Marcous
Recruit

Ideę tej modyfikacji kieruję do graczy polskich, w dalszej perspektywie do tureckich. Zacznę od historii: termin "antemurale" (łac. przedmurze) pochodzi z 1467 r., z memeriału skierowanego do Pawła II. Dotyczy on, oczywiście, Polski i jej roli w obronie przed barbarzyńskimi najazdami. W wiekach od XV do XVII niejednokrotnie oznaczało to starcia z Imperium Osmańskim. Wszyscy chyba pamiętamy śmierć hetmana królewskiego Stanisława Żółkiewskiego pod Cecorą, oraz wspaniałą wiktorię Jana III Sobieskiego. I chyba wszyscy też słyszeliśmy o husarii, pospolitym ruszeniu etc. Ze strony tureckiej z pewnością jest to równie ciekawe.
I tu właśnie rodzi się miejsce dla moda. Miejscem mogłaby być Mołdawia, bohaterem szlachcic polski lub osmański kalif (?), siłami neutralnymi np. kozackie oddziały. Myślę, że możliwości jest wiele. Co o tym sądzicie?
P.S. Liczę na odpowiedzi od Sivle'a i Matrixa33, ponieważ nie sąoni biernymi czytelnikami forum
Mam jednak nadzieję, że zainteresuje się tym tematem więcej polskich graczy.
I tu właśnie rodzi się miejsce dla moda. Miejscem mogłaby być Mołdawia, bohaterem szlachcic polski lub osmański kalif (?), siłami neutralnymi np. kozackie oddziały. Myślę, że możliwości jest wiele. Co o tym sądzicie?
P.S. Liczę na odpowiedzi od Sivle'a i Matrixa33, ponieważ nie sąoni biernymi czytelnikami forum