Anime/Manga

2019 Yaz Sezonu'ndaki animelerden ilginizi çeken oldu mu?

  • Evet, bir ya da birkaçını mutlaka izlerim.

    Votes: 5 17.2%
  • Evet ama biraz sönük gibi.

    Votes: 3 10.3%
  • Bilemedim moruk / Henüz bakmadım

    Votes: 6 20.7%
  • Hayır, hepsi çöp gibi

    Votes: 6 20.7%
  • Anime izlemeyen bir plebim

    Votes: 9 31.0%

  • Total voters
    29
  • Poll closed .

Users who are viewing this thread

Hiragana ve Katakana çok kolay da Kanji bütün işi bozuyor. Yüzlerce Kanji var ve her biri bir kelime oluyor. Bazen iki Kanji birleşince bambaşka kelimeye falan dönüşüyor. Dil bilgisi olarak Türkçe'den bile kolay Japonca. İşte tek sorun Kanji ezberlemek.
 
Japon kültürüne anime, manga vb. medyumlar aracılığıyla hakim olduğunu düşünüp bu kültürü internette yaymaya çalışan ve bunu abartıdan hiç kaçınmayarak çekinmeden yapan kişilere verilen isimdi orjinalinde. Sonra biraz meme halini alıp her anime izleyip manga okuyan kişiye karşı kullanılır oldu. "Weeaboo"dan türemiş, o da "Wapanese"den türemiş. Nam-ı diğer Çakma Capon.
 
Artık her japon işine ilgi duyana weeb deniyor internet ortamında, bana bile weeb diyenler var ama bence weeb olmak öyle kolay kolay olmuyor. Anime ve manganın ilahı olmuş, japoncayı ana dili gibi öğrenmeye başlamış insanlar weeb bence. Böyle evindeki her duvara anime posterleri asıp kawaii yastıklarına sarılıp uyuyan tipler de var bir de. Yine de her seçime saygımız var, kimseye zararı yoksa isterse weeb olsun kendi tercihi tabi.

Şimdi düşündüm de güzel bir shingeki no kyojin posterim olsaydı asardım duvarıma, yalan yok  :oops:
 
Hobeto13 said:
Japon kültürüne anime, manga vb. medyumlar aracılığıyla hakim olduğunu düşünüp bu kültürü internette yaymaya çalışan ve bunu abartıdan hiç kaçınmayarak çekinmeden yapan kişilere verilen isimdi orjinalinde. Sonra biraz meme halini alıp her anime izleyip manga okuyan kişiye karşı kullanılır oldu. "Weeaboo"dan türemiş, o da "Wapanese"den türemiş. Nam-ı diğer Çakma Capon.

He okey. Benim için uymuyor yani. Ben üniversitede seçmeli japonca dersleri aldım. Ve daha çok mesleğim aracılığı ile ilgileniyorum. Japon kültürüne dair bilgilerim de çoğunlukla hocamın anlattıkları ve vloggerlerdan kaynaklı. Animeler daha çok yan ürün benim için, dili unutmama ve zaman geçirmek için içerik. O yüzden kendimi bu konuda oldukça temiz hissediyorum. :party:
 
Doğru aslında da benim içinde bulunduğum muhabbetin üstüne kullanılıp anlamını da burada öğrendiğim için özdeğerlendirmeyi de burada yaptım sadece. Yoksa kıyas için filan değil.
 
Shingeki no Bahamut'un 2. sezonunu izledim gerçekten ilk sezonun yarısı bile değil. Karakterler doğru dürüst yazılmış değil, sahte, saçma dramlar var. Yapılan işlerin motivasyonu acayip absürt. İki katı uzun olmasına rağmen ilk sezonun yarısı kadar şey anlatmıyor. Eski karakterleri de değersizleştirip oldukça anlamsız hallere sokmuşlar. Çizimler de daha kötüydü sanki. Bir devam sezonu değil de ayrı bir seri olsa 6.5-7 verirdim. Zar zor 5'lik bir sezon olmuş.

Tek sevdiğim yanı Favaro'nun doğru düzgün yer aldığı kısımlardı sanırım.

Sonunda Nina ölseydi de bi rahatlasaydım. Anime boyunca uyuz oldum kıza. Kral olan herifin motivasyon zayıflığı beni bezdirdi ama Nina'dan on kat daha düzgün bir karakterdi. Bir de aşırı botoks sorunu vardı tabi.
 
AYAYA AYAYA Intensifies videosundan sonra Kiniro Mosaic izlemeye karar verdim umarım blend S kadar güzeldir



3 bölüm sonra gelen edit:

gayet güzel anime herkesin arka bahçesiymiş gibi ingiltere'den tokyo'ya gitmesi muhteşem, ingiltere'de "ana dilleri" olan ingilizceyi ara sıra konuşmaları da çok hoş :grin:
 
Ana karakteri pasif yıkık birisi olmayan harem içerikli manga bilen var mı ? Çöp ana karakterleri okumaktan ve izlemekten artık manga ve animelerden soğudum.
 
Ana karakter pasif olmazsa hentai oluyor işte :lol: Yıkık olmayanı da zor. Aklımda az yıkık olarak kalan Shinmai Maou no Testament ve Ichiban Ushiro no Daimaou animeleri var. Manga okumadığım için bir şey diyemeycem.
 
Sırf o türle ilgili tavsiye videoları var yalnız. :lol:



https://www.youtube.com/watch?v=0yueSP2U78g
Aynı adla uzar da gider. Tek tek bakmadan hangisi zevkine göre bilemezsin. Harem olsun ama işi de ilerletsin ya da ne bileyim birini seçsin onla doğru düzgün ilişki kursun istersen çok nadir çıkıyor öyleleri.
 
Artık harem serilerden uzak duracağım nerede harem içerikli bir seri varsa mutlaka içerisinde sümsük bir ana karakter oluyor.Çin yapımları daha iyi bu konuda.Özellikle novelleri.
 
attack on titan 3.sezon part2 trailerı yayınlanmış.



ben pek beğenmedim bu trailerı. öncelikle ortam çok fazla karanlık ve kasvetli olmuş, bunun sebebi gece boyunca yol alıp sabaha karşı oraya varmalarından dolayı olabilir, çünkü part1'de güneş batarken yola çıkıyorlardı. ayrıca part1'in endinginde bize tease edilen yer gayet aydınlıktı o yüzden bilemiyorum. ikinci olarak beast titan'ın taşı kavrayıp atma animasyonu hoşuma gitmedi. hatırladığım kadarı ile mangada da ilk taşı bu şekilde böyle atıyordu ama sonraki atışları umarım biraz daha üzerinde çalışılmıştır. üçüncü olarak kullanılan müzik tam oturmadı, hoşuma gitmedi. sezon2'de sezon1'deki efsane vogel im kafig şarkısını remixleyip çok güzel bir sahneyi epik bir sahneye çevirmişti soundtrack, bu sefer de yine 1.sezondan attack on titan isimli şarkıyı alıp remixlemişler zaten sağda adı yazıyor, umarım bu şarkıyı da oturtabilirler çünkü bu gelecek 12 bölümden çok büyük beklentilerim var. dördüncü ve son olarak da reiner'in titana dönüşme animasyonunu beğenmedim. mangada sadece ağzından ve gözlerinden ışık çıkıyordu ki burada da oluyor ama burada daha sonra yıldız mıldız şeklinde efekt eklemişler ve çok beğenemedim açıkçası.

her ne kadar trailerı beğenmesem de bu nisanda attack on titan'ın gelmiş geçmiş en iyi bölümlerini izleyeceğimizi düşünüyorum. yıllardır animede görmek istediğim çok spesifik bazı sahneleri onca bekleyiş ardından göreceğim çok şükür. animeden umudu kesip izlemeyi bırakmış olanlar da nisana kadar bir baştan izlesinler bence, hikaye bu sezonun sonuyla beraber çok farklı bir yöne gidecek çünkü.

ayrıca, şunu da yeni gördüm yazayım bari
rip levi, sonunda şu OP karakterden kurtulduk, umarım zeke ölmemiştir ama sanmıyorum oradan canlı çıkacağını. zeke'in senaryoda görevi çok büyüktü, ölmesine çok şaşırdım. bakalım eren nasıl bir yol izleyecek şimdi göreceğiz.
 
Back
Top Bottom