Anime/Manga

2019 Yaz Sezonu'ndaki animelerden ilginizi çeken oldu mu?

  • Evet, bir ya da birkaçını mutlaka izlerim.

    Votes: 5 17.2%
  • Evet ama biraz sönük gibi.

    Votes: 3 10.3%
  • Bilemedim moruk / Henüz bakmadım

    Votes: 6 20.7%
  • Hayır, hepsi çöp gibi

    Votes: 6 20.7%
  • Anime izlemeyen bir plebim

    Votes: 9 31.0%

  • Total voters
    29
  • Poll closed .

Users who are viewing this thread

yok şu sıralar anime izlemiyorum, ancak mangayı okudun animeyi izlemene gerek yok demek çok yanlış, kitabını okuduğun şeyi dizi yapıyorlar çatır çutur izliyoruz bu da bir nevi aynı olay. bu sezonda olanları mangada okurken ulan animede ne güzel olur buralar diye hayal ede ede okudum zaten, soundtrack falan kafamda hep planlıydı. şimdi ne güzel izleyip göreceğim kafamdaki gibi mi olacak diye mis gibi işte. gerçi bahsettiğim gibi traileri biraz dandik buldum şimdilik.
 
LN uyarlaması ve LN uyarlaması olan diğer tüm serilerin kaderini yaşayacak. 2. sezon sonrası animesi bitecek. Bunun için hem hikaye anlamında potansiyeli var, başlangıçta yarattığı çekici kurguyu tamamen yok ediyor sonradan. İsekai janrasının kaderi böyle, anti-hero bile koysan gidiyor yine önüne çıkan herkese yardım edip iyilik meleği oluyor. İsekai seviyorsan belki ilk sezonu izlenebilir düzeyde olabilir ama genel olarak ızdırap serilerden biri kendi adıma söylemem gerekirse.
 
Yayınlanan bölümleri izledim de boş duygu sömürüsü yapan bir anime. Yapmacık drama kasan bir seri, sezonun bitmesini bekleyip bi ara çerezlik izlerim.

Edit: Aa bak şimdi hatırladım bugün Code Geass: Fukkatsu no Lelouch'un yayın tarihi. Review bekliyorum.
 
Hakikaten şu isekai serilerde ana karakter neden hep iyilik meleği olmaya çalışıyor.Yok mu şöyle şeytani bir ana karakter.Gerçi Kaifuku Jutsushi no Yarinaoshi serisi diğerlerine nazaran daha iyi bu türde.

Edit: Animesi falan yapılsa keşke şu serinin iyi tutulur
 
Ama kötü ve şeytani olunca da Kaifuku Jutsushi no Yarinaoshi'deki gibi borderline hentai'ye bağlıyor. :grin:

Açıkçası bana kalırsa isekai trope'u genel olarak zayıf, tamamen kurgu yükünden kurtulmak için ortaya atılmış bir seçenek. İsekai olmayıp da fantastik bir evrende geçen bir sürü seri var ancak isekai olmadığı için sürekli bu evreni ve karakterin neden bir şekilde özel olduğunu açıklaması bekleniyor seriden. Karakterlerin de çok iki boyutlu oluşu olmayan derinliğe son darbeyi vuruyor.
 
İsekai türünün ortaya çıkışı animelerin izlenme sebebiyle ortak aslında. İnsanlar gerçek hayatın kasvetinden, sıkıcılığından, dertlerinden vs. kurtulmak için sinemaya gider, tiyatroya gider, kitap okur, film izler, tv izler, internette gezer, oyun oynar falan bu böyle gelmiş. Animeler de farklı değil. Gerçek hayattan başka bir evrene geçen karakter konusu da doğrudan izleyicinin benliğine hitap ediyor bu yüzden. İsekai'nin modern, gerçekçi dünyadan alternatif dünyaya/evrene göndermesi bu yüzden çekici ve öyle kolay kolay tükenecek bir janra da değil.
 
Yeni Code Geass filmini uzun bir süre göremeyeceğimizi tahmin ederek filmle ilgili yorumlara baktım, daha kötü yorum görmedim. Mükemmel olmuş diyen bir yorum da görmedim. İyiydi filan diyolar.

Bir de ben Anime'nin özeti olan 3 filmi izlememiştim. Orada değişiklikler yapmışlar ve film de bunlar üzerine kuruluymuş. Öğrendiğim bir kaç tanesini spoiler içinde yazıyorum merak eden baksın.

Bu filmlerin sonunda Lelouch kesinlikle ölüyormuş. Animede'ki gibi ortada bir son bırakmıyor. Dolayısıyla son sahne de biraz değişik.
Mao karakteri filmde hiç yok.
Shirley ölmüyor. En ilginci buydu benim için. Filmde de önemli rol oynadığı söyleniyor.
Sonuca gelecek olursak, Lelouch ölü durumda ve onu diriltmek için uğraşıyolar, filmin adı da oradan geliyor. Shirley bu konuda bayağı önemli.

Bir de yeni sezon geleceğine kesin gözle bakmaya başladım. Bu film neredeyse tamamen yol yapmak için anladığım kadarıyla. Çok merak ediyorum.
 
Meeeh, bu biraz can sıkıcı. Açıkçası orijinal serinin güzel bir şekilde bitmesini sağlayan her şeyi değiştirmişler. :meh:
 
Hobeto13 said:
Meeeh, bu biraz can sıkıcı. Açıkçası orijinal serinin güzel bir şekilde bitmesini sağlayan her şeyi değiştirmişler. :meh:

Açıkçası ben de aynı fikirdeyim ama kafamda 2 sezon anime ayrı, geri kalan her şey ayrı yerde. Star Wars'ın expanded universe'si gibi. O yüzden diğer kısma da okeyim.


Ekstradan shounenlerin tüm ana karakterleri aşağı yukarı aynı olsa da en sağamı net Natsu ya. Tabi Happy de güzel tamamlıyor.
 
Tekrar izleyince "hööö bunu biliyom" durumunda oluyorum.

Yeni sezonda takip ettikleriniz var mı?
güncellerden Kaze ga Tsuyoku Fuiteiru, Hinomaruzumou, shield hero'yu izliyorum ben.
 
Açıkçası o durum da hoşuma gdiyor benim eğer anime güzelse. Efsane bi olayı unutmuş oluyorum, sonra görünce doğru lan burası çok güzeldi diyorum. Animeyi neden sevdiğimi hatırlatıyor.

Ben bi tek Shield Hero'yu güncel takip ediyorum. Onda da gaflete düştüm. Daha çok, önceki sezondayım. SAO ve FTyi izlemeye devam ediyorum. Bi de Slime bilmem nesi var güzel diyolardı onun bitmesini bekliyorum. O komple bitsin toptan izlerim.
 
Drifters ve Log Horizon izledim.

Drifters güzeldi. İzlenir eğlenceli bir teması var.

Log Horizon olmamış ama. Bir sezonunun %65'i filler filan. Türk dizilerinden daha fazla bakışma sahnesi var. Özellikle ikinci sezon adamı kanser eder.
 
Back
Top Bottom