsa , üzerinden düşülünce kazıklara çakılıp ölünen bir platform olsa harika olurdu Bilenler bilir Die By The Sword diye harika bir oyun vardı Dövüş sistemi biraz karışık ve hayli gerçekçi olduğu için olsa gerek fazla tutmamıştı Bunlar orda da vardı Gerçi bu oyun başlı başına topic olmayı hak ediyor ya neyse Forumu kalabalıklaştırmayayım

Fikirler güzel ama konunun yeri yanlış (Düzeltecek bir denizimiz yok malesef  :cry: ).Bende bir fikir atıcam o kadar para kazanıyoruz peki koyacağmız bahsi neden biz belirlemiyoruz.

Back
Top Bottom